Evo sada, ću ja malo opširnije, mada ne smatram sebe nekim stručnjakom, pa da pravim sveobuhvatne analize, ali daću sebi za pravo da pokušam bar sebi pojasniti moje nezadovoljstvo... Znam da se mnogima nije svidjelo kako sam pisao o ekipi koju sam prvi put pogledao u Krupi u onoj zadnjoj pripremnoj utakmici, nažalost evo sinoć su i oni najveći optimisti kući otišli popišani...Schlager je napisao/la:Kao sto sam rekao juce navijamo,danas analiziramo. Vise puta sam naglasio da nisam strucnjak za taktiku,pa ako ima neko strucniji,volio bih da mi objasni ono sto me od sinoc najvise kopka.
Pitanje je,zasto mi nismo cijelo drugo poluvrijeme mogli napraviti pritisak na protivnika?
Citavom stadionu je bilo jasno da nam rezultat ne odgovara,a mi igramo kao da je prva minuta utakmice ili deseta,a ne 70,80 ili 90 minuta....
Borac i kad je mnogo slabiji po imenima bio,u slucaju nepovoljnog rezultata u drugom pol,sabijao je goste u sesnaesterac a sinoc ni traga od toga. Je li jos neko to primjetio,i sta bi mogao biti uzrok?
Da li taktika(trenerovo neznanje),da li fizicka sprema,da li nezainteresovanost (mada ne bih rekao da je to),da li nedostatak kvaliteta,da li zbog dobrog protivnika,da li strpljivost u igri (to pogotovo ne bih rekao)...ne znam stvarno...
Poodavno sam rekao da Borac jedino može i mora igrati sa dva zadnja vezna i nikako drugačije, nažalost to je sinoć valjda bilo jasno...
Nemamo tu kontrolu sredine terena, nemamo taj blok na sredini terena, koji nam je bio glavna odlika jesenas, vrlo lako nas protivnik probija kroz sredinu, imamo rupu na centru i dvadesetak metara u dubinu našeg polja, štoperi zbog toga izlaze visoko i onda često djeluju smušeno, jer su njih dvojica par štopera koji traže pozicionu igru, a ne da oni prave blok, to se postiže sa dva zadnja vezna, dalje Vukobratović, odmah i istog momenta na tribine, ne zato što je on beznadežan slučaj, nego zato što ispoljava najveću moguću nedisciplinu i igri iako igra na mjestu koje je veoma odgovorno, čak mi se čini i možda presudno za igru svakog tima, ali momak je i sinoć imao dva pokušaja da šutira sa rekao bih 40 metara, mislim da je to zaista nedopustivo jer se na taj način iživljava prema gledaocima koji su došli da gledaju fudbal...
Nadalje šta reći za stručnjaka koji i nakon evo puna dva mjeseca rada sa ekipom nije mogao da shvati mogućnosti Damjanovića i Petrovića, zar neko zaista misli da mi možemo zagospodariti terenom i vršiti pritisak dok su njih dvojica na terenu, mislim da je 95 posto ljudi na stadionu sinoć vidjelo gdje škripi, a to je naša klupa...
Posebno bih se osvrnuo na Vuleta, pa on za njega mora naći mjesto, takav igrač mora da igra, ako ništa drugo neka ga stavi na gol, to je najveće pojačanje usudio bih se reći u istoriji premijer lige...