FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

harry_90
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 15:36

UTAKMICA SLOBODA-SARAJEVO SE PONAVLJA !!! PAMETNOM JASNO !!!
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 mar 2010, 15:46

Dirk je napisao/la:
slani grad je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Giganti koji imaju svoje pjesme i ne kopiraju tudji font na udarnom transu od druge grupe ;)
Takodjer ne prave na ceradi udarne transove :)
zvacemo vas kad budemo radili ponovo udarni da nam objasnite za font i materijal..a i za pjesme cemo vas kontaktirat..hajd sad razguli gigantu :D :D
Ma upravu si sta da je pricam sa tobom , covjekom koji ne pamti kada je njegov klub bio medju prvih 5 niti kada ja zadnji put imao nastup u evropi , ipak kontam da nemam potrebe pricati sa nekim ko je daleko iza ledja ;)

zar mi nismo bili zadnje 2 godine bili u vrhu? bili smo ispred vas i kako nismo bili medju prvih 5 nije mi jasno.Igrali smo dvije godine za redom finale kupa .Neznam stvanro kako si mogao ovo da napises pihhh.U evropu nismo izasli radi lopovluka, a to smo zasluzili, ali bice bolje jer ipak imamo svoj stadion koji ce se ako bog da izgraditi
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 18 mar 2010, 15:58

Izgleda da nas kolega cita novine naopako , pa mu je Sloboda u vrhu :lol:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 16:04

Dirk je napisao/la:Izgleda da nas kolega cita novine naopako , pa mu je Sloboda u vrhu :lol:
Kako ti ne dosadi provocirat,imas temu za Sarajevo pa pisi nebuloze svoje,2 puta si reko da Sarajevu idu bodovi a vidim 2 puta si pogrijesio :D ohladi malo,vise ne znas ni sam sta pises !

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 18 mar 2010, 16:05

harry_90 je napisao/la:
Dirk je napisao/la:Izgleda da nas kolega cita novine naopako , pa mu je Sloboda u vrhu :lol:
Kako ti ne dosadi provocirat,imas temu za Sarajevo pa pisi nebuloze svoje,2 puta si reko da Sarajevu idu bodovi a vidim 2 puta si pogrijesio :D ohladi malo,vise ne znas ni sam sta pises !
Kako tebi ne dosadi biti naporan , jucer ti klub igra kuci ti pises po forumu i izigravas nekakvog fanatika , ja bar kuci idem redovno na tekme :D

Okreni novine naopako i pogledaj realno stanje :D
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 16:08

Dirk je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
Kako tebi ne dosadi biti naporan , jucer ti klub igra kuci ti pises po forumu i izigravas nekakvog fanatika , ja bar kuci idem redovno na tekme :D

Okreni novine naopako i pogledaj realno stanje :D
STa ces niko nije isti ! Zato cu ici protiv sarajeva da vidim novi plac alaima,janjos i sumara :D smiri se malo napisi normalan post jednom,nemoras stalno provocirat,meni bi dosadilo pisat isto mjesec dana !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 mar 2010, 16:09

pa ti si rekao da nismo medju pet doduse 2007/8 bili smo 6 sa jednim bodom iza vas koji ste bili 5, a mi 2008/9 bili 3 na tabeli a vi iza nas, a uz to u te dvij godine dva finala kupa u kojem ste vi ispali u ranoj fazi takmicenja.U ostalom nema potrebe da dalje pisem o tome sa bilo kim.Mene rezultati su najmanje interesovali, jer najmanje sam znao odgledati utakmicu, jer sam vise obracao paznju na tribinu nego na ebenu utakmicu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 18 mar 2010, 16:10

Gledajte nesto, ovu odluku o ponavljanju te utakmice nogometni savez je donio odluku samo zato kako bi na neki nacin pokusali zadovoljiti obje strane ( sarajevu je pruzena nova sansa za uzimanjem bodova, a Slobodi koja je dobila utakmicu je dobro dosla ova odluka jer bi u svakoj drugoj zemlji ovo bilo 3:0 za sarajevo, ali evo zasto nije, nogometni savez je duzan prije svake utakmice dostaviti spisak klubovima sa igracima koji imaju kartone, a nas famozni nogometni savez to nije ucinio, tako da su na ovaj nacin pokusali zadovoljit obje strane i ne dovesti sebe u opasnost od tuzbe i da ne bi doslo do razrjesenja istine o tome da nas nogometni savez nista apsolutno nista ne radi kako treba ) s toga u ovom slucaju glavni i jedini krivac je nogometni savez koji Slobodi nije dostavio spisak igraca sa kartonima, tako da mislim da je suvisno da se i dalje prepirete oko toga, savez nismo mogli otjerati ni puskama ni tuzbama, pa ljudi moji oni su bili sudski gonjeni a i dalje su nam glavni ljudi u nogometnom savezu, pa dokle tako??
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 mar 2010, 16:14

SaltCityAttack je napisao/la:

pa ti si rekao da nismo medju pet doduse 2007/8 bili smo 6 sa jednim bodom iza vas koji ste bili 5, a mi 2008/9 bili 3 na tabeli a vi iza nas, a uz to u te dvij godine dva finala kupa u kojem ste vi ispali u ranoj fazi takmicenja.U ostalom nema potrebe da dalje pisem o tome sa bilo kim.Mene rezultati su najmanje interesovali, jer najmanje sam znao odgledati utakmicu, jer sam vise obracao paznju na tribinu nego na ebenu utakmicu
DJaba se sa ovim raspravljas na jedno udje na drugo izadje,samo dodje provocira nema druga posla !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 mar 2010, 16:15

nedaTM87 je napisao/la:Gledajte nesto, ovu odluku o ponavljanju te utakmice nogometni savez je donio odluku samo zato kako bi na neki nacin pokusali zadovoljiti obje strane ( sarajevu je pruzena nova sansa za uzimanjem bodova, a Slobodi koja je dobila utakmicu je dobro dosla ova odluka jer bi u svakoj drugoj zemlji ovo bilo 3:0 za sarajevo, ali evo zasto nije, nogometni savez je duzan prije svake utakmice dostaviti spisak klubovima sa igracima koji imaju kartone, a nas famozni nogometni savez to nije ucinio, tako da su na ovaj nacin pokusali zadovoljit obje strane i ne dovesti sebe u opasnost od tuzbe i da ne bi doslo do razrjesenja istine o tome da nas nogometni savez nista apsolutno nista ne radi kako treba ) s toga u ovom slucaju glavni i jedini krivac je nogometni savez koji Slobodi nije dostavio spisak igraca sa kartonima, tako da mislim da je suvisno da se i dalje prepirete oko toga, savez nismo mogli otjerati ni puskama ni tuzbama, pa ljudi moji oni su bili sudski gonjeni a i dalje su nam glavni ljudi u nogometnom savezu, pa dokle tako??

savim realan pposto kojeg sam i ja milion puta napisao.Svakako da je najveci krivac nas savez i Olimpik koji namjerno ili ne nisu izdali u ispisnici da igrac ima kartone, kao sto je Jedinstvo uradilo za Mostarlica,Meni je igrac Slobode Okanovic rekao da zaista u ispisnici nemaju navedeno da je igrac pod suspenzijom.Ja mu vjerujem da je tako i zato smatram da je najrealnija presuda da se utakmica ponovi.Ako nas oni kojim slucajem dobiju a cu prvi cestitati na zasluzenoj pobjedi, kao sto smo i mi zasluzeno slavili u prvoj utakmici
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 mar 2010, 16:32

nedaTM87 je napisao/la:Gledajte nesto, ovu odluku o ponavljanju te utakmice nogometni savez je donio odluku samo zato kako bi na neki nacin pokusali zadovoljiti obje strane ( sarajevu je pruzena nova sansa za uzimanjem bodova, a Slobodi koja je dobila utakmicu je dobro dosla ova odluka jer bi u svakoj drugoj zemlji ovo bilo 3:0 za sarajevo, ali evo zasto nije, nogometni savez je duzan prije svake utakmice dostaviti spisak klubovima sa igracima koji imaju kartone, a nas famozni nogometni savez to nije ucinio, tako da su na ovaj nacin pokusali zadovoljit obje strane i ne dovesti sebe u opasnost od tuzbe i da ne bi doslo do razrjesenja istine o tome da nas nogometni savez nista apsolutno nista ne radi kako treba ) s toga u ovom slucaju glavni i jedini krivac je nogometni savez koji Slobodi nije dostavio spisak igraca sa kartonima, tako da mislim da je suvisno da se i dalje prepirete oko toga, savez nismo mogli otjerati ni puskama ni tuzbama, pa ljudi moji oni su bili sudski gonjeni a i dalje su nam glavni ljudi u nogometnom savezu, pa dokle tako??
to je to..potpis
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 18 mar 2010, 21:02

Kako je Olimpik kažnjen???
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 18 mar 2010, 22:36

SaltCityAttack je napisao/la:

savim realan pposto kojeg sam i ja milion puta napisao.Svakako da je najveci krivac nas savez i Olimpik koji namjerno ili ne nisu izdali u ispisnici da igrac ima kartone, kao sto je Jedinstvo uradilo za Mostarlica,Meni je igrac Slobode Okanovic rekao da zaista u ispisnici nemaju navedeno da je igrac pod suspenzijom.Ja mu vjerujem da je tako i zato smatram da je najrealnija presuda da se utakmica ponovi.Ako nas oni kojim slucajem dobiju a cu prvi cestitati na zasluzenoj pobjedi, kao sto smo i mi zasluzeno slavili u prvoj utakmici
Slažem se da su Olimpik i savez krivci, ali moraš priznati da nisu jedini.Htio ti to priznati ili ne, dobar dio krivice snosi i vaša uprava i na kraju krajeva i sam Gavarić, jer mi ne ide u glavu nikako da on nije znao da ima žute karton, valjda zna brojati do tri.I to da je ovo "najrealnija presuda" ne znam kako da ti odgovorim, ali uglavnom ovakve odluke se moraju temeljiti na pravilniku NSBiH, a ne po tome šta je najrealnije,šta je pošteno,šta nije pošteno.Mislim, koja je onda svrha Pravilnika ako se nećemo ravnati po njemu i ako će komisija donositi odluke na svoju ruku.Kako je moguće da se ovdje vrše nekakva preglasavanja, da su četvorica "protiv", dva "za" ako se sva šestorica moraju ravnati po ISTOM Pravilniku što znači da odluka može/mora biti samo jednoglasna.A samo pogledaj ko je kako glasao, pa i budali je jasno da ovo nema nikakve veze sa pravilima, sa zakonima, na kraju krajeva ni sa sportom."Ova liga nema nikakvog smisla više" , ovo jeste jedna toliko otrcana i isfurana fraza ali, ruku na srce, i jedini pravi opis lige.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 18 mar 2010, 22:44

ma smjesni ste pravo Gavaric je znao , znao je i Glavas isto tako.......Gavaric je rekao da je nasao klub u Srbiji , i u Olimpiku nisu upisali kartone misleci da ce ovaj u Srbiju .....glup potez..............kako samo krivicu na svakog prenosite, osim na ljude u Slobodi, tj administraciju koja mora znati i raspitati se koga dovodi ..........ispod svake casti kluba FK Sloboda............meni se licno hebe za ta tri boda, samo mi je zao sto su ljudi postali zlobni i samo na svoju stranu vuku...........kad kazemo sebi u oci ....mi ne valjamo zbog toga i toga bit ce nam sigurno bolje kako u fudbalu , tako i u svakodnevnici

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 18 mar 2010, 22:47

Hajro Suman se zalio nevalja liga citava nema 3 boda na Tusnju za Sarajevo ima godinama , trava nula kaze ja ne zelim da igram u Tuzli zelim tri boda odmah :D Bice SArajevo sampion i to ne samo ove godine :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 19 mar 2010, 00:08

Faik Muhić: Savez priznao krivicu, sada nude nagodbu
objavljeno: 18. 03. 2010
Sloboda je dobila satisfakciju na sjednici Arbitražne komisije NS BiH, kada je na ročištu po tužbi Slobode za neizlazak u Europu i izgubljenu dobit (Tuzlaci traže nadoknadu štete oko 606.000 maraka), potvrđeno da je greškom administracije Saveza klub iz Rudarske 2 ostao bez licence i nastupa u Evropskom kupu.

Saslušani su predstavnici Slobode, tajnik Ekrem Ibrić, član UO Zdeno Jurić i bivši sportski direktor Enes Mešanović, te bivši generalni tajnik NS BiH Munib Ušanović i dopredsjednik Drugostupanjske komisije za licenciranje Đorđe Starčević.

(Faik Muhić – Sloboda zrtva mangupluka)

- Nepobitno je dokazano da je Sloboda pogreškom Saveza ostala bez Europe. Nije bila suspendirana, osvojila je 3. mjesto u ligi, a nije dobila licencu. Vještak ekonomske struke procijenio je da je Sloboda ostala bez dobiti oko 230.000 maraka, a mi držimo da sa svim drugim izgubljenim prihodima i troškovima, Savez treba klub obeštetiti najmanje s dvostrukim iznosom. Nisu uračunata TV i marketinška prava, premije igračima, dovođenje kvalitetnih nogometaša, posebne pripreme, prehrana i mnogo drugih stvari zbog kojih obeštećenje treba biti veće – izjavio je Slobodin odvjetnik Faik Muhić.

Krivicu Saveza u ovom slučaju, potvrdio je i v.d. generalnog tajnika, Jasmin Baković, koji je Tuzlacima ponudio nagodbu. Kako će ona izgledati, najvjerojatnije kompenzacijama raznih obaveza, doznat će se nakon sjednice Izvršnog odbora NS BiH, te UO Slobode.

Novo ročište pred Arbitražnim sudom najavljeno je za 12. travnja, kada bi se ovaj nesvakidašnji spor trebao okončati.

Podsjećamo, portal tuzlalive.ba u ljeto prošle godine prvi je izvjestio o podnesenoj tužbi i traženom obeštećenju. Još tada je odvjetnik Muhić tvrdio kako će sigurno na sudu dokazati da je Sloboda zahvaljujući jednoj nestatutarnoj odluci pojedinih ljudi iz Saveza ostala uskraćena za licencu, nastup u Evopskom kupu i velikoj dobiti.

- Sloboda je, bolje rečeno, žrtva mangupluka pojedinaca iz Saveza – rekao je Faik Muhić.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
evo ovako to radi mafija u savezu...sve im j.e.b.e.m :evil: :evil:
nikakve nagodbe..samo trazit kesh....pa nek propadnu ko kauc....nek nas izbace iz lige ako budu ucjenjivali a kakvi su smradovi hoce garant...il nek im pomogne onaj nepismeni jelic iz listice sa keshom jer su valjali njemu i onom smijesnom klubu iz kamenjara...ovu ligu ionako niko ne gleda pa nam ni izbacivanje nista ne znaci..umjesto laktasa,modrice i gradacca igracemo sa iskrom iz bugojna,bihackim jedinstvom..svakako su veci klubovi od mnogih
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 19 mar 2010, 00:13

TaRgEt_ je napisao/la:Hajro Suman se zalio nevalja liga citava nema 3 boda na Tusnju za Sarajevo ima godinama , trava nula kaze ja ne zelim da igram u Tuzli zelim tri boda odmah :D Bice SArajevo sampion i to ne samo ove godine :D

prije ce zeljo biti sampion :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nemere prismrdit placipicka brki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 19 mar 2010, 00:18

Frutek je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Hajro Suman se zalio nevalja liga citava nema 3 boda na Tusnju za Sarajevo ima godinama , trava nula kaze ja ne zelim da igram u Tuzli zelim tri boda odmah :D Bice SArajevo sampion i to ne samo ove godine :D

prije ce zeljo biti sampion :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nemere prismrdit placipicka brki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ta prica bi vec trebala biti na odjelu bajki :D
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 19 mar 2010, 02:15

Napoli je napisao/la:
Frutek je napisao/la:

Ta prica bi vec trebala biti na odjelu bajki :D
Ova da Sarajevo osvaja titulu u potpunosti se slazem samo da znate ja navijam za Slobodu al smatram da je Osim(brko najbolji trener u PL) a da je Janjsoš samo placipicka

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 19 mar 2010, 08:01

PIRKE33 je napisao/la:ma smjesni ste pravo Gavaric je znao , znao je i Glavas isto tako.......Gavaric je rekao da je nasao klub u Srbiji , i u Olimpiku nisu upisali kartone misleci da ce ovaj u Srbiju .....glup potez..............kako samo krivicu na svakog prenosite, osim na ljude u Slobodi, tj administraciju koja mora znati i raspitati se koga dovodi ..........ispod svake casti kluba FK Sloboda............meni se licno hebe za ta tri boda, samo mi je zao sto su ljudi postali zlobni i samo na svoju stranu vuku...........kad kazemo sebi u oci ....mi ne valjamo zbog toga i toga bit ce nam sigurno bolje kako u fudbalu , tako i u svakodnevnici
To da neko znao koliko ima kartona uopste ne pije vode. Igrac moze dobiti crveni karton na jednoj tekmi a ako se isti ne navede u zapisniku kao da ga nije ni dobio. Nije se jednom desilo da u zvanicnom zapisniku pise broj igraca koji nema veze sa kartonom ali su ga njemu pripisali. Tako je i Gavaric mislio da mu se koji zagubio ne navodeci ga u zapisniku. Najveci krivac je Olimpik, cuj nije naveo u ispisnici da hadzo ima tri zuta kartona jer je rekao da ide u Srbiju, onda slijedi savez koji ne zna sabirati do tri i pratiti zute kartone igracima a potom krivice ima i Sloboda sto nije provjerila "za svaki slucaj" situaciju sa zutim kartonima novo pridoslih igraca. Sarajevo je trazilo svoje pravo i uopste nisu u krivu a mogu zahvaliti Prljaci koji ih je upozorio za Gavarica inace bi proslo sa 3:1 koliko je tekma i zavrsena. Sto bi se reklo "Solomonsko rjesenje"

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], antisisoja1919, VivaLaLiberta i 1 gost.