Safet Sušić - Pape

kokakolas
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la kokakolas » 11 nov 2014, 11:23

DaBogda mu ovo bila zadnja utakmica na klupi Bosne i Hercegovine.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 11:25

Clutch je napisao/la:Može link izjave u kojoj je Sušić rekao da nemamo šanse da pobjedimo? Ne mogu vjerovati da je to izjavio :facepalm: .
a stvarno ne znam zasto se hvatate za svaku izjavu safeta pa milion primjera je gdje treneri sto se kaze okrecu pilu naopako pa izjavljuju prije utakmice kako su ovi drugi bolji i da nemaju sta traziti i tome slicno ,to je kao neko prebacivanje pritiska na protivnika .

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 nov 2014, 11:30

Clutch je napisao/la:Može link izjave u kojoj je Sušić rekao da nemamo šanse da pobjedimo? Ne mogu vjerovati da je to izjavio :facepalm: .
Bez Džeke morat ćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo pobijediti, već da idemo pokušati ne izgubiti utakmicu. Nakon toga ćemo na proljeće, nakon što se igrači oporave i ekipa kompletira, tražiti naše šanse za plasman na Euro 2016. Morat ćemo pobijediti u pet od šest kvalifikacionih susreta - rekao je Sušić. - See more at: http://www.****/clanak/145590/operac ... Qsqsn.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
@bordobijeli znaš li ti koji je ovo udar na psihu i samopouzdanje igrača? Zamisli da tebi neko dođe prije razgovora za posao i kaže ti da se možeš samo nadati jednokratnom honoraru, ali nikako stalnom zaposlenju. To automatski implicira da nisi dovoljno dobar i da nemaš šta tu tražiti. Ovakvu izjavu niti jedan trener neće dati nikada, osim Safeta. Može reči nešto u stilu "oslabljeni smo, nemamo par ključnih igrača, ali vjerujem u ove momke i idemo u Izrael pokušati uzeti tri boda uprkos svemu." To bi izjavio svaki trener.
Zadnja izmjena: revan, dana/u 11 nov 2014, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 nov 2014, 11:32

bordobijeli je napisao/la:
a stvarno ne znam zasto se hvatate za svaku izjavu safeta pa milion primjera je gdje treneri sto se kaze okrecu pilu naopako pa izjavljuju prije utakmice kako su ovi drugi bolji i da nemaju sta traziti i tome slicno ,to je kao neko prebacivanje pritiska na protivnika .

Možeš li dati primjer neke ovakve izjave prije jedne ozbiljne ligaške ili reprezentativne utakmice?

Jedino je pilanje naopako, a drugo je doslovno izjaviti da se bez jednog igrača ne može ići na pobjedu, nego na remi.

Već sam jednom rekao, u okeanu grešaka koje je Safet Sušić napravio, među najvećima je ta što još davno prije nije proglasio silenzio stampa. Poštedio bi sebe mnogo nevolja, a možda bi nekoga ostavio u uvjerenju da i ima mozak.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 nov 2014, 11:36

Pape i pila naopako? Ne zezaj..

Mogla bi ovo biti pozitivna stvar iz nekog drugog razloga: ako budemo igrali na remi znači da ćemo igrati s nešto više krilnih, tj. brzih igrača, radi kontre. Po meni, naš vezni red je previše tehnički potkovan u odnosu na Izraelce da mi ne bismo, bez obzira na Papetovu taktiku, bili nadmoćni u posjedu i mislim da ćemo lagano zagospodariti sredinom terena (iako to Pape ne želi ? :mrgreen: ). Još kad se uzmu u obzir Hajrović/Višća (ili obojica u prvom sastavu?) dobijamo dodatne opcije i širinu u napadu tako da bi nas Pape, nesvjesno, mogao veoma dobro ojačati.. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 11 nov 2014, 11:37

Evo i mene nakon banane,... Sta reci na novi skandal selektora...Ovo je neprihvatljivo vise,sto je previse previse je...Mozda i nismo bolje zasluzili nego da nas ovakav covjek vodi,samo mi je krivo sto ce nam upropastit ove kvalifikacije,a u slucaju da ne pobjedimo u nedjelju one su definitivno gotove,jer samo bi nas neko cudo spasilo.. Da se u isto vriijeme povrijede i Vedo i Edin je se moralo kad tad desit jer i oni su ljudi od krvi i mesa,dugo su i izdrzali bez povreda.. A sad nemat rezervne opcije u napadu je stvarno smijesno i zalosno i to samo kod nas prolazi kod ovog kvazi strucnjaka. . Zao mi je samo Stilica,Mahmutovica,Djurica,Zukanovica momaka koji vrijedno rade i treniraju a nedobiju poziv,al ga dobije Kvrzic koji je potencijalni novi igrac na listi Germanije. Htjeli vi to priznat ili ne.. :crazy:
Bas me zanima dal ce Selektor dobit nogu nakon poraza od Izraela,pred nama je ...
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 11 nov 2014, 11:38

Poznavajuci rad naseg Saveza, ako izgubimo protiv Izraela (a nadam se da bi se druga tacka ostvarila i u slucaju remija) situacija ce se razvijati ovako:
- Savez ce do sredine januara napraviti 3 sjednice (jbg i oni imaju familije koje moraju nekako prehraniti).
- Na 3. sjednici se raskida ugovor sa Susicima.
- Zakazuju se nove 3 sjednice do kraja februara (jbg potrosile se pare na grijanje, moraju se kakve dnevnice podijeliti)
25.02.2015 (treca sjednica) ce biti izabran novi selektor koji ce imati citav mjesec dana vremena za skautiranje i razgovore sa potencijalnim kao i praćenje trenutnih reprezentativaca, te za selekciju istih za utakmicu koje slijedi u martu.
U takvom razvoju bi postojala dva plusa:
1. Što se u martu igra jedna utakmica i to protiv Andore
2. Što u toj utakmici selektor ne bi bio Safet Sušić.

:mrgreen:
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 11 nov 2014, 11:38

kokakolas je napisao/la:DaBogda mu ovo bila zadnja utakmica na klupi Bosne i Hercegovine.
InsAllah :pray: :pray: :pray:
:bih:
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 11:39

MoR je napisao/la:

Možeš li dati primjer neke ovakve izjave prije jedne ozbiljne ligaške ili reprezentativne utakmice?

Jedino je pilanje naopako, a drugo je doslovno izjaviti da se bez jednog igrača ne može ići na pobjedu, nego na remi.

Već sam jednom rekao, u okeanu grešaka koje je Safet Sušić napravio, među najvećima je ta što još davno prije nije proglasio silenzio stampa. Poštedio bi sebe mnogo nevolja, a možda bi nekoga ostavio u uvjerenju da i ima mozak.
a ti mislis da je rekao idemo na pobjedu i razvalit cemo ih da bi to znacilo da cemo ih sigurno pobjediti.bitno je ono na terenu i ono kako ekipa dise odnosno kakva je atmosfera u svlacionici i medju momcima a to sta se u medijima prenosi to je manje bitno

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 nov 2014, 11:41

bordobijeli je napisao/la: a ti mislis da je rekao idemo na pobjedu i razvalit cemo ih da bi to znacilo da cemo ih sigurno pobjediti.bitno je ono na terenu i ono kako ekipa dise odnosno kakva je atmosfera u svlacionici i medju momcima a to sta se u medijima prenosi to je manje bitno
A njegova izjava je sigurno podigla atmosferu u svlačionici? Nekad malo prokontaj šta si napisao prije nego klikneš 'Pošalji'.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 nov 2014, 11:46

Dakle:

-Nemamo spica
-Ne idemo na pobjedu
-Imamo samo 2 boda iz tri utakmice
-Vecina pozicija je kriticna(dakle sta ako se Lulic povrijedi i slicno)
-Izjave su debilne(najmanju ruku)

+plasirali smo se na SP
+Najbolji igrac u svoj vakat
+Donio nam pobjedu od 8 razlike prije 2-3 godine

Ima li i jedan ovaj plus za sadasnjost? Ima li i jedan plus za ove kvalifikacije na Euro? I kako onda neko moze podrzavati Safeta?
Celik!3,2,2.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 11:48

Clutch je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la: a ti mislis da je rekao idemo na pobjedu i razvalit cemo ih da bi to znacilo da cemo ih sigurno pobjediti.bitno je ono na terenu i ono kako ekipa dise odnosno kakva je atmosfera u svlacionici i medju momcima a to sta se u medijima prenosi to je manje bitno
A njegova izjava je sigurno podigla atmosferu u svlačionici? Nekad malo prokontaj šta si napisao prije nego klikneš 'Pošalji'.
pa kad vi bukvalno shvatate svaku izgovorenu rijec onda moram tako bukvalno i ja pisati ,ne znam otkud ti ideja da ono sto se kaze u medijima uopšte podize ili spušta ekipu .za podizanje atmosfere medju igracima rade se sastanci u svlacionici i zatvoreni sastanci a ne preko medija pa hiljadu puta se desilo da neki trener kaze da ce igrati defanzivno i da ce se braniti pa izvede drugu postavu i igra ofanzivno ,ja ne znam zasto samo uzimate svaki interviju i svaku izgovorenu rijec kao istinu odnosno da je to tako .

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 nov 2014, 11:49

Ako ti smatraš da Pape spada u tu skupinu "namazanih trenera", onda nemamo o čemu diskutovati.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 11:53

Clutch je napisao/la:Ako ti smatraš da Pape spada u tu skupinu "namazanih trenera", onda nemamo o čemu diskutovati.
eh o tome bi se dalo dosta raspravljati al ja nisam konpetentan da pricam o safetu kao treneru pošto nikad nisam vodio ni svoju mahalu a kamo li da dajem komentar da li je safet namzan trener ili je tele kako ovdje vrhunski treneri forumasi pišu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 11:57

evo ostali smo i bez tina ,znaci nisu djuric,mahmutovic ostali bez poziva zbog tina nego sto safet jednostavno vjeruje u ove sto je dosad pozivao i to je tako . ma da i moje misljenje je da je morao pozvati jednog klasicnog spica pa kakav god da bio on .

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 nov 2014, 11:58

Pa zasto onda komentiras na ovoj temi ? Ako nisi kompetentan, ako ne vidis kod ociju, ako ne zelis razmisljati zasto si ovdje ? Jedina ti je misija onda da se sukobljavas sa onima koji nesto pokusavaju reci. To nije normalno besplatno raditi moras priznati.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2014, 12:06

dubrovnik je napisao/la:Pa zasto onda komentiras na ovoj temi ? Ako nisi kompetentan, ako ne vidis kod ociju, ako ne zelis razmisljati zasto si ovdje ? Jedina ti je misija onda da se sukobljavas sa onima koji nesto pokusavaju reci. To nije normalno besplatno raditi moras priznati.
komentarisem ono sto vidim i sto mislim da bi trebao komentarisat i nisam od onih koji kazu da sam sigurno u pravu ,mozda grijesim mozda vi bolje vidite stvari ,al mislim da imam pravo da iznesem svoje misljenje o nekim stvarima .uglavnom komentarisem stvari kad vidim da ljudi pretjeruju i napadaju i kad ima i nema razloga to je ovako ono sto mi smeta . evo npr pobjedimo izrael niko nece napisati da smo bez pola tima i da bi to bila velika pobjeda nego ce pisati imali smo srece izrael loš ovo bi pobjedili i da nemamo trenera itd

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 nov 2014, 12:06

bordobijeli je napisao/la:a sta ako dobijemo izrael :?:
u zadnje vrijeme pravilo je da ne dobijamo, tako da ce biti izuzetak ako dobijemo Izrael..
Volim te Bosno!!!

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 11 nov 2014, 12:07

MoR je napisao/la:

a ti mislis da je rekao idemo na pobjedu i razvalit cemo ih da bi to znacilo da cemo ih sigurno pobjediti.bitno je ono na terenu i ono kako ekipa dise odnosno kakva je atmosfera u svlacionici i medju momcima a to sta se u medijima prenosi to je manje bitno

Zamolio sam za neki primjer ovakvog neozbiljnog i potpuno amaterskog ponašanja trenera prije jedne jako važne utakmice - nisi ga predočio. Hvala ti na tome.

Zna se kako se normalan trener ponaša prije utakmice, zna se kakva je retorika i zna se kako njegovo ponašanje može uticati na raspoloženje i moral igrača. Izjave ne igraju utakmicu na terenu, ali definitivno igraju utakmicu u glavama i vlastitih i protivničkih igrača. Safet je svojom izjavom već skinuo gaće. Kraj priče.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 nov 2014, 12:10

Clutch je napisao/la:Ako ti smatraš da Pape spada u tu skupinu "namazanih trenera", onda nemamo o čemu diskutovati.
eh o tome bi se dalo dosta raspravljati al ja nisam konpetentan da pricam o safetu kao treneru pošto nikad nisam vodio ni svoju mahalu a kamo li da dajem komentar da li je safet namzan trener ili je tele kako ovdje vrhunski treneri forumasi pišu
Onda najbolje da se ovaj forum ugasi jer je 1% (?) njegove populacije dovoljno kompetentan da priča o Safetu..

Nije potrebno biti nešto pretjerano kompetentan da bi uvidio Safetove pogreške u izjavama, taktici, odabiru igrača i svemu ostalom..

I da, naravno da nije namazan, smiješno je oko toga uopšte diskutovati.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.