Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

delija
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la delija » 20 mar 2010, 17:19

Ja doduse ja zaboravio na njih,ali opet nesto sumnjam da bi bilo aman bolje i sa njima

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2010, 17:24

delija je napisao/la:Ja doduse ja zaboravio na njih,ali opet nesto sumnjam da bi bilo aman bolje i sa njima
Kad su par kola igrali zajedno ove sezone niko im pera nije mogao odbiti.Ili su ove favorite napatili do bola.
Ali neda im se da sastave kompletnu ekipu.I to je citav problem Hoffe.Taman i kad se vrate ili su jos sirovi od ozlijede ili opet tu ozlijedu ponove.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 mar 2010, 19:10

Pa oni cim ozdrave ili su jos ni pri 100% odmah se pojavi neka prijateljska igra ili africki kup na kojem se moraju na novo povrijediti. Nazalost su Maicosuel i Tagoe losa zamjena za Ba i Obasi, a Eduardo cesto ne igra na svojoj poziciji. Ne razumjem zasto ne pusti bar Vedu i Tagoe da zajedno igraju, ovako nista. Cas pusti jednog, pa poslije njega drugog, a niti Vedo niti Prince tamo sami ne uspjevaju.

Sto se tice Rangnicka, raste ta sumnja u njega, sad na stranu sto im fale ti igraci, ali motivacija i zelja za pobjedom je cesce manjkala u Hoffenheimu. Cija je to krivica, ko to zna.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ahmed.S
Kontakt:

Post Postao/la Ahmed.S » 20 mar 2010, 19:14

Malo sam gledao ,jbg zao mi Hoffa,i nemaju vala ni srece...

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 20 mar 2010, 22:05

Pa dobro vazno je da nece ispasti iz lige, a oni kao klub iz jednog ''sela'' i ne mogu vise od ovog. To je isto kad bi FK Saobracajac usao u PL pa pored Zelje,Sarajeva i drugih trazio mjesto u vrhu.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2010, 23:34

KONGO je napisao/la:Pa dobro vazno je da nece ispasti iz lige, a oni kao klub iz jednog ''sela'' i ne mogu vise od ovog. To je isto kad bi FK Saobracajac usao u PL pa pored Zelje,Sarajeva i drugih trazio mjesto u vrhu.
@Kongo ali to selo ima stadion kakvi gradovi od 300 000 nemaju.
Imaju uslove koje ni metropole nemaju.
Sto bi Abramovic iz Chelskyja rekao ''Jeste li u ovom klubu da bi samo punili djepove mojim parama i hvatali zjale.''
Tako im je i Hoop isaretom rekao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 21 mar 2010, 01:20

Ma ja mislim da je vecini dosadilo zivjeti u tom "selu",pa i igrati u tom klubu.Postali zvijezde i sto je njihov tener jednom rekao,sad bi da gonjaju suknjice i tak..Jos se za neke interesuju veci klubuovi pa bi oni,ja mislim,prve prilike napustili klub.Sigurno je previse to mirno mjesto za neke

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 mar 2010, 08:49

Vedad Ibišević: Ova sezona je propala, ali nećemo ispasti

San - Na udaru kritika njemačkog Bilda, koji je napisao: "Od čarobnog fudbala iz uvodnog dijela sezone 2008. godine (jesenji prvaci) nije mnogo ostalo. Pogotovo kod Ibiševića".

U posljednjoj utakmici protiv Nürnberga (0-0) promašio je Vedad dvije izgledne prilike u 13. i 58. minuti. Njemački se Bild pita "gdje je nestala forma sjajnog strijelca i ekipe koja u posljednje tri utakmice nije pronašla put do suparničke mreže", a trener Ralf Rangnick dodaje: "Volio bih da je Vedad iskoristio barem jednu od dvije velike prilike."

Tek remi protiv Nurnberga uzrok je novih frustracija u ekipi. Vedad ne želi govoriti o odnosima u ekipi, kazat će tek da je loše što ne mogu da pobjede, navodi San.

"Ne igramo mi loše. I ovu utakmicu nismo bili loši, ali neće nas pobjeda, gol nas ne ide. Negdje je zapelo, trener bolje zna od mene gdje", kaže Vedad.

Što se tiče njegove igre, Vedad nije najzadovoljniji. Kako i bi kada je u jesen 2008. bio prvi strijelac lige. Nakon povrede se nikada nije vratio u formu koja ga je nekada krasila i koja mu je priskrbila toliko priznanja. Do sada je Ibišević ove sezone postigao 9 golova i dodao 6 asistencija na 27 utakmica...

"Nisam opterećen ličnom statistikom. Znam da sam uvijek motivisan da želim pomoći ekipi, igram najbolje što mogu i trudim se bez kalkulacija. Nismo na očekivanom nivou, zbog čega nas i kritikuju, ali šta se može. Nekako mi je bezveze govoriti da nas treba krenuti, kad je već pomalo kasno da se "palimo". Jednostavno, ova sezona je propala za nas i možemo samo da žalimo zbog toga. Kad god smo mi igrači pametovali po novinama, hvalili se, nikad nije na dobro izašlo", tvrdi Ibišević.

Golgeter Hoffenheima uvjerava da opstanak u elitnom rangu neće doći u pitanje.

"Trenutno smo na 11. mjestu i daleko smo od opasne zone. Ne vjerujem da ćemo doći u situaciju da se borimo za opstanak".

Ibišević tvrdi da je njegov status u ekipi za sada neupitan. Iako...

"Imam važeći ugovor sa klubom, treniram, ponašam se profesionalno. Kako igra ekipa, tako ide i mene".

Ibišević nije želio da komentariše mišljenje Edina Džeke da mu (Vedadu) saigrači u Hoffenheimu ne dodaju lopte, zbog čega se to osjeti na njegovoj igri i golgeterskom učinku.

Prema pisanju nekih njemačkih medija, Hoffenheim bi mogao dovesti češkog napadača Milana Baroša, trenutno golgetera turskog Galatasaraya. Baroš je jedan duži period svoje karijere proveo u Liverpoolu, a igrao je i u Aston Villi i Lyonu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 mar 2010, 01:26

Iz Dnevnog Avaza:

Ibišević: Džeko i Misimović su nam dužnici

Volfsburg ih porazio u prvom dijelu meča, iako je Hofenhajm došao u vodstvo preko Ibiševića
Autor: A. SOKOLOVIĆ (Avaz sport)
24.03.2010. 00:00

Vedad Ibišević je u subotu u meču 27. kola Bundes lige sa Nirnbergom (0:0) propustio nekoliko izglednih prilika da napreduje na listi najboljih strijelaca.

Bh. reprezentativac je već duže vrijeme zaustavljen na „kvoti 9“, ali se i to može smatrati uspjehom s obzirom na činjenicu da Hofenhajm pruža nešto lošija izdanja u odnosu na prošlu sezonu.

- Nije sjajno moram priznati. Protiv Nirnberga smo imali bolje šanse i realno smo trebali pobijediti. Na kraju moramo biti zadovoljni i remijem, jer rijetko možete danas u Bundes ligi osvojiti jedan bod, ako ne postignete barem jedan gol - kaže Ibišević.

Hofenhajm je u zlatnoj sredini Bundes lige. Navijači očekuju napredak do kraja sezone?

- Ovaj remi može biti dodatna motivacija da u ovih posljednjih sedam kola pokušamo popraviti blijed utisak iz sezone. Očekivanja su bila velika od ove sezone. Nadali smo se iskoraku i plasmanu u Evropi.

Nećete nam valjda kazati da je kasno za Evropsku ligu?

- Bojim se da jeste. Igrama koje pružamo nismo zaslužili plasman u Evropsku ligu. Moramo popraviti igru, jer dugo nismo uspjeli pobijediti. Već tri kola smo bez trijumfa.

Da li se popravilo suđenje prema Hofenhajmu. Često su vas sudije potkradale čudnim odlukama.

- Suđenje se popravilo, iako može biti još mnogo bolje. Zbog lošeg suđenja ostali smo bez najmanje pet planiranih bodova. Sada je mnogo bolje, ali se bojim da je kasno.

Vjerujemo da ste zadovoljni sa svojih devet golova iz dosadašnjem dijela šampionata?

- Tu i tamo. Očekivao sam da će serija koju sam otvorio protiv Bohuma trajati duže od tri susreta.

I dalje ste prvi strijelac ekipe.

- Jesam, ali imam i više obaveza. U zadnje vrijeme svi igrači, uključujući i mene, imamo više obaveza u igri, tako da do kraja Bundes lige imam neke sasvim druge ciljeve. Naravno, važan će biti svaki gol, ali mi to nije prioritet. Do kraja sezone više ću igrati za ekipu.

Početkom aprila na rasporedu je „bh. derbi“ u Volfsburgu.

- Radujem se novom zajedničkom druženju. Sa Misimovićem i Džekom sam odličan prijatelj i često smo znali zajedno pratiti susrete Bundes lige kada smo slobodni. Dužnici su nam iz prvog dijela, iako sam na toj utakmici postigao gol. Izgubili smo sa 1:2 kod kuće, iako smo vodili nakon prvog dijela. Misimović i Grafite su nas „ohladili“.

Prošle sezone ste bili presretni kada su Džeko i Misimović stigli do titule u Njemačkoj?

- Radovao sam se od srca, jer su igrali najljepši nogomet u Bundes ligi. I sada navijam za njih u Evropskoj ligi. Preznojavali su me protiv Rubina, ali su zaslužili prolaz.

Sa Misimovićem i Džekom ste sjajno igrali protiv Gane na debiju Safeta Sušića na klupi BiH. Kakvi su dojmovi sa novim selektorom?

- Jako dobri. Ovo nam je bilo prvo okupljanje sa Sušićem i super je prošlo. Atmosfera je odlična i ostala je ista , što je jako važno. I Sušić se odlično uklopio, bilo je interesantno kako je sve izgledalo protiv Gane.

Upisali ste se u listu strijelaca. Pitanje je da li bismo u nastavku došli do pobjede da na vrijeme niste zatresli mrežu Gane.

- Iskreno, bila je bitno da dobijemo utakmicu, da ostane pozitivna atmosfera. Gana nije loša ekipa i pobjeda dobija na dodatnoj težini. Mečevi sa Švedskom i Njemačkom koji nas očekuju krajem maja i početkom juna će biti pravi testovi za naše ambicije.

Smatrate li da smo u prednosti u odnosu na Rumuniju i od njih po kvaliteti mnogo bliži Francuzima?

- Smatram da jesmo, ali mnogo toga će zavisiti od samog starta kvalifikacija za Euro. Ako nam početak bude dobar, onda će sve biti mnogo lakše. Zato protiv Luksemburga i Francuske moramo biti na vrhunskom nivou. Ovako gledajući imamo kvalitet za Euro - kazao je Ibišević.

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 24 mar 2010, 12:50

ja mislim da bi vedi odgovaralo da napusti hoff..
BLUE NATION.

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 24 mar 2010, 13:27

Ne znam iz kojeg razloga, ali Vedo mi je uvijek bio draži od Džeke. Iako je Džeko efikasniji. Imam neki osjećaj da će Vedo proraditi do godine. Ipak on je veoma mlad i ima mnogo vremena za njega.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 25 mar 2010, 02:54

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Ne znam iz kojeg razloga, ali Vedo mi je uvijek bio draži od Džeke. Iako je Džeko efikasniji. Imam neki osjećaj da će Vedo proraditi do godine. Ipak on je veoma mlad i ima mnogo vremena za njega.
Edin Dzeko je DIJAMANT, on je najjaci od svih....
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 25 mar 2010, 11:56

Jaydoo82 je napisao/la:ja mislim da bi vedi odgovaralo da napusti hoff..
trebao bi ako je istina da ga trazi Birmingham odma otici u englesku ili otici u neki poznatiji klub u njemackoj 8-)
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 mar 2010, 11:49

KONGO je napisao/la:Edin Dzeko je DIJAMANT, on je najjaci od svih....
Niko to ne spori, a jeli problem ako je nekima od nas Ibišević draži?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 mar 2010, 17:47

Očigledno da to jest na ovom forumu.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 26 mar 2010, 17:58

Neutral je napisao/la:Očigledno da to jest na ovom forumu.
slazem se s tobom
svakakvih ljudi ima
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 26 mar 2010, 18:33

Ibišević ima neku posebnu karizmu i simpatičnost što ima i Džeko, ali ne u tolikoj mjeri.

I de molim vas pomozite mi klikom na ovaj link (nije nikakakav virus niti SPAM)
http://www.nedim688.tk

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 27 mar 2010, 22:22

malo da se sjetimo kako je zabijao ovaj sjajni napadace ne tako davno.......
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 28 mar 2010, 15:48

Joj sta Ibisevic promasi :o
100% sportski i krajnje opušten potpis

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 mar 2010, 15:50

E **** Vedo, kakva sansa da dane gol.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: L-Train, LukavacBHF i 12 gostiju.