Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

storm_raider
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la storm_raider » 15 nov 2014, 17:48

E cuj "kladiti po zivot". Pik moje crveno, tuspas mene. :facepalm:
Sport je lijek za tijelo i duh.

DANDY
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la DANDY » 15 nov 2014, 18:07

Benko je napisao/la:
DANDY je napisao/la:Ta su sredstva namjenska ljudi moji kako ne kontate.Namjenjena su iskljucivo za potrebe reprezentacije,klubovi sa tim nemaju nista.50 lopti nije od tih para to je na osnovu sponzorskog ugovora sa proizvodjacem istih.Za infrastrukturu i ostale qrce palce imate svaka tri mjeseca raspisane tendere na koje se klubovi sa svojim projektima mogu prijaviti samostalno.
KAKVE POTREBE REPREZENTACIJE????
:roll:
daj bolan nemoj sviju ti te suplje, jesu potrebe reprezentacije da u ugovoru pise da organizator placa sve a onda Begić prikaze trosak od 400 000 eura ili maraka ili dolara, ne sjecam se, za tu utakmicu, ispada svaki igrac potrosio 10 000 eura za tu tekmu na kartu i smjestaj, pa jarane nit' su letili na Maldive, niti su bili u hotelu onom u Dubaiju... LOPOVI, KRIMINALCI koji su rastalili svih 8 000 000 do zadnje marke :) vjeruj meni ;)
Pricas o necemu o cemu ocigledno nemas pojma.Ajd sad onako odokativno skontaj koliko su kostale pripreme reprezentacije pred svjetsko.Koliko je kostao boravak dole.O tim potrebama reprezentacije ti govorim.Pa odlazak na gostujuce utakmice sada u kvalifikacijama.Pa pripreme pred svaku utakmicu.......A ako mislis da kaznjavaju klubove samo zato da uzmu pare onda imad ozbiljan problem

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 15 nov 2014, 18:25

DANDY je napisao/la:A jeli mu sta dokazano?Mislim nigdje veze....Ne raspada se reprezentacija zbog saveza nego zbog nesposobnog selektora.Jbg liga je tskva kakva je i najmanje je savez tome kriv.
Druze on po Statutu ne bi smio obavljati ovu funkciju,dok se ne dokaze suprotno,ali dok se vodi postupak NE SMIJE!Slazem se s tobom da su sredstva namjenska,cak je odmah od ovog iznosa skinuto za pripreme reprezentacije,to stoji ali brate da nisu mogli odvojiti 10% od ove cifre za PL, mogli su.Ako nista da se tereni koliko toliko saniraju.Medutim indikativno je da su problemi poceli kad su se pare dobile,tu nije kriv selektor nego savez koji je igracima vjerovatno obecao nesto sto ne moze ispuniti dok je selektor dobio bez problema sta je trazio.O tome niko ne misli ili nece da misli???!!!
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 15 nov 2014, 18:35

U pravu si,ako je pokrenut krivicni postupak pred sudom.U konkretnom slucaju rijec je o pokretanju istrage koja ce utvrditi ima li elemenata za krivicno gonjenje.Ukoliko ih bude tada na scenu stupa na snagu ta tacka statuta.Nadam se da sam ti malo pojasnio.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 16 nov 2014, 04:01

Fudbalsi Savez BiH je nesto sto unistava BiH fudbal ,samo sto niko nikad nece nista uraditi u vezi s tim ,da se nesto promijeni na dobro.
Zato bez veze mlatite praznu slamu.
3 strane I dalje vode rat preko sporta I svega ostalog.Pomirite se s tim ,dok su god uhljupi u savezu hajra nece biti.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

mala sara
Kontakt:

Post Postao/la mala sara » 16 nov 2014, 05:02

Ma to su sve kriminalci lopine teske
npr HR savez godinama prima strasnu lovu jer repka je stalno na velikom natjecanju pa opet nisu u stanju napraviti **** kamp
Za te pare sto su dobili u ovih 20 godina mogli su bar 5 stadiona staviti u najjacu klasu ,a ovako nemaju ni jake stadione ni **** kamp,jer isto HNS kao i kod nas drpa tu lovu,ma svak oce sebi dio kolac i to je to
2004./2005.
2008./2009.
2013./2014.

bv071
Kontakt:

Post Postao/la bv071 » 16 nov 2014, 06:58

DANDY je napisao/la:Dobro to moze napisati neko ko ima pileci mozak kao ti.Malo skontaj gdje bi bio bh fudbal da je davez ostao pod suspenzijom.
Tata ti ima pileci. Da te mozda Begic nije napravio?
Nemam ja sta kontati naucnice, dosta sam upuceniji od tebe u ta desavanja. Zato me i boli neka stvar za tom njihovom reprezentacijom, niti je pratim niti je dozivljavam kao nesto moje..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 16 nov 2014, 06:59

Eto vidis da sam bio u pravu....pileci mozak

bv071
Kontakt:

Post Postao/la bv071 » 16 nov 2014, 08:59

I sta kaze tata, nije tata "ukro"?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 16 nov 2014, 09:37

Begić je POLITIČKI podanik koji je dosao do stolice u savezu nakon neuspjesne epizode na auerodromu, ajd sto je bio neusppjesan nego mu eno natovarise optuznicce na leđa. Vec sad se zna da se radila mutna rabot aoko ugovora sa Adidasom...a tek ce da isplivaju stvari kao sto su LAŽNI racuni za utakmicu sa argentinom jer u ugovoru pise da troskove snosi ORGANIZATOR a ne Begić, pa tako odjednom godspodin prikazuje nekakvih 400 000 eu racuna za tu utakmicu...
pa za te pare i jos par sponzora mogli su u Bosnu doveesti Brazil na prijateljsku i zaraditi 2 mil. a ne igrati u SAD-u sa Argentnom... dakle. kriminal.

O tome da samo naplacuju kazne od nase lige i klubova a da nisu spremni da bilo sta promjene, u biiti su NESPOSOBNI za to ili ih boli neka stvar, necu ni da govorim.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 16 nov 2014, 09:57

Ocigledno da ne kontate.Optuznica je jedno a pokretanje istrage nesto sasvim drugo.....U konkrrtnom slucaju je rijec o mogucem pokretanju istrage.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 nov 2014, 10:39

Možete pričati šta hoćete, ali da nije bilo Ivice Osima i komiteta nas sad ne bi bilo.
Begić mozda nije dobro rješenje ali je u svakom slučaju bolje nego Bevanda.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 16 nov 2014, 10:54

Moj Hilmo mahala je cudo.Pa taj isti savez svake godine ustedi klubovoma po 57 milja na racun koitizacija i ostalih zayebancija.Isto tako ih kaznjava jer pravila su jako jasna.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 16 nov 2014, 11:21

DANDY je napisao/la:Moj Hilmo mahala je cudo.Pa taj isti savez svake godine ustedi klubovoma po 57 milja na racun koitizacija i ostalih zayebancija.Isto tako ih kaznjava jer pravila su jako jasna.
znas li ti sta je 57 milja? :urnebes: to ti je kap u moru, jarane moj
a taj isti savez, je potpisao ugovor sa BH Telecomom koji za dva derbija i dvije jače utakmice vrati "ulozeno" ako nisi znao ;)
dalje, taj isti savez nije se sjetio od svog postojanja da od "kazni" napravi fond od kojeg bi npr:
1. fond za ugradnju kamera na tribinama (samim tim svako ko zapali baklju poslije utakmice bude uhapsen)
2. fond za finansiranje omladinskih skola - oprema za djecu
3. fond za saniranje terena
4. da te kazne koje se skupe, idu obrnuto na jacenje infrstrukture, npr. FKS ima najvise kazni a mladost VO najmanje... sav novac od kazni FKS ide za MVO a novac koji mladost plati za kazne ide FKS ali taj novac se moze samo i samo potrositi na sanaciju terena-kupovinu opreme za djecu, svlacionice, vodu i sl.

ali ne, oni tu lovu uzmu u svoj DZEP!

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 16 nov 2014, 11:21

DANDY je napisao/la:Moj Hilmo mahala je cudo.Pa taj isti savez svake godine ustedi klubovoma po 57 milja na racun koitizacija i ostalih zayebancija.Isto tako ih kaznjava jer pravila su jako jasna.
toliko daju telecoj glavi mjesecno, a da te pitam koliko daju prvaku drzave?
jednom pitar-uvijek supak

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 16 nov 2014, 11:28

mentalitet87 je napisao/la:
:thumbup: DAJU MU ČUNDARU ETO KOLIKO, OSVAJACU KUPA DAJU 30 000 MARAKA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i neko prica o napretku? :D
Pa bolan sve je ostalo isto samo se ušminkalo radi UEFA
isti lopovi, isto rastaljivanje, isti kriminal, vodanje familija po utakmicama, spavanje u hotelima sa igracima, sve sve sve sve isto

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 nov 2014, 11:42

mentalitet87 je napisao/la:
Ja mislim da je 60 tisuca maraka. Nekad sam naletio na tu informaciju, mada nikad nisam znacajnije trazio.

Po meni bi bilo uredno da prvak dobije 300.000KM, da osvajac Kupa dobije 200.000KM, finalista Kupa 100.000KM i jos dva tima koja izbore Europu dobiju po 150.000KM.

Bez obzira sto je teska financijska kriza u drzavi, ja mislim da NS BiH ovo moze i mora obezbjediti. To bi im bilo 900.000KM po sezoni. Trazi sponzore, trazi bilo sta. Fino je to sto svih 16 klubova dijeli neku svotu na jednake dijelove, al mislim da klubovi koji ulazu vise i koji ostvaruju vise zasluzuju i vece nagrade. Samim tim bi se uvelike smanjio broj slucajeva Modrica, Leotar... Ulozis jednu sezonu silu para, ne dobijes nista osim trofeja i naredne sezone se boris za opstanak.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 nov 2014, 11:51

Signore je napisao/la:
Ja mislim da je 60 tisuca maraka. Nekad sam naletio na tu informaciju, mada nikad nisam znacajnije trazio.

Po meni bi bilo uredno da prvak dobije 300.000KM, da osvajac Kupa dobije 200.000KM, finalista Kupa 100.000KM i jos dva tima koja izbore Europu dobiju po 150.000KM.

Bez obzira sto je teska financijska kriza u drzavi, ja mislim da NS BiH ovo moze i mora obezbjediti. To bi im bilo 900.000KM po sezoni. Trazi sponzore, trazi bilo sta. Fino je to sto svih 16 klubova dijeli neku svotu na jednake dijelove, al mislim da klubovi koji ulazu vise i koji ostvaruju vise zasluzuju i vece nagrade. Samim tim bi se uvelike smanjio broj slucajeva Modrica, Leotar... Ulozis jednu sezonu silu para, ne dobijes nista osim trofeja i naredne sezone se boris za opstanak.
Isto tako bi klubovi koji ulaze u PL trebali dobiti odredjenu sumu novca.Ovim bi se smanjile malverzacije oko ulaska iz entitetskih liga i ne bi dolazili u situaciju da novajlije budu kanta za nabijanje.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 nov 2014, 14:18

samo_lijevo je napisao/la: Isto tako bi klubovi koji ulaze u PL trebali dobiti odredjenu sumu novca.Ovim bi se smanjile malverzacije oko ulaska iz entitetskih liga i ne bi dolazili u situaciju da novajlije budu kanta za nabijanje.
Da, al bi onda trebalo nagraditi cijelu ligu, tj. ove koji nisu izborili Europu i uz to nisu ispali, jer ako ne budu nagradjeni ispast ce da je bolje igrat cvajtu i uc nego igrat PL i opstat.

Mozda bi ovih trenutnih 57 tisuca bilo OK za taj ostatak lige. Kamo srece da je malo bolja situacija u zemlji i da svaki klub dobije minimalno sto tisuca maraka, tek tad bi Savez mogao reci da u klubove gura znacajnija sredstva. O svotama za titulu, Kup i Europu i toj situaciji ne treba ni pricati. Bile bi jako izdasne.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 16 nov 2014, 17:28

Benko je napisao/la:
znas li ti sta je 57 milja? :urnebes: to ti je kap u moru, jarane moj
a taj isti savez, je potpisao ugovor sa BH Telecomom koji za dva derbija i dvije jače utakmice vrati "ulozeno" ako nisi znao ;)
dalje, taj isti savez nije se sjetio od svog postojanja da od "kazni" napravi fond od kojeg bi npr:
1. fond za ugradnju kamera na tribinama (samim tim svako ko zapali baklju poslije utakmice bude uhapsen)
2. fond za finansiranje omladinskih skola - oprema za djecu
3. fond za saniranje terena
4. da te kazne koje se skupe, idu obrnuto na jacenje infrstrukture, npr. FKS ima najvise kazni a mladost VO najmanje... sav novac od kazni FKS ide za MVO a novac koji mladost plati za kazne ide FKS ali taj novac se moze samo i samo potrositi na sanaciju terena-kupovinu opreme za djecu, svlacionice, vodu i sl.

ali ne, oni tu lovu uzmu u svoj DZEP!
Svaki klub od saveza dobiva svake sezone novac za razvoj omladinskog fudbala to je 1000% sigurno.Svaki klub kao organizator sporstke manifestacije je duzan da se pridrzava kanronalnih zaKona o sprijecavanju nereda na sportskim takmicenjima.Tako da sigurnosne kamere ne podpadaju pod obavezom aveza niti isti za to mora obezbjedjivati novcana sredstva.A pare od kazni koje klubovi placaju podpadaju pod moj prvi osvrt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.