FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ok, hvala u svakom slucaju.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!
ti si mi bas relevantan da ocijenis ko je supalj, jer imas velikog staza na forumu.bagrcavi je napisao/la:Fraer je kao dijareja. Pametuje a ni on sam ne zna gdje je sve supalj.

-
- Kontakt:
Odlično si ovo sve rekao. TO je tako jednostavno, ali ako pričamo o vrhunskim igračima koji bi mogli biti u ligama 5 ili približno tome. MEđutim, moraš se složiti da je kvalitet naše lige itekako loš. Zbog toga se mora, bar u narednih desetak godina izbacivati bar 5-6 igrača (bez ova dva to je još 3-4 igrača) koji mogu, ne domah nakon izlaska iz juniora, ali za par godina nakon toga biti među 16 igrača Želje ili u najgorem slučaju biti dobri igrači u našoj ligi. Ne može me niko ubijediti da iz škole fudbala ne može to da se desi svake godine i da oni budu bar školovaniji od ovih sada ako već nisu potencijali neki aman zaman. Dugoročno bi to značilo da imaš uvijek okosnicu ekipe koja je tu godinama. Pored ova dva vrhunska, tu moraju biti još dva koja bi se mogla negdje tušnuti tipa Svrake, BEnje Čolića i sl. TO bi značilo da za nekih 5-6 gidina imaš 20tak igrača koji su tu i kojima pridodaješ dvojicu vrhunskih i još par tih takvih malo lošijih. Naravno neki od njih će se vidjeti u Travniku npr, ali ćeš zato i ti iz Travnika klepiti nekog koji je bliže vrhunskom nego ovi ili je i on vrhunski. KAd malo pogledamo to 94 godište ja ću se sjetiti i Hajradinovića koji bi mogao biti i bolji od ove dvojice gore pomenutih, pa Ćerimagića, koji će izgleda biti lošiji ali ništa manji potencijal nije bio. VIdim da recimo i Gačan igra standardno i dobro u lideru prve lige Federacije. Mora biti tih još nekoliko koji će u početku igati negdje na posudbi a onda postati sa 21-22 godine okosnica Željine ekipe. ISto tako i Hidić igra dole u Turbini pa bi mogao biti za par godina dobar, tj polako ulazi a ja se nadam i da bi to mogli za par godina biti i Hadžović, Mekić, Grebenar, pa i HIroš ovaj mali, pa taj neki Hasanović (ne onaj mali pionir) kojeg mi neki hvala a ja ga nisam još gledao, pa u 97 smo imali i Gojaka vrhunskog, a imamo i Osmankovića koji mi izgleda dobar itd itd. Moramo mi tu nafatati i ovim sistemom praćenja koji ti spominješ još nekog mladog vrhunskog i još nekog za naše lige itd itd. PA ni BOgdanović, Bučan, Turković, TOmo i sl nisu sa 18 ušli među 16 igrača, ali ti novi koji dolaze moraju biti od njih školovaniji,a sa dobrim skautinog i boljih predispozicija, brži itd. Nadam se da razumiješ šta hoću reći. To je podloga kroz koju se trebau izbacivati ova dva tri vrhunska koja su realitet ovdje.FKZ1921 je napisao/la:Nekako ispade da je po dvojica iz generacije maksimum koji mozes ukljucivati u prvi tim. Tako nam je barem u ovih zadnjih par godina,od kako se tome pridaje veca paznja. Imali smo 94.g Aru i Baju,95.g Dadu i Vedrana,96.g Memija i Dzenis,97.g Amir i Cutahija,98.g Mujaga i Zera,ovdje mozda i Behram prodje.Oko njega struka jos nema do kraja stav.
Za Zeru je dogovoren potpis,obavice se ujanuaru,da zbog dva mjeseca ne ulazi u ovu godinu.
Specificno je to kod mladjih.Svi smo mislili da ce iz 95.g,nakon duple krune,vise njih moci konkurisati za prvi tim.Medjutim,ocigledno da nece biti tako.Imali su dobru ekipu,dobar kolektiv,ali ipak su se od pojedinaca izdvojili samo Dado i Vedran. Vjerovalo se na ce se Mekic moci prikljuciti,ali je morao na operaciju prepona i vidjecemo sta ce dalje biti s njim. Ovi ostalice na zimu na posudbe kojekuda.
Ali je i to odlicno, kad bi svake godine imali priliv od dvojice omladinaca koji mogu igrati,kao sto je slucaj ovih par godina(od Zole do Amira). Matematika je jednostavna,uzeo si jednom od Are 330 000 km,imas od Dinama sad 75 000 eura i10% od narednih transfera. Uzeo si za Zolu 300 000 eura i imas 15% od narednih transfera. Realno je ocekivati solidne pare i od ostalih nabrojanih...Logika kaze da sad treba prodavati Baju,uvesti u prvi tim Dzenisa,...itd.Imati kontinuitet koji ce ti garantovati neki kvalitet i neki prihod svake godine. Ako popravis uvjete za treniranje i igranje omladinaca,ako malo vise platis trenere koji rade s njima,ako popravis skauting djece,
realno je da taj prilv igraca iz oml.skole dignes na tri igraca godisnje.
Evidentno je da se ekstra kvalitet pokaze vec sa sesnaest godina,tako je bilo sa svim gore nabrojanim igracima. Ovo bi trebao biti putokaz nasima iz struke kad je skauting u pitanju. Mora se razvijati sistem pracenja djece po cijeloj BiH.Ito bas sistem,traziti i placati ljude da to rade za klub,stimulisati ih od prihoda koji se eventualno ostvare od igraca koje su usmjerili prema Zelji...Pratiti veliki broj djece,najtalentovanije dovoditi u Sarajevo,upisivati u skolu,placati stanarinu,skolovanje,hranu...ovo je najjeftiniji nacin dolaska do igraca. Fazon je imati ljude na terenu koji su sposobni napraviti dobru procjenu i koji su motivisani da to rade.
I jedno pitanje. Jel onaj Hasanović što ulazi u kadetima, ustvari onaj mali Hasanović što smo ga gledali na turniru u Bijeljini? Ako jeste svaka čast struci da dvije godine mlađeg guramo u vatru.
Sutra u 1 na pomocnom tekma protiv juniora, ova protiv Viteza otkazana
DRUG NEBI TI PUNCA
Jasno da sam,kad govorim o toj dvojici,trojici godisnje,mislio na one najbolje,u kojima su realno neke pare. Sigurno ce tu svake godine biti veci broj igraca koji ce se vrtiti oko prvog tima,medju dvadeset igraca. Ovim mjerama koje se sad poduzimaju,a prije svega mislim na potpisivanje ugovora sa sesnaestogodisnjacima,sprieciti ce se ponavljanje situacija sa Hajradinovicem,Gojako i sl. Uvijek ces s nekim imati problem,ali ce se svesti na minimum.zaboljisportuBiH je napisao/la:Odlično si ovo sve rekao. TO je tako jednostavno, ali ako pričamo o vrhunskim igračima koji bi mogli biti u ligama 5 ili približno tome. MEđutim, moraš se složiti da je kvalitet naše lige itekako loš. Zbog toga se mora, bar u narednih desetak godina izbacivati bar 5-6 igrača (bez ova dva to je još 3-4 igrača) koji mogu, ne domah nakon izlaska iz juniora, ali za par godina nakon toga biti među 16 igrača Želje ili u najgorem slučaju biti dobri igrači u našoj ligi. Ne može me niko ubijediti da iz škole fudbala ne može to da se desi svake godine i da oni budu bar školovaniji od ovih sada ako već nisu potencijali neki aman zaman. Dugoročno bi to značilo da imaš uvijek okosnicu ekipe koja je tu godinama. Pored ova dva vrhunska, tu moraju biti još dva koja bi se mogla negdje tušnuti tipa Svrake, BEnje Čolića i sl. TO bi značilo da za nekih 5-6 gidina imaš 20tak igrača koji su tu i kojima pridodaješ dvojicu vrhunskih i još par tih takvih malo lošijih. Naravno neki od njih će se vidjeti u Travniku npr, ali ćeš zato i ti iz Travnika klepiti nekog koji je bliže vrhunskom nego ovi ili je i on vrhunski. KAd malo pogledamo to 94 godište ja ću se sjetiti i Hajradinovića koji bi mogao biti i bolji od ove dvojice gore pomenutih, pa Ćerimagića, koji će izgleda biti lošiji ali ništa manji potencijal nije bio. VIdim da recimo i Gačan igra standardno i dobro u lideru prve lige Federacije. Mora biti tih još nekoliko koji će u početku igati negdje na posudbi a onda postati sa 21-22 godine okosnica Željine ekipe. ISto tako i Hidić igra dole u Turbini pa bi mogao biti za par godina dobar, tj polako ulazi a ja se nadam i da bi to mogli za par godina biti i Hadžović, Mekić, Grebenar, pa i HIroš ovaj mali, pa taj neki Hasanović (ne onaj mali pionir) kojeg mi neki hvala a ja ga nisam još gledao, pa u 97 smo imali i Gojaka vrhunskog, a imamo i Osmankovića koji mi izgleda dobar itd itd. Moramo mi tu nafatati i ovim sistemom praćenja koji ti spominješ još nekog mladog vrhunskog i još nekog za naše lige itd itd. PA ni BOgdanović, Bučan, Turković, TOmo i sl nisu sa 18 ušli među 16 igrača, ali ti novi koji dolaze moraju biti od njih školovaniji,a sa dobrim skautinog i boljih predispozicija, brži itd. Nadam se da razumiješ šta hoću reći. To je podloga kroz koju se trebau izbacivati ova dva tri vrhunska koja su realitet ovdje.FKZ1921 je napisao/la:Nekako ispade da je po dvojica iz generacije maksimum koji mozes ukljucivati u prvi tim. Tako nam je barem u ovih zadnjih par godina,od kako se tome pridaje veca paznja. Imali smo 94.g Aru i Baju,95.g Dadu i Vedrana,96.g Memija i Dzenis,97.g Amir i Cutahija,98.g Mujaga i Zera,ovdje mozda i Behram prodje.Oko njega struka jos nema do kraja stav.
Za Zeru je dogovoren potpis,obavice se ujanuaru,da zbog dva mjeseca ne ulazi u ovu godinu.
Specificno je to kod mladjih.Svi smo mislili da ce iz 95.g,nakon duple krune,vise njih moci konkurisati za prvi tim.Medjutim,ocigledno da nece biti tako.Imali su dobru ekipu,dobar kolektiv,ali ipak su se od pojedinaca izdvojili samo Dado i Vedran. Vjerovalo se na ce se Mekic moci prikljuciti,ali je morao na operaciju prepona i vidjecemo sta ce dalje biti s njim. Ovi ostalice na zimu na posudbe kojekuda.
Ali je i to odlicno, kad bi svake godine imali priliv od dvojice omladinaca koji mogu igrati,kao sto je slucaj ovih par godina(od Zole do Amira). Matematika je jednostavna,uzeo si jednom od Are 330 000 km,imas od Dinama sad 75 000 eura i10% od narednih transfera. Uzeo si za Zolu 300 000 eura i imas 15% od narednih transfera. Realno je ocekivati solidne pare i od ostalih nabrojanih...Logika kaze da sad treba prodavati Baju,uvesti u prvi tim Dzenisa,...itd.Imati kontinuitet koji ce ti garantovati neki kvalitet i neki prihod svake godine. Ako popravis uvjete za treniranje i igranje omladinaca,ako malo vise platis trenere koji rade s njima,ako popravis skauting djece,
realno je da taj prilv igraca iz oml.skole dignes na tri igraca godisnje.
Evidentno je da se ekstra kvalitet pokaze vec sa sesnaest godina,tako je bilo sa svim gore nabrojanim igracima. Ovo bi trebao biti putokaz nasima iz struke kad je skauting u pitanju. Mora se razvijati sistem pracenja djece po cijeloj BiH.Ito bas sistem,traziti i placati ljude da to rade za klub,stimulisati ih od prihoda koji se eventualno ostvare od igraca koje su usmjerili prema Zelji...Pratiti veliki broj djece,najtalentovanije dovoditi u Sarajevo,upisivati u skolu,placati stanarinu,skolovanje,hranu...ovo je najjeftiniji nacin dolaska do igraca. Fazon je imati ljude na terenu koji su sposobni napraviti dobru procjenu i koji su motivisani da to rade.
I jedno pitanje. Jel onaj Hasanović što ulazi u kadetima, ustvari onaj mali Hasanović što smo ga gledali na turniru u Bijeljini? Ako jeste svaka čast struci da dvije godine mlađeg guramo u vatru.
Naravno da moras dovoditi ciljano i neke starije igrace,da ti dadnu ruke po godine,godnu...To je ono da mu das neku platicu, da ti zakrpi neku rupu,dok nadjes boljeg ili dok ti ne prispije neko dijete iz oml.pogona. Bice uvijek i ta jedna grupa nasih igraca koje nisi prodao rano jer nisi za njih imao ponudu ili nisi imao dovoljno dobru ponudu...,pa ce mozda nekad kasnije negdje otici uzeti neku pinku(Jamak,Svraka,...).
Vjerovatno cemo biti u situaciji da cemo moci kupiti i ponekog dobrog igraca...
Imamo tog malog Hasanovica u pionirima,igra ponekad pomalo za kadete,odlican je. I imamo Dinu Hasanovica,96.g u juniorima,igra udlavnom zadnjeg veznog. Protiv Sarajeva je igrao stopera,odlicno odigrao. Jak ko beton,pomalo prejak u ovoj konkurenciji,pocesto dobija zute...ali sve u svemu,taj ce sigurno igrati u prvom timu. Za godinu ipo,dvije...
-
- Kontakt:
Sve jasno. Izvini morao sam se nadovezati jer ne možemo se samo osloniti na te vrhunske, a može nekad i od ovih što malo kaskaju izroniti neki vrhunski. Rad, rad i rad, uz malo mozga nekad prevagne. Nekad što reče @Chwilla i kafana odnese pokojeg vrhunskog itd itd. Pozdrav
- champions1921
Ima li onog malog Dine Hasannovica i u kakvim planovima? Koje je on godiste? Hoce li sledece sezone moci nastupati za juniore? Vidim niko ga ne spominje a po onom sto sam ja gledao je medju top tri igraca u juniorima samo sto igra poziciju zadnjeg veznog a vidim da se samo ofanzivci pozivaju..
BUDI ŽELJO !!!
Ovo forsiranje mladih u prvom timu ne bi trebala biti praksa u narednim sezonama! U redu sada zbog situacije kakva jeste ali, ako misle i u budućnosti nastaviti ovim putem onda treba osnovati FK Željezničar B ili neku vrstu filijale pa neka tamo stiču iskustvo, gdje rezultati nisu u prvom planu. Nadam se da klub ide u tom pravcu jer ovakav način nije rješenje za napredak kluba, samo produbljujemo agoniju.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Treba ukinuti omladinsku skolu
-
- Kontakt:
Ko vi 2013 i evo 2014..ide vam dobro samo da se nastavi...BLU SKY je napisao/la:A tek kako je neprocijenjivo vidjeti vas na kraju sveke sezone kako jedete muda.fcsforever je napisao/la:Kako vas je neprocijenjivo lijepo vidjeti kad vam je 20 milja kerma...tito i partija....![]()
da ste 2013. pratili našu ligu, znali biste da je željo bio šampion.
Pa kako ce pratit 2013. kad tad liga nije bila regularnaChWilla je napisao/la:da ste 2013. pratili našu ligu, znali biste da je željo bio šampion.

@fcsforever neprocjenjivo kakav si ti papak. A papak si jel nemas postovanja,ni prema kome,ko ne navija za tvoj klub,niti prema bilo kom drugom klubu.
Vama cvjetaju ruze,I uzivaj u tome,sto se toliko brines o drugim.
Poprimio si sve manire ugladjenog papka ibrakovica,I umjesto da brinete o sebi ,ne vodite racuna o ostaloj sirotinji,koristite dar sa neba,iz vas izbija sav onaj papanluk od kojeg ne mozete pobijeci,I taj ce vas papanluk kad tad ponovno kostati.
Od mene sav respekt vasem klub,I kao rivalu I kao drugom najvecem klubu u bih,ali ljudi kao ti me fasciniraju. Jarane ti ni sa jednim covjekom nisi vodio normalnu konverzaciju,osim par tvojih istomisljenika.
Zamapti jednu stvar,najvise se u zivotu dizu seljaci,papci I fukare kad zaimaju,a gospodin ostaje gospodin I kad ima I kad nema.**** ga neke stvari se ne kupuju novcem.
Poprimio si sve manire ugladjenog papka ibrakovica,I umjesto da brinete o sebi ,ne vodite racuna o ostaloj sirotinji,koristite dar sa neba,iz vas izbija sav onaj papanluk od kojeg ne mozete pobijeci,I taj ce vas papanluk kad tad ponovno kostati.
Od mene sav respekt vasem klub,I kao rivalu I kao drugom najvecem klubu u bih,ali ljudi kao ti me fasciniraju. Jarane ti ni sa jednim covjekom nisi vodio normalnu konverzaciju,osim par tvojih istomisljenika.
Zamapti jednu stvar,najvise se u zivotu dizu seljaci,papci I fukare kad zaimaju,a gospodin ostaje gospodin I kad ima I kad nema.**** ga neke stvari se ne kupuju novcem.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
je je i pravo nas dobro u europi hm reprezentiroChWilla je napisao/la:da ste 2013. pratili našu ligu, znali biste da je željo bio šampion.

Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
jes jes barbarez **** je kad ZAIMAJUbarbarez je napisao/la:@fcsforever neprocjenjivo kakav si ti papak. A papak si jel nemas postovanja,ni prema kome,ko ne navija za tvoj klub,niti prema bilo kom drugom klubu.
p.s.prevedi drug
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
@tareizo, pametnije bi ti bilo da se boriš za svoj klub jer malo fali da se ugasite, nego što ispadaš paglu na temi najtrofejnijeg BH kluba..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
zeljooooooo men je cast da se javim na vasoj temi jer ste najtrofejniji klub(mozda sam bas zato panglu) a ja i moji drugovi cemo se za moj i nas klub izboriti no siki riki neg kolko karti mormo dobit na zdenki pripadniku najjjtroff kluba u bihŽeljooooo je napisao/la:@tareizo, pametnije bi ti bilo da se boriš za svoj klub jer malo fali da se ugasite, nego što ispadaš paglu na temi najtrofejnijeg BH kluba..
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana
SAMO CELIK
a da se vi dogovorite hoće l' kucati tare ili izo?
fcsforever je napisao/la:Ko vi 2013 i evo 2014..ide vam dobro samo da se nastavi...BLU SKY je napisao/la:A tek kako je neprocijenjivo vidjeti vas na kraju sveke sezone kako jedete muda.fcsforever je napisao/la:Kako vas je neprocijenjivo lijepo vidjeti kad vam je 20 milja kerma...tito i partija....![]()
dva kralja benko i ti

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Ferroviere1987, knoa, Proximic, tiagofaria25 i 25 gostiju.