RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

esprit24
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la esprit24 » 09 nov 2014, 19:03

Davno sam ti rodjen brate iz ovog grada nisam mako :-) uvijek se najezim kad cujem ovu pjesmu.. Mostar mi je uvijek bio jedan od drazih gradova u BiH

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 09 nov 2014, 20:45

Junori:Velež-Borac 2:1

Kadeti:Velež-Borac 0:3

Juniori se polako dižu.Zadnje 4 utakmice.3 pobjede,1 remi,kadeti će isto valjda 'nadoći'.
No,ima nade u sport.Rukomet se pravo nameće kao hit sport.Rukometaši Veleža nižu pobjedu za pobjedom,rukometašice Lokomotive isto tako.
Ima nade :bih:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 nov 2014, 20:55

Kako stoje juniori na tabeli
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 09 nov 2014, 21:12

Gospodine "zekius"....pošto nas Sarajevo jedva dobi sa 1:0 nismo koristili maslinove grančice na tvoju žalost,a ti nakon pirove pobjede nad ekipom Šegrta Hlapića komotno si pusti pjesmu od Let 3 "k.urcom u ćelo" i uživaj :lol:
Godine prolaze jubav ostaje...

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 nov 2014, 21:14

white1950 je napisao/la:Gospodine "zekius"....pošto nas Sarajevo jedva dobi sa 1:0 nismo koristili maslinove grančice na tvoju žalost,a ti nakon pirove pobjede nad ekipom Šegrta Hlapića komotno si pusti pjesmu od Let 3 "k.urcom u ćelo" i uživaj :lol:
Ms ne moram je puštat samo čučni ispred mene :urnebes: :urnebes: :rol:
KLUB SVIH NAS.

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 09 nov 2014, 21:21

RezervniGolman je napisao/la:
white1950 je napisao/la:Gospodine "zekius"....pošto nas Sarajevo jedva dobi sa 1:0 nismo koristili maslinove grančice na tvoju žalost,a ti nakon pirove pobjede nad ekipom Šegrta Hlapića komotno si pusti pjesmu od Let 3 "k.urcom u ćelo" i uživaj :lol:
Ms ne moram je puštat samo čučni ispred mene :urnebes: :urnebes: :rol:
Ha...???Sviđa ti se stvarka jelde??? :lol: Ma znam da si se pronašao u njoj.. :lol: :lol: :lol:
Godine prolaze jubav ostaje...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 09 nov 2014, 21:32

Juniori su sedmi,u narednom kolu igraju protiv fenjeraša Drine.
Samo bod ih dijeli do top 5 što je fantastičan uspjeh s obzirom u kakvim uvjetima djeca treniraju.
Kako na našem pdf-u imamo posjetitelja iz cijelog regiona,lagani osvrt.
Vitez je na dvanaestom(12) mjestu Pl,Hajduk na trećem(3)mjestu HNL-a,NK Stupčanica je na zadnjem,petnaestom(15)mjestu Druge lige-Centar.Inače,NK Stupčanica u 15 do sada odigranih susreta,nema niti jedan bod i gol razliku -55.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

shearer
Kontakt:

Post Postao/la shearer » 09 nov 2014, 21:45

Mislim da su ipak šesti jer su borcu oduzeti bodovi. Svejedno odličan uspjeh dobro ikako igraju gdje treniraju :facepalm:

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 09 nov 2014, 21:52

Dokle su dosli sa radovima na pomocnom terenu (vi sto ste jucer bili na tekmi)? Jesuli gotovi zemljani radovi, rekli su da ce to uzeti tri hefte. Prosle su i vise od tri hefte. Vrijeme leti, jos malo pa smo zakoracili u 2015:u
Prkosni i Ponosni od 1922

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 09 nov 2014, 21:54

SipakUlicar1922 je napisao/la:Dokle su dosli sa radovima na pomocnom terenu (vi sto ste jucer bili na tekmi)? Jesuli gotovi zemljani radovi, rekli su da ce to uzeti tri hefte. Prosle su i vise od tri hefte. Vrijeme leti, jos malo pa smo zakoracili u 2015:u
e yebiga zaboravio sam otić vidit ali radi se punom parom koliko se može vidit sa stadiona.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 09 nov 2014, 22:01

tepsija je napisao/la:slika

slika

slika
:tokralju: :tokralju: :bih: :bih:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 nov 2014, 23:19

ovo što ću napisati nema veze s sportom.

Danas je umro legendarni Nikola Simić, kojeg pamtimo kao Dimitrija Pantića u Tesnoj koži...

RIP Pantiću, mlađi referentu u 56. godini.
:cry: :cry: :cry:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 10 nov 2014, 03:40

AlemC85 je napisao/la:ovo što ću napisati nema veze s sportom.

Danas je umro legendarni Nikola Simić, kojeg pamtimo kao Dimitrija Pantića u Tesnoj koži...

RIP Pantiću, mlađi referentu u 56. godini.
:cry: :cry: :cry:
Dobar glumac bio R.I.P. Nikola,ali bio "Delija",ne znam treba li nam ovdje ovakva vijest.Da je bio Rodjeni onda ima veze,ovako :crazy:

Djavolice bona da ti nisi nasla kakvog zavrzana pa vise nemas vremena za raju praviti izvjestaje :) (jesi,jesi mojne mi se pravdati :thumbup: ) Nema veze ,kad mozes napisi(ono kad osjecas da mozda imas sta napisati)uvijek sa merakom procitam,ne samo ja vec svi ostali.Dosta ih procita ali i neda svoju ocjenu istog tako da pomislis da se niko ne obazire a tvoje izvjestaje,a siguran sam da su kod svakoga ocjenjeni velikom ocjenom.Volio bih da je ova tekma bila na TV nego ijedna druga.I dalje imamo jako slabu posjetu sto me pomalo i brine :eh: .Valjda ce mo se popraviti(sa posjetom) na proljece kada budu dolazile jace ekipe na Vrapcici Arenu

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 nov 2014, 14:06

ZAJEDNIČKA VEČERA JUNIORSKE SELEKCIJE

Zajedničkom večerom u klubu „Aleksa“ večeras je juniorska selekcija Veleža zvanično okončala jesenji dio Premier lige Bosne i Hercegovine za juniore. Trener Zijo Tojaga obratio se igračima, uputivši im čestitke za odličnu polusezonu i veliki iskorak juniora „Rođenih“.

Ova selekcija Veleža ostvarila je najbolji rezultat u posljednjih desetak godina. Polusezonu je okončala na diobi 6. mjesta sa Slobodom iz Tuzle (obje ekipe imaju po 23 boda) i sa samo bod zaostatka za petoplasiranom ekipom Borca (24 boda). Također, juniori Veleža ostvarili su i plasman u završnicu Kupa Federacije Bosne i Hercegovine, gdje su u dva meča bolji bili juniori Čelika iz Zenice.

Sezona se i za juniore nastavlja na proljeće sljedeće godine.

fkvelez.ba

aleksasantic

Post Postao/la aleksasantic » 10 nov 2014, 15:50

AlemC85 je napisao/la:ZAJEDNIČKA VEČERA JUNIORSKE SELEKCIJE

Zajedničkom večerom u klubu „Aleksa“ večeras je juniorska selekcija Veleža zvanično okončala jesenji dio Premier lige Bosne i Hercegovine za juniore. Trener Zijo Tojaga obratio se igračima, uputivši im čestitke za odličnu polusezonu i veliki iskorak juniora „Rođenih“.

Ova selekcija Veleža ostvarila je najbolji rezultat u posljednjih desetak godina. Polusezonu je okončala na diobi 6. mjesta sa Slobodom iz Tuzle (obje ekipe imaju po 23 boda) i sa samo bod zaostatka za petoplasiranom ekipom Borca (24 boda). Također, juniori Veleža ostvarili su i plasman u završnicu Kupa Federacije Bosne i Hercegovine, gdje su u dva meča bolji bili juniori Čelika iz Zenice.

fkvelez.ba

ne bih se slozio sa konstataciom da je to najbolji rezultat juniorske selekcije u zadnjoj deceniji,ovogovorim jer znam da je selekcija 89/90 bila jako dobra i da su kone izbacivali redovno u kupu i da su uvijek bili u vrhu al tad je omladinska liga bila jug i dosta jaka,u toj generaciji su bili: ZOLJ,DEMIC,KAZAZIC,DURAKOVIC,MERZIC,ISIC,GOSTO,KAJAN,HADZIC,CAJDIN,TOJAGA JAZVIN itd,momci su igrali strasnoo, Menso Durakovic im bio trener a malo i Zijo Tojaga...za ove neke znam da igrauju jos uvijek,znam da su se isic kajan cajdin tojaga hadzic okanili definitivno al iskljucivo tad nemarom i glupim potezima uprave dok zolj demic kazazic durakovic su igrali za velez,a znam i da je ovaj gosto bio orasju slobodi ne znam gdje je sad,DA JE jAZVIN bio kod nas pa onda mislim gorazde igman i da je sad u branitelju,to je bila generacija samo da su je ostavili na okupu

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 nov 2014, 17:51

aleksasantic je napisao/la:

fkvelez.ba

ne bih se slozio sa konstataciom da je to najbolji rezultat juniorske selekcije u zadnjoj deceniji,ovogovorim jer znam da je selekcija 89/90 bila jako dobra i da su kone izbacivali redovno u kupu i da su uvijek bili u vrhu al tad je omladinska liga bila jug i dosta jaka,u toj generaciji su bili: ZOLJ,DEMIC,KAZAZIC,DURAKOVIC,MERZIC,ISIC,GOSTO,KAJAN,HADZIC,CAJDIN,TOJAGA JAZVIN itd,momci su igrali strasnoo, Menso Durakovic im bio trener a malo i Zijo Tojaga...za ove neke znam da igrauju jos uvijek,znam da su se isic kajan cajdin tojaga hadzic okanili definitivno al iskljucivo tad nemarom i glupim potezima uprave dok zolj demic kazazic durakovic su igrali za velez,a znam i da je ovaj gosto bio orasju slobodi ne znam gdje je sad,DA JE jAZVIN bio kod nas pa onda mislim gorazde igman i da je sad u branitelju,to je bila generacija samo da su je ostavili na okupu
zaboravio si navesti generaciju prije ove a to je braća Škaljić, Serdarević, Kodro...pored ove koju si naveo, ova je bila također odlična, ali nažalost ostala je zapamćena po ispadanju u drugu ligu... :(

da su ove dvije generacije igrale u sređenom klubu, kao što je danas Velež, garantujem da bi ili uzeli neki pehar ili bi igrali barem jednom Evropu. :(

aleksasantic

Post Postao/la aleksasantic » 10 nov 2014, 19:10

AlemC85 je napisao/la:
aleksasantic je napisao/la:

fkvelez.ba

zaboravio si navesti generaciju prije ove a to je braća Škaljić, Serdarević, Kodro...pored ove koju si naveo, ova je bila također odlična, ali nažalost ostala je zapamćena po ispadanju u drugu ligu... :(

da su ove dvije generacije igrale u sređenom klubu, kao što je danas Velež, garantujem da bi ili uzeli neki pehar ili bi igrali barem jednom Evropu. :(
slazem se nisam ih zaboravio vec su oni stariji barem 8-9 godina od ovih,to je isto strasna generacija bila, ovo govorim iz razloga jer ovu djecu treba vratit,koje mozemo vratit dat im sansu da se ne seljakaju po nekim ekipama,da nemaju kvalitet ne bih pricao al znam da imaju vecina,barem bi srcem igrali i ginuli i to za troduplo manje para vec ovi danas,al nazalost sumnjam da bi se ijedan od njih htio vratit jer velez koliko im je god dao a dao im je puno,kad im je bilo najdraze otjerani su i cek neki ne igraju fudbal uopste,polazim od malog ise koji je messi ne samo za nase vezne vec za mnogu u PL kajana koji je spic kakav nam sad treba nazalost obojica ne igraju,jazvina i goste koji su pogibeni idu glavom na kopacku nisu aman zaman potkovani tehnicki al za stopere i za odbarnu dobri,durakovica koji gine trci radi...ima njih jos al steta za njih velez je tu mogao da profitira

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 10 nov 2014, 21:03

Protiv Borca izgleda nece moci igrati Zvonic radi kartona a vraca se Haurda, odradio suspenziju....kakva je situacija sa Vladom ??
Vlada jos nije pruzio partiju kakva se ocekiva od njega...nije on za prve postave..

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 10 nov 2014, 23:17

Juniori Veleža dijele 5o mjesto sa FK Slobodom.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 10 nov 2014, 23:18

Treba BL odradit što bolje jer bi nam ta tri boda bila ko kec na desetku pred proljece gdje nam svi jaci osim Slobode dolaze a idemo slabijim. Možda i ja odem nisam bio odavno u njoj :njanjanja:
KLUB SVIH NAS.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.