FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavipatriota
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavipatriota » 03 nov 2014, 00:31

ado19211 je napisao/la:prijatelju, to nije do igraca nego do trenera i njegovih treninga.
slažem se da ima i do trenera i treninga, al kao što rekoh, nije samo do toga..
pa pogledaj reakciju kosorića kod drugog gola, manite me priča o krivoj nozi i slično, lopta je išla 2 na sat, a on okretan ko doner nešto pruža vraća nogu, totalno nekonkretno.. adžem tu ne može ništa jer ne može mu on dat okretnost i refleks, to je ono s čime se rađa.. možda dobrim treningom se može malo poboljšati, ali nismo mi real madrid da možemo tek tako nedostatke uklanjati igračima..

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 03 nov 2014, 00:33

corleone87 je napisao/la:Ma samo lagano sa Travnikom je vazda guravo a sto se tice Celika tu ne bi trebalo biti problema..I jos samo nesta za ove hordase na stranu onaj nered u prvom poluvremenu ali ljudi sto vam je trebalo ono ispaljivanje rakete prema jugu u drugom poluvremenu.Mogao je neko gadno nastradati od onoga.Sreca pa je otislo gore u onu sumu..
koji ba ljudi? pogan je to....
Amare hvala ti...

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 03 nov 2014, 00:35

Sta reci, poraz glup do bola...Nije mi krivo kad izgubimo ali smo danas fakticki sami sebe pobjedili. Sarajevo jest kvalitetnija ekipa ali smo opet golove primili iskljucivo kardinalnim greskama zadnje linije (konkretno Kosoric).

Ni Adzem se nije proslavio, forsira neku taktiku koja ne prolazi i pitam se kako to ne moze da vidi? Slobodno probaj 12 varijanti Ado jedna ce upaliti nemoj samo biti tvrdoglav i forsirati jedno te isto. Nemamo mi igrace za ovakvu igru, i zato treba rotirati dok se ne pronadje prava kombinacija... Danas nismo imali nikakav bodovni pritisak i bas zato smo trebali iskoristiti tu situaciju...Treba svega mi staviti nase neke juniore na pauzi u zadnju liniju i uigravati za proljece da ne gledam vise dvojac Bogdanovic - Kosoric... Ne znas koji je gori od njih?

Sve se manje vise ispricalo oko utakmice, treba izvuci pouke iz ovog meca, sabrati se i pokusati skupiti sto vise bodova do kraja.

Cestitke normalnim komsijama na pobjedi.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 03 nov 2014, 00:38

kakva je golmacina ovaj Antolovic. :salut: :tokralju: :tokralju:

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 03 nov 2014, 00:40

plavipatriota je napisao/la:
ado19211 je napisao/la:prijatelju, to nije do igraca nego do trenera i njegovih treninga.
slažem se da ima i do trenera i treninga, al kao što rekoh, nije samo do toga..
pa pogledaj reakciju kosorića kod drugog gola, manite me priča o krivoj nozi i slično, lopta je išla 2 na sat, a on okretan ko doner nešto pruža vraća nogu, totalno nekonkretno.. adžem tu ne može ništa jer ne može mu on dat okretnost i refleks, to je ono s čime se rađa.. možda dobrim treningom se može malo poboljšati, ali nismo mi real madrid da možemo tek tako nedostatke uklanjati igračima..
ali buraz ne placas ti tog igraca 2 miliona. zato ti ostaje samo trener da napravi taktiku, i konstatno vjezba ono sto nam je potrebno za svaku sljedecu utakmicu.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 03 nov 2014, 00:42

Željo ne smije dozvoliti sebi da mu štoperski tandem budu Kosorić i Bogdanović, znači kad nismo mogli u evropu izać imali smo bolje štopere od njih!

Dalabu
Kontakt:

Post Postao/la Dalabu » 03 nov 2014, 00:46

" onclick="window.open(this.href);return false;

pod 1: :guz:
pod 2: :lol:
pod 3: :salut:

vidimo se na Hasetu raja, pozdrav.
HORDE ZLA SARAJEVO 1987

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 03 nov 2014, 00:47

plavipatriota je napisao/la:Željo ne smije dozvoliti sebi da mu štoperski tandem budu Kosorić i Bogdanović, znači kad nismo mogli u evropu izać imali smo bolje štopere od njih!
vidi igraci nemaju konstatnost. bilo je par utakmica gdje su kosoric i bogdanovic bili vrhunski, ali protiv slabijih ekipa. dok malo jaca ekipa pravi pritisak na nas vezni red, oni odmah imaju vise obaveza a nisu spremni da to iznesu. prije svega mislim na kosorica za kojeg sam mislio da ce biti odlican igrac.

medutim treba obratiti paznju na jednu cinjenicu a ko poznaje Adzema mogao bi prenijeti tu. nekako mislim da bi kosoric na mjestu zadnjeg veznog izgledao puno bolje.

zasto ne probati i to. kad zeljkovic moze igrati lijevog beka, kad varea moze igrati lijevo, kad bajic moze igrati spica klasicnog a to nije, zasto onda ne probati kosorica na zadnjem veznom ? bas me to zanima ?

mislim ne mogu da vjerujem kako struka to ne moze vidjeti, nikako ne kontam. toliko vremena zajedno provode, toliko utakmica a ne nalaze rijesenja koja bi mogla biti odlicna.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 nov 2014, 01:47

Kad smo vec kod odbrane. Ko je ovaj malac Edin Hadzovic? Vidim da igra na poziciji lijevog beka. Mozda bi trebalo momku dati sansu pa kud puklo da puklo...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 03 nov 2014, 01:51

ko god pljuje adzema moze da se stidi, vidjeo bih vas velikih strucnjaka da ste u njegovoj poziciji, pa dali bi otkaz jos poslije zrinjskog u augustu :!:

da smo slucajno mi uzeli 2-1 bio bi guardiola u najmanju ruku. ne moze on izbit loptu umjesto kosorica il bogdanovica niti se moze postaviti za benju colica.

ADMIR ADZEM JEDAN JE OD NAS :salut:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 03 nov 2014, 01:56

sajo10 je napisao/la:Kad smo vec kod odbrane. Ko je ovaj malac Edin Hadzovic? Vidim da igra na poziciji lijevog beka. Mozda bi trebalo momku dati sansu pa kud puklo da puklo...
nerealno je ove sezone ocekivati jos nekog igraca iz omladinskog pogona, a pogotovo na poziciji koju si naveo jer tu imamo kvesu i zeljkovica koji ga moze sasvim solidno zamjeniti.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 03 nov 2014, 07:36

Realno je bilo ocekivat da izgubimo ili makar nerijeseno. Al' haj ti budi realan prije derbija.

Ne moze se reci da se momci nisu borili( to je ono sto sam im ja zamjerao u nekoliko prvih utakmica na pocetku sezone). E sad kako je vecina primjetila sa jacim klubovima u lizi to nije dovoljno. Opet se vracamo na ono sa pocetka sezone da nam je Evropa maximum ove godine.OK. to je to i to je dovoljno. A poraz od torpederasa boli ali je.biga.

Nego me stvarno brine ova nasa odbrana i vezni red. Em se gube u odlucnim momentima em se ne postavljaju kako treba prije nego sto dodje protivnik do 16 m. Napad ce se mislim usteliti do kraja ove sezone, ali odbrana ako ne bude pojacanja nece pomaknuti od ovog nivoa ni milimetar. Daj boze da se vise to finansijsko stanje sredi pa da se neko kupi jer bez toga mi nemamo dovoljno dobrih omladinaca da pojacaju odbranu u prvom timu.

Bogdanovic je juce u prvom poluvremenu dosta visokih lopti presjekao i nije bio los na nekih trideset metara od gola. Ali igra na zemlji i uigranost sa ostalim je kriticna. O Benji necu da pisem steta slova. Antolovic konacno bez gresaka nijedan go nije njegov. Bucan vala stvarno sere do bola frajer je potrosio vise energije pricajuci nego igrajuci. Memija se trudio , zbog mladosti i zelje je pravio greske ali on ce nam biti velika uzdanica u buducnosti.
O Dadi vala ne znam sta da mislim nekad kontam bit ce igracina a nekad da zbog njegove neagresivnosti nema sanse da postane nesto, nisam pametan
Uglavnom ne smijemo biti ne zadovoljni generalno sa rezultatima, svima je jasno kakav kvalitet imamo i po meni imamo vise bodova nego smo ocekivali. Dakle za sada ima vise pluseva nego minusa.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 03 nov 2014, 07:45

Adžem nema inpuls na klupi, to je cinjenica, ekipa slabo mijenja ritam, uvijek isto, neke stvari od Metalurga nije ispravio, a to je da Antolovic kada uhvati loptu pretrcava bekove, on jucer nije niti jednu loptu rukom bacio, Adzem out 100%.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 03 nov 2014, 08:00

Pa sta ce nego izbacivat kad nema ko prenijet loptu na drugu stranu. Ne moze Tomo sve. A tako igramo cijelu sezonu, nabi loptu pa nek se tamo gore snalaze. Kad smo uspijeli svezati akciju od gola do gola uvijek je bilo opasno, ali to je bilo samo sa ovim malim klubovima. Izgleda da je takva taktika zbog kvaliteta ekipe. Varea ima lijepih poteza ali nam treba jos jedan Tomic da bi sredina funkcionisala.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 03 nov 2014, 08:09

Jucer se vidjelo koliko nam fale stana i kvesa da su oni igrali sigurno nebi izgubili kad pogledas pitare pa oni imaju dvije ekipe i igrali u najacem sastavu al opet nismo nadigrani .Ove dvije zadnje uzet i na pazi vidjeti sta i kako dalje sad za ovu polusezonu ciljevi su ispunjeni drzi se prikljucak za vrhom.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 03 nov 2014, 08:11

England je napisao/la:Adžem nema inpuls na klupi, to je cinjenica, ekipa slabo mijenja ritam, uvijek isto, neke stvari od Metalurga nije ispravio, a to je da Antolovic kada uhvati loptu pretrcava bekove, on jucer nije niti jednu loptu rukom bacio, Adzem out 100%.
:urnebes:

covjek nas spasio potopa,najbolji igrac utakmice. :damn:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 nov 2014, 08:17

ne može trener učiti igrača od 27 i 24 godine osnovama postavljanja na terenu. na tome se radi na treninzima, da, ali u pionirima.

razloga za crnjačenje nema nikakvih kad se sve uzme u obzir. jedan je stoper već doveden, a trebalo bi preteći za još jednog kvalitetnog jer sanacija dugova ide vrlo dobro, bolje od očekivanog do ovih doba. ako uleti neka nemoralna ponuda za memiju dobro i jeste, ali dobro ide i bez toga.

zubar
Kontakt:

Post Postao/la zubar » 03 nov 2014, 08:46

ljudi sta je sa onim Asanovicem sto je bio na probi ?

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 03 nov 2014, 09:01

Asanovic ostaje i trebao bi potpisati najmanje 2godine...ako ne i 3...valjda se nije nista promijenilo u vezi njega...

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 03 nov 2014, 09:46

Ovdje ljudi prebrzo prelaze iz euforije u totalni očaj i obratno.
Ja nisam nezadovoljan. Jučer je jedna lopta, jedna frljoka zapravo odlučila utakmicu. Moglo je okrenuti i na našu stranu, ali nije. Bože moj, idemo dalje.
U situaciji u kojoj se nalazimo meni sve ovo oko vraćanja dugova, podmlađivanja ekipe, popravljanje uslova za treniranje itekako ima smisla.
Već sad imamo par mladih igrača za koje bi se mogla uzeti solidna lova. Iako s obzirom da su vezani dužim ugovorima ja bi ih volio gledati još jedno vrijeme kod nas. Baš se pitam, da smo imali para kao kone, dal' bi Memija ikad dobio šansu, ili Bajić, Sadiković, da ne govorim o Hadžiahmetoviću. Jbg ispade da su klinci bolji od ovih iskusnijih što smo doveli, žao mi što i na tim mjestima nismo imali klinaca koji bi popunili.
Ja sam uvjeren da će sve ovo izaći na dobro. Mislim i puno prije nego što smo očekivali.
VTŽ

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], kolezeljovac i 35 gostiju.