FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 11 nov 2014, 09:44

nije sezona "halaljena" ni uopšte, a naročito nije zbog mladih. ako zbog nekoga propadne, to će biti zbog bogdanovića, kosorića i benje čolića, a ne mladih. nije u njima problem. da je ljetos bilo para da se na pozicije gdje svakako nemamo mladih koji su već u konkurenciji za prvi tim dovedu pravi igrači, imali bi bar 4-5 bodova više, a i ovako smo tu negdje na cifri od prošle godine. da igraju dva prava stopera i stanić umjesto trojice ovih, ili da umjesto nede i hasanovića igraju pravi igrači, mi bi bili jedno 40-50% jači, a mladi ne bi igrali manje. mislim da će u tom smjeru ići i pojačanja ako ih bude.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 11 nov 2014, 10:21

InatSilanBosanski je napisao/la:Da ce sugave turke uplatit kes vec jednom :yawn: Valjda ce do veceras biti nesto zvanicno
jucer nije nista uplaceno
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 11 nov 2014, 10:25

ChWilla je napisao/la:nije sezona "halaljena" ni uopšte, a naročito nije zbog mladih. ako zbog nekoga propadne, to će biti zbog bogdanovića, kosorića i benje čolića, a ne mladih. nije u njima problem. da je ljetos bilo para da se na pozicije gdje svakako nemamo mladih koji su već u konkurenciji za prvi tim dovedu pravi igrači, imali bi bar 4-5 bodova više, a i ovako smo tu negdje na cifri od prošle godine. da igraju dva prava stopera i stanić umjesto trojice ovih, ili da umjesto nede i hasanovića igraju pravi igrači, mi bi bili jedno 40-50% jači, a mladi ne bi igrali manje. mislim da će u tom smjeru ići i pojačanja ako ih bude.
:thumbup: Bravo drug ,sve receno...

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 11 nov 2014, 11:35

ChWilla je napisao/la:nije sezona "halaljena" ni uopšte, a naročito nije zbog mladih. ako zbog nekoga propadne, to će biti zbog bogdanovića, kosorića i benje čolića, a ne mladih. nije u njima problem. da je ljetos bilo para da se na pozicije gdje svakako nemamo mladih koji su već u konkurenciji za prvi tim dovedu pravi igrači, imali bi bar 4-5 bodova više, a i ovako smo tu negdje na cifri od prošle godine. da igraju dva prava stopera i stanić umjesto trojice ovih, ili da umjesto nede i hasanovića igraju pravi igrači, mi bi bili jedno 40-50% jači, a mladi ne bi igrali manje. mislim da će u tom smjeru ići i pojačanja ako ih bude.
Ama drug nisam ni mislio da su mladi uopste krivi za ovo, nisi me razumio, svaka njima cast.Slazem se ja sa ovim sto si rekao. Upravo to sto nam na tim pozicijama koje si nabrojao fali pravih iskusnijih da mladi mogu napredovat( to sam i napisao u nekom od prijasnjih postova) Ali ako se sta ne dovede onda je halaljeno.

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 11 nov 2014, 12:07

Na početku sezone jasno je rečeno da su postavljena tri cilja:
-vraćanje dugova
-uvođenje juniora u prvi tim
-izlazak u evropu
Kažu da se dugovi smanjuju, afirmisali smo nekoliko igrača, tu smo u borbi za sam vrh tabele.
Dakle, još uvijek to lijepo ide. Naravno, navikli smo da poslije jedne tekme želimo promjeniti trenera, pola ekipe, direktora, napraviti stadion ... svašta nešto. Čini mi se ovdje ljudi čim upale kompjuter kao da su se odmakli 5000km od stvarnosti.
Na prvu gledano reklo bi se da nam je Metalurg odredio sezonu. Realno trebali smo ih proći i zaraditi još love. Ali, možda bi i te pare otišle na vraćanje dugova. Vjerujem da niko nije mogao znati sa sigurnošću da će nam ovoliko škripati u odbrani, jednako kao što niko nije znao da će Memija iskoristiti svoju šansu na najbolji način.
Mislim da u stručnom štabu rade dobar posao. Da su Stanić i Kvesić igrali zadnje dvije tekme imali bi vjerujem minimalno još 3 boda. Ali i dalje smo tu, u igri za evropu, što je zapravo i predstavljeno kao jedan od ciljeva.
Nije ovo loše kao što se nekima čini.
Idemo dalje

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 11 nov 2014, 13:03

super je napisao/la:
InatSilanBosanski je napisao/la:Da ce sugave turke uplatit kes vec jednom :yawn: Valjda ce do veceras biti nesto zvanicno
jucer nije nista uplaceno
ciganii,nekad su mi bili dragi :mrgreen:
Manijaci Zeljini

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 11 nov 2014, 13:42

Po meni, jedini igrač koji je afirmisan je Memija! Prema tome, nije ni polovično ispunjen taj segment. Bajić i Sadiković su igrali i prošle sezone, tako da oni tu ne spadaju. Na Nuspahića ne računaju, odnosno, više ga ni ne uvode u igru, iako se oporavio, vjerovatno neće ni produžiti. Ista situacija sa Bašom! Hadžiahmetović ima minutažu kao i da nam nije cilj afirmisati mlade igrače. Hadžović (lijevi bek) nije dobio priliku iako nam se povrijedio "jedini" klasični lijevi bek (Kvesić). Hasković jednom ušao tek tako da im ne može govoriti da nikad nije. Enis Sadiković, iako je u dobroj formi, "nema mjesta" u prvih 11, mnogi će se složiti da je odlično iskoristio svaku ukazanu minutu. Ako ovo nije istina onda ja ne znam šta jeste!

Plasman u EL je debelo ugrožen! Svi navode neke podatke iz prošlih sezona a niko ne poredi ekipe. Ova ekipa se ne može kvalitetom porediti ni sa jednom ekipom Želje iz prošlih sezona! Još kad tome dodamo da je na proljeće vjerovatno i najteži raspored od svih zadnjih sezona, onda treba biti realan da sa ovom ekipom ne možemo puno očekivati. Pored toga, kad već poredite prošle sezone onda gledajte kompletnu tabelu. Nikad se nije desilo da imamo ovakvu razliku u kvalitetu, odnosno, bukvalno pola lige koja nikom iz vrha tabele ne može ni bod uzeti, osim par izuzetaka koji se mogu svrstati u velika iznenađenja. Uz to imamo prve tri ekipe koje su izuzetno kvalitetne, finansijski stabilne, što se odavno nije desilo. Ekipe koje će se još pojačati na pauzi za razliku od nas koji ćemo gledati da prodamo i ovo što imamo. Ranijih sezona se znalo desiti da ekipa sa devet poraza bude treća, trenutno prve tri ekipe imaju 1 ili 2 poraza, upravo zbog te nekvalitete ostatka lige. Zar mislite da će neko od njih na proljeće, u ovako nekvalitetnoj ligi kakva je ove sezone, nanizati 7 ili 8 poraza od 15 kola? Neće, vjerujete! Kada tome dodamo da je Olimpic po prvi put dobio licencu za Evropu i da se ove sezone neće tek tako predati, da je Borac pred dobijanjem licence za Evropu, kada Velež sam odlučuje o svojoj sudini jer mu svi dolaze a i u kupu nije ispao, onda znamo da će biti velika borba za to četvrto mjesto koje i ne mora voditi u Evropu.

Treba dodati i to da nam je igra bez igre, nabijamo loptu 70% utakmice! Umjesto da se uigravamo, što je bilo za očekivati, da budemo sve bolji kako vrijeme odmiče, mi svakom utakmicom sve gori i gori, da ne pominjem sezone unazad. Treba neko snositi odgovornost i za taj segment bez obzira što je ekipa nekvalitetna! Kada se sve ovo uzme u obzir onda stvarno nije na mjestu veličati ovo kao neki uspjeh jer je daleko od toga.

Jedino pozitivno u svoj ovosezonskoj priči je to što smo uspjeli vratiti tih oko 200 k, što se zna. To je jedino što uspjevamo koliko toliko ispuniti od ovosezonskih ciljeva. Trenutno, ja sam ovog Želju prežalio. Evropu ćemo teško izboriti ako se nešto drastično ne promijeni!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 nov 2014, 14:32

@adviser moram ti ukratko odgovoriti. Sve ovo što spominješ su ciljevi za ovu sezonu a sad smo na polusezoni. Znači polako. Svoju malo širu analizu ću napisati kad završimo polusezonu da ti ne bih sad obrazlagao kako to ide i što nisi u pravu. Druga sstvar koju te molim da pojasniš a može se dvojakko shvatiti i tvog obrazloženja je ta da Nuspahić neće produžiti. Jel to ti misiš ili znaš da će tako biti? Isto i za Bašu. Slažem se da su trebali više igrati i to sam ja često potencirao ali nije ni da su puno zakinuti, o ovim ostalim mladim koje si spominjao neću jer mislim da nisu mogli dobiti šansu, niti su trebali, sem po nekih desetak minuta a i to ću ti obrazložiti drugi put.

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 11 nov 2014, 14:39

Odlicna je polusezona iza Zelje, pa nije se fening u igracki kadar potrosio, realno, a vrlo je dobra konkurentost, zanimljiva je i cinjenica da raspored u igri za prvaka i nije vazan, tu jednostavno imas imperativ rezultata, sve je u glavama, pitanje je moze li trener promijeniti metodu, jednostavno Adžem nije u stanju promijeniti ritam sa klupe.
Nadam se da ce Amar uspijeti dovesti po igraca u svakoj liniji i to ce biti, plavo proljece. Samo treba vjerovati u ekipu, nista nije izgubljeno.
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 11 nov 2014, 14:57

Zompir je napisao/la:Odlicna je polusezona iza Zelje, pa nije se fening u igracki kadar potrosio, realno, a vrlo je dobra konkurentost, zanimljiva je i cinjenica da raspored u igri za prvaka i nije vazan, tu jednostavno imas imperativ rezultata, sve je u glavama, pitanje je moze li trener promijeniti metodu, jednostavno Adžem nije u stanju promijeniti ritam sa klupe.
Nadam se da ce Amar uspijeti dovesti po igraca u svakoj liniji i to ce biti, plavo proljece. Samo treba vjerovati u ekipu, nista nije izgubljeno.
to je bruka da mi kao navijaci napisemo nije se ulozilo ni feninga a kakve smo rezultate pravili prethodnih godina. uvijek je kvalitet taj koji ispliva, i to sto mi trenutno ne stojimo toliko lose na tabeli i bodovnim saldom, nema nikakve veze jer na kraju mozemo zavrsiti i 8. na tabeli.

adzem nije u stanju nista uraditi. prvo smo ispali u evropi zbog njegovih ne/izmjena, pa sve do sada. voditi 2:0, izgubiti evropu to moras biti strasno dobar trener.
a svoje ne/kvalitete je pokazao kroz ovu poluserezonu. uzet cemo samo primjer ove bitnije utakmice, naprimjer derbi. protivnik ti pravi 3. izmjene a ti do 70 minute ne mijenjas nista a imas koga ubaciti, i onda kad napravi tu izmjenu to bude katastrofalno.

da smo imali boljeg trenera prosli bi Metalurga, a sad bi sigurno bili neka od prve tri ekipe i pored tog hendikepa, nedostatka igraca na pozicijama.
nista nam druga polusezona nece donijeti dobro ako sve ostane isto. on ce u drugom dijelu imati istu viziju, praviti iste izmjene, produzavati agoniju dok ne bude kasno, a kad bude kasno onda mozemo pisati u prazno..

amar treba reci dao sam ti priliku nisi je iskoristio Boze moj, nije on Bogom dan da vodi ekipu.
dobio je priliku nije je iskoristio. od svih konkurenata smo izgubili, osim Olimpica. i ove "manje" ekipe je dobio jedva.
ispao je iz kupa ? pa sta vise treba?

ako nista da se amar vrati na klupu, ali ako nece da nade nekog drugog trenera dok nam ne bude bas kasno..

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 11 nov 2014, 15:11

Takvo je stanje, nije legla lova koja je bila planirana i jednostavno ne mozes bolje, al' ovo je izvrsno, meni se osobno Adžem ne svidja kao trener, al' ako je klubu dobar i zadovoljava ambicije neka izgura sezonu, u ovakvom odnosu snaga opet se moze reci da ovaj rezultat ostavlja Zelju ravnopravnog u trci, ako Zrinjski dobije i pobjedi se Celik 3 boda zaostatka je vrlo dostizno. Treba sve gledati optimizmom.

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 11 nov 2014, 15:22

ma nemam ja nista protiv adzem, ali je imao dovoljno vremena da pokaze da li zna ili ne zna. on jednostavno trenutno ne zna, i nije zreo da vodi prvi tim.
i da je dobar trener, on nema licencu ? pa ne mozemo mi biti neko na ko me ce on uciti, jer nemamo vremena i prostora za takvo nesto.
nece klub ziviti od have, nego od evrope jer ne vidim drugi izvor prihoda. moramo se plasirati u evropu a on nijednog konkurenta nije pobjedio.

dobro, da gledamo da ce izboriti evropu, sta mozemo ocekivati od njega? da prode nekoga?
pa imao je 2:0 na kosevu, izgubio je i to ..

opet ponavljam da nemamo vremena da gledamo njegove izmjene u 80 minuti, stavljanje igraca na pozicije na kojima ne moze igrati a vidio je prethodnih pet utakmica, on opet isto radi .. :stop:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 11 nov 2014, 15:28

uh al seres, nekad se moglo sta fino ovdje moglo prociatt sad ste zajebali kone sa kukanjem :clap: :clap:

uglavnom raspad, gasimo se :salut:

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 11 nov 2014, 15:31

Ima vremena, pa nisam navijac na baterije, ovo je odlicno kada pogledas da se stagnira na svim poljima, od struke, kadra, a o infrastrukturi da i ne pricam, meni ni Euro takmicenje nije prioritet dok se igra van Grbavice. Boli me kur.ac za Euro, vazno je imati kontinuitet da si dobar, jak protivnik, sto Zeljo ima, sve ostalo je bonus.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 11 nov 2014, 15:37

Aldin kao zohar, neunistiv.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 11 nov 2014, 15:56

Aldin moze biti tip koji je vjecna opozicija. Samo trazi mane.

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 11 nov 2014, 16:06

a nemoj te ga, dobar je, do sad se maskirao, al sad je dao do znanja svima da je on, cisto da znaju da nece imati mira ako se suprotstave njegovom misljenju :lol:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 nov 2014, 16:10

10.000 KM kazne za derby !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 11 nov 2014, 16:45

Ocekivano, a i dobro smo prosli...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 11 nov 2014, 17:28

S obzirom da je 12 igrač, ovo je bogovska plata za naše uslove...Ma svaka čast

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Hansestadt i 20 gostiju.