FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

autogol
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la autogol » 03 nov 2014, 00:19

R32 je napisao/la:@autogol Ne mozes ti tako Borusiu poredit, pogledaj je u LP pa reci onda. Kada igraju sa nama uvijek je to na dosta vecem nivou. Stvar prestiza. A ako ces tako pisati o Realovoj igri imas njihovu temu pa svrsavaj tamo. Ne zamjeri al ne mogu podnijeti to poređenje.

Usput... lijepo pogledati da su skoro svi Bundesligasi vodeci u grupama.
slika
slika

Pogledaj ti s kim je Borusia u grupi :kafa:

Izvini ti al Bayern se otkad ja znam za sebe (a znam 20 i kusur godina) uvijek poredio sa Realom.Taj isti Real i taj isti Bayern su u ovom trenutku 2 najjaca kluba na svijetu.I ne znam u cemu je problem :wtf:

Akcenat nije bio na Realu,nego na nasoj neefikasnosti koja se vec nekoliko puta ponavlja,a ja sam svaki put upozoravao na to u ovoj temi i opet cu sve dok nas to bude pratilo ;)

Covjece 25 suteva smo imali (14 u okvir gola),protiv Rome smo imali 22 (11 u okvir gola) :hmmmmm:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 nov 2014, 08:39

Mozda si upravu, ali je ruzno procitati takvo poredjenje. Jer na neki nacin izgleda baljenje za njima. Upravu si to za efikasnost, ali s obzirom na prosllu godinu i kako se je lopta vise meljala po terenu sada je mnogo bolje, konkretnije. Ima vise suteva na gol. Akcije su postale konkretnije. Nema vise one bezidejne igre. Sto mi je jako drago. Ne znam koliko znam za Bayern, al znam da ga pratim 17 godina.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mia San Mia

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 03 nov 2014, 10:32

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/bastia ... 53911.html

Jeli tačno ovo da se general vraća nakon ove reprezentativne pauze 22.11 protiv Hoffenheima? Jedva čekam da vidim dvojicu generala u vezi Xabi-Bastian :salut:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 nov 2014, 10:58

Vrlo moguce da je to tacno s obzirom da je Schweini poceo trenirati prije nekih 10-ak dana.

Njegov povratak ce mnogo rasteretiti Xabija koji ce se pokidati ako nastavi u ovakvom ritmu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 03 nov 2014, 11:21

Bayern@heart je napisao/la:http://www.tz.de/sport/fc-bayern/bastia ... 53911.html

Jeli tačno ovo da se general vraća nakon ove reprezentativne pauze 22.11 protiv Hoffenheima? Jedva čekam da vidim dvojicu generala u vezi Xabi-Bastian :salut:

Tesko da ce igrati zajedno, s obzirom na formacij bice to vise rotacija ,konacno da se xabi rastereti,majke mi zao mi ga razapesecovjek :crazy: .ali svakako dobra stvar akoje istina da sevraca :thumbup:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 nov 2014, 11:23

Imam neki osjecaj da Guardiola nece koristiti Bastiana toliko puno, vidjecemo... :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 nov 2014, 11:59

Mozda nas obraduje,pa stavi Lahma na Rafinhino mjesto,a Bastiana na Lahmovom

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 nov 2014, 12:24

schweinsteiger je napisao/la:Mozda nas obraduje,pa stavi Lahma na Rafinhino mjesto,a Bastiana na Lahmovom

Tesko.. :|
Lahm je prvi na spisku i to kao vezni. :cry:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 03 nov 2014, 12:42

schweinsteiger je napisao/la:Mozda nas obraduje,pa stavi Lahma na Rafinhino mjesto,a Bastiana na Lahmovom

Kako sam ja vidio u subotu Robben je igrao poziciju Rafke. U čitavoj karijeri u Bayernu nije izveo onoliki broj auta :mrgreen: Ja ipak mislim da ćemo viditi Lahma na poziciji Rafke, Bastian i Xabi će predvoditi vezni red jer smo vidjeli da Lahm kad igra ovako ofanzivno u vezi tačno se izgubi kad treba predati loptu naprijed uvijek je vraća ili Xabiju, Boatengu ili Benatiji,a i da će Robben još naprijed i da će se mjenati sa Mullerom.

ako nekad budu svi većinom zdravi po ovoj formaciji ja očekujem sljedeće:
-------------------------------Neuer(Reina)-----------------------------------
--------Benatia(Dante)------Boateng(Badstuber)------Alaba(Bernat)-----
Lahm(Rafinha)--------Xabi(Javi M.)------Bastian(stakleni)------Ribery(Bernat)
----Robben(Muller.Šaćir))---Lewandowski(Pizaroo,Muller,Gotze)----Gotze(Ribery,Muller)

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 03 nov 2014, 13:30

Dortmund glaubt man, dass sich Reus entweder Bayern anschließt, oder beim #BVB bleibt. Ein Auslandswechsel ist unwahrscheinlich. [kicker]

U Dortmundu vjeruju da će Reus ili ostati ili otići u Bayern, odlazak u inozemstvo je malo vjerojatan. :mrgreen:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 nov 2014, 15:05

Danas je 69 rodjendan jednoj od najvecih ikoni ovog kluba, Gerdu Mulleru. :D
Covjek koji je zabio 365 golova u 427 utakmica u BL. :tokralju:
Sretan rodjendan i manje alkohola legendo :cool:

slika

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 03 nov 2014, 16:16

Holiga o Pepovima idejama...

http://www.jutarnji.hr/kako-je-bayern-s ... u/1233131/

I on kaže da još nije dovoljno za Real :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2014, 17:46

Čuj mog pajde Klareta, kaže: definisan sistem nemamo? :D :D Imamo varijabilan sistem, gdje protivnik često ne zna gdje da ide, šta da pokriva, koga da čuva, šta da čini? Pep je ove sezone ekipu podigao na još jednu stepenicu više....
Najbolji primjer je Alaba. On igra u jednom momentu stopera, pa onda baš bude bek, pa onda je krilo....Transformacije i izmjene pozicija se tako dobro i brzo vrše tokom utakmice, da je to zaista impresivno. Guardiola želi da igrači znaju igrati više pozicija, igrači moraju stalno da budu u pokretu i da brzo razmišljaju. Teško je to sve pratit, sistem je i jako komplikovan, zahtjevan, ali kada sve ide perfektno protivnik se lomi i lomi....

Dežurnih kritičara i dalje ovdje ima. Ali su izneseni neosnovani stavovi. Kao prvo, ona teza Dortmund loš...
Snaga ekipe (ako ovo opšte treba objašnjavati ljudima koji dobro prate fudbal) se procjenjuje na osnovu kvaliteta igrača u kadru tog tima, nastupu u svim takmičenjima u toj sezoni, a i na osnovu uspjeha iz prethodnih sezona. Ako to sve pogledamo onda je BVB u top 8 ekipa u Evropi.

Da budem jasniji, ako bi posmtrali površno, po rezultatima u ovoj sezoni, onda bi Paderborn bio za nijansu ili dvije jača ekipa od Dortmunda, a razlika između kadra te dvije ekipe je nebo i zemlja.
A ako ćemo biti realni, znamo da Paderborn vjerovatno ima najslabiji kadar u ligi. Znači nije fudbal samo 1+1=2. Malo treba logiku uključiti (bar svako bi trebao logiku savladat, ako ne može neke zahtjevnije stavke fudbalske igre).

Isto tako Bayern je u zadnja dva susreta igrao protiv top ekipa Bundeslige i protiv ekipa koje imaju , posjeduju najbolja sredstva da taj Bayern rane. Obje Borussije imaju: sjajnu transformaciju i odličnu kontru. Ovo dvoje kada sjajno funkcioniše je otrov za ekipe poput Bayerna koje igraju possession football. U oba susreta je broj kontri tih ekipa sveden koliko toliko na minimum. Protiv Dortmunda je uz to ekipa nakon zaostatka pokazala veliku psihološku stabilnost, ogromnu fizičku spremnost, strpljenje i ciljano je i direktno igrala prema naprijed, čime je na kraju protivnik i pobjeđen....

Protiv Rome je pružena jedna sjajna partija, jedna od najboljih uopšte u zadnjih par sezona. Romin stil je odgovarao Bayernu, ali ipak je ta pobjeda pokazala u velikoj mjeri kolike su sposobnosti ekipe. A ono što je naznačeno protiv Rome, u velikoj mjeri je potvrđeno protiv Dortmunda.

Nije problem kada se na temi prave usporedbe s ekipama poput Reala, ali to u ovom trenutku nije toliko relevantno.
Ono što je bitno je da stvari sada dobro funkcionišu i da s ovom igrom Bayern ima ogromne izgleda svaku ekipu da pobijedi.
Za duele s Realom , Chelseajem i sličnim, će biti potrebno da se održi ritam nakon zimske pauze. Ne smije doći do padova kao prošle sezone. To je ključ. A u tim utakmicama će ekipa svakako još dodati par procenata.... ;)

I treba znati uživati u uspjehu, a ne stalno tražiti dlaku u jajetu i omalovažavati protvnike koji budu pobjeđeni. A daleko da su ti protivnici kanta za nabijanje. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 nov 2014, 17:51

Prosle godine sa onom igrom bi ovaj put od BVBa primili tricu bez obzira kakva forma bila. Ja sam licno zapanjen sa nacinom na koji igramo, ne sjecam se evo kad smo u kontinutetu igrali ovako dobro protiv zaredom nekoliko jakih ekipa.

Sto se tice efikasnosti, drazi mi je poraz uz nasih 25-30 sansi nego pobjeda iz dvije sanse na utakmici.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 nov 2014, 20:30

" onclick="window.open(this.href);return false;

:kralj: :kralj:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 03 nov 2014, 20:39

effe_sa je napisao/la: Za duele s Realom , Chelseajem i sličnim, će biti potrebno da se održi ritam nakon zimske pauze. Ne smije doći do padova kao prošle sezone. To je ključ. A u tim utakmicama će ekipa svakako još dodati par procenata.... ;)
Zaboravio si jednu stavku koja je za mene najbitnija... - Da Pep Guardiola nema taktičko-formacijski "blackout" u nekoj odlučujućoj utakmici LP ... Ekipa je igrački popunjena za najveće domete - finale eventualno polufinale LP ...

Sve je dobro dok ne komplikuje i nema nekih nerealnih zahtjeva od igrača ... Ja i dalje neću da se zanosim ovim pobjedama nego kažem odlično, igramo dobro ali stepenicu po stepenicu pa dok ne bude taj Real, Celzi i slični ...

Jednom sam ga dizao u nebesa sa rečenicom "samo da ne komplikuje i osvajamo LP" i na kraju tuta ... Za mene nakon finala '99 najteži poraz (petica od Reala) pa ni protiv Čelzija se nisam onako iznervirao ...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 nov 2014, 20:43

Neko nam je unio virus na temu. :urnebes:

Valjda ne bude samo kod mene tako jer bi to onda znacilo da sam ja kliconosa. :lol:

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 03 nov 2014, 20:47

Omerbavarac je napisao/la:Neko nam je unio virus na temu. :urnebes:

Valjda ne bude samo kod mene tako jer bi to onda znacilo da sam ja kliconosa. :lol:

isto kod mene omerbeze ,,hhh bem li im srp i cekic i nakovanj :mrgreen: ,ne mogu nam nista u fudbalu ,pa hoce da nam naruse pdf e nece te :lol: :lol: :mrgreen:

evo momci ko ima zivaca loma analize iz tekme sa domuzarima

http://www.newsnow.co.uk/A/742051189?-10538:1329" onclick="window.open(this.href);return false;

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 nov 2014, 20:52

king klarisson je napisao/la:Izgleda da secera vise nema, imamo samo ovu blijedu kopiju sekerbya koji pise kad vjetar dune, i napise svega jednu recenicu.
nemam cajta, kunem se. d, mozes me zvati polu navijacem. kuknjava
ako vjerujes, a koliko me sjecanje sluzi, u zadnja dva mjeseca pogledah tekmu protiv domuzara i jedno pv protiv gladbaha.
osim toga, kada nadjem vrijeme da nesto skuckam, preduhitre me ostali i napisu slicno onome sto sam planirao.
il objasne tu jednu recenicu koju spominjes, bas kao sto kolega effe objasnio ovo u vezi riberija.
ps.
bio sam u kinu, gledo ovaj novi denzelov. ko on neka baja koja danju radi u nekom centru, a nocu hoda i mlati razne zulumcare :mrgreen: nema sta, odlican film. a kako i nece kad glavnu ulogu glumi denzel faking vasington - jedan od najdominantnijih dominatora u svojoj bransi. :cool:
ps2.
takodjer sam iso i gledo ovaj novi sa ben aflekom :lol: hrkno nakon prvih po sata, tresla se dvorana, kaze ova sto je isla sa mnom :lol: :urnebes:
svajn je prno u fenjer.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 03 nov 2014, 21:02

Romini igraci koji sutra stizu u minken su

Goalkeepers: De Sanctis, Skorupski, Somma

Defenders: Calabresi, Cholevas, Cole, Manolas, Yanga-Mbiwa, Torosidis,

Midfielders: De Rossi, Florenzi, Keita, Nainggolan, Paredes, Pjanic, Ucan

Forwards: Destro, Gervinho, Iturbe, Ljajic, Totti

:think: :hmmmmm:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.