FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Realno je da kad se igra derbi na Grbavici, normalni navijaci nemaju vise sta traziti na tribini.
Na zalost, ali je tako.
Kosevo je ne fudbalski stadion, ali svako ko zeli, moze doci na Zapad i u miru geldati utakmicu.
Za ove nerede meni su podjednako krivi i jedni i drugi. Realno, unistili su dobru utakmicu.
I za jedne i za druge vazi, ko ce povesti na slijedeci derbi na Grbavici dijete sa sobom na utakmicu?
Neko je vec rekao, bolje da nasim navijacima skroz zabrane dolazak, nego da budu smjesteni na ovakav nacin. Ono je ispod svakog dostojanstva.
Trenutno stanje raspodjele sjevera, ne odgovara ni vama ni nama.
Vuklo me da nakon 10 godina odem sad na Grbavicu, ali unatoc nasoj pobijdi tamo, sad mogu samo reci, hvala Bogu pa ne odoh.
Na zalost, ali je tako.
Kosevo je ne fudbalski stadion, ali svako ko zeli, moze doci na Zapad i u miru geldati utakmicu.
Za ove nerede meni su podjednako krivi i jedni i drugi. Realno, unistili su dobru utakmicu.
I za jedne i za druge vazi, ko ce povesti na slijedeci derbi na Grbavici dijete sa sobom na utakmicu?
Neko je vec rekao, bolje da nasim navijacima skroz zabrane dolazak, nego da budu smjesteni na ovakav nacin. Ono je ispod svakog dostojanstva.
Trenutno stanje raspodjele sjevera, ne odgovara ni vama ni nama.
Vuklo me da nakon 10 godina odem sad na Grbavicu, ali unatoc nasoj pobijdi tamo, sad mogu samo reci, hvala Bogu pa ne odoh.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
Zeca je trebalo dovesti umjesto Benka i sigurno nije losiji od njega a i Benko je stariji samo sada je kasno. Zec je ocigledno mislio da ce se kao sto je govorio preko Rijeke laske probiti do reprezentacije. Steta sto nije bio strpljiv jer Kramarica ce skoro sigurno prodati za par mjeseci i tada bi Zec bio prvi napadac Rijeke mada donekle ga i razumjem samo to nije sada tema. Sto se tice Sarajeva i ovako ima previse napadaca a i Krste ce se tesko izboriti da o Bekicu ni ne govorim.merdanovic je napisao/la: Bilo bi dobro Zeca ugrabiti..Napadači Zec i Benko,još kad im se pridodaju Krste,Bilbija i Okić izgleda jako moćno.
Mislim da što se Bekića tiče,da je on bezveze doveden te ukoliko još dođe jedan napadač on neće moći ni na klupi biti.
Je li moguće da Ivan Sesar se vrati,vidio sam na transfermarktu da on nema kluba..
Sada treba dovesti vrhunskog zadnjeg veznog, golmana i mozda jos jednog stopera. Sve drugo Kodro ima fino poslozeno.
Tema je FK Sarajevo. Trolovi će biti odstranjeni.
Ko zeli da dodje na tekmu, doci ce..
Ja 3 posljednja derbija idem na grbavicu s djetetom od 12 god, navijamo i niko nas ne dira.. Ispred nas je policija pocela da udara, mozemo mi pricati sta hocemo, poceli su oni prvi da gadjaju.. al pratio sam situaciju, nasi navijaci imaju odgovornost zbog toga sto je policija intervenisala.. Moglo se to proci bez marisanja, al kad 2-3 navijaca pocnu da glume mangupe,onda se ostali mangupi ukljuce i onda ti grupu od 2hilj ne mozes biti na strani policije, nit ce ikad biti i ne treba.. treba cuvati svoje.. desilo se stzo se desilo, policija je pogrijesili i zakasnila da intervenise prema njihovim navijacima.. al ajdee
poenta je da se moze otici na tekmu ko hoce i ko zeli..
Ja 3 posljednja derbija idem na grbavicu s djetetom od 12 god, navijamo i niko nas ne dira.. Ispred nas je policija pocela da udara, mozemo mi pricati sta hocemo, poceli su oni prvi da gadjaju.. al pratio sam situaciju, nasi navijaci imaju odgovornost zbog toga sto je policija intervenisala.. Moglo se to proci bez marisanja, al kad 2-3 navijaca pocnu da glume mangupe,onda se ostali mangupi ukljuce i onda ti grupu od 2hilj ne mozes biti na strani policije, nit ce ikad biti i ne treba.. treba cuvati svoje.. desilo se stzo se desilo, policija je pogrijesili i zakasnila da intervenise prema njihovim navijacima.. al ajdee
poenta je da se moze otici na tekmu ko hoce i ko zeli..
Štrumf u svlačionici nam ne treba, imao je priliku doći prije par godina, nije htio, doviđenja, prijatnoAjax je napisao/la:Zeca je trebalo dovesti umjesto Benka i sigurno nije losiji od njega a i Benko je stariji samo sada je kasno. Zec je ocigledno mislio da ce se kao sto je govorio preko Rijeke laske probiti do reprezentacije. Steta sto nije bio strpljiv jer Kramarica ce skoro sigurno prodati za par mjeseci i tada bi Zec bio prvi napadac Rijeke mada donekle ga i razumjem samo to nije sada tema. Sto se tice Sarajeva i ovako ima previse napadaca a i Krste ce se tesko izboriti da o Bekicu ni ne govorim.merdanovic je napisao/la: Bilo bi dobro Zeca ugrabiti..Napadači Zec i Benko,još kad im se pridodaju Krste,Bilbija i Okić izgleda jako moćno.
Mislim da što se Bekića tiče,da je on bezveze doveden te ukoliko još dođe jedan napadač on neće moći ni na klupi biti.
Je li moguće da Ivan Sesar se vrati,vidio sam na transfermarktu da on nema kluba..
Sada treba dovesti vrhunskog zadnjeg veznog, golmana i mozda jos jednog stopera. Sve drugo Kodro ima fino poslozeno.

Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
Re: Odg: FK Sarajevo
@Ado76
Bravo brate.
Ima svoj klub pa neka ga tamo ako hoce.
@super
Ja ne znam kako su to dijete i otac prezivjeli ako je topovski pao kraj njih. Sto neko rece da smo htjeli paliti i bacati na vas to bi odmah uradili. Ne mogu da shvatim jedno. Kako vi svi ne kontate da nama u onom kavezu gdje se ne moze igla vise ubaciti ne ide u prilog nikakvo izazivanje belaja ili bilo sta slicno. Pa covjece to je pogibija klasicna. Pored momaka koji su dobili od rijamu ima jos dosta njih s povredama druge prirode bas zbog te nabijenosti ljudi.
Drugo ono najbitnije, niko ne prica da su vam odredjene podgrupe ciljano dosle na sjever s bakljama da izazovu nered tako sto su uradili vec vidjeno. Vjerovato vam ne ide u prilog.
Ali nema veze, moje licno misljenje je da ne krivim nikoga, samo policiju i organizaciju tekme jer su oni ti koji su omogucili ovo. Da se od pocetka napravila tampon zona od dva slova min recimo, mozda cak i tri sektora jer je bilo moguce, nebi se ovo desilo. Zatim, kako je moguce da se ti isti formiraju i naprave raspored kako ce bacati baklje a da rijamu to samo gleda. Mislim previse slucajnosti. Dakle najveca odgovornost na rijamu pa onda na organizaciju.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Bravo brate.
Ima svoj klub pa neka ga tamo ako hoce.
@super
Ja ne znam kako su to dijete i otac prezivjeli ako je topovski pao kraj njih. Sto neko rece da smo htjeli paliti i bacati na vas to bi odmah uradili. Ne mogu da shvatim jedno. Kako vi svi ne kontate da nama u onom kavezu gdje se ne moze igla vise ubaciti ne ide u prilog nikakvo izazivanje belaja ili bilo sta slicno. Pa covjece to je pogibija klasicna. Pored momaka koji su dobili od rijamu ima jos dosta njih s povredama druge prirode bas zbog te nabijenosti ljudi.
Drugo ono najbitnije, niko ne prica da su vam odredjene podgrupe ciljano dosle na sjever s bakljama da izazovu nered tako sto su uradili vec vidjeno. Vjerovato vam ne ide u prilog.
Ali nema veze, moje licno misljenje je da ne krivim nikoga, samo policiju i organizaciju tekme jer su oni ti koji su omogucili ovo. Da se od pocetka napravila tampon zona od dva slova min recimo, mozda cak i tri sektora jer je bilo moguce, nebi se ovo desilo. Zatim, kako je moguce da se ti isti formiraju i naprave raspored kako ce bacati baklje a da rijamu to samo gleda. Mislim previse slucajnosti. Dakle najveca odgovornost na rijamu pa onda na organizaciju.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....
Derbi akademaca sutra u 11 i 13 sati, treba te momke podržati.
Paja jesi to ti
?

Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
Da mogu od posla, fakat bih otisao. Bas mi se gleda to.hilmo je napisao/la:Derbi akademaca sutra u 11 i 13 sati, treba te momke podržati.
A mozda sta i iskombinujem pa odem

"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
@ajax sto se tice realizacije i opcenito igre u napadu Benko je klasa iznad Zeca. Zec je vecinom igrao neke povucenije uloge a tu smo popunjeni dobro. Benko je tacno ono sto nam treba, iskusan i neumoljiv golgeter.Ajax je napisao/la:Zeca je trebalo dovesti umjesto Benka i sigurno nije losiji od njega a i Benko je stariji samo sada je kasno. Zec je ocigledno mislio da ce se kao sto je govorio preko Rijeke laske probiti do reprezentacije. Steta sto nije bio strpljiv jer Kramarica ce skoro sigurno prodati za par mjeseci i tada bi Zec bio prvi napadac Rijeke mada donekle ga i razumjem samo to nije sada tema. Sto se tice Sarajeva i ovako ima previse napadaca a i Krste ce se tesko izboriti da o Bekicu ni ne govorim.merdanovic je napisao/la: Bilo bi dobro Zeca ugrabiti..Napadači Zec i Benko,još kad im se pridodaju Krste,Bilbija i Okić izgleda jako moćno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Kao sto sam vec pisao a evo sad se i obistinilo. Oovj ekipi je samo bila potrebna čvrsta ruka i neko ko osjeti igru.
Malo je prošlo nezapaženo to da smo veći dio utakmice igrali bez najboljih igraca, Cimirota od 25. minute koji je nosilac veznog reda, Velkoskog poluvrijeme koji je naš najbolji napadač, Radovca koji je odmah u drugom poluvremenu zamjenjen, žalio se na poluvremenu na bol od udaraca koje je dobio i nakon onog starta sa leđa Meho ga je izveo. Bilbija je također dobio dosta udaraca koje sudija ni jednom nije sakcionisao, ali Bože moj, bitno je da je Meho i pored ovih stvar (Dvije prinudne izmjene) uspio da taktički dobije ovu utakmicu.
Jasno se vidi napredak na ponašanju igraca i njihovom samopouzdanju. Lijepo je čuti Mehu kako bodri Duljevića i kako ga ohrabruje. Istina je da je Duljević strasan potencijal koji jednostavno kada krene prema golu je nezaustavljiv, samo jos da popravi realizaciju i sve će biti odlično.
Sviđa mi se u ovoj ekipi jedna stvar a to je da nema izbijanja lopte na pamet. Gol smo primili upravo jer Barić nije htio da je izbije nego je htio pronaći igrača. Mnogi će reci bolje izbiti . Možda to tako izgleda, ali dvije kontre Duljevića su upravo plod takvog nacina igre, po zemlji uz brzu transformaciju. Okić odličan, stvarno je neprepoznatljiv od kada je Došao Kodro.
Esad, malo da se osvrnem i na cjelokupnu igru naše ekipe. Kodro je to dosta dobro zamislio ali ima jedan problem, a ja sam siguran da cce se to uskoro promjeniiti. Mentalitet. Nasi igraci su nakon gola previse duboko ušli nazad. Ne smiju to da rade nikada. Morali su nastaviti igrati istu igru. Kodro to mijenja, vidjeli smo protiv Radnika na koševu, nadam se da ce tako nastaviti protiv svih ekipa igrati, nema stajanja, samo ih ubaciti u mašinu i završiti sa njima.
Sada je već jasno, naš klub raste iz dana u dan, kako na administrativnom planu tako i na igračkom a ako Bog da i rezultatskom. Sve je to jedan dugooročan proces koji traje i koji mora dati rezultat. Najbitnije je da je Tan prezadovoljan od igre pa do rada uprave i svih pojedinaca. Čak je i iznenađen jer nije očekivao nesto ovako. Nama kao navijacima to sigurno izgleda cudno jer ocekujemo ovo ili ono, ali je zaista tako i trebamo se drzati zajedno i ne nasjedati na provokacije koje mogu izazvati prekida utakmica ili slicno pa da onda klub trpi. Mnogima nismo dragi, i to treba da shvatimo, ali i mnogi nas cijene i postuju kao Mostarci npr. i ne trebamo nikoga ismijavati ili ponizavati. Svi oni vole klub kao i mi, svi su oni srcem uz svoje klubbove, a oni kojima je cilj da drugi klub bude oštećen a ne da njegov napreduje neka mu je na obraz.
Mi nikada odustati nećemo od onoga sto smo naumili a to je da FKS bude klub na kojeg će biti ponosna cijela Država !
Malo je prošlo nezapaženo to da smo veći dio utakmice igrali bez najboljih igraca, Cimirota od 25. minute koji je nosilac veznog reda, Velkoskog poluvrijeme koji je naš najbolji napadač, Radovca koji je odmah u drugom poluvremenu zamjenjen, žalio se na poluvremenu na bol od udaraca koje je dobio i nakon onog starta sa leđa Meho ga je izveo. Bilbija je također dobio dosta udaraca koje sudija ni jednom nije sakcionisao, ali Bože moj, bitno je da je Meho i pored ovih stvar (Dvije prinudne izmjene) uspio da taktički dobije ovu utakmicu.
Jasno se vidi napredak na ponašanju igraca i njihovom samopouzdanju. Lijepo je čuti Mehu kako bodri Duljevića i kako ga ohrabruje. Istina je da je Duljević strasan potencijal koji jednostavno kada krene prema golu je nezaustavljiv, samo jos da popravi realizaciju i sve će biti odlično.
Sviđa mi se u ovoj ekipi jedna stvar a to je da nema izbijanja lopte na pamet. Gol smo primili upravo jer Barić nije htio da je izbije nego je htio pronaći igrača. Mnogi će reci bolje izbiti . Možda to tako izgleda, ali dvije kontre Duljevića su upravo plod takvog nacina igre, po zemlji uz brzu transformaciju. Okić odličan, stvarno je neprepoznatljiv od kada je Došao Kodro.
Esad, malo da se osvrnem i na cjelokupnu igru naše ekipe. Kodro je to dosta dobro zamislio ali ima jedan problem, a ja sam siguran da cce se to uskoro promjeniiti. Mentalitet. Nasi igraci su nakon gola previse duboko ušli nazad. Ne smiju to da rade nikada. Morali su nastaviti igrati istu igru. Kodro to mijenja, vidjeli smo protiv Radnika na koševu, nadam se da ce tako nastaviti protiv svih ekipa igrati, nema stajanja, samo ih ubaciti u mašinu i završiti sa njima.
Sada je već jasno, naš klub raste iz dana u dan, kako na administrativnom planu tako i na igračkom a ako Bog da i rezultatskom. Sve je to jedan dugooročan proces koji traje i koji mora dati rezultat. Najbitnije je da je Tan prezadovoljan od igre pa do rada uprave i svih pojedinaca. Čak je i iznenađen jer nije očekivao nesto ovako. Nama kao navijacima to sigurno izgleda cudno jer ocekujemo ovo ili ono, ali je zaista tako i trebamo se drzati zajedno i ne nasjedati na provokacije koje mogu izazvati prekida utakmica ili slicno pa da onda klub trpi. Mnogima nismo dragi, i to treba da shvatimo, ali i mnogi nas cijene i postuju kao Mostarci npr. i ne trebamo nikoga ismijavati ili ponizavati. Svi oni vole klub kao i mi, svi su oni srcem uz svoje klubbove, a oni kojima je cilj da drugi klub bude oštećen a ne da njegov napreduje neka mu je na obraz.
Mi nikada odustati nećemo od onoga sto smo naumili a to je da FKS bude klub na kojeg će biti ponosna cijela Država !
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Je li tko primjeti da Puric mnogo bolje igra pod Mehinom palicom.
I u Mostaru i na Grbavici zabijamo poslije njegovog ulaska.
Naravno da je bolji samo neka onako nastavi pruzat dobre partije i nece biti problema, mislim neka onako dobro ekipa nastavi kolektivno da igra i ja se nadam da mozemo ove godine osvojiti prvenstvo, s obzirom da nam svi opasni konkurenti dolaze u drugom dijelu.HZ_ilidzaa je napisao/la:Je li tko primjeti da Puric mnogo bolje igra pod Mehinom palicom.

04.10.2009 !!
Derbi se treba njegovati i svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, a prije svega mediji moraju tražiti način da mu vrate onaj stari sjaj, koji je istina, izblijedio, ali nikada nije nestao. Svaki razgovor sa "bolesnicima" bordo i plave boje vratit će vam poljuljanu vjeru u instituciju derbija.
Svaka čast gospodine F.Z!
http://sportsport.ba/bh_fudbal/sarajevs ... bih/144620" onclick="window.open(this.href);return false;
Svaka čast gospodine F.Z!
http://sportsport.ba/bh_fudbal/sarajevs ... bih/144620" onclick="window.open(this.href);return false;
@benko, krkan Memija nam je osakatio pola tima.
Oni su mislili da se na taj način mogu nama suprostaviti, jednim djelom utakmice su to i uspjevali jer im je i sudija, koji je puštao grublju igru, išao na ruku. Ali je neke startove morao sankcionisati.
Meni je ostao u sjećanju start nad Bilbijom malo prije našeg prvog gola, pokosi ga frajer a sudija ništa.
Meni je ostao u sjećanju start nad Bilbijom malo prije našeg prvog gola, pokosi ga frajer a sudija ništa.
Vjerujem u MehA, on će sam odlučiti šta mu fali u timu, koji tip igrača, a ko je višak... Rekao sam prije prve tekme koju je vodio da ćemo s njim ili totalno fuliti ili baš pogoditi, izgleda da je ovo drugo
, nije samo Purić već cijeli tim ne liči na onu ekipu koja kao da je bila na lošem tripu dok je Dženo bio trener. Samo naprijed Meha
!

FKS 1946 !
Prvo sam mislio da Bilbija simulira ali kad sam kasnije na tv pogledao zgrozio sam se. Sta je Memija radio najbolje se vidjelo na licu mjesta. Nikad to covjek ne bi ocekivao od momka koji jedva da ima 18 godina. Nevjerovatno je da su docekali kraj utakmice u punom brojnom stanju a jos nevjerovatnije je da to radi ekipa koja ima toliko mladih igraca. Ponosan sam na nase igrace sto su ostali dostojanstveni ali sam se iskreno za vrijeme utakmice nadao da ce se bar Puzigaca ili Dzemo zatrkati 100 km/h i sa obje noge u koljena pokositi bar jednog od njih.hilmo je napisao/la:Oni su mislili da se na taj način mogu nama suprostaviti, jednim djelom utakmice su to i uspjevali jer im je i sudija, koji je puštao grublju igru, išao na ruku. Ali je neke startove morao sankcionisati.
Pa dobro to je uvijek bio njihov stil igre. Sjeti se samo Alihodzica, Mulalica koliko su oni udarali i simulirali...Sabinho je napisao/la:Prvo sam mislio da Bilbija simulira ali kad sam kasnije na tv pogledao zgrozio sam se. Sta je Memija radio najbolje se vidjelo na licu mjesta. Nikad to covjek ne bi ocekivao od momka koji jedva da ima 18 godina. Nevjerovatno je da su docekali kraj utakmice u punom brojnom stanju a jos nevjerovatnije je da to radi ekipa koja ima toliko mladih igraca. Ponosan sam na nase igrace sto su ostali dostojanstveni ali sam se iskreno za vrijeme utakmice nadao da ce se bar Puzigaca ili Dzemo zatrkati 100 km/h i sa obje noge u koljena pokositi bar jednog od njih.hilmo je napisao/la:Oni su mislili da se na taj način mogu nama suprostaviti, jednim djelom utakmice su to i uspjevali jer im je i sudija, koji je puštao grublju igru, išao na ruku. Ali je neke startove morao sankcionisati.
Teren je bila cista oranica, taman za krompir posaditi. Pirota je za ono pojam travnjaka...
- Burberry46
- Kontakt:
Steta zbog onog gadjanja njihovih sa sjevera, stvarno je bilo bespotrebno, toliko derbija je bilo na grbavici i oni nasli da nas gadjaju, sreca pa su svi ok, da nije to bilo ocjena za ovaj derbi bi bila cista 10, konacno je bilo i golova, prilika itd, ja uzivam i danas u pobjedi, za sad lijepo ide, Meho je unio ono sto nam je trebalo, svi igraci nekako su se digli i pruzaju dobre partije!
Uzivajmo, uzeti abd maksimalan broj bodova do kraja, a na zimu cemo biti jos jaci
Uzivajmo, uzeti abd maksimalan broj bodova do kraja, a na zimu cemo biti jos jaci

1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Google Adsense [Bot], JackW, Vanja8 i 34 gosta.