FK Budućnost Banovići
Moderator/ica: GracanicaAA
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Re: FK Budućnost Banovići
Sta na kraju utakmice ?Ljumani_Banovici je napisao/la:druze, sta ovo bi na kraju utakmice ??
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Sto igrac Jedinstva krenu u obracun s nekim.Iceplayer je napisao/la:Sta na kraju utakmice ?Ljumani_Banovici je napisao/la:druze, sta ovo bi na kraju utakmice ??
1947!
Ostri startovi par puta od strane igraca Buducnosti ali nije nista ozbiljno biloLjumani_Banovici je napisao/la:druze, sta ovo bi na kraju utakmice ??
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
To cete opet ispast levati i necete nam vratit bodoveLjumani_Banovici je napisao/la:DAN ZA POBJEDU !!
SVI NA STADION![]()
![]()
![]()
Danas ce da bude ludnica![]()

www.nkbratstvogracanica.com
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Opkoli, ne daj izać' iz grada 

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ljumani_Banovici je napisao/la:Emir Spahic u Banovicima. Velike su sanse da ce tu i ostati.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa covjek ima Vikendicu tu ..zato je vjerovatno tu

Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 28 dec 2014, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
- Kontakt:
Ima Spaha vikendicu u Krejicima....
Dodje u Banovice i lik se samo slika. Hoce sa svakim da ima uspomenu :p

- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Ko da se nikad u zivotu nije slikoHodza_manLju je napisao/la:Ima Spaha vikendicu u Krejicima....

1947!
Zalosno je sto se niko ne sjeti da napise nesto o nasem Zeri koji nas je na zalost zauvjek napustio. Prenosim tekst koji je napisao Dino Komadara. Rahmet ti dusi Zera.
Sa velikom tugom i bolom u srcu danas smo se oprostili od Suvada Žerića ŽERE najboljeg odbrambenog igrača u istoriji FK Budućnost koji je u prisustvu porodice, mnogobrojnih prijatelja, rodbine i sugrađana, bivših saigrača ali i sadašnjih fudbalera sahranjen na Gradskom groblju u Banovićima.Fudbaler koji je u fantastičnoj igračkoj karijeri bio kapiten najuspješnije i najbolje generacije banovićkog fudbalskog kluba i koji je ostvario na stotine pobjeda nažalost nije uspio pobijediti tešku bolest i zauvijek nas je napustio u svojoj 60-oj godini..Cijeli svoj život ostao je vezan za Banoviće a kolika je ljubav prema gradu i prijateljima bila dovoljno govori i čuvena anegdota kada su na vrhuncu njegove karijere iz FK Željezničar Sarajevo dolazili predstavnici sa vrećama para moleći ga da potpiše za klub sa Grbavice koji se takmičio u prvoj ligi ex Jugoslavije on je to odbio i ostao u Budućnosti koja se takmičila u nižem rangu takmičenja tj. republičkoj ligi.ŽERA je bez sumnje legenda banovićkog fudbala i njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za Banoviće, fudbal i sport u našem gradu.Najiskrenije saučešće porodici ŽERIĆ i uspomena na našeg ŽERU živjet će vječno.
Sa velikom tugom i bolom u srcu danas smo se oprostili od Suvada Žerića ŽERE najboljeg odbrambenog igrača u istoriji FK Budućnost koji je u prisustvu porodice, mnogobrojnih prijatelja, rodbine i sugrađana, bivših saigrača ali i sadašnjih fudbalera sahranjen na Gradskom groblju u Banovićima.Fudbaler koji je u fantastičnoj igračkoj karijeri bio kapiten najuspješnije i najbolje generacije banovićkog fudbalskog kluba i koji je ostvario na stotine pobjeda nažalost nije uspio pobijediti tešku bolest i zauvijek nas je napustio u svojoj 60-oj godini..Cijeli svoj život ostao je vezan za Banoviće a kolika je ljubav prema gradu i prijateljima bila dovoljno govori i čuvena anegdota kada su na vrhuncu njegove karijere iz FK Željezničar Sarajevo dolazili predstavnici sa vrećama para moleći ga da potpiše za klub sa Grbavice koji se takmičio u prvoj ligi ex Jugoslavije on je to odbio i ostao u Budućnosti koja se takmičila u nižem rangu takmičenja tj. republičkoj ligi.ŽERA je bez sumnje legenda banovićkog fudbala i njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za Banoviće, fudbal i sport u našem gradu.Najiskrenije saučešće porodici ŽERIĆ i uspomena na našeg ŽERU živjet će vječno.
RED BULL daje ti krila - RAKIJA pogon na sve 4
Ima l' kakvih novosti, odlazaka/dolazaka?
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Danas su ugašena dva mlada zivota. Bili su jedni od nas !
R.I.P Bemir Heric (1997), Ermin Sahbazovic (1995).

R.I.P Bemir Heric (1997), Ermin Sahbazovic (1995).

1947!
Tužno brate 
Neka im je vječni rahmet.

Neka im je vječni rahmet.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Za sada ništa od pojačanja, a kako stvari stoje zvučnijih pojačanja neće ni biti. Pripreme će najvjerovatnije ponovo biti odrađene u Banovićima i okolini. Keša nema, a samim time nema ni stvaranja ekipe i svih ostalih pretpostavki za Premijer ligu. Ako ovi momci koji su tu trenutno uspiju iznijeti teret i obezbijediti Premijer ligu, tada se možemo nadati nekoj finansijskoj injekciji, no do tada neće biti nikakvih ulaganja.
Nije sad kraj svijeta ako se ne pojačamo, jer je i ovaj kadar trenutno sasvim zadovoljavajući, za sami vrh tabele (top 5), ali ako se misli ići na Premijer ligu, onda su potrebna barem tri igrača, po jedan na svakoj poziciji.
Nije sad kraj svijeta ako se ne pojačamo, jer je i ovaj kadar trenutno sasvim zadovoljavajući, za sami vrh tabele (top 5), ali ako se misli ići na Premijer ligu, onda su potrebna barem tri igrača, po jedan na svakoj poziciji.
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Jučer poraz od Čelika na pomoćnom terenu Kamberovića polja, ali po slikama se može uočiti da je teren izuzetno loš i (pre)težak za igru. Na utakmici su nastupila i 2 nova imena: Softić i Ćehajić, ne znam tačno o kome je riječ, ali mislim da su u pitanju povratnici u Budućnost (iz nižeg ranga).
-
- Kontakt:
Prije ce biti da su to momci iz omladinskog pogona...
- curryisbackagain
- Kontakt:
Koliko sam puta bio ovdje jbt...