RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

RezervniGolman
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la RezervniGolman » 08 nov 2014, 23:41

Malci podgrupa Inglorious Bastards :urnebes: :urnebes: redovno samaraju svoje vrsnjake komsije :clap: :thumbup:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 nov 2014, 02:40

Danas se navrsava 21 godina od rušenja Starog Mosta. Simbola po kojem je nas prelijepi grad dobio ime. Srušiše ga čobani koji se danas busaju u prsa nekim mostarlukom a jos im iza vrata stoje krampa i motika. Srušiše ga a mostarci zaplakase. Danas necemo plakati nego biti ponosni sto smo ga prvo odbranili a drugo obnovili. Tu je nas "Stari" i stajat ce jos dugo sve dok je nas mostaraca kojima je u srcu uklesan od rođenja. Neretva hladna,Stari most,Velež i RAja uz numeru dušmanima i poruku da nam ga posisaju jer je ova mostarska duša jaca i od granata i od napalma
[youtube][/youtube]
KLUB SVIH NAS.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 nov 2014, 06:56

RezervniGolman je napisao/la:Danas se navrsava 21 godina od rušenja Starog Mosta. Simbola po kojem je nas prelijepi grad dobio ime. Srušiše ga čobani koji se danas busaju u prsa nekim mostarlukom a jos im iza vrata stoje krampa i motika. Srušiše ga a mostarci zaplakase. Danas necemo plakati nego biti ponosni sto smo ga prvo odbranili a drugo obnovili. Tu je nas "Stari" i stajat ce jos dugo sve dok je nas mostaraca kojima je u srcu uklesan od rođenja. Neretva hladna,Stari most,Velež i RAja uz numeru dušmanima i poruku da nam ga posisaju jer je ova mostarska duša jaca i od granata i od napalma
[youtube][/youtube]
:thumbup:
a evo i golova,cisti ko suza ;)
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1121 ... 2-08112014" onclick="window.open(this.href);return false;

BRAVOOOOOOOO RODJENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Ova tekma danas nije bila dobra za zdravlje nikako,tlak milion bio :evil: zivci na kraju ludila :crazy: i onda nagli povratak u normalu :ljepota:

U MOM SRCU IMA MJESTA SAMO ZA VELEZ KAO JEDINI KLUB KOJI JE DAVNO KAOPARISO TO SVOJE MJESTO I NI JEDAN DRUGI KLUB NEMA NI PROMIL SANSE DA TO MJESTO PREUZME OD VELEZA ;)

FORZA RODJENI

P.S.Ono Segrtu nije trebalo,pomalo sam i iznenadjen negovom nekulturnom reakcijom

Cola je izgubio mjesto u Velezu,a boga mi vrlo lahko bi mogao izgubiti i u Mostaru. :crazy: Koji idiot yebote :wtf:

Dje ona nasa Djavolica da nam podnese izvjestaj, cekamo :D
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 nov 2014, 08:30

[youtube][/youtube]

Koji seljak trebaš bit da ovo srušiš. To je isto dođe neki čoban i sruši big ben ili krivi toranj u Pisi. Eto šta nas okružuje. Izvinite zbog offa ali sam emotivno vezan za ovaj datum i svaki kamen ove ljepote
KLUB SVIH NAS.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 09 nov 2014, 11:23

Daj prebolite vise Segrta. I mi smo poraz :)

salmy

Post Postao/la salmy » 09 nov 2014, 11:34

Brate Pastrmka,saosjecam s tobom i zao nam je svima bilo van Mostara kada su bila ta desavanja i haram bilo svim onim z.l.o.č.i.n.c.i.m.a koji su uradili, jer po meni je Mostar vazda bio nepokoreni grad i opstao je i opstace zajedno sa svim onim postenim građanima Mostara u njemu.
Ima ona stara izreka došli divlji i otjerali pitome i smatram da kada bi se vratile one desetine hiljada mostaraca /izbjeglih/ iz Skandinavije, Mostar bi nam bio jos ljepši i napredniji grad, a samim tim i Velež itd..
Valjda cemo i to jednom docekati abd.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 nov 2014, 11:57

salmy je napisao/la:Brate Pastrmka,saosjecam s tobom i zao nam je svima bilo van Mostara kada su bila ta desavanja i haram bilo svim onim z.l.o.č.i.n.c.i.m.a koji su uradili, jer po meni je Mostar vazda bio nepokoreni grad i opstao je i opstace zajedno sa svim onim postenim građanima Mostara u njemu.
Ima ona stara izreka došli divlji i otjerali pitome i smatram da kada bi se vratile one desetine hiljada mostaraca /izbjeglih/ iz Skandinavije, Mostar bi nam bio jos ljepši i napredniji grad, a samim tim i Velež itd..
Valjda cemo i to jednom docekati abd.
Bas tako brat moj ali opet ima nas gomila sto smo ostali tu tako da jos zivi onaj mostarski duh koji nam niko ne moze unistiti
KLUB SVIH NAS.

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 09 nov 2014, 12:39

Izronio je stari za one sto ga vole!

" onclick="window.open(this.href);return false;

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 09 nov 2014, 12:58

JerryLouis je napisao/la:Izronio je stari za one sto ga vole!
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 nov 2014, 14:48

Goodison je napisao/la:
JerryLouis je napisao/la:Izronio je stari za one sto ga vole!
:bow: :bih:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 09 nov 2014, 15:15

Rodjak, tu sam naravno... Čitam sve, pratim komentare... Međutim, moram priznati da sam prilično izgubila volju za pisanjem izvještaja s utakmica barem na ovom forumu. Objasniću vam ukratko...

Premda sam ove polusezone na izmaku bila na 15/17 odigranih službenih mečeva Veleža (planiram ići i u BL :D ) niste baš mogli pročitati komentar sa svakog od njih. Bilo je dosta razloga za to... neki drugi forumaši bi napisali svoje komentare (hvala im na tome...), ponekad nisam stigla od obaveza, a u zadnje vrijeme smatram potpuno bespotrebnim pisanje kilometarskog eseja o utakmici koja kao takva nikog ne interesuje. Bila sam nemalo neugodno iznenađena brzinom kojom tema mijenja smjer poslije utakmica u Vitezu i Tuzli. Tako se npr. s utakmice u Vitezu nisam ni "otkravila" od zime i leda u kostima, ni došla kući, a pdf je bio totalno upropašten nekim bezveznim raspravama i prepucavanjima. OK, prešla sam preko toga i napisala izvještaj...ne znam za koga, ali eto... Utakmica na Tušnju nije baš bila utakmica o kojoj se nije moglo ništa reći, ali isto tako nisam uspjela ni doći do kuće svojih tuzlanskih domaćina, a već su se na forumu vodile rasprave o tome ko ima više navijača, čiji su jači, bolji, uspješniji, brojniji :crazy: , ko je kome podvalio one godine kad je Sloboda ispala, obostrana prepucavanja i podbadanja... Skoro ni riječi o utakmici...Ustvari, bilo je odmah onih dobro poznatih negativnih komentara i pretpostavki zašto je utakmica završila tako kako je završila, ali totalno nepotkrijepljenih činjeničnim stanjem sa terena. I opet ja ne vidjeh razlog zašto da se javljam... Juče sam odmah po povratku sa utakmice upalila forum, kad tamo silni komentari forumaša koji iz različitih razloga nisu mogli biti na utakmici kako pucaju svom raspoloživom municijom po našim nesposobnim igračima, Upravi, treneru... Mi koji smo juče prisustvovali meču smo mogli vidjeti jedan solidan, dinamičan i obostrano borben ogled- suprotnost od onoga kako ga opisaše na ovom pdf-u. Dali smo 2 lijepa gola (izvještaj s FTV-a je upola skratio akciju za naš 1.go :evil: ), primili isto tako lijep go, psihološkim preokretom izvukli povoljan rezultat i nova 3 boda...OK, razumijem činjenicu da forum služi za razmjenu mišljenja po svim pitanjima, ali onda ne vidim svrhu mojih komentara koji su baš bazirani na dešavanja sa zelenog terena... Koga to zanima?

Inače, za jedan detaljniji izvještaj s utakmice od 1000+ riječi treba mi 1,5-2 h vremena uz 2-3 provjere sadržaja, redoslijeda, gramatike, pravopisa... Moram reći da ima i mnogo suvislijih poslova koji se mogu odraditi za to vrijeme... Da se razumijemo, nije mi problem odvojiti to vrijeme za vas, problem je što mislim da je moj trud totalno beskoristan i zato mi je dosadilo pisati ovdje-osjećam se kao da pričam sama sa sobom :D ...

Hvala svima koji redovno čitaju izvještaje i pišite peticiju da nam se što prije otvori naša rodjeni.com stranica :D na kojoj bismo sigurno reducirali gore navedene neželjene pojave...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 nov 2014, 15:19

Redone

Pojma nemas koliko tvoji izvjestaji I zapazanja znace nama !!!! U stvar ovu temu treba I zakljucat tokom I poslije tekme dok ti ne postavis izvjestaj.
Don't let us down ;)
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 nov 2014, 15:44

Đavolice bogami bolje ti je taj sat ipo-dva iskoristit da pitu napraviš :urnebes: :urnebes:
:wave: crvena sestro
KLUB SVIH NAS.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 09 nov 2014, 16:56

Pozdrav Mostarci, izronio je stari za one što ga vole :bih: :bih: :bih: :salut:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 nov 2014, 17:13

shzna je napisao/la:Pozdrav Mostarci, izronio je stari za one što ga vole :bih: :bih: :bih: :salut:
Pozdrav tebra :bih: :salut:
KLUB SVIH NAS.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 09 nov 2014, 18:19

slika
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 09 nov 2014, 18:25

Pozdrav za RedOne,
S obzirom da nisam u mogucnosti ici na utakmice citanje tvojih analiza bio je melem za dusu ali u potpunosti te razumijem. Nazalost divlji uvijek otjeraju pitome.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 09 nov 2014, 18:32

Stari Most nije samo most,on je simbol grada Mostara,simbol Veleža,simbol inata.Lako je srušiti,to je najlakše,ali ubiti duh i ljubav,e to je već teže.I onda ti dođu neki forumski frikovi pa te pokušavaju malograđanski uvrijediti kao-vi ste izgubili stadion,vi igrate na ledini,treba vam zid sazidati.Mostar i Velež su simbol otpora,simbol borbe Davida i Golijata,simbol bezrezervne ljubavi i fanatičnog lokalpatriotizma.Mi nismo izgubili ništa,mi smo tu gdje smo uvijek bili.
Mostar :bih: Velež :bih:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 09 nov 2014, 18:37

slika

slika

slika
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2014, 18:38

Još sto godina doživio! :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.