Marley je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:
@Marley, fudbal nije ni fifa ni pes ni fm, danas svako igra fudbal i svako svakog moze pobijediti. Dokaz su i vece reprezentacije od nase koje gube utakmice od slabijih protivnika. Kiks je uvijek moguc, zato fudbal i jest zanimljiv. Izadji malo iz svijeta cyber fudbala i pogledaj utakmice i nedavne rezultate, svako svakog dobija, imena na papiru i imena klubova ne znace nista. Izgubili smo od Kipra i sta? Pjanic je penal profulao, da li je i to Pape kriv?
Zanimljivo je da svako ima pravo da pljuje selektora, jer kako je moguce da on nije izveo ekipu u formaciji koju forumasi zele

.
Tacno je to sto kazes, desi se kiks,toga ima u fudbalu ali 3-4 losije utakmice za redom, to se vec ne moze nazvati kiksom. Onda ili je do trenera ili igraca. Igraci u svojim klubovima briljiraju, vecina ih je neizostavna u prvih 11 svojih timova, znaci do njih ne moze biti. Ostaje samo trener i njegova filozofija koju on prenosi na svoje igrace, oni igraju onako kako ih on postavi i da uputstva. Zar Susic nije taj koji je rekao na SP da nije gledao Nigeriju, pa kasnije da ga ne zanima Cipar i zacudo smo obe te utakmice kiksali. Znaci da covjek ne radi korektno svoj posao, ne analizira protivnike vec napamet baca formacije i taktike, ne prilagodjava se protivniku.
Mi jos od Slovacke lose stojimo protiv iole jacih ekipa. Sve te velike reprezentacije koje spominjes ce taj kiks negdje anulirati a gdje cemo mi ? Kiksali smo protiv Cipra i desetkovanog Velsa kojem nisu igrala barem 3 glavna igraca i vise jednostavno nemamo mjesta za jos jedan kiks, ipucali smo davno taj bonus i onda nas selektor jos izjavljuje da idemo tamo s ciljem da ne izgubimo iako i bez Dzeke imamo dovoljno kvaliteta da tamo ne idemo podvijenog repa Ugradjuje nam taj neki luzerski mentalitet cak i protiv reprezentacije poput Izraela.
Evo hajmo krenuti redom, ko je standardan:
Begovic-klasa, po meni jedan od najboljih golmana u Evropi,
Spahic-igra zaista odlicno ove sezone u Bayeru, ali sto se tice repke i tih losih rezultata, imao je i on svojih bubica
Bicakcic-za repku igra totalno lose, nesiguran je, ali drago mi je da je na pocetku sezone bio standardan u Hoffenheimu, steta sto se ta povreda desila, ali vidjecemo kakav ce biti kada bude 100% spreman
Pjanic-standardan u Romi, nas vjerovatno najbolji igrac u ovom trenutku
Visca-standardan u klupu, bez prevelikog uticaja na igru repke
Hadzic-standardan u klubu, kod nas je daleko od bitnog igraca
Dzeko-daleko od toga da je standardan, ali je klasa
Lulic-standardan u klubu, igrao toplo hladno, kao i Lazio.
Vrsajevic-standardan u Hajduku, ali daleko od bitnog igraca za repku
Medunjanin-postao standardan u Deportivu, to mi je jako drago, jer je zaista dobar igrac
Sunjic-mene je ovaj momak fascinirao igrama na Svjetskom i u kvalifikacijama.
Ko nije standardan:
Besic-jako bitan igrac za nasu repku, ali nije standardan u Evertonu i ne briljira
Hajrovic-daleko od standardnog igraca Werdera
Ibisevic-imao problema sa povredama vec duze vrijeme, tako da je izgubio mjesto u prvih 11 svog tima
Mujdza-slicno kao Vedo, jako bitan nas igrac, ali daleko od standardnog u svom klubu
Dalje mi je mrsko nabrajati, ali oni koji su nam od krucijalne vaznosti, daleko su od standardnih igraca u svojim timovima, gdje briljiraju. Oni koji su bitni i koji briljiraju u klubovima su Begovic i Pjanic. Cak ni Dzeko vise ne briljira. Ove ostale sam vec opisao, a ti dodaj ili oduzmi ako ima sta sto se tice nasih igraca.
Normalno je da Pape ima svojih propusta i gresaka, ali nista nije crno ili bijelo, favoriti ne pobjedjuju uvijek, to je fudbal jbg. Da grijesi, grijesi, da je glavni krivac, nije.