Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

revan
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la revan » 06 okt 2014, 01:41

Nema na čemu, drug. Uživaj.

@Kawhi ja sam taj mod instalirao ima pola godine. Nisam još vidio o čemu se radi. Igram Iron man mode pa mi ne da kad su modovi aktivni. Valja probati.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 okt 2014, 03:50

revan je napisao/la: @Kawhi ja sam taj mod instalirao ima pola godine. Nisam još vidio o čemu se radi. Igram Iron man mode pa mi ne da kad su modovi aktivni. Valja probati.
Ja nisam igrao 2 mjeseca i onda vidim kod tebe VEF malo proguglam i svidi mi se.

Nije mi jasno zašto Syrmia ili ti ga Srijem postoji do 1453.Još se prostire od Jajca do Beograda :mrgreen: Historijski oko 1330. nestaje koliko ja znam.Pošto ne znam toliko dobro historiju drugih regiona zaključujem da ima još sličnih grešaka,al ne smeta.Nervira me i to što mi otvara igru 10 minuta,ali kad otvori nije ništa sporije od običnog EU4.Loše je što Bosna nema zasebne nacionalne ideje kao na ovom EVE gdje Bosna ima odlične ideje.Na VEF su srpske ideje gdje je većina vezana za Dušana :rol: Razmišljam da prebacim bosanske nacionalne ideje iz EVE u VEF.

Mapa je PRELIJEPA :ljepota: Ili ti ga barem Balkan.Fale mi Zeta i Dalmacija da imam identičnu Tvrtkovu državu.Već sam uzeo Rašku,Kotor,Soli i Donje Kraje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 06 okt 2014, 17:59

Jel moze link za europa universalis 4?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

FileTnT
Kontakt:

Post Postao/la FileTnT » 27 okt 2014, 13:57

Pozdrav svima, treba mi mala pomoc ako neko zna sta je problem.

Imam Res Publica 1.7.3 sa svim DLC.

Kada ubacim Graphical Map Improvements mod sve radi perfektno,

medutim kada dodam Extended Timeline mod javlja se problem.

Igra se ucita normalno sve do izbora Drzave u single player varijanti,

tada se mapa potpuno menja i kada igra krene postane kompletno crna

sa zelenim drvecem, u najboljem slucaju bude normalna sa prugama na

svakoj teritoriji ali onda zablokira citav komp i bude restart. Igra takodje

ponce i uzasno da steka, muzika se ponavlja stalno isti motiv iznova.

Isto se desava i kada je samo Extended Timeline mod ukljucen

(dakle bez Graphical Map Improvements mod-a).

Probao sam i 0.9.2 i 0.9.3 i 0.10.0 Extended Timeline mod i na svakom se

desava isto. Ima li neka fora za koju ne znam ili slicno? Ako neko ima proverenu

verziju Extended Timeline mod-a molio bih da postavi link da probam i njega.

Hvala unapred!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 nov 2014, 15:15

Gledam na youtubu ove Let's Play CK II i cini se da sam skontao sta i kako :njanjanja:

Sad kad dodjem kuci skinuti i probati igrati, samo da @ravan kaze koje DLC-ove da skinem, ako isti imaju na torrentu ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 08 nov 2014, 23:10

Otelo je napisao/la:Gledam na youtubu ove Let's Play CK II i cini se da sam skontao sta i kako :njanjanja:

Sad kad dodjem kuci skinuti i probati igrati, samo da @ravan kaze koje DLC-ove da skinem, ako isti imaju na torrentu ?
Skini sve.

https://safelinking.net/p/4a2237d021" onclick="window.open(this.href);return false;

password: gatekeeper13

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 nov 2014, 16:08

Hvala :bow:

Eh sad ovako: Kako dobiti claim na nesto, casus belli, napraviti vojsku ( a da nisu oni placenici) te dobiti novac ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 09 nov 2014, 18:25

Otelo je napisao/la:Hvala :bow:

Eh sad ovako: Kako dobiti claim na nesto, casus belli, napraviti vojsku ( a da nisu oni placenici) te dobiti novac ?
Jarane, nisam nagodan za puno pisanja, zato preporučujem Crusader Kings 2 wikia. Ovdje imaš baš sve objašnjeno, uključujući i beginner's guide.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 nov 2014, 18:57

Pa u svakoj provinciji i kod svakog vazala imaš svoje regrute, kad objaviš rat regrutuješ ih i ratuješ.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 nov 2014, 19:25

DukeOfWellington je napisao/la:

Pa u svakoj provinciji i kod svakog vazala imaš svoje regrute, kad objaviš rat regrutuješ ih i ratuješ.
Ma ja od Jevreja uzmem tri stotke i dignem kakve plaćenike. Poslije toga Jevreje istjeram. :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 nov 2014, 19:32

Čuj uzme 300 bijednih zlatnika od kamatara, gdje ti je stil :rol:

Treba imat' što više vojvoda vazala, jest da ih je teško kontrolisat ako imaš stroge zakone ali velika vojska je zagarantovana.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 nov 2014, 20:01

DukeOfWellington je napisao/la:Čuj uzme 300 bijednih zlatnika od kamatara, gdje ti je stil :rol:

Treba imat' što više vojvoda vazala, jest da ih je teško kontrolisat ako imaš stroge zakone ali velika vojska je zagarantovana.
Ma dobro, to mi je fond za nuždu. Kada naleti neka zeznuta vojska. :D Trenutno igram sa Bosnom, uz to kontroliram i Banovinu Hrvatsku i dvije od tri grofovije koje pripadaju Raškoj. Imam samo dva grofa kao vazale, ostalo kontroliram ja. Može se pristojna vojska napraviti iz toga, ali kada ti dođe Bugarin koji kontrolira i cijelu Mađarsku, one tri stoje odlično dođu za ispomoć.

Plus što svoje odluke donosim bazirajući se na karakteristike svoga lika. Jest teže igrati ali i zanimljivije.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 nov 2014, 21:03

Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godine :oops: :oops:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 nov 2014, 21:12

Otelo je napisao/la:

Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godine :oops: :oops:
Nađi kakve infidele i objavi im holy war. Ili najbolje igraj kao Pagan. Preporučam Vikinge (recimo Jorvik). Non-stop budeš ratovao. Kršćani su malo zeznutiji kod ratova. Moraš imati neki validan casus belli (lat.razlog) da uzmeš teritoriju, ne samo neki tipa 'sviđa mi se tvoja okućnica', što je kod Vikinga potpuno validan casus belli. :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 nov 2014, 22:12

Morat cu sa Vikinzima, jos ima mogucnost da se formira Norveska, Svedska, Danska i te zemlje gore :opaopa:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 11 nov 2014, 22:12

Koju igru igrate?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 nov 2014, 22:37

Otelo je napisao/la:Morat cu sa Vikinzima, jos ima mogucnost da se formira Norveska, Svedska, Danska i te zemlje gore :opaopa:
Moja preporuka je da za početak uzmeš neku od vikinških kuća u Britaniji. Lakše ćeš se snaći jer nema puno suprničkih zemalja za voditi računa i niko te sa kontinenta neće u početku previše gnjaviti. Može formirati nordijsku Englesku.

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 13 nov 2014, 18:41

moze neko link EU4 radio sistem pa obirsao :S a na warez-bb.org su sve dead linkovi :S
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 nov 2014, 21:16

fanatic1991 je napisao/la:moze neko link EU4 radio sistem pa obirsao :S a na warez-bb.org su sve dead linkovi :S
Kucaj na piratima 'Europa Universalis IV' i skini Art of War verziju od CODEX-a.
Otelo je napisao/la: Al kad ne mogu da objavim rat jer onaj kancelar ode tamo po fabricate claim i onda nista ne radi po 2 godine :oops: :oops:
Strpi se, nekad ne može da prođe claim i po 10 i više godina. Ili poslušaj @revana i uzmi neku od paganskih država. Sve zavisi šta ti je cilj igre, tj. da li je cilj osvojiti što više ili neke specifične teritorije, imati neko specifično uređenje, itd.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 13 nov 2014, 21:33

Ja sam instalirao EU 4 pa jbt treba fakultet da se to igra :lol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Rigoletto, sirBobbyMoore i 124 gosta.