Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

let3
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la let3 » 07 nov 2014, 21:19

http://thefalse9.com/2014/10/barcelona- ... valry.html" onclick="window.open(this.href);return false;

a poražavajuce za nas je cinjenica da je Real uspio iskopirati Barcu i da danas igraju ultramoderno kao mi iz prajma, a mi sa Luchom guramo ono što je Real nekad gurao pod Jozom, dakle onaj ofirni ziheraški fudbal :puke: ...oni naprijed punim gasom, a mi u rikverc vec drugu godinu :oops: :evil:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 nov 2014, 21:25

Da, to je jedna zanimljiva stvar. Real vise slici Barci, a Barca sve vise Realu.. To ne valja :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 nov 2014, 22:40

geoxx je napisao/la:Ronaldo najbolji strijelac knockout faze ikad, Messi drugi. Ronaldo ima najvise golova u cetvrtfinalima i polufinalima LP ikad. I tu dolaze amateri koje covjek naravno trpa. :mrgreen:
I ne govorim o titulama koje su osvojili uz pomoc jakih ekipa nego o njihovim individualnim predstavama.
Fenomeno i Zidane su pretpostavljam igrali sa amaterima.
Oba ce postati najbolji strijelci, ubjedljivo, u reprezentaciji. Za titule je ipak potrebna jaca ekipa.
Zidane je imao super jaku ekipu u Francuskoj kroz citavu karijeru, Fenomeno je imao Rivalda, Ronaldinha, Carlosa, Cafua itd.
I ne cude njihove titule.
I uostalom ne trebas se hvatati za Svjetsko prvenstvo. Nek' ga ovi imaju, zna se ko koga dere kad je u pitanju konstantnost i drugotrajnost jer je to ono najbitnije kad se odredjuje G.O.A.T.
opet da ponovim igra u najboljem Madridu ikad, i opet ima samo jednu LP koju mu je donjeo Ramo
Ja na to mogu reći njegova prava vrijednost se vidi kad ne može proć grupu s Portugalom,:zzz: i što tu ne zabija golove ko na traci.
2012 je imao priliku na EP napravit nešto više ali je izbjego odgovornost jedanesteraca i samim tim doprinjeo ispadanju Portugala, a da ih je odveo do titule možda bi ga mogli staviti uz bok sa ovima, al nakon toga i ove blamaže u Brazilu ni prismrdit.

A Zizu 1998 nije uopšte imao neku mega ekipu, a šta reć za penzionere iz 2006 kad ih je maltene sam odveo do finala.

A Messi da nije odigro ko amatrer nokaut fazu i (ponovio Ronaldinha iz 2006) i kojim slučajem osvojio SP s pravom bi se moglo reć da je GOAT, ovako ni prismrdit Maradoni.

Što bi rekli u narodu na muci se poznaju junaci :zviz:

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 nov 2014, 22:46

let3 je napisao/la:http://thefalse9.com/2014/10/barcelona- ... valry.html

a poražavajuce za nas je cinjenica da je Real uspio iskopirati Barcu i da danas igraju ultramoderno kao mi iz prajma, a mi sa Luchom guramo ono što je Real nekad gurao pod Jozom, dakle onaj ofirni ziheraški fudbal :puke: ...oni naprijed punim gasom, a mi u rikverc vec drugu godinu :oops: :evil:
kako vi fanovi Barce ne kontate da Barcini igrači ne mogu više raditi ono što su radili kad su bili na vrhuncu, a to je presing i ogromna trka svih igrača,kojim su lomili protivnike.
To sada radi Madrid.
a sada ma koliko on bio igračina Messi prehoda utakmicu, a ostala dva motora xavi i inesta su takođe u silaznoj putanji i igrački i trkački.
A to su bila 3 ključna igrača za Barcu i onda se čudite što više barca nije ko prije :roll:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 nov 2014, 22:51

stokton je napisao/la:
let3 je napisao/la:http://thefalse9.com/2014/10/barcelona- ... valry.html

kako vi fanovi Barce ne kontate da Barcini igrači ne mogu više raditi ono što su radili kad su bili na vrhuncu, a to je presing i ogromna trka svih igrača,kojim su lomili protivnike.
To sada radi Madrid.
a sada ma koliko on bio igračina Messi prehoda utakmicu, a ostala dva motora xavi i inesta su takođe u silaznoj putanji i igrački i trkački.
A to su bila 3 ključna igrača za Barcu i onda se čudite što više barca nije ko prije :roll:
Slažem se u potpunosti sa postom....samo ja se ne cudim igracima koji su u silaznoj putanju (protiv godina i biološkog sata se ne može) - vec se cudim nesposobnoj upravi koja vec trecu godinu ne može naci adekvatne zamjene, vec i dalje rabe dva veterana :!: ....na kraju ce docekati da im Camp zviždi, a to ne bi bilo nikako poželjno nakon svega što su uradili za Barcu.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 07 nov 2014, 23:02

stokton je napisao/la:
opet da ponovim igra u najboljem Madridu ikad, i opet ima samo jednu LP koju mu je donjeo Ramo
Ja na to mogu reći njegova prava vrijednost se vidi kad ne može proć grupu s Portugalom,:zzz: i što tu ne zabija golove ko na traci.
2012 je imao priliku na EP napravit nešto više ali je izbjego odgovornost jedanesteraca i samim tim doprinjeo ispadanju Portugala, a da ih je odveo do titule možda bi ga mogli staviti uz bok sa ovima, al nakon toga i ove blamaže u Brazilu ni prismrdit.

A Zizu 1998 nije uopšte imao neku mega ekipu, a šta reć za penzionere iz 2006 kad ih je maltene sam odveo do finala.

A Messi da nije odigro ko amatrer nokaut fazu i (ponovio Ronaldinha iz 2006) i kojim slučajem osvojio SP s pravom bi se moglo reć da je GOAT, ovako ni prismrdit Maradoni.

Ronaldo je klubu dao 5 sezona od kojih su 4 najbolje koje je jedan igrac imao u Real Madridu ikad.
Dakle, tu pricu o samo jednoj LP prosipaj kad se bude pricalo o drugom igracu a ne o legendi kluba i covjeku koji je najmanje kriv za susu trofeja.
2012- je bio najbolji igrac Portugala i odveo ih u polufinale. Nije on kriv sto citavu karijeru igra sa Helder Postigom i Nunom Gomesom.
Zidane je '98 bio kurrcina na SP. Ali naravno svi pamte samo 2 gola u finalu.
Opet si preskocio najvazniji dio kako su ova dvojica daleko, daleko vise konstatnija i dugotrajnija i od Brazilca i od Zidanea. Yebe se meni sto je Zidane dao volej u finalu il' sto je Debeli dao hattrick Unitedu kad su prije toga citavu sezonu bili samo prosjecni i nekonstatni.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 nov 2014, 23:09

halo, nemoj ti da vrijeđaš Heldera i Nunu :P ...nisu ni oni krivi što Portugal nema boljih od njih.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 nov 2014, 23:40

geoxx je napisao/la:
stokton je napisao/la:

Ronaldo je klubu dao 5 sezona od kojih su 4 najbolje koje je jedan igrac imao u Real Madridu ikad.
Dakle, tu pricu o samo jednoj LP prosipaj kad se bude pricalo o drugom igracu a ne o legendi kluba i covjeku koji je najmanje kriv za susu trofeja.
2012- je bio najbolji igrac Portugala i odveo ih u polufinale. Nije on kriv sto citavu karijeru igra sa Helder Postigom i Nunom Gomesom.
Zidane je '98 bio kurrcina na SP. Ali naravno svi pamte samo 2 gola u finalu.
Opet si preskocio najvazniji dio kako su ova dvojica daleko, daleko vise konstatnija i dugotrajnija i od Brazilca i od Zidanea. Yebe se meni sto je Zidane dao volej u finalu il' sto je Debeli dao hattrick Unitedu kad su prije toga citavu sezonu bili samo prosjecni i nekonstatni.
Ti si jedan od onih koji samo pamte koliko je ko golova dao, pišaj vezne odbrambene i golmane samo su bitni napadači i ko je dao gol, da je tako onda ovo ne bi bio timski nego individualni sport.
A i pored toga što je bio vezni i primarni mu zadatak bio organizacija igre ZIZU je dao puno više ključnih golova za svoje ekipe od slabijeg :mrgreen: Ronalda.

Čuj konstantnija i dugotrajnija od Zizua a lik s 34 odine najbolji igrač SPa , a Ronaldu tek 29, a Messiju 27 i već ne može da trči. A ZIzu kao najbolji igrač Bordoa odveo klub u finale kupa uefa 96' i bio najboji igrač SP 10 od kasnije, a da ne govorim da je u međuvremenu bio najbolji igrač tada strašnog juvea, a kasnije i Madrida, plus titule sa Francuskom. A pravi ronaldo je bio par puta u karijeri invalid pa je normalno da nije bio konstantan, a kasnije i oni problemi sa težinom.
Druga je stvar što ti konstatnost podrazumjevaš golove, a dugotrajnost praćenje fudbala od 2008me

Je&o krojfa i bekenbauera nisu imali milion golova po utakmici, po tvome je zarra jedan od najboljih u istoriji.

PS. prije je bilo puno više dobrih ekipa koji su odkidale bodove Madridu i Barci i nikad nisi mogao sa siurnošću reći e ovde su sigurni bodovi, a sada je koncentracija kvaliteta svedena na par ekipa a ostali su tu da prime petardu, pa gledaj samo rekorde svake sezone oko 100 bodova i 120 golova ima ovaj dvojac.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 07 nov 2014, 23:46

Realova sadašnja igra i Barcina iz najboljeg dana ni nalik nisu. Real Madrid igra atomski nogomet s brzom tranzicijom, dok Barca je igrala igru dok nije umrtvila protivnika, ubila ga u pojam dodavanjem.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 08 nov 2014, 00:00

anonymousHD je napisao/la:Realova sadašnja igra i Barcina iz najboljeg dana ni nalik nisu. Real Madrid igra atomski nogomet s brzom tranzicijom, dok Barca je igrala igru dok nije umrtvila protivnika, ubila ga u pojam dodavanjem.
I ti to našao objašnjavati ovoj katalonskoj balavurdiji sa foruma..pusti ih, nek' misle da se ugledamo na njih. :yawn:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 nov 2014, 00:12

Nemojte sve shvacat doslovno.
Ali ne znate vi qurca ako mislite tako o igri Barce i Pepa tada. To je vise od pukog dodavanja.

Real igra drukcije nego lani. Osovina Kroos - Modric, pa Hames i Isco daju novi balans ekipi tj. nove mogucnosti. I kao neutralnom gledatelju mi se to vise svidja nego igra sa Baleom.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

AhmoNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmoNY » 08 nov 2014, 00:43

Evo Pep objasnio :kafa:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 08 nov 2014, 00:57

stokton je napisao/la:
Čuj konstantnija i dugotrajnija od Zizua a lik s 34 odine najbolji igrač SPa , a Ronaldu tek 29, a Messiju 27 i već ne može da trči. A ZIzu kao najbolji igrač Bordoa odveo klub u finale kupa uefa 96' i bio najboji igrač SP 10 od kasnije, a da ne govorim da je u međuvremenu bio najbolji igrač tada strašnog juvea, a kasnije i Madrida, plus titule sa Francuskom. A pravi ronaldo je bio par puta u karijeri invalid pa je normalno da nije bio konstantan, a kasnije i oni problemi sa težinom.

Je&o krojfa i bekenbauera nisu imali milion golova po utakmici, po tvome je zarra jedan od najboljih u istoriji.

PS. prije je bilo puno više dobrih ekipa koji su odkidale bodove Madridu i Barci i nikad nisi mogao sa siurnošću reći e ovde su sigurni bodovi, a sada je koncentracija kvaliteta svedena na par ekipa a ostali su tu da prime petardu, pa gledaj samo rekorde svake sezone oko 100 bodova i 120 golova ima ovaj dvojac.
Prica je o konstatnosti kroz citavu sezonu iz godine u godinu gdje si citavu sezonu na najvisem nivou a ne po principu ' dvije tekme si odlican, iducih 5 te nema nigdje'.
Naravno da po tome ne moze parirati ovoj dvojici. Primjera radi, Zidane je samo jednom osvojio Zlatnu loptu i samo jednom zavrsio kao drugi. Sto govori da je tijekom svake sezone imao dosta padova i oscilacija u igri.
Ova dvojica su vec sedmu godinu daleko ispred ostalih i ne nazire se kraj.
On je i 2002-e imao samo prosjecnu sezonu ali niko ne pamti nista osim voleja u finalu LP.
On je najveci igrac ikad za najvece utakmice i uvijek ce imati mjesto medju najboljim ikad ali kad ga uporedjujes sa Lionelom i Ronaldom, ta konstatnost je ono sto ce prevagnuti na njihovu stranu.

stokton je napisao/la:
Druga je stvar što ti konstatnost podrazumjevaš golove, a dugotrajnost praćenje fudbala od 2008me
Ovdje cemo zavrsiti :rol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 nov 2014, 01:27

stokton je napisao/la: opet da ponovim igra u najboljem Madridu ikad
:rol: :rol: :rol: :rol: Nismo mi Barcelona da nam jedna LP predstavlja najbolju generacija ikad.Nakon jedno 4 zaredom možeš ovo reći :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 08 nov 2014, 01:28

Meni je bolji Munitis nego Gudjonsen

Sent from my krunjač
Thomas Müller - Fußballgott

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 08 nov 2014, 02:43

geoxx je napisao/la:
stokton je napisao/la:

Prica je o konstatnosti kroz citavu sezonu iz godine u godinu gdje si citavu sezonu na najvisem nivou a ne po principu ' dvije tekme si odlican, iducih 5 te nema nigdje'.
Naravno da po tome ne moze parirati ovoj dvojici. Primjera radi, Zidane je samo jednom osvojio Zlatnu loptu i samo jednom zavrsio kao drugi. Sto govori da je tijekom svake sezone imao dosta padova i oscilacija u igri.
Ova dvojica su vec sedmu godinu daleko ispred ostalih i ne nazire se kraj.
On je i 2002-e imao samo prosjecnu sezonu ali niko ne pamti nista osim voleja u finalu LP.
On je najveci igrac ikad za najvece utakmice i uvijek ce imati mjesto medju najboljim ikad ali kad ga uporedjujes sa Lionelom i Ronaldom, ta konstatnost je ono sto ce prevagnuti na njihovu stranu.

stokton je napisao/la:
Ovdje cemo zavrsiti :rol:
Čovjek tri puta prolašen za najboljeg igrača svijeta a bio bi i 4 puta da nisu kanavaru dali zato što je italija bila prvak.
Svako ko ima više od 15 godina će ti reć da ovaj ne može u istu rečeniu sa zizuom.
Tu konstantu ta dvojica čim ne igraju u Barci i Realu nemaju, o čemu sam naširoko pisao.

Ja njih ne uspoređujem sa Mesijem i slabijim ronaldom jer su ova trojka klasa iznad :mrgreen: to ti radiš

Ti završavaj gdje hoćeš ali to ne umanjuje činjenicu da pratiš fudbal od 2008 inače ne bi ovo piso u vezi Zizua i pravog Ronalda :D

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 08 nov 2014, 02:48

Kawhi je napisao/la:
stokton je napisao/la: opet da ponovim igra u najboljem Madridu ikad
:rol: :rol: :rol: :rol: Nismo mi Barcelona da nam jedna LP predstavlja najbolju generacija ikad.Nakon jedno 4 zaredom možeš ovo reći :kafa:
Mislim po igračima, a ne po trofejima, ne moram ti sve crtat :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 nov 2014, 11:23

@geoxx-kakve ti gluposti pises,cuj Zidane osvojio samo jednu zlatnu loptu i imao padova i oscilacija u svojoj igri :rol: a satro se sjeca kako je Zidane igrao 98' na svjetskom a osnovne podatke vezane uz njega ne zna,produzi dalje :arrow:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 08 nov 2014, 12:06

zanimljiva stranica

http://messivsronaldo.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 08 nov 2014, 13:25

L-Train je napisao/la:@geoxx-kakve ti gluposti pises,cuj Zidane osvojio samo jednu zlatnu loptu i imao padova i oscilacija u svojoj igri :rol: a satro se sjeca kako je Zidane igrao 98' na svjetskom a osnovne podatke vezane uz njega ne zna,produzi dalje :arrow:
A koliko je to Zlatnih lopti osvojio?
Osnovne podatke itekako dobro znam, ocigledno ste vas dvojica neinformisani buduci da covjeku pripisujete neke imaginarne nagrade.

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... nners.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A i nije bilo tesko upratiti mnoge naslove kako je proslogodisnja Ronaldova nagrada prva Zlatna lopta Real Madrida nakon Di Stefana 1959-e.

I naravno da cu ovdje stati. Jos ce ispasti da imam nesto protiv Zizoua. :D

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.