FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sve je pod kontrolom, bili smo egal veci dio utakmice. Nema razloga za crnilo, pogledajte tablice u omladinskim kategorijama. Zeljeznicar je sampion i to se nikad nece promijeniti. Rad, rad, rad... 

Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
- Neandertalac
- Kontakt:
Cestitam komsijama na pobijedi , ipak su za nijansu bolji bili . Citam kako su nas " razvalili " , " silovali " i sta jos ne prosti pitarski mozak nije smislio , a ja gledao jednu sasvim ravnopravnu utakmicu u kojoj su nijanse odlucivale . Velika je razlika u igrackom kadru , jos uvijek neiskusni Zeljini mladici nemaju rutinu da dotuku protivnika kada im se ukaze sansa , dok ovi igraci iz odbrane koje smo doveli za 12 Km pokazuju tacno zasto su toliko placeni . Jos kad dodas tu da nam prvi bekovski par nije igrao , na ovako siromasan kadar , ostaje zal sto ovakav Zeljo ne zadade vjerovatno smrtonosni udarac komsijama , jer da su izgubili vjerovatno bi se raspali , takva je to svijest bolesna , ne bi im srca mogla podnijeti . Ali bice prilike i za to , nista se nije promijenilo , jos uvijek smo mi Zeljo , najbolji i najtrofejniji klub u BiH , i jedan poraz ne mijenja nasu ljubav prema klubu .
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Neandertalac je napisao/la:Cestitam komsijama na pobijedi , ipak su za nijansu bolji bili . Citam kako su nas " razvalili " , " silovali " i sta jos ne prosti pitarski mozak nije smislio , a ja gledao jednu sasvim ravnopravnu utakmicu u kojoj su nijanse odlucivale . Velika je razlika u igrackom kadru , jos uvijek neiskusni Zeljini mladici nemaju rutinu da dotuku protivnika kada im se ukaze sansa , dok ovi igraci iz odbrane koje smo doveli za 12 Km pokazuju tacno zasto su toliko placeni . Jos kad dodas tu da nam prvi bekovski par nije igrao , na ovako siromasan kadar , ostaje zal sto ovakav Zeljo ne zadade vjerovatno smrtonosni udarac komsijama , jer da su izgubili vjerovatno bi se raspali , takva je to svijest bolesna , ne bi im srca mogla podnijeti . Ali bice prilike i za to , nista se nije promijenilo , jos uvijek smo mi Zeljo , najbolji i najtrofejniji klub u BiH , i jedan poraz ne mijenja nasu ljubav prema klubu .
Ma necete jos dugo.

Jer ce derbi u buducnosti,gubiti na neizvjesnosti.

Obožavam ovakve izjave. Na kraju sezone obično dobiju na važnosti. Šetnja ligom jel'amypitar je napisao/la:Ma necete jos dugo.![]()

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jedina greska Adzema je bila sto je prekasno izmjene pravio. Mozda bi se i izbjegao poraz da je na vrijeme osvjezio ekipu al **** ga sad.
Ma mozda to sve što si napisao,al samo da ste dobili.To je u ovom trenutku nerealno znaš ti toNeandertalac je napisao/la:Cestitam komsijama na pobijedi , ipak su za nijansu bolji bili . Citam kako su nas " razvalili " , " silovali " i sta jos ne prosti pitarski mozak nije smislio , a ja gledao jednu sasvim ravnopravnu utakmicu u kojoj su nijanse odlucivale . Velika je razlika u igrackom kadru , jos uvijek neiskusni Zeljini mladici nemaju rutinu da dotuku protivnika kada im se ukaze sansa , dok ovi igraci iz odbrane koje smo doveli za 12 Km pokazuju tacno zasto su toliko placeni . Jos kad dodas tu da nam prvi bekovski par nije igrao , na ovako siromasan kadar , ostaje zal sto ovakav Zeljo ne zadade vjerovatno smrtonosni udarac komsijama , jer da su izgubili vjerovatno bi se raspali , takva je to svijest bolesna , ne bi im srca mogla podnijeti . Ali bice prilike i za to , nista se nije promijenilo , jos uvijek smo mi Zeljo , najbolji i najtrofejniji klub u BiH , i jedan poraz ne mijenja nasu ljubav prema klubu .

Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja
Nikom nista ne zamjeram. Ni Adzemu ni igracima. Znas kako kazu ,koliko para toliko muzike. Juce se vidjelo da nam fali Jamak i onih njegovih 60. minuta. Tomo je izvrsno odradio juce posao u veznom redu ali bi sigurno druga prica bila da je recimo Jamak uz njega. Takodjer juce razmisljam na poluvremenu o onome sto pricam stalno, mozda sam i dosadan s tom pricom, oko 5-3-2 Formacije. To bi nam juce itekako odgovaralo. Antolovic na golu, stoperki trio Zeljkovic-Bogdanovic-Kosoric, desni "bek" bi bio Memija, lijevo bi jedini problem bio jer Varea nema toliko snage da bi konstanto stizao gore i dole. Vezni red bi bio kao juce, Hasanovic-Tomic-Sadikovic, a u napadu bi igrali Bajic i Turkovic. Nevjerovatna je cinjenica da je Bajic svoja 4 gola ( od ukupno 6 ) zabio uz Nedu u napadu. Druga dva su bila protiv Olimpika ( Kad je Dado poslao dobru loptu i ovaj zaobisao golmana ) i proslu utakmicu protiv Mladosti. Prvu NEdo nije igrao zbog vec poznatih razloga s pocetka sezone, drugu zbog zutih kartona. I da, Bucan vec pretjeruje. Ako ne mozes dobiti na kladionici nemoj frustracije lijeciti na terenu. Sto se mene tice radije cu istrpiti Nuspahica,Grebenara nego ovu africku sljivu.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Sarajevo gazda glavnog grada.Neandertalac je napisao/la:Cestitam komsijama na pobijedi , ipak su za nijansu bolji bili . Citam kako su nas " razvalili " , " silovali " i sta jos ne prosti pitarski mozak nije smislio , a ja gledao jednu sasvim ravnopravnu utakmicu u kojoj su nijanse odlucivale . Velika je razlika u igrackom kadru , jos uvijek neiskusni Zeljini mladici nemaju rutinu da dotuku protivnika kada im se ukaze sansa , dok ovi igraci iz odbrane koje smo doveli za 12 Km pokazuju tacno zasto su toliko placeni . Jos kad dodas tu da nam prvi bekovski par nije igrao , na ovako siromasan kadar , ostaje zal sto ovakav Zeljo ne zadade vjerovatno smrtonosni udarac komsijama , jer da su izgubili vjerovatno bi se raspali , takva je to svijest bolesna , ne bi im srca mogla podnijeti . Ali bice prilike i za to , nista se nije promijenilo , jos uvijek smo mi Zeljo , najbolji i najtrofejniji klub u BiH , i jedan poraz ne mijenja nasu ljubav prema klubu .

Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja
-
- Kontakt:
Nemam ama bas nikakvih zamjerki na jucerasnju utakmicu. Dobro, poraz uvijek ostavlja gorak ukus, al vidjelo se da su juce ovi bili bolji bas za taj jedan gol, kolika god frlja bio. Nekako su bili konkretniji. Vidjelo se da na sredini znaju gdje im je koji igrac,da brze ide ta lopta. Zao mi je samo sto smo primili golove na pocetnicke greske stopera. Al i o tome su sve price vec ispricane. To moze samo bolje.
Utakmicu bih ja okarakterisao sa: dok je igrao Eldar igrao je i Zeljo. Kad je Eldar fizicki pao poceli smo i padati kao tim.
Al sve u svemu,zalaganje je bilo ok, bilo je i par lijepih akcija poput one kod gola. Vidi se da se radi.
Blizu smo vrha i uz par pojacanja na zimu bice svasta do kraja sezone.
Utakmicu bih ja okarakterisao sa: dok je igrao Eldar igrao je i Zeljo. Kad je Eldar fizicki pao poceli smo i padati kao tim.
Al sve u svemu,zalaganje je bilo ok, bilo je i par lijepih akcija poput one kod gola. Vidi se da se radi.
Blizu smo vrha i uz par pojacanja na zimu bice svasta do kraja sezone.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
[quote="neroazzuro"]Nemam ama bas nikakvih zamjerki na jucerasnju utakmicu. Dobro, poraz uvijek ostavlja gorak ukus, al vidjelo se da su juce ovi bili bolji bas za taj jedan gol, kolika god frlja bio. Nekako su bili konkretniji. Vidjelo se da na sredini znaju gdje im je koji igrac,da brze ide ta lopta. Zao mi je samo sto smo primili golove na pocetnicke greske stopera. Al i o tome su sve price vec ispricane. To moze samo bolje.
Blizu smo vrha i uz par pojacanja na zimu bice svasta do kraja sezone.[/quot
Upravo to ,vidi se da ova ekipa moze uz par pojačanja na zimu mozemo se komotno ukljuciti u borbu za titulu pogotovo ako se uzme travnik i celik s tim sto imamo i laksi raspored na proljece .
I jos smo pokazali da se sa ovakovom ekipom mozemo nositi sa tanovim placenicima a da su kojim slucajem igrali stana i kvesa ubjeđen sam da bi ih dobili pa oni do svog drugog gola nisu pokazali nista izuzev uvodnih 15 minuta utakmice poslije naseg gola puno smo bolje stajali na terenu nego oni ,drugi goll(poklon nase odbrane koja je katastrofalno reagovala) nas je presjekao tako da je bilo tesko ocekivati da se vratimo tad su nam i napravili one dvije sanse preko duljevica .
Blizu smo vrha i uz par pojacanja na zimu bice svasta do kraja sezone.[/quot
Upravo to ,vidi se da ova ekipa moze uz par pojačanja na zimu mozemo se komotno ukljuciti u borbu za titulu pogotovo ako se uzme travnik i celik s tim sto imamo i laksi raspored na proljece .
I jos smo pokazali da se sa ovakovom ekipom mozemo nositi sa tanovim placenicima a da su kojim slucajem igrali stana i kvesa ubjeđen sam da bi ih dobili pa oni do svog drugog gola nisu pokazali nista izuzev uvodnih 15 minuta utakmice poslije naseg gola puno smo bolje stajali na terenu nego oni ,drugi goll(poklon nase odbrane koja je katastrofalno reagovala) nas je presjekao tako da je bilo tesko ocekivati da se vratimo tad su nam i napravili one dvije sanse preko duljevica .
Zadnja izmjena: BLU SKY, dana/u 03 nov 2014, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
-
- Kontakt:
trener golmana???
VVVBK
VVVBK
Elvis Karicnukleusmember je napisao/la:trener golmana???
VVVBK
Zadnja izmjena: Schwarz, dana/u 03 nov 2014, 12:26, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Zna li se ko ide na zimu?! Sta je sa Basom , Grebenarom , Haskovicem , Hadzovicem , Kasicem? Sve talenti a nigdje ih sta pa mogli su ih posuditi nek igraju ... Ja vise volim njih gledati i hocel biti ikakva pojacanja mislim sa strane LP
Vidi se da ova ekipa moze uz par pojačanja na zimu mozemo se komotno ukljuciti u borbu za titulu pogotovo ako se uzme travnik i celik s tim sto imamo i laksi raspored na proljece .
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Realno, ako dobijete ove dvije utakmice do kraja, a trebali bi, uz tri, cetri PRAVA pojacanja, vi se ravnopravno mozete ukljuciti u borbu za titulu.
Sa ovim sastavom i Evropa vam je jako upitna, jer je Olimpik izgleda ozbiljan ove sezone.
Imate nezgodan raspored na proljece, Zrinski, Siroki, mi, Velez, Celik u gostima, ali sa pravom ekipom i pobjednickim mentalitetom, ne bih vas otpisao iz borbe za titulu.
Sad je na vasoj upravi da odredi vam put i skonta da li rizikovati i uloziti nesto u ekipu da bi se eventualno to visestruko vratilo ili nastaviti sa sadasnjoj ekipom pa sta bude na kraju. Mislim da ste svi svjesni da vam pojacanja trebaju.
Sa trenutnom ekipom ste iza tri ekipe, da ih ne pominjem sad, a ni od Olimpica ne bih rekao da ste bolji.
Sa ovim sastavom i Evropa vam je jako upitna, jer je Olimpik izgleda ozbiljan ove sezone.
Imate nezgodan raspored na proljece, Zrinski, Siroki, mi, Velez, Celik u gostima, ali sa pravom ekipom i pobjednickim mentalitetom, ne bih vas otpisao iz borbe za titulu.
Sad je na vasoj upravi da odredi vam put i skonta da li rizikovati i uloziti nesto u ekipu da bi se eventualno to visestruko vratilo ili nastaviti sa sadasnjoj ekipom pa sta bude na kraju. Mislim da ste svi svjesni da vam pojacanja trebaju.
Sa trenutnom ekipom ste iza tri ekipe, da ih ne pominjem sad, a ni od Olimpica ne bih rekao da ste bolji.
Zadnja izmjena: Aragon, dana/u 03 nov 2014, 12:40, ukupno mijenjano 2 puta.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"
-
- Kontakt:
Schwarz je napisao/la:Elvis Karicnukleusmember je napisao/la:trener golmana???
VVVBK

Amar OsimSchwarz je napisao/la:Elvis Karicnukleusmember je napisao/la:trener golmana???
VVVBK
-
- Kontakt:
Lijepa vijest
http://fkzeljeznicar.ba/foto-pocelo-pos ... enu/12421/" onclick="window.open(this.href);return false;
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
http://fkzeljeznicar.ba/foto-pocelo-pos ... enu/12421/" onclick="window.open(this.href);return false;
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma vi stvarno niste normalni !!!
Prvi put poslije poraza da nisam nešto ni razočaran ni nervozan. Ne zato što smo odigrali neku dobru utakmicu pa kao nismo imali sreče ili nas je sudija oštetio, nego vjerovatno zato što sam otišao na Grbavicu, a gotovo da sam bio ubijeđen da će krajnji ishod biti ovakav kakav jer bio. Desetinama godina pratim Želju i uvijek do kraja meča vjerujem u pozitivan ishod u derbijima, ali ovaj put poraz se nekao podrazumijevao. A to nije dobro. Nije dobro da lagano pristajemo da se u utakmicama na Grbavici protiv Zrinjskog, Širokog i Sarajeva ne nadamo pobijedi nego kao trebamo biti zadovoljni ako uspijemo odlomiti koji bod. Mislim da nije dobro da tri gore pomenuta kluba u zadnje vrijeme nama postaju referenca i to takva da se podrazumijeva da tu nemamo šta tražiti nego da trebamo bodove skupljati sa „malim“ timovima. Priča o nekakvom pomlađivanju postaje nam lagano alibi za nemoč na terenu. Pa jučer se od 11 igrača samo za njih četiri može reči da su podmladak a to ima skoro svaki klub te to ne treba biti nikakav alibi. Jučer se dalo primjetiti da samo još Tomić u Želji može kontrolisati igru, a kada još i on ode šta onda. Kako je Adžem na klupi naša koncepcija se zasniva na nabijanju lopte od strane golmana ili štopera na protivničku polovinu i ako se šta uradi. Pas igra je postala misaona imenica, a i kako nebi kada mali Sadiković umjesto da se okrene i primi loptu on okreče leđa da mu ko nebi dodao i tako došao u poziciju da pogriješi. E tako se ne postaje dobar igrač. Generalno sve to jučer nije izgledalo tako loše, naročito neupitna borbenost, ali ja želim gledati Želju zbog kojeg će protivničkoj ekipi kada dođe na Grbavicu da se tresu gače, a ne da nas stisne kao da igra sa Rudarom iz Prijedora. Može ko hoče replicirati i pričati da imamo neku strategiju u klubu ali ja je baš nešto i ne prepoznajem. Rasprodače i ovo malo što nešto vrijedi, a dovodit će igrače za koje ne moraju platiti nikakvo obeštečenje. A takvi igrači naravno da su limitirani. Nemojte samo o parama, kako to da mi nikada nemamo para, a hibridni klub Olimpik svako malo dovodi zvučna pojačanja (i uzme jednom Želji Gojaka ispred nosa).
Trenutno korisnika/ca: Anpa, bvsic, DinGospo21, Ferroviere1987 i 35 gostiju.