Ovo cijelo naše razočaranje je dopustila uprava koja je kao cilj sezone predstavila izlazak u Evropu ne znajući da za to nisu spremni. Misleći vidi ima igrač iz Vojvodine, nekadašnje Crvene Zvezde , tu je i Vladavić, imamo i Škahića, inače je on najbolji odrambeni igrač 1 LIGE FBIH itd. Mislim jesu li to argumenti da se kaže "Eh evo Evrope" ?
Čak nam ni stadion nema uslova, koliko znam prijavili smo u Zenici ? Ma daj bola, koga oni više zavaravaju.
Ova utakmica je za mene i moje mišljenje presudna. I da ostvarimo sve pobjede u drugoj polusezoni, to je kasno. Opet ćemo faliti nekolike pozicije jer je Sarajevo u usponu i maksimalno se uigrava u odnosu na proslu sezonu, standardni Zrinja i Široki su odlični, pa ni nako lošeg Želju i Slobodu nismo mogli uzeti. I onda će biti priča: "Malo više sreće u nekim utakmicama je nedostajalo da ostvarimo svoje ciljeve" .
Isto tako, Jusufbegović . Koliko znam on je trener bio samo u Olimpicu, a to je veoma zdrava sredina za svakog trenera, pa evo i Varešanović pravi samo takve rezultate, nekada i Musemić koliko se sjećam. Tako da mislim da nas je i on "kupio" nekom smirenošću i pričama, više nego što je dobar šef zaista. Možda je on odličan, ali to u Veležu nije pokazao po meni. I onih zaredanih 15-ak utakmica bez poraza je odraz toga jer ekipa nije bila za Evrope niti se ta ista spominjala, a ovako neki igrači glume fudbalere i profesionalce po mostarskim kafanama. Treba neke stvari stavit ispred sebe i biti realan.