FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

cobefks
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la cobefks » 09 nov 2014, 18:41

hilmo je napisao/la:Samo pobjednik kupa ide u Evropu, a ako je to ujedno i šampion onda se to mjesto prenosi na ligu. ;)
Mislim da se to ove sezone mijenja. Ako mi npr uzmemo duplu krunu, a siroki i zrinsjki budu drugi i treci. A u finalu kupa igrano npr sa Velezom, onda bi Velez isao u evropu. Ima li neko da sigurno zna kako to ide i da li se mijenja od ove sezone?

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 09 nov 2014, 18:46

cobefks je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Samo pobjednik kupa ide u Evropu, a ako je to ujedno i šampion onda se to mjesto prenosi na ligu. ;)
Mislim da se to ove sezone mijenja. Ako mi npr uzmemo duplu krunu, a siroki i zrinsjki budu drugi i treci. A u finalu kupa igrano npr sa Velezom, onda bi Velez isao u evropu. Ima li neko da sigurno zna kako to ide i da li se mijenja od ove sezone?
U slucaju da ekipa koja zauzme neko od prva tri mjesta, osvoji i kup, u Europu ide cetvrti iz lige. Nije tesko za shvatiti.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 09 nov 2014, 18:56

UltraSA je napisao/la:
cobefks je napisao/la:
U slucaju da ekipa koja zauzme neko od prva tri mjesta, osvoji i kup, u Europu ide cetvrti iz lige. Nije tesko za shvatiti.
Ma znam ja to, nije u tome problem. Nego nacuo sam da bi se to moglo promijeniti. Pa me zanima, ima li istine u tome ;)

arelinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la arelinho » 09 nov 2014, 18:59

@cobefks
ne moze se to promjeniti jer je od prosle sezone uvedeno da samo pobjednik kupa ide u Europu ;)

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 09 nov 2014, 19:09

Nista onda sam ja pogresno nacuo. Svejedno, mi cemo svakako u Ligu prvaka :)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 nov 2014, 19:24

cobefks je napisao/la:Nista onda sam ja pogresno nacuo. Svejedno, mi cemo svakako u Ligu prvaka :)
Neka polako ;)
Ja bih sad potpisao da budemo drugi - treći i da osvojimo Kup. Koliko god mi sami sebe dizali daleko smo od ekipe koja može preskočiti jednu prepreku u Ligi prvaka. Dobro bi bilo kada bi u EL ponovili ovogodišnji uspjeh, što bi nam udobrome podiglo koeficijent pa bi se mogli nadati da one tamo sezone uletimo u nosioce u LP, ali daleko je to još :crazy: :crazy: :crazy:

Trebamo maksimalno odraditi Tuzlu, tu pokušati osvojiti sva tri boda, onda se malo odmoriti, dohavizati, pregrupisati i na proljeće skupiti što više bodova.
Konkurenti nam svi dolaze prava prilika da prosjek posjete podignemo na veću brojku. ;)

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 09 nov 2014, 19:26

hilmo je napisao/la:
cobefks je napisao/la:Nista onda sam ja pogresno nacuo. Svejedno, mi cemo svakako u Ligu prvaka :)
Neka polako ;)
Ja bih sad potpisao da budemo drugi - treći i da osvojimo Kup. Koliko god mi sami sebe dizali daleko smo od ekipe koja može preskočiti jednu prepreku u Ligi prvaka. Dobro bi bilo kada bi u EL ponovili ovogodišnji uspjeh, što bi nam udobrome podiglo koeficijent pa bi se mogli nadati da one tamo sezone uletimo u nosioce u LP, ali daleko je to još :crazy: :crazy: :crazy:

Trebamo maksimalno odraditi Tuzlu, tu pokušati osvojiti sva tri boda, onda se malo odmoriti, dohavizati, pregrupisati i na proljeće skupiti što više bodova.
Konkurenti nam svi dolaze prava prilika da prosjek posjete podignemo na veću brojku. ;)
Takođe bi volio da uzmemo Kup i da budemo drugi, i onda lagano u EL nešto pokušati, tanki smo mi još za LP, ali ko zna. :D

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 09 nov 2014, 19:39

hilmo je napisao/la:
Neka polako ;)
Ma šta je bolan bolje da budemo drugi-treći, na čemu si ti? Boli me **** ko bi nam doš'o u 2.pretkolu LP, taman da odmah ispadnemo (a nećemo). **** te taj luzerski mentalitet, umjesto da se teži ka višem, on bi da stagnira.
Zadnja izmjena: UltraSA, dana/u 09 nov 2014, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 nov 2014, 19:40

Je.bo vas takvo razmisljanje, pa mi smo znali doci do 3. pretkola El i dobiti isti koeficijent kao i tad zeljo kojeg su ci.futi razbijali..bolje ispasti odmah u 2.pretkolu Lp nego se **** od 1. pretkola EL gdje komotno mozes i u 2. pretkolu ispasti jer uvijek ima neugodnih timova iz zemalja kao Azerbejdzan ili Kazahstan a koji ne budu nosioci a da ne pricam da u startu dobijes oko 350 000 eura, tako da neka nas u LP makar naredne 2-3 godine ispadali pa 4. godinu cemo imati dovoljan koeficijent za nosioca
Pyro is not a crime !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 nov 2014, 19:45

U nogometu je uvijek sve moguće i da ispadneš u prvom kolu kvalifikacija za LE i da prođeš favorita u LP ..
Nama je sreća što nam se naredne sezone ne briše ništa koeficijenta tako da ćemo ga samo povećati. A to da li kroz LP ili LE vidjet ćemo.

Samo treba raditi i igrati i željeni rezultati će doći. A i finansije ;)

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 nov 2014, 19:50

hilmo je napisao/la:U nogometu je uvijek sve moguće i da ispadneš u prvom kolu kvalifikacija za LE i da prođeš favorita u LP ..
Nama je sreća što nam se naredne sezone ne briše ništa koeficijenta tako da ćemo ga samo povećati. A to da li kroz LP ili LE vidjet ćemo.

Samo treba raditi i igrati i željeni rezultati će doći. A i finansije ;)
Jest ono glupo kad odmah ispadnes ali jbg moramo se strpiti a i pogledaj komsije, koga su oni prosli, prije neku godinu Sherifa u EL i ove godine Lovcen isto u EL, a imaju isti ili mislim cak i veci koeficijent od nas, a to je zbog onih pretkola LP, bez obzira sto su ispadali ipak se nabere lakse i brze nego kroz EL, o tome ja pricam
Pyro is not a crime !

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 09 nov 2014, 19:53

hilmo je napisao/la:
Neka polako ;)

Čitajući tvoj komentar i kada sam došao do ovog bolidranog očekivao sam da pročitam i to kako bi bio zadovoljan i minimalnim porazom u Tuzli. Toliko pesimističnog insana odavno nisam vidio.

Istina da će biti teško preskočiti prvog i da trenutno Sarajevo nije ekipa koja može nešto napraviti u LP ali svakako uz kvalitetna pojačanja titula mora doći na Koševo ove sezone.

Svim silama pobjediti u Tuzli i navijati za Zrinjski protiv Širokog i onda bi bio samo bod zaostatka za Zrinsjkim i Širokim što je podnošljivo ali svakako da ne treba biti zadovoljan trenutnim stanjem na tebli jer se kiksalo u utakmicama gdje se nije smjelo. Sve kvalitetnije ekipe dolaze na Koševo i ako se ekipa kvalitetno pojača igračima kao što su (Stevanović, Zec..) uz pravo nastupa Benke, mislim da nema razloga biti pesimističan.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 09 nov 2014, 19:57

hilmo je napisao/la:
Neka polako ;)

Pa drugi ili treci ces biti,da na Kosevu samo dobijas,i da nesto sa strane uzmes od bodova, od ekipa sa dna tabele.Nije mi jasno, sto bi to potpisao. :hmmmmm: Za kup je to nesto drugo.
U kup-u bi volio da se satanemo u polufinalu sa Velezom,te im damo prolaz ,a oni nama bodove u Mostaru. ;) :)

Buzdovan
Kontakt:

Post Postao/la Buzdovan » 09 nov 2014, 20:07

Jedino ko ovdje razmišlja je hilmo u potpunosti se slažem sa njim i podržavam. :thumbup:
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar

pitarSA
Kontakt:

Post Postao/la pitarSA » 09 nov 2014, 20:09

Moram podjeliti jednu mahalsku s vama. Danas sam sjedio s jednim bivsim igracem Sarajeva i onako u prici s njim oko kluba kaze bicemo na proljece ko beton. Pitam jel znas nesto i kad mi je rekao zamalo da padnem sa stolice. Po njegovim rijecima imacemo povratnika u bordo dres sad dal na posudbu ili kako vec ni on ne zna al da je voljan da se vrati jeste. Rijec je o SH. pored toga je rekao da ce onaj golman iz Ludogoreca doci u Sa. Bila istina ili ne lijepo je i da je laz. :kafa:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 nov 2014, 20:11

@amy
Sad bih, ali ko zna možda mi se na proljeće prošetamo ;) ;) ligom i osvojimo titulu. :D
Meni je nekako taj trofej pobjednika Kupa draži, nakon naše pobjede prošle sezone u Zenici ja sam tri dana skakao od radosti :lol: :lol:
SiouxLukavac je napisao/la: Čitajući tvoj komentar i kada sam došao do ovog bolidranog očekivao sam da pročitam i to kako bi bio zadovoljan i minimalnim porazom u Tuzli. Toliko pesimističnog insana odavno nisam vidio.
Nisam tip osobe koja voli neke velike najave, onaj ko prati fudbal zna da je sve moguće u svakoj utakmici. Kad se vratimo na Norvežane, pa mi ih ubili na Koševu a oni pobjedili, pa milion drugih primjera u svijetu. Znači nikad, ali nikad ne mogu biti 100 % siguran u pobjedu bilo kojeg tima.
Mi smo bolji od tuzlaka to je činjenica, ali mi je neozbiljno sad najavljivati da ćemo mi njih dole pobjedili ili rasturiti.

Zato uvijek kažem da svaku utakmicu treba pokušati odigrati maksimalno ozbiljno i požrtvovano i nadati se da će rezultat biti povoljan po nas.
Ako je to pesimizam, onda ne znam.

E da što se tiče pojačanja u vidu Zeca i/ili Stevanoviča, po meni su nepotrebna. Mi sa Benkom ćemo imati dovoljan broj kvalitetnih rješenja u napadu.
NAMA TREBA GOLMAN :!: :!:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 09 nov 2014, 20:12

Taj SH danas nije ni za Slobodu iz Tuzle, nema potrebe da dolazi trenutno imamo puno bolje na toj poziciji :kafa:

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 09 nov 2014, 20:13

Stevanovic,,,ta misterija je rijesena.....

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 09 nov 2014, 20:15

Nasi ce pokusati dovesti Crnova, tj lahko cemo sa njim, tesko sa Zrinjskim dogvoriti

Stevanovic i Borjan su zavrsena prica odavno , dodaj tu Benku imas vec 3 igraca koja gore za našu ligu :tokralju:

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 09 nov 2014, 20:18

Ja bih rekao golman i kvalitetan stoper... Tatomirovic i Dupovac su malo iznad prosjeka PLBiH a za neki veci nivo su smjesni sto govori i statistika, mada i bez statiatike ko gleda vidi koliko cesto ispadaju i koliko cesto greske prave, tekma protiv Gladbaha je pokazala. Ako se vec licitira lijevi Bek bi nam dobro dosao mada imaju Protic i Puzi koji koliko toliko dobro igraju. Igrac tipa Jajala u sredini bi mnogo znacio, bilo kao defanzivni vezni ili ofanzivni. Po meni krila i napad sa Benkom su dobro popunjeni sto je i pokazala Evropa, uspjeli smo zabito 2 gola Gladbahu ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Vanja8 i 12 gostiju.