To je to u principu. Dati vremena igracima da sazriju, a onda pobrati plodove.
Samim tim sto su se u Bayernu odlucili davati sansu mladim igracima, govori u prilog tome da uspjeh svakako ocekuju u buducnosti. Muller, Badstuber, Kroos, Alaba, Contento su sve momci bez iskustva igranja velikih utakmica. Kad oni dodju na nivo na kojem je Bastian i Lahm, a koji su isto tako stasali iz Bayernove omladinske skole, odnosno pruzanjem prilike da igraju relativno mladi, u Bayernu ce moci reci da su prethodno vrijeme radili dobar posao. Zbog takvih stvari mogu razumjeti odluku da se proda Lucio, da se Bommelu ne produzava ugovor duze od godinu dana, da se ne dovodi drugi ekstra napadac, nego se daje sansa Mulleru da igra iza ili pored Gomeza.
Dosta dobrih stvari je uradjeno vec sad i zato se nalazimo u situaciji da se nadamo prolasku u polufinale LP, sto je vrlo moguce ako se izbjegne ekipa poput Barcelone. To je iz moje perspektive i nadam se da me nece neko sada citirati i reci da je protiv Arsenala ili Man Utd. Bayern nemocan.
Vecinu ovih stvari su uradili u Barceloni proteklih godina, a danasnje vrijeme je ono kada oni samo naplacuju minuli rad. Cak im je i druge igrace relativno lahko dovesti, jer svako zeli biti dio pobjednickog tima.
Vecina navijaca Bayerna ocekuje dobre rezultate vec sada, ali su svi svjesni da ce oni biti realniji u buducem vremenu. Na kraju krajeva je Uli, kada je izabran za predsjednika, podcrtao da je cilj Bayerna da osvoji LP do 2020. godine, jer imaju finansijku moc za takve planove. Sad je najbitnije pametno raditi, a ja cu moti cekati ako vidim da sve ide po planu.
Ovo je moje neko vidjenje trenutne situacije u Bayernu, a volio bih da se jos neko od forumasa osvrne na slican nacin, da vidim koliko se slazemo, odnosno da li stvari stoje ovako iz vase perspektive.