FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samosarajvo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samosarajvo » 09 nov 2014, 15:10

ChWilla je napisao/la:ništa lično, ali recimo ti sinoć kažeš da će se ove sezone "vraćati usluge olimpicu", a evo izgubiše od zrinjskog. to ti je isti rezon koji ti (opravdano) kritikuješ u ovom sad postu. isto to neko praznovjerje. ko će ba vraćati usluge jednom olimpicu? to ako je bilo namješteno, to tada i riješeno, gurnuta koja hiljada i ćao đaci. olimpic ne može dobiti ni licencu za evropu.

nadam se da ovo nećeš shvatiti lično ni kao uvredu...
Dobio je olimpic licencu za Europu ove sezone ja mislim..
Mislim da to vise nisu problemi, sad hoce li imati kvaliteta za tako nesto ne znam.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 nov 2014, 15:15

izvinjavam se, bogami jeste.

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 09 nov 2014, 15:18

ceze je napisao/la:Sa trenutnim kadrom je nemoguće dati neku ocjenu Adžemu.

Da ima nekih čudnih i nelogičnih poteza, ima, ali također ima i dobrih poteza (čitaj Enis na stoperu u Tuzli).
Jedino što znamo je da nije vrhunski trener koji će donositi prevagu svojim potezima i analizom protivnika, kao što znamo da bi teško koji trener imao bolje rezultate.
Isti Travnik je dao dva gola i uzeo bod Sarajevu na Koševu. Nisu oni naivni koliko mi na njih gledamo kao na neku poluekipu.
sa trenutnom kadrom je moguce dosta toga uraditi. a on sve radi naopako, jer nije zreo da vodi ekipu za Premijer ligu. isto kao da u drugim timovima igraju igraci 200 puta bolji od Tomica, Varae, Kosorica, Antolovica pa mi ne mozemo biti treci. sa ovom igrom, ovom postavkom ne moze obezbjediti evropu ni pomocu trikova.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 nov 2014, 15:20

Nisam ja mislio na Zrnjski, znaš ti dobro ko je vodio taj posao. Zrinjski su tu našao igrom slučaja odnosno u polufinalu Kupa. Zrinjski je samo prihvatio ponuđeno, ko ne bi i nije dužan nikom ništa, barem tako kažu, a nije da se nisam raspitao.
Btw, odličan je rezultat za nas današnja pobjeda Zrinjskog. E sad to za licencu fakat ne znam. Ne kontam što to ne može Olimpic izganjati licencu. Ako fakat ne može onda je za nas to odlična vijest jer onda možemo biti i peti tj. iza njih jer ako se nešto radikalno kod nas ne promijeni na pauzi, a Olimpic bude imao licencu bit će vrlo teško biti ispred njih jer mi već odavno "ne radimo" van terena, a to na proljeće (kad se bude znalo ko ispada) može biti pogubno. I da znaš misliš li da je nekom drago da mi odemo u Evropu, akterima prošlosezonskog posla nije sigurno (i sve će učiniti da nas sje.b.u) jer se neki češljaju za nju (Olimpic i Velež), a o pitarima ne treba trošiti riječi mada njima nismo rezultatski konkrencija, ali jesmo zato što dišemo uopšte. Jedino je Zrinjskom svejedno jer mu nismo konkurencija ove godine.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 nov 2014, 15:24

mislim da pretjeruješ. i opet kažem, ne bih volio da ovo shvatiš lično jer smo na istoj strani.

i ne mislim uopšte da će nama biti teško završiti i bez pojačanja ispred olimpica. od preostalih 16 tekmi mi imamo 9 kod kuće i 7 u gostima, oni imaju 8 i 8, gostuju nama, gostuju širokom, gostuju borcu, gostuju zrinjskom, sa sarajevom su domaćini ali je isto kao da gostuju. a imamo i 3-0 iz prvog međusobnog duela, što se gleda na kraju ako bude isti broj bodova.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 nov 2014, 15:48

ChWilla je napisao/la:mislim da pretjeruješ. i opet kažem, ne bih volio da ovo shvatiš lično jer smo na istoj strani.

i ne mislim uopšte da će nama biti teško završiti i bez pojačanja ispred olimpica. od preostalih 16 tekmi mi imamo 9 kod kuće i 7 u gostima, oni imaju 8 i 8, gostuju nama, gostuju širokom, gostuju borcu, gostuju zrinjskom, sa sarajevom su domaćini ali je isto kao da gostuju. a imamo i 3-0 iz prvog međusobnog duela, što se gleda na kraju ako bude isti broj bodova.
Stvarno ne kontam kolko dizu ljudi hajku oko Olimpika. Pa ljudi dragi, 16 kola ima u igri, nemojte otpisivati Borac koji je iza nas, svasta se moze desiti preko zime. Najvaznije je da sad Klub nakon zadnjeg kola izadje sa saopstenjem za navijace i da vidimo da li je ovo nase strpljenje vrijedilo. Sve ostale price tipa Na proljece ovo, na proljece ono mozete okaciti macku o rep :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 nov 2014, 15:51

Ništa nama nije lakši raspored on njih osim što igramo protiv njih na Grbavici. Prošle godine ih nismo dobili, što bi to ove. Dvije izjednačene ekipe, a na našoj strani je samo publika. Ne d'o Bog da sjevne kontra i eto belaja. Mi bez velike borbe i muke trenutno nikog ne možemo dobiti, a njih pogotovo. Ne zaboravi ni Veleža kojem još i gostujemo.
Teška, teška borba nas čeka za Evropu. Imaju i drugi svoje planove, ne igramo sami. Treba dobiti još Čelika i ovo je savim ok za sada. Ostaje žal za izgubljena dva boda ili jučer ili protiv Slavije. Sa 32 boda na polusezoni i još jedno 25-26 na proljeće to bi bilo to. Ovako, bit će neizvjesno. Moja procjena za ovu našu trenutnu ekipu na početku je bila oko 50-55 bodova. Mislim da sad čak možemo i do gornje granice, ali ostaje da vidimo za šta je to dovoljno.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 09 nov 2014, 15:53

Adzem ima moju podrsku, momci su juce podbacili, pa sta? Zna se ko juce nije podbacio :) drotovi ko drotovi

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 09 nov 2014, 15:58

Sa 3 pojačanja, sa pravim značenjem te riječi, mi se komotno možemo pobiti i za sami vrh. Ovako, sa ovim kadrom ostaje nam borba za Europu. Mada, ako se nešto završi što se radi u pozadini mogli bi očekivati ta pojačanja. Čekamo Asanovića.

Šta je sa onim što ga je jedan forumaš hvalio, da ga zna privatno i da je pravi sportski tip, otišao na početku negdje na posudbu mislim i bilo je priče da će se vratiti kod nas na zimu? Štoper, zadnji vezni, ne mogu se sjetiti imena nikako :shifty:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 nov 2014, 16:00

za 24 boda u drugoj polusezoni je dovoljno 8 pobjeda i da izgubiš sve ostale. obzirom da 8 igramo kod kuće (bez zrinjskog, širokog i sarajeva), a još dvije sa vitezom i zvijezdom u gostima...mislim da je to neka krajnje pesimistična varijanta. ako ne možemo do toga u evropi nam zaista i nije mjesto. kad se sve sabere mislim da raspored na proljeće uopšte nije nepovoljniji i da se i sa istom ekipom i istom igrom može do otprilike isto bodova, ako ništa na račun većeg broja lakših domaćih utakmica.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 09 nov 2014, 16:24

Niste mi jasni zasto nas uopste otpisujete unaprijed, ja licno mislim da ni titula nije ne dokuciva,u Maju ce se vidjeti dali smo toliko slabiji od drugih, kako stvari stoje i gdje ce ko zavrsiti.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 nov 2014, 16:35

ChWilla je napisao/la:za 24 boda u drugoj polusezoni je dovoljno 8 pobjeda i da izgubiš sve ostale. obzirom da 8 igramo kod kuće (bez zrinjskog, širokog i sarajeva), a još dvije sa vitezom i zvijezdom u gostima...mislim da je to neka krajnje pesimistična varijanta. ako ne možemo do toga u evropi nam zaista i nije mjesto. kad se sve sabere mislim da raspored na proljeće uopšte nije nepovoljniji i da se i sa istom ekipom i istom igrom može do otprilike isto bodova, ako ništa na račun većeg broja lakših domaćih utakmica.
Jest jarane ako dobiješ sve kući. Mi smo prošle godine i titulu tako zijanili na Radniku i čini mi se Slaviji. Osam utakmica dobiti kući da je ne znam ko protivnik nije nikad bilo lako još kad dođu razno-razni davljenici po bod spasa. Osim toga ne bi je nas glas više neke strašne ekipe pa da svako neće pokušati da šta otkine. Prošlo je vrijeme kad su ljudi čistili kartone i odmarali igrače pred Grbavicu. Nego borba za svaki pedalj terena, puno znoja i rada i opet ako bude nafake.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 nov 2014, 16:38

dino lj je napisao/la:Niste mi jasni zasto nas uopste otpisujete unaprijed, ja licno mislim da ni titula nije ne dokuciva,u Maju ce se vidjeti dali smo toliko slabiji od drugih, kako stvari stoje i gdje ce ko zavrsiti.
sa po jednim igracem na svakoj poziciji :D

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 nov 2014, 16:41

rodom s Mejtaša je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:za 24 boda u drugoj polusezoni je dovoljno 8 pobjeda i da izgubiš sve ostale. obzirom da 8 igramo kod kuće (bez zrinjskog, širokog i sarajeva), a još dvije sa vitezom i zvijezdom u gostima...mislim da je to neka krajnje pesimistična varijanta. ako ne možemo do toga u evropi nam zaista i nije mjesto. kad se sve sabere mislim da raspored na proljeće uopšte nije nepovoljniji i da se i sa istom ekipom i istom igrom može do otprilike isto bodova, ako ništa na račun većeg broja lakših domaćih utakmica.
Jest jarane ako dobiješ sve kući. Mi smo prošle godine i titulu tako zijanili na Radniku i čini mi se Slaviji. Osam utakmica dobiti kući da je ne znam ko protivnik nije nikad bilo lako još kad dođu razno-razni davljenici po bod spasa. Osim toga ne bi je nas glas više neke strašne ekipe pa da svako neće pokušati da šta otkine. Prošlo je vrijeme kad su ljudi čistili kartone i odmarali igrače pred Grbavicu. Nego borba za svaki pedalj terena, puno znoja i rada i opet ako bude nafake.
Ako ne pobjedimo kuci Radnika,Drinu,Travnika, Mladost i recimo Slobodu, onda ni ne zasluzujemo igrati u Europi. Opusteno bez srkleta, bice ovo dobro :kafa:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 nov 2014, 16:44

rodom s Mejtaša je napisao/la:
pa šta bi ti, evropu da glat zijanimo derbije, a da ne dobijemo ni davljenike? kako? naravno da moramo pobjeđivati utakmice, i naravno da se niko neće predati. ali realno, raspored nije teži nego u ovoj polusezoni kad se sve sabere i 30ak bodova se može uzeti i sa jednakom igrom i sastavom. baš sa tim davljenicima će biti mnogo teže igrati na njihovim livadama nego kod kuće.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 nov 2014, 17:22

Sad bih potpiso 8 2 5 za proljeće što je ukupno 56 bodova na kraju sezone ako dobijemo Čelika. Kažem sad, a ako se šta radikalno u igračkom kadru promjeni onda je druga priča.
Ja bih naravno Evropu kao i svi mi, ali smatram da će do nje biti teško doći i treba se dobro oznojiti. Neko opet smatra da je to gotova stvar i da nema šanse da bez nje ostanemo. Nemamo svi ista očekivanja i poglede. Vidio si nas jučer. Jest bilo i ispod našeg nivoa, ali i prilično blizu naše realne slike, nažalost. Ima objektivnih okolnosti tipa povrijeđeni igrači, trener se još traži, puno mladih igrača itd., ali to je tako otprilike.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 09 nov 2014, 18:13

shzna je napisao/la:Sa 3 pojačanja, sa pravim značenjem te riječi, mi se komotno možemo pobiti i za sami vrh. Ovako, sa ovim kadrom ostaje nam borba za Europu. Mada, ako se nešto završi što se radi u pozadini mogli bi očekivati ta pojačanja. Čekamo Asanovića.

Šta je sa onim što ga je jedan forumaš hvalio, da ga zna privatno i da je pravi sportski tip, otišao na početku negdje na posudbu mislim i bilo je priče da će se vratiti kod nas na zimu? Štoper, zadnji vezni, ne mogu se sjetiti imena nikako :shifty:
Na znam koji je forumas bio al ja mislim da se govorio o Farisu Fejzicu ,stoper igra..sad je u Turbini iz Jablanice...pratio sam ga i u dosadasnjim utakmicama je jedan od najstandardnih igraca i medju najbolje ocjenjenim igracima..par puta je bio i igrac utakmice ....

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 nov 2014, 18:18

adi93 je napisao/la:
shzna je napisao/la:Sa 3 pojačanja, sa pravim značenjem te riječi, mi se komotno možemo pobiti i za sami vrh. Ovako, sa ovim kadrom ostaje nam borba za Europu. Mada, ako se nešto završi što se radi u pozadini mogli bi očekivati ta pojačanja. Čekamo Asanovića.

Na znam koji je forumas bio al ja mislim da se govorio o Farisu Fejzicu ,stoper igra..sad je u Turbini iz Jablanice...pratio sam ga i u dosadasnjim utakmicama je jedan od najstandardnih igraca i medju najbolje ocjenjenim igracima..par puta je bio i igrac utakmice ....
Nemamo vise nista mi sa njim...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 09 nov 2014, 18:33

Ja sam prvi Fejzića spominjao, lik je terminator građom, nešto kao Kerla, mislim da ga treba vratiti sad sa posudbe, ne može biti gori od Bogdanovića i Kosorića!
Grbavica naš je Hram!!!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 nov 2014, 18:37

RiverPlate je napisao/la:Ja sam prvi Fejzića spominjao, lik je terminator građom, nešto kao Kerla, mislim da ga treba vratiti sad sa posudbe, ne može biti gori od Bogdanovića i Kosorića!
Ne moze ga vratiti sa posudbe kad si raskinuo ugovor sa njim

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.