RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 11 nov 2014, 16:02

Kako bi nam legla pobjeda u BL.Uhhhh.Eventualna pobjeda gore bi ponistila gotovo sve kiksove iz ove polusezone i ostavila bi nam realnu mogucnost da se na Proljece i dalje nadamo plasmanu medju prve 4.Eh ovo su ipak samo moje zelje,a kako ce zavrsiti ostaje da se vidi,mada realno i remi gore je dobar rezultat,ali valjda i nas malo p.r.o.s.e.r.e pa da sta i na guzove uzmemo :angel:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 11 nov 2014, 16:16

rodjenisa je napisao/la:Kako bi nam legla pobjeda u BL.Uhhhh.Eventualna pobjeda gore bi ponistila gotovo sve kiksove iz ove polusezone i ostavila bi nam realnu mogucnost da se na Proljece i dalje nadamo plasmanu medju prve 4.Eh ovo su ipak samo moje zelje,a kako ce zavrsiti ostaje da se vidi,mada realno i remi gore je dobar rezultat,ali valjda i nas malo p.r.o.s.e.r.e pa da sta i na guzove uzmemo :angel:
Gdje si brate,odavno te nema :wave: Ma pobjeda bi nam puno značila,ali poznavajući našu ekipu sva tri znaka su u igri.Valjala bi nam pobjeda pogotovo jer na proljeće igramo dvije utakmice za redom u gostima.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 11 nov 2014, 16:33

emil02in je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Kako bi nam legla pobjeda u BL.Uhhhh.Eventualna pobjeda gore bi ponistila gotovo sve kiksove iz ove polusezone i ostavila bi nam realnu mogucnost da se na Proljece i dalje nadamo plasmanu medju prve 4.Eh ovo su ipak samo moje zelje,a kako ce zavrsiti ostaje da se vidi,mada realno i remi gore je dobar rezultat,ali valjda i nas malo p.r.o.s.e.r.e pa da sta i na guzove uzmemo :angel:
Gdje si brate,odavno te nema :wave: Ma pobjeda bi nam puno značila,ali poznavajući našu ekipu sva tri znaka su u igri.Valjala bi nam pobjeda pogotovo jer na proljeće igramo dvije utakmice za redom u gostima.
Tu sam ja drug moj,malo sam bio syeban nekim diskusijama na nasem pdf-u pa sam se suzdrzavo od pisanja.Znam i jasno mi je da ljudi razlicito razmisljaju ali mi nikad nece biti jasno da zbog razlicitog misljenja padaju teske rijeci i uvrede.Svi mi u dusi isto mislimo i zelemo,a to je napredak naseg Veleza na svim poljima.Iskreno sam sretan kad vidim kako nasa RAja prozivljava svu situaciju oko kluba,sa emocijama i ljubavi kakvu ces malo gdje naci.To je ono sto mi daje nadu da cemo uspjeti jednog dana vratiti naseg starca gdje mu je mjesto.Ocekuje nas jos mnogo borbe i posla ali udruzeni i jedinstveni vjerujem da cemo uspjeti.Netrebamo se ni sad predavati bez obzira sto smo malo podbacili,ima jos vremena i utakmica,valjda se malo poslozimo na poluszoni,a i u kupu smo zivi,ko zna .... moramo vjerovati u sebe.
Forza Velez ljubavi moja :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 nov 2014, 17:16

stigla čestitka od saveza u iznosu od 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Zvijedzom. :x

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 nov 2014, 17:27

AlemC85 je napisao/la:stigla čestitka od saveza u iznosu od 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Zvijedzom. :x
omladini furka izbijati novac "voljenom" klubu.To se danas zove navijacem.Umjesto da se organizuju i pomognu klubu,oni mu stete.Nikad necu shvatiti to razmisljanje.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 11 nov 2014, 17:28

AlemC85 je napisao/la:stigla čestitka od saveza u iznosu od 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Zvijedzom. :x
da li je zaslužena ili?

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 11 nov 2014, 17:48

Samo_Lijevo jel ovo 2.500 samo zbog 7 baklji zapaljenih iza gola? Nije, nego zbog pljuvanja Cole, ubacivanja upaljaca, pokusaja ulijetanja u teren. To nije bilo iza gola, tako da je apsurdno samo omladinu kriviti za te gluposti.

Da te iznenadim, ovo je mozda prvi put ove sezone da Velez placa kaznu radi RA, iako nije samo njihova. I mozda drugi put od proljeca prosle sezone.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 nov 2014, 17:55

Ne krivim ja ovdje samo RA,svi koji nanose stetu klubu nisu pravi navijaci.Naravno najveci broj kazni je zbog pirotehnike i od toga ne treba bjezati.Treba biti realan i reci da bi svakako dobili kaznu i bez upaljaca,Colica.Zasto se ti ne zapitaju kako je tesko naci tih 2.500 KM za klub? Koliko samo moras moliti da ti neko bude sponzor i onda ti neko za jednu utakmicu izbije novce iz dzepa.Stvarno sa nama nesto nije uredu.

shearer
Kontakt:

Post Postao/la shearer » 11 nov 2014, 18:07

drakensang je napisao/la:Samo_Lijevo jel ovo 2.500 samo zbog 7 baklji zapaljenih iza gola? Nije, nego zbog pljuvanja Cole, ubacivanja upaljaca, pokusaja ulijetanja u teren. To nije bilo iza gola, tako da je apsurdno samo omladinu kriviti za te gluposti.

Da te iznenadim, ovo je mozda prvi put ove sezone da Velez placa kaznu radi RA, iako nije samo njihova. I mozda drugi put od proljeca prosle sezone.
Da, 7 baklji i dosta topovskih udara. Ulijetanje na teren je isto bilo sa RA tribine.
Dobar dio krivice snosi i centralna tribina zbog pljuvanja, bacanja upaljača itd.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 nov 2014, 18:12

samo_lijevo je napisao/la:
omladini furka izbijati novac "voljenom" klubu.To se danas zove navijacem.Umjesto da se organizuju i pomognu klubu,oni mu stete.Nikad necu shvatiti to razmisljanje.
Nije samo RA krivac za te 2500 KM , a eto ti pomazes gdje je to pomaganje voljenom klubu bilo kad je 11 momaka po kisi ledu snijegu otislo u Vitez ;) ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 nov 2014, 18:22

Nije bitno ko je kriv! Ponavljam to drugi put.Nemoj me uvlaciti u price oko gostovanja,to sa ovom kaznom nema veze.Ovdje pricamo o novcu koji je otisao neradnicima u savez umjesto da ide u dzep igracima.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 nov 2014, 18:27

samo_lijevo je napisao/la:Nije bitno ko je kriv! Ponavljam to drugi put.Nemoj me uvlaciti u price oko gostovanja,to sa ovom kaznom nema veze.Ovdje pricamo o novcu koji je otisao neradnicima u savez umjesto da ide u dzep igracima.
Pa sto onda pises furka omladine ;) ide i igracima ide i savezu od vecine klubova bilo i uvijek ce biti ;)

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 11 nov 2014, 18:32

Dobro nek se raja zabavlja malo s pirotehnikom. Prvi smo je donijeli iz Splita u BiH i prvi smo je palili. More jedna kazna :thumbup:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 nov 2014, 18:35

ANTIFA ! je napisao/la:
Pa sto onda pises furka omladine ;) ide i igracima ide i savezu od vecine klubova bilo i uvijek ce biti ;)
ne znam sta da napisem od ovog podvucenog dijela tvog posta.Zar mora i Velez da bude taj klub? Kao da nisi svjestan kako je danas tesko naci sponzora i novac za funkcionisanje kluba.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 nov 2014, 18:42

samo_lijevo je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:
ne znam sta da napisem od ovog podvucenog dijela tvog posta.Zar mora i Velez da bude taj klub? Kao da nisi svjestan kako je danas tesko naci sponzora i novac za funkcionisanje kluba.

Da se i ne pale baklje trazila bi se dlaka u jajetu samo da se puni kasa saveza , ako jedan klub ne moze izbit 2500 KM klub koji ima cilj izlazak u Europu nek se odma ugasi

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 nov 2014, 18:50

ma kako ti kazes,nema vajde pricati.

aleksasantic

Post Postao/la aleksasantic » 11 nov 2014, 19:10

tacno cu se odjavit sa pdf samo gledam sta ljudi pisu i sta sve "misle" i kako imaju stav oko svaceg pogresan,
kakvo je toliko raspravljanje oko baklji nek pali RAja koja navija to im je u "opisu" posla,svaka cast momcima sad njih treba krivit jer je uorava nesposobna za sve pa i za namaknut 2500 km,daj bogati, ovdje se na ovom pdf ljudi uzive kao da su oni (MI SVI ZAJEDNO) nesto bitni,kao da nekog zaboli sto mi pisemo itd navijaci su tu da navijaju i sluze se svim sredstvima fer i korktno u stvaranju atmosfere, LAHKO IH JE NAPAST KAD BACE BAKLJU IL TOPOVSKI UDAR,ZASTO IM NIKO NE DA IZ UPRAVE 100KM ZA GORIVO SENDVVICE CAJ KAD IDU DA SE JEBU PO HLADNOCI NA GOSTOVANJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zato pustite momke svaka im cast

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2014, 19:11

Kada ste se već dotakli teme o kazni koja je stigla na adresu FK Velež od strane N/FS BiH da i ja koju prozborim na tu temu. Ono što kažu ne moram biti upravu, ali neko moje mišljenje.

Smatram da se u ovoj posljednjoj diskusiji između vas dvojice i vaših mišljenja treba naći neka sredina koja ne isključuje niti jedno niti drugo. S jedne strane smatram da je za osudu ovaj ispad od strane navijača i izbijanje novca iz klupske kase, dok ipak sa druge strane smatram da se kao navijačka grupa, navijači, kao kultura, svjesnost, savjesnost u odnosu prema klubu i takvim stvarima moramo cijeniti, sami sebe cijeniti zarad praznih bilješki u bližoj prošlosti.

Ovaj incident zapravo treba da predstavlja svojevrsno upozorenje da se još takve stvari nisu iskorijenile kada su u pitanju domaće utakmice. Vjerovatno nikada ni neće dok je god veći seljak na terenu od onoga na tribinama, a masu je jako teško kontrolisati. Ne želim da dajem opravdanja za takvo ponašanje, no ljudi koji idu na ovakve utakmice i koji prate svakodnevno Velež su crveni od glave do pete, i svaki pokušaj omalovažavanja tog dresa, našeg kluba, odnos prema istome donosi burne reakcije od strane publike. Mora ih se malo shvatiti i sa emocionalne tačke gledišta.

Tačno je da da se na ovakav način ne brani Velež, ali ipak se moramo shvatiti, i razumjeti da su ovakve situacije raritet te da se vrlo vjerovatno neće ponoviti u bližoj budućnosti.

Na kraju krajeva, svi želimo isto, svi želimo jedno, i jedan pravi primjer je ona brojka iza gola protiv Zvijezde, nadam se da će postati stabilna cifra sa tendencijom porasta u narednim domaćim utakmicama na proljeće.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 11 nov 2014, 19:20

Ako je kazna zbog pljuvanja i gađanja seljačine Čolića,samo mi dajte broj žiro računa i da uplatim dio svote.Iako nisam bio(mogao biti)na utakmici.
Ovakvi seljaci kao što je Čolić ne zaslužuju ništa bolje,prčio sjeme brdsko.
A što se tiče Veleža i polusezone,evo skoro na kraju,i nije toliko loše.U kupu smo još uvijek,za Željom i Olimpikom zaostajemo 4 boda,Sarajevom 6...još uvijek je sve to blizu.Pogotovo što nam sve jače ekipe dolaze na proljeće i tu treba ići na nož.Od top 7 ekipa samo gostujemo Olimpicu,svi ostali nam dolaze.
Druga strana medalje,u susretima sa trenutno najboljim,sa ovima iz TOP 5 osvojili smo samo 2 boda.
I činjenica je da nismo odigrali niti jednu utakmicu od ovih 14 da smo bili apsolutno zadovoljni,da smo odigrali dobro.
Nismo,dosta je bilo pobjeda na guzove i lako izgubljenih bodova.
Unatoč svemu ovom,dobro stojimo i abd na proljeće sa par adekvatnih pojačanja,možemo se ugurati gore.
Sve u svemu,nemamo igru,ali usprkos svemu,gore smo :bih:
Uz malo korekcije,možemo puno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 11 nov 2014, 19:33

Kazna je bila radi pirotehnike većinom jer su se palile baklje i bacali topovski udari u bar 2 navrata.
Baklje jesu neizostavni dio tifo scene ali bi ih ja ipak izbacio.Pa zar nije bolje otići na 3 gostovanja (mogu se 3 busa uplatiti za 2500KM)?
Na kraju krajeva mi smo svi tu radi Veleža, da mu pomognemo a ne odnemognemo.Sve što smo prodali sezonskih ulaznica je bačeno u vodu u 2-3 utakmice.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.