Safet Sušić - Pape

bordobijeli
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 12:14

Clutch je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ako ti smatraš da Pape spada u tu skupinu "namazanih trenera", onda nemamo o čemu diskutovati.
eh o tome bi se dalo dosta raspravljati al ja nisam konpetentan da pricam o safetu kao treneru pošto nikad nisam vodio ni svoju mahalu a kamo li da dajem komentar da li je safet namzan trener ili je tele kako ovdje vrhunski treneri forumasi pišu
Onda najbolje da se ovaj forum ugasi jer je 1% (?) njegove populacije dovoljno kompetentan da priča o Safetu..

Nije potrebno biti nešto pretjerano kompetentan da bi uvidio Safetove pogreške u izjavama, taktici, odabiru igrača i svemu ostalom..

I da, naravno da nije namazan, smiješno je oko toga uopšte diskutovati.
ja cu ponoviti ono sto je baka sliskovic rekao u onoj emisiji za ove sto gledaju na tv utakmice a misle da sve znaju o fudbalu pa kaze i ja vozim auto 30 godina a ne znam nista o formuli 1 :salut:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 nov 2014, 12:15

dubrovnik je napisao/la:Pa zasto onda komentiras na ovoj temi ? Ako nisi kompetentan, ako ne vidis kod ociju, ako ne zelis razmisljati zasto si ovdje ? Jedina ti je misija onda da se sukobljavas sa onima koji nesto pokusavaju reci. To nije normalno besplatno raditi moras priznati.
komentarisem ono sto vidim i sto mislim da bi trebao komentarisat i nisam od onih koji kazu da sam sigurno u pravu ,mozda grijesim mozda vi bolje vidite stvari ,al mislim da imam pravo da iznesem svoje misljenje o nekim stvarima .uglavnom komentarisem stvari kad vidim da ljudi pretjeruju i napadaju i kad ima i nema razloga to je ovako ono sto mi smeta . evo npr pobjedimo izrael niko nece napisati da smo bez pola tima i da bi to bila velika pobjeda nego ce pisati imali smo srece izrael loš ovo bi pobjedili i da nemamo trenera itd
Bitno je naglasiti i to normalni navijaci rade, da li je trener uradio sve sto je mogao da do pobjede dodje.Da li je ulozio trud da pozove i dovede sve najbolje u repku? Da li je osmislio nacine ako krene po zlu sto uciniti? Da li se ponasa shodno standardima trenera danasnjice? Ovom nasem se i Englezi smiju.A ne da se okiva u zvijezde nakon bljeska bilo kojeg naseg igraca iako cesto on ima zasluga u tome koliko i moja mater. Ja sam maloprije napisao i stojim cvrsto pri tom uvjerenju. Za smjenu je kasno i neka odradi ugovor do kraja. Nazalost situacijaje takva i nas nogomet ce jos dugo placati kaznu koja se zove Safet Susic. Zivi bili pa vidjeli. A niko njega ne kritikuje iz hira. Vidi kada se lose pisalo o kosarkarskom ili rukometnom izborniku. Gdje su mrzitelji na tim temama.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 nov 2014, 12:17

Clutch je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la: eh o tome bi se dalo dosta raspravljati al ja nisam konpetentan da pricam o safetu kao treneru pošto nikad nisam vodio ni svoju mahalu a kamo li da dajem komentar da li je safet namzan trener ili je tele kako ovdje vrhunski treneri forumasi pišu
Onda najbolje da se ovaj forum ugasi jer je 1% (?) njegove populacije dovoljno kompetentan da priča o Safetu..

Nije potrebno biti nešto pretjerano kompetentan da bi uvidio Safetove pogreške u izjavama, taktici, odabiru igrača i svemu ostalom..

I da, naravno da nije namazan, smiješno je oko toga uopšte diskutovati.
ja cu ponoviti ono sto je baka sliskovic rekao u onoj emisiji za ove sto gledaju na tv utakmice a misle da sve znaju o fudbalu pa kaze i ja vozim auto 30 godina a ne znam nista o formuli 1 :salut:

Sa čitavom ovom pričom koju pišeš, nekako stičem utisak da i jesi nivo one emisije.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 nov 2014, 12:21

bordobijeli je napisao/la: ja cu ponoviti ono sto je baka sliskovic rekao u onoj emisiji za ove sto gledaju na tv utakmice a misle da sve znaju o fudbalu pa kaze i ja vozim auto 30 godina a ne znam nista o formuli 1 :salut:
Zato Pape vozi formulu 'alal vera.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 12:21

meni nije problem rei cu da ste vi u pravu i da je moje mmisljenje pogresno ,nema potrebe da se vrjedjamo . mislio sam da normalno debatujemo ali ocito je da ovdje ako imas drugacije misljenje onda se debil i tele ,pozzz :salut:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 nov 2014, 12:23

Ta izjava o formuli jedan upravo vazi za Safeta. Covjek je po svim parametrima nedorastao funkciji koju obnavlja. Blago receno, davno je pogubio konce i ne snalazi se najbolje.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 11 nov 2014, 12:25

Prije 2 dana prica kakoni bez dzeke.idemo na pobijedu,sad prica kako.ne idemo na pobijedu nego da ne izgubimo.kakav lik..
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 11 nov 2014, 12:27

Safete pozovi Sevku Okica bolan

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 11 nov 2014, 12:28

Ja vam predlazem da bojkotujete utakmicu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ovo je neko predlago i pred Svjetsko, jer Safet nije pozvao...nekoga koga bi taj forumas u prvih 11.
:salut:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 11 nov 2014, 12:29

Upravo. U jednoj izjavi idemo ofanzivno(bez obzira na sve izostanke) i na pobjedu, u drugoj, dobar je i x, ima proljeće. :lol:

Specifična vrsta inteligencije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 11 nov 2014, 12:29

bordobijeli je napisao/la:ja cu ponoviti ono sto je baka sliskovic rekao u onoj emisiji za ove sto gledaju na tv utakmice a misle da sve znaju o fudbalu pa kaze i ja vozim auto 30 godina a ne znam nista o formuli 1 :salut:

I Pape igrao 20 godina fudbal a nema pojma o fudbalu :mrgreen:
Zadnja izmjena: ne_znam_ko_sam, dana/u 11 nov 2014, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 nov 2014, 12:31

Prijedlog za novinare , posto vi nesmijete nista direktno reci protiv susica , razumijem i razloge , pitajte ga onda sljedeca tri pitanja .
Kako se zove selektor Izraela , ime kapitena Izraela , gdje igraju napadaci Izraela da li su visoki ili niski .?
Neke osnovne stvari , ako bude znao i jednu od ovih ja sam da dozivotno ostane selektor .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 11 nov 2014, 12:34

ma ljudi moji ovo je sve očigledno neka viša politika.

ljudi su danas neciji pijuni za 300 KM a ne za 50.000 KM

neko ovdje vuče konce onako kako njemu paše i bojim se da tu Sajo ne utiče puno.

ja smatram da neko ko je certificirani trener sa iskustvom i čovjek koji je igrao 20-30 godina fudbal i bio gigant u tome ne može biti ovako slab trener,taktičar i skaut!!!!

neka nipošto neko ne pomisli da ja nesto branim Zapet ****.Ali nekako mi se sve uklapa u to.Ja bih mu volio vidjeti leđa više nego 1000 KM dobiti na kladionici.

znam da ovo liči na teoriju zavjere ali stvarno moj mozak ne moze prevariti da neko sam može biti tako glup,neodogovoran i tome slično

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 nov 2014, 12:35

Dobar tekst :thumbup:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 16. novembra nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Euro 2016. Protivnik će nam biti jedina ekipa sa zasad stopotostnim učinkom u našoj grupi, selekcija Izraela.

Iako je naš tim zabilježio svoj najlošiji start u historiji kvalifikacija za evropska prvenstva, Izrael nije protivnik kojeg bismo se morali pribojavati u normalnim okolnostima. U pitanju je simpatičan tim u smislu njihovih ambicija da se kvalifikuju i činjenice da su često blizu tome, ali kadar gdje su najbolji fudbaleri Bibras Natcho, Lior Refaelov, Tomer Hemed i Omer Damari ne bi smio preplašiti ni slabije ekipe od nas. Ipak, sve nas je strah Izraela jer smo svjesni da je ovo utakmica kojom bismo mogli izgubiti šanse da se plasiramo na prvenstvo. I da situacija nije takva, nakon posljednjih događanja u reprezentaciji, teško bi iko sa optimizmom dočekao gostovanje u Haifi. Razlog je jednostavan, igrat ćemo u Izraelu u revolucionarnoj formaciji bez napadača, iako smo dosad uvijek igrali sa dva.

Hronološki gledano, rasprava o napadačima fudbalske reprezentacije BiH počela je jako davno. Od početka Sušićevog mandata ukupno su 4 napadača zabilježila nastupe za naš nacionalni tim, a dvojica su imala samo marginalnu ulogu. Njih se dvojice, Zlatana Muslimovića i Ermina Zeca, naš selektor riješio još 2011. godine, kada im je pomalo naprasno prestao slati pozive.

U neku se ruku tada i moglo shvatiti nepozivanje rezervne opcije u ofanzivnoj liniji, jer smo prethodne kvalifikacije odigrali uglavnom sa Edinom Džekom kao jedinim klasičnim centarforom i Vedadom Ibiševićem kao njegovom zamjenom, ali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, i Džeko i Ibišević su bili starteri.

Pape Sušić ima jednu manu koju i njegovi najveći poštovaoci ne mogu osporiti: iznimno je tvrdoglav i stvari posmatra samo iz jedne perspektive. Tako je javnost jako dugo zamajavao da mi nemamo samo dva napadača, jer ovisno od postavke, mnogi naši igrači mogu biti opasni po protivnički gol i igrati kao napadači. Ipak, u njegovim formacijama nikad nismo vidjeli te drugačije postavke, pa je jasno da ni on sam nije vjerovao u svoje riječi.

Dugo je Sušić odbijao razgovarati o trećem napadaču, a nisu ga dodirivale ni sugestije da je prije ili kasnije moguća situacija da Džeko ili Ibišević budu povrijeđeni. Bahatost se kad – tad morala obiti o glavu, ali bila je mala vjerovatnoća da se Sušiću vrati u ovakvom razmjeru. Ipak, desilo se i to, oba su naša napadača povrijeđena i potpuno desetkovani idemo u Izrael.

Suvišno je pominjati da je Pape priliku za popravni imao već nakon povrede Vedada Ibiševića, jer se ona desila prije sastavljanja spiska. Tada je dao jako smušenu izjavu kojom je dodatno narušio svoj ionako poljuljani kredibilitet, rekavši otprilike da ne bi bilo lijepo prema Vedadu da mu se nađe zamjena kad je povrijeđen. Nije lijepo prema Vedadu, ali lijepo je prema reprezentaciji i navijačima. Odlično.

Ironično je da nam je upravo ta povreda Ibiševića išla na ruku, jer smo napokon mogli očekivati neku više simetričnu formaciju naše reprezentacije od ove u kojoj igramo od starta kvalifikacija, a koja kod većine naših fudbalera u prvi plan izbacuje nekvalitete, dok maskira njihove kvalitete. Ipak, sreća nam je kao i mnogo puta dosad okrenula leđa.

U posljednjoj utakmici za Manchester City pred okupljanje reprezentacije, Edin Džeko je za samo 4 minute doživio jednu od težih povreda u svojoj karijeri i Sušiću neće biti na raspolaganju za susret sa Izraelom. Ovaj put poziv napadaču je bio neminovnost, ali Sušić nas je ponovo negativno iznenadio. Odbio je i razmišljati o tome, pravdajući se kako i Bayern i Barcelona ponekad igraju bez napadača, a opet su ofanzivni i daju puno golova. Bespotrebno je dokazivati besmislenost ove izjave, dovoljno je reći da ona odiše ili bezobrazlukom, ili elementarnim nepoznavanjem vrhunskog fudbala.

I dok je naš selektor svima dokazivao kako je potpuno logično da nikoga ne zove, Milan Đurić je u susretu između Chieva i Cesene postigao svoj prvi gol u Seriji A, blago poremetivši selektorovu računicu o tome da nemamo baš nijednu opciju za mijenjanje Ibiševića i Džeke. Svejedno, Sušić nije bio impresioniran Đurićem, a nije ni Đurić Sušićem – sarkastično je svoj gol posvetio upravo njemu.

Sušić ima pravo kad kaže da je nezgodno u ovakvoj utakmici dati šansu za debi nekome ko nije na nivou Džeke i Ibiševića. Tu se otprilike i završava ispravnost njegovih stavova. Nije niko drugi bio dužan da kreira rezervnu opciju za naše napadače do njega samog. Možda su Đurić, Mahmutović i Hadžić stvarno debelo ispod nivoa koji je našoj reprezentaciji potreban, ali njihova klupska forma sugeriše drugačije, a u reprezentaciji nisu isprobani da bismo imali uvid u njihove kvalitete.

Rezonom da igramo bez napadača jer nemamo napadača klase Džeke (i Ibiševića), šta će biti ako se povrijedi Begović? Uz dužno poštovanje svih naših ostalih golmana, oni nisu ni blizu njegovog nivoa. Malo je zajedljivo reći da bismo mogli nekad zaigrati i bez golmana, ali to nije ništa više zajedljivo od onoga što Sušić stalno izjavljuje.

Nije posve jasno da li će naš tim u Izraelu igrati u formaciji 4-6-0 ili će Pape nastaviti taktičku revoluciju koju je prije par mjeseci započeo i dati nam priliku da po prvi put vidimo formaciju 3-7-0. Ipak, jasno je gotovo u potpunosti koji će fudbaleri biti starteri.

Skoro je sigurno da ponovo mjesta neće biti za igrače poput Ognjena Vranješa, Gojka Cimirota, Gorana Zakarića ili Sanjina Prcića. Istina, niko od njih nije napadač i niko direktno ne konkuriše za pozicije na kojima imamo najviše izostanaka, ali koja je svrha njihovog pozivanja u reprezentaciju?

Sušić je već priznao da pozivi za Vranješa nemaju veze sa njegovim kvalitetom, već sa zaslugama iz davno prošlog vremena. Ipak, sa Cimirotom, Zakarićem i Prcićem je situacija drugačija. Sva trojica su jako mladi igrači i imaju dosta potencijala, ali u reprezentaciji su samo da popune broj. Koliko god je za mladog igrača motivirajući poziv u reprezentaciju, toliko je i demotivirajuće kada shvati da ga se ne zove što se stvarno u njega vjeruje, već samo da bi se stvorio takav privid.

Naš nacionalni tim neće moći vječno da crpi talente iz dijaspore, a jedini način za podizanje rejtinga fudbalerima iz naše lige (ili našim fudbalerima koji nastupaju u slabijim ligama) jeste reprezentacija. Muhamed Bešić nikad ne bi obukao dres Evertona da je ovisio isključivo od svojih nastupa za Ferencvaros. Grubo je reći da reprezentacija treba da prodaje fudbalere, jer ona nikad ne smije postati poligon za nečije vlastite interese. Ipak, najtalentovanijima treba dati odgovarajuću minutažu, jer samo će transferima u veće klubove u ranoj fazi svoje karijere moći da ostvare takav napredak od kojeg bi korist imao i nacionalni tim.

Za kraj, vrijedi istaći da mi i sa ovakvim sastavom u susret sa Izraelom ulazimo kao favoriti. Neće biti iznenađenje ako odnesemo 3 boda, iako je Sušić dao sve od sebe da očekivanja spusti na minimum rekavši kako bez Džeke nema smisla pričati o tri boda i da u Haifu idemo da probamo osvojiti bod.

Kako god se meč okončao, teško se oteti utisku da je ovako vođena reprezentacija osuđena na još mnogo turbulencija u skorijoj budućnosti i da je ova generacija pod vodstvom Safeta Sušića svoj maksimum već postigla. Više ni najveći optimisti ne vjeruju da će selektor svoj pristup preko noći promijeniti, a svi propusti u radu prije ili kasnije će morati doći na naplatu, a čini se da su već počeli.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 nov 2014, 12:36

bulbasor je napisao/la:.nekoga koga bi taj forumas u prvih 11.
:salut:
Golmani: Begovic, Fejzic, Duljkovic

Odbrana: Mujdza, Spahic, Sunjic, Bicakcic, (Vranjes)

Vezni red: Besic, Hadzic, Cimirot, Medunjanin, Pjanic, Tino Susic, Hajrovic, Visca, Prcic, Zakaric, Kvrzic,

Napad: /

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 nov 2014, 12:42

Consigliere je napisao/la: Tada je dao jako smušenu izjavu kojom je dodatno narušio svoj ionako poljuljani kredibilitet, rekavši otprilike da ne bi bilo lijepo prema Vedadu da mu se nađe zamjena kad je povrijeđen. Nije lijepo prema Vedadu, ali lijepo je prema reprezentaciji i navijačima. Odlično.
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 11 nov 2014, 12:43, ukupno mijenjano 1 put.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 nov 2014, 12:43

Novinari su, u čitavom ovom cirkusu sa selektorom zadnjih pola godina, posebna priča. Sramotna šutnja, odustvo razumnog i realnog kritičkog pisanja i razmišljnja, te nekonkretnost u definiranju ključnih problema, samo su neke od stavki podaničkog odnosa prema selektoru i savezu.

Ali dobro, proći će i Safet i sav ovaj cirkus oko njega, a pamtiće se ko je šta, a ko nije ništa, pisao.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 nov 2014, 12:44

Consigliere je napisao/la:Dobar tekst :thumbup:
Odličan tekst. :clap:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 11 nov 2014, 12:46

Tinko Binko i Avdija znaci povrijedjeni... Sad smo tek na*ebali :D
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 11 nov 2014, 12:49

Vidjecete ljudi patnje na terenu protiv izraelaca , daj boze da pobjedimo ja bih volio, ali sa ovolikim povredama tesko iskreno da mozemo do povoljnog rezultata. :roll:

Pape magarcino trazi nekoga zovi pored kvrzica jos neke igrace, napadaca npr.
04.10.2009 !!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.