Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
@normalaba znam ja to sve i spominjao sam to ovdje par puta ali nisu mi te tema nesto mindfuck jer znamo da covjek jos nije uspio da dodje na toliko ogromne dubine zbog pritiska vode i onda moram ovako mindfuck teme da raspravljam.
Sveo o svemu: Scio me nihil scire
Sveo o svemu: Scio me nihil scire
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
- Kontakt:
ja te pitam kako je nastao?topnik1 je napisao/la: @ Altanamera razumijem te apsulutno šta govoriš, to jest da današnja civilazacija ne može odreditit granice svemira i da za nas one ne postoje jer mi ništa ne znamo o tome.
Samo hoću da kažem, ako je svemir nastao , a nastao je nekako pa makar prije beskonačno vremena, morao je nastati unutar nečega, i sam po sebi mora imati granice, "granice" . Pa makar granice u smislu da je dio nečega većega, a ne mora ni biti dio nečega većega, može jednostavno biti ograničen svojim postankom.
Ako je nastao i ako se širi, znači da će sutra biti veći nego danas, što znači da bi teoretski danas mogli doći do granice svemira![]()
jbga tema za zayebavat mozak al je fina

možda je ograničen samim sobom?
sad je trenutno veći, nego prije stotinke unazad.

šta ako u susjednoj galaksiji postoje ljudi, ali ih ne možemo vidjeti jer nam treba još vremena?
zamisli gu*e se, al' obrnuto, muško s rupom, a žensko sa..

- Donnie Darko
- Kontakt:
Što se tiče totalne yebade mozga, najbolje su (više) dimenzije.
[youtube][/youtube]
Ima i duža verzija gdje govori o svakoj dimenziji posebno. Ovo mogu gledati beskonačno puta, a da svaki put ostanem još zbunjeniji i sjebaniji
[youtube][/youtube]
Ima i duža verzija gdje govori o svakoj dimenziji posebno. Ovo mogu gledati beskonačno puta, a da svaki put ostanem još zbunjeniji i sjebaniji

Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 10 nov 2014, 22:56, ukupno mijenjano 4 puta.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel ko kad citao nesto na temu paralelnog zivota?
Primjera da sada sjedite za racunarom tipkate ovdje, dok na nekoj drugoj frekvenciji vi radite nesto potpuno nesto drugo i da se to moze razvijati u nedogled.
Tipa krenete u skolu, u ovom svijetu stignete u skolu, dok u nekom drugom vas udarilo auto
Na taj fazon je pravljen film Mr Nobody ili The Butterfly efect, ne bas isto ali slicno i od tada meni je to uvijek u glavi..
Primjera da sada sjedite za racunarom tipkate ovdje, dok na nekoj drugoj frekvenciji vi radite nesto potpuno nesto drugo i da se to moze razvijati u nedogled.
Tipa krenete u skolu, u ovom svijetu stignete u skolu, dok u nekom drugom vas udarilo auto

Na taj fazon je pravljen film Mr Nobody ili The Butterfly efect, ne bas isto ali slicno i od tada meni je to uvijek u glavi..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 nov 2014, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

Interstellar me toliko naložio na ovo, i jednostavno deprimirao s obzirom na činjenicu koliko ustvari ne znamo o tome
naprijed rejal
A tako sam se nadao da cu otici prije nego sto neko spomene druge dimenzije

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Prije, nekoliko stotina godina, ljudi, naucnici, pitali kako to da citavo nebo u noci nije obasjano? Jer sigurno na svakom djelicu neba ima neki nebeski objekat. Kontali, kontali i nisu skontali dok nije Edgar Allan Poe nije u svojoh nekoj pjesmi dao odgovor. Ne znam kako stihovi idu, poenta je da jos svjetlost nije stigla do nas.
A to je jedan od argumenata za teoriju da se svemir brze siri od brzine svjetlosti.

[youtube][/youtube]
Ovaj dečko je pojasnio neke stvari o tome

naprijed rejal
-
- Kontakt:
koliko vi dimenzija osjetite kad ga zavučete? isto k'o svemir, dobro je, al' uvijek može dalje

ugl. ovo je za dobre rasprave, hajmo na kafu ko je u gradu, da se prepričamo fino

ugl. ovo je za dobre rasprave, hajmo na kafu ko je u gradu, da se prepričamo fino

- RezervniGolman
- Kontakt:
Ja sam najdalje dosao sto se svemira tice. Dosao do table ahiret te se ja vratio 

KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da i postoje vanzemaljci (mali zeleni) ne bi došli u BiH, kad bi i došli odmah bi otišli, samo bi im upitnici letili iznad glave, šta već imaju 
Mislim da svemir ima neke granice, u kojem se smislu uopšte širi ne znamo. Možda se na ovaj način širi, nekako mi i ovo ima logike. Kad loptu napucaš u zrak, ona će ići u zrak onoliko jako koliko si je udario, sila gravitacije će usporit loptu i stat će na nekoj u udaljenosti i krenut će padati to jest vrača se. Tako i svemir od udara Velikog praksa, od jačine se još uvijek širi, kad ta energija oslabi stat i krenut će da se vraća.

Mislim da svemir ima neke granice, u kojem se smislu uopšte širi ne znamo. Možda se na ovaj način širi, nekako mi i ovo ima logike. Kad loptu napucaš u zrak, ona će ići u zrak onoliko jako koliko si je udario, sila gravitacije će usporit loptu i stat će na nekoj u udaljenosti i krenut će padati to jest vrača se. Tako i svemir od udara Velikog praksa, od jačine se još uvijek širi, kad ta energija oslabi stat i krenut će da se vraća.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
@ Altanamera
pa majku mu iznosim logičke teorije, nisam toliko prosvijetljen
Ja koliko znam svemir širi, tj tačnije svemir rasteže ona materija u koju nisi sigurni ni da postoji ? i da će vremenom toliko da će sve odaljiti jedno od drugog da to tek neće biti pojmljivo za naše mozgove
.
Pola stvari u fizici je izmišljeno samo da bi ovdje išta imalo smisla.
naučnici nemaju pojma šta se dešava u crnim rupama, i nikad neće saznati , crna rupa trga prostor, ali nemaju pojma šta je gdje nema prostora , jer prostor je sve , prostor je na nekin način sam svemir
A to o paralelnim univerzumima nije toliko teško shvatit, jer ko je učio statistiku i vjerovatnoću zna o čemu pričam.
jednostavno od "n" univerzuma šansa da postoji neko isti ti je vjerovatno 1 , a i tako u beskonačno da svaki od tebe radi sve isto pa da jedan radi jednu stvar drugačije drugu isto to, treći nešto drugo drugačije i tako u nedogled.
U biti postojiš ti u svim mogućim i nemogućim varijacijama i vjerovatno u jednoj od njih si pitao onu vrh pičohu da izađete
@muamermc tu ti postoje 2 teorija, jedna od njih je teorija inflacije, jedna govori da se svemir širi od početka istom brzinom tj brzinom svjetlosti, a druga ti govori da se u početku brže širio i da je to neka tamo svjetlost, Bog te pito kakva
pa majku mu iznosim logičke teorije, nisam toliko prosvijetljen

Ja koliko znam svemir širi, tj tačnije svemir rasteže ona materija u koju nisi sigurni ni da postoji ? i da će vremenom toliko da će sve odaljiti jedno od drugog da to tek neće biti pojmljivo za naše mozgove

naučnici nemaju pojma šta se dešava u crnim rupama, i nikad neće saznati , crna rupa trga prostor, ali nemaju pojma šta je gdje nema prostora , jer prostor je sve , prostor je na nekin način sam svemir

A to o paralelnim univerzumima nije toliko teško shvatit, jer ko je učio statistiku i vjerovatnoću zna o čemu pričam.
jednostavno od "n" univerzuma šansa da postoji neko isti ti je vjerovatno 1 , a i tako u beskonačno da svaki od tebe radi sve isto pa da jedan radi jednu stvar drugačije drugu isto to, treći nešto drugo drugačije i tako u nedogled.
U biti postojiš ti u svim mogućim i nemogućim varijacijama i vjerovatno u jednoj od njih si pitao onu vrh pičohu da izađete

@muamermc tu ti postoje 2 teorija, jedna od njih je teorija inflacije, jedna govori da se svemir širi od početka istom brzinom tj brzinom svjetlosti, a druga ti govori da se u početku brže širio i da je to neka tamo svjetlost, Bog te pito kakva

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- tuzlak1987
- Kontakt:
E na ovo many worlds teoriju sam mislio, vrh teorijaSveti je napisao/la:[youtube][/youtube]

Ali sta ako je ta energija konstanta. Posaljes je jednom i krece se konstantnom brzinom i snagom i probija sve "barijere" vanjskog, tj. izvansvemirskog prostora ?Unofficialpage je napisao/la:Da i postoje vanzemaljci (mali zeleni) ne bi došli u BiH, kad bi i došli odmah bi otišli, samo bi im upitnici letili iznad glave, šta već imaju
Think outside of the box on this topic

-
- Kontakt:
daleko smo mi obojca od logičkih teorijatopnik1 je napisao/la:@ Altanamera
pa majku mu iznosim logičke teorije, nisam toliko prosvijetljen![]()
Ja koliko znam svemir širi, tj tačnije svemir rasteže ona materija u koju nisi sigurni ni da postoji ? i da će vremenom toliko da će sve odaljiti jedno od drugog da to tek neće biti pojmljivo za naše mozgove.

što se tiče te materije, to si ub'o.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Anunakituzlak1987 je napisao/la:Mi smo neki neuspjesni eksperiment vanzemaljaca ili neka njihova simulacija, likovi su nesto pokusavali da eksperimentisu i stvorili nas koji imamo gresku i ostavili nas ovdje.
Sada mi nemamo pojma sta radimo, kao imamo kapaciteta ali opet nismo im ni blizu pa se i ne brinu za nas jer su pokupili ono sto im je trebalo ili sada kupe.
Dok mi unistavamo ovu planetu jer imamo neku gresku, tj zla smo vrsta

Ako su oni u -65 miliona godina, to jest zaostaju za nama, onda ima neko koje u +65 mil godina (svjetlosnih) onda oni znaju šta se desilo prije. De neka nam jave hoćemo li na euro ići. A vala mogli smo i mi ovima javit da smo se plasirali na SP u Brazilutopnik1 je napisao/la:
Jednostavno, ta planeta mora biti odaljena svjetlosnih godina onoliko koliko želiš da vidiš u prošlost.
Naprimjer planeta daleka 65 miliona svjetl godina od nas sada upravo gleda nestanak dinasaurusa.
Normalno tu se javlja jedna glupost, kako da vidiš momentalno nešto za šta svjetlosti treba da proputuje pun qurac godina![]()

@otelo e jbg sad, nisam o tome razmišljao.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne funkcioniše to baš takoUnofficialpage je napisao/la:Ako su oni u -65 miliona godina, to jest zaostaju za nama, onda ima neko koje u +65 mil godina (svjetlosnih) onda oni znaju šta se desilo prije.

pa ubo sam jer su tu složni svi naučnici, ali ni oni nisu sigurni
Što se tiče svemira , ne odskačemo mi , ustvari i ne možemo odskočiti jer je istina vjerovatno još luđa od naših pretpostavkih, al siguran sam da kopkamo površinu kolko toliko.
I jel crna boja manjak svjetlosti ili boja koja upiju svu svjetlosti ??????

@unofficialpage
Teoretski (koliko put sam napisao teoretski jer ne može drugačije
) Ako svjetlost putuje znači da protiče vrijeme, znači da će svjetlost biti uvijek iz prošlosti kad dođe. Ako shvataš

Što se tiče svemira , ne odskačemo mi , ustvari i ne možemo odskočiti jer je istina vjerovatno još luđa od naših pretpostavkih, al siguran sam da kopkamo površinu kolko toliko.
I jel crna boja manjak svjetlosti ili boja koja upiju svu svjetlosti ??????

@unofficialpage
Teoretski (koliko put sam napisao teoretski jer ne može drugačije

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
@Oni nisu 65mil godina za nama nego su udaljeni 65mil s.g od nas, kad bi dosli ovdje dosli bi tacno u nase vrijeme.
Oni kad gledaju kroz teleskop vide dinosaure jer svjetlost koja u tom trenutku stize do njih pokazuje dinosaure.
Nemoguce je vidjeti na taj nacin u buducnost, samo u proslost tako da smo i mi na neki nacin putnici u proslost pomocu zvijezda.
Oni kad gledaju kroz teleskop vide dinosaure jer svjetlost koja u tom trenutku stize do njih pokazuje dinosaure.
Nemoguce je vidjeti na taj nacin u buducnost, samo u proslost tako da smo i mi na neki nacin putnici u proslost pomocu zvijezda.
Bio sam sebi rekao da necu vise istazivati o ovome, eto opet me navukoste. Jednu noc sam nesto istrazivao i do ujutru nisam mogao zaspati dumajuci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.