De druze uozbiljimo se. Zelis reci da ce bez poziva propasti kao igraci, imat ce limitirane karijere dok bi sa pozivom u reprezentaciju postali igracine? Kad bi to tako islo....AsmirBegovic je napisao/la:Imaju klubove druze i imaju sansu da se pokazu. Problem je sto ih selektor ne prati, niti bilo koga u savezu oni zanimaju. Zato ce vecina tih potencijalnih igraca imati limitirane karijere ili ce obuci dres druge reprezentacije. A normalno je da ne mozes znati o kojim igracima se radi posto ne dobivaju priliku u reprezentaciji. Pogledaj samo zadnji spisak reprezentacije Hrvatske i prati u narednom periodu sta ce se desiti sa karijerama tih debitanata. Ti igraci ce dobiti sansu i vecina njih ce je iskoristiti. Mi za dvije ili tri godine sa ovakvim nacinom selektiranja necemo moci skupiti ni 12 iole kvalitetnih igraca.calcio je napisao/la: O kojim je igracima rijec? Tesko mi je ocjenjivati kad ne znam o kome se uopste radi. Imaju li klubove, dobivaju li tamo sansu da se pokazu?
Cesto neko napise da se trebamo ugledati na Hrvatsku a ustvari su oni postali ono za sto vi optuzujete nasu reprezentaciju, pozivi se djele preko veza (Mamic, Dinamo), igraci se stavljaju u izlog. Rakitic iz Barce i Modric iz Reala na SP igraju povucene zadnje vezne a onaj mali iz Dinama (Brozovic) igra na poziciji fantaziste iza napadaca?