FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sergejevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sergejevic » 05 nov 2014, 18:58

Pile svaka cast, bas si dobro to napisao. Bas citam nekog duhovitog lika koji svakakvim imenima naziva nase igrace i ocekuje da ga neko ozbiljno shvati. Ne znam samo sta ocekuje da ce postici tim uvredama na racun nasih igraca. Ispalo je na kraju da niko ne valja u nasoj ekipi i da su eto svi panjevi, skloni povredama, slabi, nemotivisani, nespremni itd. Klasicna suplja prica. Treba stati na loptu i sjetiti se sta smo ocekivali na pocetku sezone, svako realan, rekao bih i normalan je ocekivao mnogo manje od ovoga sto imamo sada na kontu. Nekoliko bodova od prvog mjesta, tu smo u borbi za Evropu i jako smo blizu da to postignemo. Nemamo igre i izgledamo ocajno, sto nam opet govori da cemo biti mnogo kvalitetniji u ostatku prvenstva i logicno imati bolje rezultate i vise bodova. Bajic, Sadikovic i Memija su standardni prvotimci, mali Amir je tu negdje i ulazi u svakoj utakmici, Vedran je upisao nekih nastupa, Grebenar debitovao, jos mnogo mladica je tu na klupi. Jednostavno sve ide zeljenim tokom u ispunjavanju zadatih ciljeva s pocetka sezone. Sta hoce ovi sto konstantno pljuju nesto i nekoga bez ikakvog argumenta, bez ikakave osnove, bez povoda ?

Mladi momci dobijaju svoju sansu, Kvesic se vraca u pravu formu, Benju jos uvijek cekamo, Varea je daleko od najboljih izdanja, Nuspahic je imao te povrede, Antolovic dolazi sebi i jos mnogo stvari. Sigurno cemo biti dublo jaci uz pravog Kvesica, spremne Stanica, Tomica, Vareu, Hasanovica, Antolovica, iskusnije Bajica, Sadikovica, Memiju, Nuspahica i ostale. Imamo trenera na klupi koji se jos uvijek trazi, raste s ekipom, naravno i grijesi, ali ako oprostimo Memiji neku gresku moramo i Adzemu. Prvi mu je tim koji vodi, prve utakmice i ne smijemo mu sada traziti svaku gresku iz Bog zna kakvih razloga. Ima nekih likova koji ovdje jedva cekaju neki kisks da sve svale na trenera i da prizivaju neke ostavke. Ado mora ostati do kraja sezone bez obzira ne sve. Ova ekipa je jako potentna i uz dobre pripreme i dva ciljana pojacanja nista losija od ovih ispred nas na tabeli. Adzem je dobio jednu od, po imenima, najlosijih ekipa u histotiji Zelje, nije se mnogo bunio, poceo je raditi, slagati kockice, uvoditi neke nove klince u tim i eto nas i dalje na samom vrhu. Ne mozemo ga sada prekinuti jer nam se nesto ne svidja, najbitniji je Zeljo.

Sto se tice derbija rekao bih da sam ocekivao vise od nas, ali jos mnogo, mnogo vise od komisja. Realno su kvalitetniji od nas i nekako su nas pobjedili. Kilavo, ali zasluzeno, bolje su se snasli. Mozda je bilo gresaka u nasem taboru, ali ne vrijedi sada pisati o svemu tome, svi smo htjeli najbolje za Zelju. Sigurno dobra skola i veliko iskustvo za nasu ekipu. Ekipa odradila standardno, osim ovih mladih i tu smo izgubili utakmicu. Tomic, Zeljkovic, Hasanovic najbolji, ovi ostali nazad poprilicno losi, i to je to. Varea, sigurno jedan od najtalentovanijih igraca u ligi, ali sta mu vrijedi kada moze odigrati kvalitetno deset minuta. Ne znam samo zbog cega ga toliko hvalite, mozda je to sad neki fazon. Mozemo se nadati da ce biti spreman za drugi dio sezone jer moze biti prevaga. Stoperi jako lose selektovani, ne ukalapaju se u sistem igre, ne uklapaju se s bekovima, s golmanom, komunikacija jako losa, i sve to nas dovodi do ove tragedije i panike koju imamo u odbrani. Moramo se braniti s cijelim timom, ali onda smo sterilni naprijed, ako napadnemo odbrana je klimava i onda primamo. Cini se da Adzem prije svake utakmice odluci da li ce odigrati kao s Velezom kilavo ili kao protiv Zvijezde na neki divlji rezultat. Sve zbog lose selekcije stopera. Ne znam sta ce biti s ovim Asanovicem, mada nisam bas optimistican. Sigurno je da svi oni posjeduju kvalitet, ali nisu za ovog Zelju. Mozemo dobiti situaciju kao s Kerlom, koji je sigurno jako kvalitetan za nase uslove, ali s pogresnim igracima oko sebe u pogresnom sistemu izgleda jako smijesno.

Ako dobro odradimo zadnje dvije utakmice ova polusezona ce biti mnogo iznad ocekivanja. Ja bih bio zadovoljan i s 4 boda iz ovih utakmica. Travnik nam je neugodan uvijek bio, ali vazno je da smo tu negdje s bodovima, na mjestima koja vode u Evropu. VIdjecemo sta ce nam donjeti pauza, sigurno da ce pripreme biti jako vazne, ali nekako vjerujem da ce Adzem to dobro odraditi i spremiti ekipu za ono sto nas ocekuje. Ako nas povrede zaobidju vjerujem da ce cilj biti ispunjen na kraju sezone. Pored ovih mladica u omladinskim selekcijama za nas nema zime i kako vidimo sve bolji i bolji djecaci kucaju na vrata prvog tima. To mnogo raduje, uz odredjenu finansijsku stabilnost mi cemo moci zadrzati te momke na Grbavici i pruzati im jos bolje uslove za napredak.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 nov 2014, 19:01

Bogdanovic i Kosoric mozda i najlosji stoperski par od rata...treba pokusat dovest zamjene ako klub nije u mogucnosti onda nikom nista, idemo sa njima pa dokle doguramo. Puna podrska i vjera u ovu ekipu. :salut:
=\_1921_/=

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 nov 2014, 19:03

daj boze na kraju sezone da sablja bude trener :pray:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 05 nov 2014, 19:09

Imate li nekog juniora na stoperu da uskoci u prvi tim?

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 05 nov 2014, 19:14

Kako sam ja citao komentare forumasa sto prate juniore, da se ne nadamo stoperu jos zadugo, ni jedan nije bas toliki potencijal, o tome sam pisao neki dan, al eto mozda se sta promjenilo do sad.Mada evo i danas smo krpili sa veznim igracem jer jednog nije bilo.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 05 nov 2014, 19:18

Kakvi god da su, nasi su. Puna podrska!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 05 nov 2014, 19:21

fedeltafrotta je napisao/la:daj boze na kraju sezone da sablja bude trener :pray:
Ja sam za to da Adzem bude glavni, a Edis pomoćni trener. Memić svakako ima mjesta u stručnom štabu tako da nikog ne moras tjerati iz Kluba. Adzem zna dosta o napadačkom nogometu, a Edis je bolji za defanzivu i dobili bi odličan balans.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 05 nov 2014, 19:28

Stanic najvjerovatnije nakon oporavka napusta Zelju. Ocekujem da nasi sazriju jos vise, da Memija eksplodira na proljece, ocekujem to od malog Amira i Bajica najvise. Oporavljeni Nuspahic se nadam da ce okazati da vrijedi. na krjau krajeva, nama gore ne skripi uopste, trebaju na stoperi. Imamo Kvesica i Zeljkovica koji mogu biti bekovi, s tim da Zeljkovic moze i na stopera. Potreban nam je stoper koji je prepredobar, desni bek i zadnji vezni. Sadikovic mi je jedini od ove djece koji je bezveze, nema srca, nema hrabrosti, slabo trci, nula.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 05 nov 2014, 19:31

Kvesic, Tomic i Stanic su ja msm blizu odlaska?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 nov 2014, 19:32

Sta je sa kvesicem tacno :hmmmmm: nije valjda stara ona povreda :?
=\_1921_/=

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 nov 2014, 19:33

invincible1921 je napisao/la:Sta je sa kvesicem tacno :hmmmmm: nije valjda stara ona povreda :?
nekakva mu je koscica otisla opet, propusta ova dva meca
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 nov 2014, 19:57

Minjore je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:daj boze na kraju sezone da sablja bude trener :pray:
Ja sam za to da Adzem bude glavni, a Edis pomoćni trener. Memić svakako ima mjesta u stručnom štabu tako da nikog ne moras tjerati iz Kluba. Adzem zna dosta o napadačkom nogometu, a Edis je bolji za defanzivu i dobili bi odličan balans.
Mah pazi prvo nikada ne bi dao neiskusnom treneru da vodi ekipu koja se podmladjuje i gdje uvodis nove mlade igrace to kvaliteno moze uraditi samo veoma dobar trener.Medjutim mi smo u situaciji u kojoj jesmo takav projekat je dodjeljen Adzemu i da stvar bude jos ludja Adzem to dobro radi iznad mojih ocekivanja.Potrebno je otici na trening i vidjeti kako stvari stoje, radi se kvaliteno za razliku od prosle godine gdje je popustilo za razliku od predhodnog perioda samim tim neki su ljudi morali otici Dino, Svraka, Jamak tacnije svi oni koji bi na neki nacin narusli radnu atmosferu po cijenu kvalitete ekipe i svjesno prije svega.Samo dobar rad na terningu moze napraviti igraca mislim da mi cupamo najbolje iz onoga sto imamo.
Druga stvar je sto takav projekat traje godinama dok ne dobijes ono sto zelis a ljudi obicno nemaju strpljenja ako i imaju nemaju za ovakve utakmice kao sto je derbi.Na polusezoni bi trebalo par mladjih na posudbu jos par dobiti sansu, par novih potpisati i to bi bio dobar posao.Evidentno je da nam treba lijevo krilo mislio sam da ce Nuspahic dobiti vise sanse nakon oporavka gdje bi Varea bio vracen u vrh napada jer ga ovako bespotrebno trosimo ali se to nije desilo, onaj mali Asanovic ostaje i vjerovatno ce dovesti jos jednog stopera.Ne bi bilo lose dovesti ni zadnjeg veznog jer su neke utakmice pokazale da ne ide ustalom niti jedna ekipa na svijetu ne igra bez takvog tipa igraca nas je to par puta kostalo bodova.
Sa ovim dolascima bi imali solidnu ekipu za evropu i za iducu sezonu dovoditi igrace na mjesta gdje nemamo kvalitetno rijesenje iz omladinkih selekcija a ostalo dati sansu mladima.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 nov 2014, 20:00

pile87 je napisao/la:mislim da mi cupamo najbolje iz onoga sto imamo.
To bi bilo to, ništa oduzeti, ništa dodati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 05 nov 2014, 20:11

fedeltafrotta je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Sta je sa kvesicem tacno :hmmmmm: nije valjda stara ona povreda :?
nekakva mu je koscica otisla opet, propusta ova dva meca
daj boze da se oporavi, vrhunski igrac i vrhunski momak!

Sta je sa Tomicem, nadam se njegovom ostanku, on je nas novi kapiten i nas najbolji igrac
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 nov 2014, 20:16

Nevezano za temu, halalite...

Raja imam veliku kolekciju naljepnica, Manijaci-Zeljo ako ima neko takodjer da skuplja a da je voljan prodat ako se desi da ima neku koju ja nemam nek se javi :) nemogu mijenjat jer nemam duplih
=\_1921_/=

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 05 nov 2014, 21:05

Iz juniora napadac sa brojem 9 vam je dosta borben i dobar igrac,istice se previse nad ostalim

zidane
Kontakt:

Post Postao/la zidane » 05 nov 2014, 21:54

pile87 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
Mah pazi prvo nikada ne bi dao neiskusnom treneru da vodi ekipu koja se podmladjuje i gdje uvodis nove mlade igrace to kvaliteno moze uraditi samo veoma dobar trener.Medjutim mi smo u situaciji u kojoj jesmo takav projekat je dodjeljen Adzemu i da stvar bude jos ludja Adzem to dobro radi iznad mojih ocekivanja.Potrebno je otici na trening i vidjeti kako stvari stoje, radi se kvaliteno za razliku od prosle godine gdje je popustilo za razliku od predhodnog perioda samim tim neki su ljudi morali otici Dino, Svraka, Jamak tacnije svi oni koji bi na neki nacin narusli radnu atmosferu po cijenu kvalitete ekipe i svjesno prije svega.Samo dobar rad na terningu moze napraviti igraca mislim da mi cupamo najbolje iz onoga sto imamo.
Druga stvar je sto takav projekat traje godinama dok ne dobijes ono sto zelis a ljudi obicno nemaju strpljenja ako i imaju nemaju za ovakve utakmice kao sto je derbi.Na polusezoni bi trebalo par mladjih na posudbu jos par dobiti sansu, par novih potpisati i to bi bio dobar posao.Evidentno je da nam treba lijevo krilo mislio sam da ce Nuspahic dobiti vise sanse nakon oporavka gdje bi Varea bio vracen u vrh napada jer ga ovako bespotrebno trosimo ali se to nije desilo, onaj mali Asanovic ostaje i vjerovatno ce dovesti jos jednog stopera.Ne bi bilo lose dovesti ni zadnjeg veznog jer su neke utakmice pokazale da ne ide ustalom niti jedna ekipa na svijetu ne igra bez takvog tipa igraca nas je to par puta kostalo bodova.
Sa ovim dolascima bi imali solidnu ekipu za evropu i za iducu sezonu dovoditi igrace na mjesta gdje nemamo kvalitetno rijesenje iz omladinkih selekcija a ostalo dati sansu mladima.
Mislim da je Adzem najbolje rješenje za nas u ovom trenutku iz dva razloga. Prvi jeste da je perspektivan,ambiciozan trener i covjek kojem je Zeljo iznad svega i moze se primjetiti kako čovejk daje 100% sebe. Drugi jeste da on najbolje poznaje ovu djecu tako da iz njih izvlači maksimum.
Nadam se da ćemo na polusezoni dovesti jednog ili dva kvalitetna stopera koja su nam neophodna.

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 05 nov 2014, 23:04

Sto sad ne pricaju o Zeljinoj djeci.... jel zato sto ih Zeljina djeca karaju ili ?
sedmi pokusaj...

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 05 nov 2014, 23:45

Šta mislite o ovom sastavu a sve su igrači pod ugovorom:

................Čutahija..............

....Memija....Duraković......Osmanković....Hadžović...

...Hadžiahmetović....Hasković....Hiroš......Grebenar---

.........Beganović........Mujagić............

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 nov 2014, 23:59

Ko je ikad trenirao imalo ozbiljnije bilo koji timski sport zna koja je razlika igrat sa juniroima i igrat sa A timom. Mozes bit Bog Allah u juniroma i opet da budes ka.rna mrtva za A tim sto je najgore moezs nikad ni da budes bilo sta u A timu...tako da previse bi bilo vise od 2 juniora u prvih 11
=\_1921_/=

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, b00t i 18 gostiju.