FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

terabajt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 08 nov 2014, 21:29

Zar ovaj hibrid od pitara nije banovan :o

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 08 nov 2014, 21:41

kako vrijeme prolazi, kako ide utakmica za utakmicom sve vise se moze vidjeti da adzem nije dorastao trenutno da bude prvi trener Zelje. poceo isti sastav kao na derbiju, desi se ta povreda Mladena umjesto da odmah ubaci Enisa(koji mora da bude u prvih 11 u ovom tim), on ubacuje Nedu. ako ga nisi stavio od pocetka meca nije ti potreban ni u 15 minuti, logika. vidis da ne mozes prenijeti loptu da su ti krila troma ubaci malog Nuspahica ako nista ima brzinu.

sve to prode, vidis da na terenu ne mozes nista, vidis da je travnika los, ako si poveo Beganovica uvedi ga jer nemas sta izgubiti, on ubacuje malo dijete protiv onih mesara, fol da mi prica pricu da ocvrsne, a ti ganjas rezultat. ma smijesno.

colic katastrofa, nije mu dobro bilo, mladen se povrijedio, prvi bekovi ti povrijedeni, koga staviti? imas jednog klasicnog spica, koji nije spreman dati dva gola.

pod hitno da se vrati Amar na klupu, ili ako nece da nade novog trenera a Adzem nek se jos kali kao pomocni.

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 08 nov 2014, 21:55

ado19211 je napisao/la:kako vrijeme prolazi, kako ide utakmica za utakmicom sve vise se moze vidjeti da adzem nije dorastao trenutno da bude prvi trener Zelje. poceo isti sastav kao na derbiju, desi se ta povreda Mladena umjesto da odmah ubaci Enisa(koji mora da bude u prvih 11 u ovom tim), on ubacuje Nedu. ako ga nisi stavio od pocetka meca nije ti potreban ni u 15 minuti, logika. vidis da ne mozes prenijeti loptu da su ti krila troma ubaci malog Nuspahica ako nista ima brzinu.

sve to prode, vidis da na terenu ne mozes nista, vidis da je travnika los, ako si poveo Beganovica uvedi ga jer nemas sta izgubiti, on ubacuje malo dijete protiv onih mesara, fol da mi prica pricu da ocvrsne, a ti ganjas rezultat. ma smijesno.

colic katastrofa, nije mu dobro bilo, mladen se povrijedio, prvi bekovi ti povrijedeni, koga staviti? imas jednog klasicnog spica, koji nije spreman dati dva gola.

pod hitno da se vrati Amar na klupu, ili ako nece da nade novog trenera a Adzem nek se jos kali kao pomocni.
Gore kažeš da Adžem nije za prvog trenera a dvije rečenice ispod se pitaš koga staviti da igra, haj se odluči.. Adžem radi lavovski posao s ekipom koju ima, Nuspahić nije odigrao ništa kako treba još od onog poluvremena sa Metalurgrom, muče ga povrede i igra rezervisano. Kad ubacimo juniore da igraju onda ne valja jer ganjamo rezultat, kad ne ubacimo juniore onda pričamo bolje da nam igraju djeca barem se true, draže mi je i da izgube oni nego ovi stari. Prije neki dan je Sadiković bio Messi pričali svi kako je konačno stasao, da je preuzeo igru na sebe danas priča kako veze nema. Yebo nas ba :bih:
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 08 nov 2014, 21:56

koga staviti u smislu da je naprimjer otjerao dedica lijevog beka, a sad u ekipi nema lijevog beka. nije ga amar doveo, mozda nisam fino napisao..

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 08 nov 2014, 22:25

Nema potrebe da se gložimo između sebe kao što je i sve manje potrebe da bilo šta analiziramo. Napisali smo mi ovdje romana i romana, ali to nema nikakvog uticaja ni na igrače ni na stručni štab pogotovo. Nadam se samo da će Ado i Amar napraviti ozbiljnu analizu na pauzi i da su svjesni šta sve treba mijenjati i popravljati,a ima toga poprilično. Ona Amarova priča kako će ekipa igrati sve bolje itd. je bezveze. Igrat će svaka ekipa bolje ako se dobro spremi na pauzi tako da dođemo na isto. Ova ekipa može igrati bolje samo ako se pojača u svim linijama. Istina, mi sa Adom koji se realno uči ne možemo ni znati kolika je stvarna trenutna vrijednost ove ekipe, ali tako je kako je. Možda sa nekim iskusnijim trenerom bi znali više (ne kažem da bi postigli i bolji rezultat).
Sad na pauzu pa probati nekako dobiti Čelika. Kad sam 6 kola do pauze govorio da je za nas 12 bodova puna šaka brade bio sam fakat realan. Uzeli smo tek 7 pa ako izađemo na 10 to nekako dođe optimum. Meni lično ostaje žal što nismo dobili danas ili barem Slaviju i to bi onda bilo odlično. Ovako bit će grčevita borba sa Olimpicom za Evropu i bit će svega jer je Olimpic prošle godine u dogovorenom finišu prvenstva odradio veliki posao i tražit će svoj istorijski uspjeh od onih koji su koristili njegove usluge. Nadam se boljoj i kvalitetnijoj ekipi na proljeće pa da ih dobijemo na Grbavici jer bito moglo biti itekako bitna utakmica.
Svaka čast manijacima danas.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 08 nov 2014, 22:32

Kakav crni Dedic.. Frajer izgubljen bio i na treninzima.. Nego hoce li neko postaviti pitanje nasoj struci zasto nas ovoliko ebu povrede zadnjih sezona i to igraca koji vaze za spremnije u ekipi ili ce nam kao objasnjenje sluziti fraze "baksuzluk", "nesreca", "ugazili na mrve" i sl.. Losi tereni bi bili realno objasnjenje ali sve ekipe igraju na istim terenima tako da to objasnjenje, po meni, gubi smisao..
BUDI ŽELJO !!!

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 08 nov 2014, 22:33

los kondicioni trener godinama isti..

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 08 nov 2014, 23:24

Ne treba više ni Adžema braniti, ona današnja postavka je prava laička. Totalno smo bezopasni sa Vareom i Bajićem na krilnim pozicijama, pogotovo sa Turkovićem kao jedinim špicem! To svi vide, samo naša struka "ne vidi". Ne mogu vam opisati koliko se nerviram kada počnu izmišljati pozicije igračima kao npr. Varea "lijevo krilo", sve mi to "smrdi" na Amarovu politiku, to je praksa otkako se on vratio. Neka ga stavi na klupu ako mora Dado igrati, bar bi bili opasniji sa Nuspahićem. Sa Bajićem ista situacija! Ne znam je li mu desno krilo prirodna pozicija ili ne (mislim da je on napadač) ali, on ne može ništa napraviti na krilnoj poziciji, niti može pretrčati nekog, niti može predriblati. Bukvalno imamo tri igrače manje u ovakvoj postavci i formaciji ...

Bajić ..... Sadiković ..... Varea
............. Turković .............

Još kada znamo da Dado na nivou kakvom bi trebao biti onda nemamo šta tažiti sa ovom postavkom i formacijom. Kad god smo igrali ove sezone 4-2-3-1 formaciju loše smo prošli. Sve pobjede u gostima koje smo ostvarili su bile pobjede sa formacijom 4-4-2, jedino ona na neštio liči, ne znam zašto je mijenjaju.

Memija ..... Sadiković ...... Tomić ..... Varea
............... Turković ...... Bajić ............... Bolje od ovoga trenutno nemamo!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 nov 2014, 23:47

Svi nekad u revoltu napišemo neke stvari za taktiku,igru i slicno. Treba ubaciti ovog, izbaciti onog. Adzem je u svim tim pricama najgori. Al ljudi budimo objektivni, NE MOZE SE OD G*VANA PITA PRAVITI ;)
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 08 nov 2014, 23:49

Ima još jedna tekma, naša najredovnija mušterija i da zaključimo polusezonu, valjda bude pojačanja na zadnjem veznom i da vidimo tog Asanovića na štoperu u martu!
Grbavica naš je Hram!!!

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 09 nov 2014, 00:07

Minjore je napisao/la:Svi nekad u revoltu napišemo neke stvari za taktiku,igru i slicno. Treba ubaciti ovog, izbaciti onog. Adzem je u svim tim pricama najgori. Al ljudi budimo objektivni, NE MOZE SE OD G*VANA PITA PRAVITI ;)
to je cinjenica, ali zar nije cinjenica da milioniti put ne vidi da je na toj lijevoj strani ne moze igrati Varea, da to nije njegova prirodna pozicija, na toj poziciju su unisteni Zeba, Bekric i nista se nije naucilo?

zasto spica igra bajic, kad je bolje da igra s nedom na poluspicu?

zasto je svaka izmjena uvijek ista?

kako je moguce da isto igras derbi i protiv travnika?

zasto sadikovic igra poluspica kad ne moze to igrati, bude uzasan blago receno?

upravo to sto ti kazes da se od gova.na ne moze praviti pita, a on upravo to radi. i ono sto ima ne postavi kako treba, nego glumi nekog stratega.

pa vise budala vidi da mali Enis zasluzuje da igra jer je bolji od svih igraca osim od tomica, i ono sto ude odradi jako dobro.

jednostavno nije kapacitet za nas.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 nov 2014, 00:08

Losi smo do bola... Ali ja sam na ovo bio spreman. Sreca sad ce pauza, svi se mogu oporaviti i dodatno uigrati do marta, nekoga prodati, nekog novog dovesti da malo razdrma ekipu. Samo da se Evropa obezbijedi, ogromne su to pare za nas. Nadam se uskoro i novom razgovoru sa Gredicem ili Amarom, da se konkretno kaze sta se napravilo za godinu dana, jel se vratilo sta dugova i sl. Nesto slicno kao u januaru ove godine i razgovor sa Gredicem u 2 dijela...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 09 nov 2014, 00:13

da se ne lazemo da nam je neko ponudio 30 bodova za ovu polusezonu svi bi smo potpisali i govorili sto smo levata zaje.bali ;)
tako da aBd pobjedit celika i iza nas je SJAJNA polusezona :bih:

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 09 nov 2014, 00:18

Cinjenica je da se kod nas nista ne zna, cinjenica je i da to i nije navijacka stvar, ali je isto tako i cinjenica da svi oni nama moraju polagat racune na kraju sezone pa vidjet cemo.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 nov 2014, 00:25

@ado19211 Al recimo da je danas ostavio Dadu na klupi a stavio recimo Nuspahica, i da je taj Nuspahic fulio dva zicera svi bi rekli : "vidi ovaj mu kloc igra a Dado na klupi." Meni je s Vareom na krilu bilo odlicno u 4-4-2 formaciji. Ovo danaS je bilo nesto kao 4-1-1-4, nije se znalo gdje ko udara. Mali Enis zasluzuje igrati prije svoje sestre. @baja Ma kakva crna evropa i zarada. Treba da dodje prvo pretkolo, da nam daju neke rumune,bugare, il slično,gdje bi nas ljudi izbacili lahko, nit bi imo zarade od uefe nit od karata. Ne zamjeri , samo objektivno govorim..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 nov 2014, 00:26

Meni samo jedna stvar smeta ovdje.
Da je kojim slučajem Bajić zabio onaj zicer, mi bi sad ovdje pisali kako Adžem radi dobar posao, kako je ekipu digao i dobro pripremio poslije derbija, kako smo dobili Travnik kojeg nismo dobijali ni sa Zebom, Bekrićem i Nyemom.
A ovako, Adžem veze nema, Dado je propao igrač, Rijad veze nema, Nedo je za kantonalne lige.
Bod u Travniku je solidan rezultat kad se sve uzme u obzir.
Igra nije bila ništa lošija od one u Bijeljini protiv Radnika.

Jedino što ne razumijem kao većina ovdje je to što Varea igra na krilu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 nov 2014, 00:46

Adzemu najmanje zamjeram od svih ljudi koji imaju veze sa klubom neki ovdje pisu ko da ima Dream team na raspolaganju pa et jbg ne ide opet....ubaci ovog izbaci onog, ali istina je to da ko god da igra ne bi donio neku veliku prevagu. Jednostavno nemamo igraca visokog kvaliteta ko sto su bili zeba,adilovic,nyema,kvesa prije povrede itd itd

Od igraca sto trenutno imamo svi su skloni oscilacijama, Sadikovic je jendu najbolji iducu trljas oci provjervas jel to taj isti frajer od prosle tekme. Tomic odigra dobru tekmu pa promasi 3 zicera, Memija dobar pa ga nigdje nema . Bajic zabije tri gola pa iducu igra ko da je s mrsa pao itd itd

Jedini igraci koji ne osciliraju su Bogdanovic , Kosoric i Colic oni su ocajni uvijek i u svakoj tekmi nam go visi u zraku nebitno s kim igrali zbog nevjerovatno lose odbrane :thumbdown:

Nedo je napadac kakvog mozes dobit za novac (nikakav) koji smo mi ulozili . Mada izuzev borbenosti ja od njega nista nisam vidio mada dosta pomaze igri kada su on i bajic zajedno na terenu, ostalo sve sto posjeduje od kvaliteta sumnjam da bi ga staivlo u prvih 11 u bilo kojoj ekipi lige.

Kako nam je tako nam je nema se sta dodavati sve je receno odavno, na polusezoni vidjeti sta su dometi i kako dalje. Nadam se samo da cemo dovesti bar tog stopera nekog da se osigura malo odbrana da se ne primaju 3 gola od zvijezde iz dva prelaska centra od strane istih :oops:

Upravi pitanje kako je moguce da toliko igraca se povrijedi, jeli to stvarno maler ili manjak spremnosti ili cega vec
=\_1921_/=

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 nov 2014, 00:51

Sve si dobro napisao, samo se ne slažem da je Bogdanović očajan. Po meni je on uhvatio sasvim solidnu formu i pružao dobre partije u zadnja 3-4 kola (osim derbija). Nije odličan, ali je manje očajan nego prije.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 nov 2014, 00:52

ceze je napisao/la:Sve si dobro napisao, samo se ne slažem da je Bogdanović očajan. Po meni je on uhvatio sasvim solidnu formu i pružao dobre partije u zadnja 3-4 kola (osim derbija). Nije odličan, ali je manje očajan nego prije.
pa on je sad nivo ovih ostalih jednu dobar tri los , ali koliko nas je golova kosto ove sezone ili koliko nas je mogo kostat to je pozeija...
=\_1921_/=

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 nov 2014, 01:08

Tako nekako.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: TefalTava i 18 gostiju.