Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 02 nov 2014, 18:17

Virtu4l je napisao/la:Vaha bi prošao isto kao Ćiro i Pape, tako će proći svaki naredni, pa makar se zvao Jose Mourinho ili Pep Guardiola.
Ne ako bude ima dobre rezultate a to su:
- Kvalifikovat se bar jednom u dva ciklusa - uradio
- Proci onakvu grupu na SP a poslje toga daj sta das samo da se ne obrukamo - nije uradio ( Vaha jeste )
- Kvalifikovat se na EP kao jedna od TRI reprezentacije u grupi i ako je realno moguce proci grupu. - veliko pitanje

Svaki trener koji ispuni realan ili malo ambiciozan cilj nece biti kritikovan od vecine cak suprotno. To je sva tajna. Ako se zele napraviti neki rezultati potrebno je postaviti ambiciozne ciljeve to je jasno ko dan. Potpuno je logicno da su sada ambicije opravdano porasle i da nisu iste kao prije 15-20 godina.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 nov 2014, 18:19

Nema nikakvog smisla poredit stratega kakav je Vaha sa Papetom...
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2014, 18:20

Ajax je napisao/la:Ne ako bude ima dobre rezultate a to su:
- Kvalifikovat se bar jednom u dva ciklusa - uradio
- Proci onakvu grupu na SP a poslje toga daj sta das samo da se ne obrukamo - nije uradio ( Vaha jeste )
- Kvalifikovat se na EP kao jedna od TRI reprezentacije u grupi i ako je realno moguce proci grupu. - veliko pitanje

Svaki trener koji ispuni realan ili malo ambiciozan cilj nece biti kritikovan od vecine cak suprotno. To je sva tajna. Ako se zele napraviti neki rezultati potrebno je postaviti ambiciozne ciljeve to je jasno ko dan. Potpuno je logicno da su sada ambicije opravdano porasle i da nisu iste kao prije 15-20 godina.
Ćiro je imao dobre rezultate, probio je led, odigrao sjajnu utakmicu u Lisabonu, maltene preporodio našu reprezentaciju, a vrijeđan je možda i više nego Pape.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 02 nov 2014, 18:22

Ajd na stranu da stavimo sto piše gluposti i sto trola, al jel vama bolesno izgleda napisati onakav kilometaski post sa nekim informacijama za koje moras prekopat po internetu da bi odbranio selektora. Pritom naravno ne ulazim u to sta je napisao jer su to totalne gluposti, kao sto je glupost od početka bila porediti njih dvojicu.

Edit: il naravno ako, a u što se iskreno nadam jer mi je teško povjerovati da takva osoba postoji, prima neki honorar za ovo
Zadnja izmjena: mirzatele, dana/u 02 nov 2014, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 nov 2014, 18:23

Virtu4l je napisao/la:
Ćiro je imao dobre rezultate, probio je led, odigrao sjajnu utakmicu u Lisabonu, maltene preporodio našu reprezentaciju, a vrijeđan je možda i više nego Pape.
Ljudino, moReL' se naći put iz kuće ??? :urnebes: Lijepo je nekad izaći vani!!!

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 02 nov 2014, 18:27

Gospodin Vahid ako ikad bude dolazio doći će kad se stvore normalni uvjeti u i oko reprezentacije. Vahid neće doći dok god mu pomoćnici moraju biti Bošnjak, Hrvat i Srbin niti će doći dok Savez vode ljudi koji su pod optužnicama. To je i najispravnije. On želi da bude samo nogometni trener, što u BiH reprezentaciji nije moguće.
Sve teorije o novcu pale su u vodu već poslije Dinama čak i za onog ko ne poznaje Vahida, međutim sada poslije SP-a kad je Savez imao sasvim dovoljno novca da sebi priušti šta hoće, to se samo potvrdilo.

Što se referenci i sposobnosti u trenerskom poslu tiče, poređenje postignuća Sušića i Halilhodžića je smiješno.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 02 nov 2014, 18:28

Aman, pa kakve veze više ima Vaha sa našom reprezentacijom? O njemu se može diskutovati tek ako nas nekada preuzme. Trenutno je ovdje tema Safet Sušić i njegov rad na čelu reprezentacije, njegova postavka na terenu, odabir igrača, taktika, rezultati, ponašanje na klupi tokom utakmice, njegove čudne odluke, analiza itd. Ako to nije zadovoljavajuće ne može njega opravdati ni 100 Vahinih loših rezultata.
Čime se može opravdati to što je protiv Nigerije Kolašinca ostavio na klupi? Čime se može opravdati to što nije analizirao Kipar? To su njegovi postupci za koje je sam odgovoran, a koji su u oba slučaja bili vjerovatno najvećim dijelom razlog tih poraza i to su činjenice koje nemaju apsolutno nikave veze sa Vahom i njegovim radom.
I još nešto...od mene Safet, ali ni bilo ko drugi ovdje nikada nije dobio uvredu, niti će, jer je to apsolutno primitivan način diskutovanja i time se može dokazati jedno vlastita kultura, ali kritiku da, i to kritiku koju uvijek nastojim potkrijepiti činjenicama, baš kao što mu, bez ikakvih problema, mogu uputiti i pohvalu onda kada da materijala za to.
I ne zbog toga što je o Safetu Sušiću riječ. Bilo koji drugi selektor sa Safetovim načinom rada bi prošao isto.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 nov 2014, 18:28

Virtu4l je napisao/la: Ćiro je imao dobre rezultate, probio je led, odigrao sjajnu utakmicu u Lisabonu, maltene preporodio našu reprezentaciju, a vrijeđan je možda i više nego Pape.
Nisam tada toliko pratio forum tako da to stvarno neznam. Sve sto znam je da sam ja jako hvalio Ciru uvijek. I hvalio bi i Papeta ako bi prosao grupu na SP mada znam da je losiji strateg od Cire. Sto se tici ovog EP. Minimalan cilj je da se kvalifikuje i da se tamo ne obrukamo. Realan cilj je da bude drugi u grupi na EP osim ako ne bude jako teska grupa. Sve iznad toga je bonus. Ako to napravi ja bi ga sigurno hvalio. Mada kako je krenuo sa Kiprom i svim stvarima oko te utakmice. Tesko je nesto takvo ocekivati. A osim toga radi i nelogicnosti kod pozivanja i nepozivanja nekih igraca kao i same taktike i zato se ga kritikuje.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 nov 2014, 18:31, ukupno mijenjano 2 puta.

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 02 nov 2014, 18:29

djeluje mi kao neki potrčko, vjerovatno snima kasete papetu, nema kad, a valjalo bi da ga malo sunce obasja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2014, 18:32

rishaaa je napisao/la:Ljudino, moReL' se naći put iz kuće ??? :urnebes: Lijepo je nekad izaći vani!!!
Jašta neg' je lijepo, evo ti jedna sa jutrošnje šetnje u iščekivanju derbija :wave:
slika
Wisey je napisao/la:Što se referenci i sposobnosti u trenerskom poslu tiče, poređenje postignuća Sušića i Halilhodžića je smiješno.
Definitivno se to ne može upoređivati, ali to opet nije garancija uspjeha.
Voli te tvoje Sarajevo.

Amfetamin
Kontakt:

Post Postao/la Amfetamin » 02 nov 2014, 18:33

rishaaa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Ljudino, moReL' se naći put iz kuće ??? :urnebes: Lijepo je nekad izaći vani!!!
Cim ovaj slikama ti dokazuje da je izaso jutros iz kuce, pacenik je onaj teski :urnebes:
Radnicki Lukavac

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2014, 18:35

Fakat više ne mogu da upratim ove klonove, čuj Amfetamin :tokralju:
Ajax je napisao/la:Nisam tada toliko pratio forum tako da to stvarno neznam. Sve sto znam je da sam ja jako hvalio Ciru uvijek.
Imaš Ćirinu temu u arhivi, mislim da je prvo bila jedna pa je admin zaključao jer nije bilo šanse da se moderira, pa smo onda morali otvoriti novu uz odobrenje administracije. Pa ti procijeni kako je bilo.
Voli te tvoje Sarajevo.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 nov 2014, 18:36

Virtu4l je napisao/la:[
Jašta neg' je lijepo, evo ti jedna sa jutrošnje šetnje u iščekivanju derbija :wave:
slika
:rol: :rol: :rol: :rol: Uvjerljivo nema šta :urnebes:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 nov 2014, 18:38

I ako je bilo tako pod Cirom to je bila greska jer je evidentno veci strucnjak od Papeta. I siguran sam da bi sa njim na SP prosli grupu i imali realne sanse protiv Francuza. Jako malo je takvih trenera kao Ciro koji su spremni da vode ovu selekciju za ne tako veliku platu. Greska je sto je otisao a realno u revansu protiv Portugala je igrao bez nekih glavnih igraca i opet nije to bilo tako lose.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 nov 2014, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

Amfetamin
Kontakt:

Post Postao/la Amfetamin » 02 nov 2014, 18:39

Virtu4l je napisao/la:Fakat više ne mogu da upratim ove klonove, čuj Amfetamin :tokralju:
Ajax je napisao/la:Nisam tada toliko pratio forum tako da to stvarno neznam. Sve sto znam je da sam ja jako hvalio Ciru uvijek.
Imaš Ćirinu temu u arhivi, mislim da je prvo bila jedna pa je admin zaključao jer nije bilo šanse da se moderira, pa smo onda morali otvoriti novu uz odobrenje administracije. Pa ti procijeni kako je bilo.
Virtual :wave:
Radnicki Lukavac

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2014, 18:43

Ajax je napisao/la:I ako je bilo tako pod Cirom to je bila greska jer je evidentno veci strucnjak od Papeta. I siguran sam da bi sa njim na SP prosli grupu i imali realne sanse protiv Francuza. Jako malo je takvih trenera kao Ciro koji su spremni da vode ovu selekciju za ne tako veliku platu. Greska je sto je otisao a realno u revansu protiv Portugala je igrao bez nekih glavnih igraca i opet nije to bilo tako lose.
Ma dobro sad, Ćirina plata je bila mala na papiru, ali je imao klauzulu u kojem dobar dio novca od sponzora ide njemu (javnost je baratala sa 50%), zato je i pravio one cirkuse, što mu je svakako prolazilo. Tako da je njegov profit na našoj reprezentaciji bio poprilično velik.

Ja sam mu zamjerio ono sa Misimovićem na kraju, jbg, to mu nije trebalo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 nov 2014, 18:45

Ciro je veci strucnjak od Papeta i to stoji, ali je itekako licimjer i lazov. Sto je i dokazao u onoj situaciji sa Misimovicem. Iako, mora se reci, da je Ciro dosao stvarno da napravi nesto, djelimicno i zbog naroda u BiH, ali naravno, i i radi njegovog profita. 5000 KM mu je bila plata, ali kao sto @virtu4l kaze, on je sponzorskim ugovorima mnogo vise zaradjivao.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 nov 2014, 18:45

Virtu4l je napisao/la:
rishaaa je napisao/la:Ljudino, moReL' se naći put iz kuće ??? :urnebes: Lijepo je nekad izaći vani!!!
slika
Wisey je napisao/la:Što se referenci i sposobnosti u trenerskom poslu tiče, poređenje postignuća Sušića i Halilhodžića je smiješno.
Definitivno se to ne može upoređivati, ali to opet nije garancija uspjeha.
I tebi jedna :problem:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 nov 2014, 18:45

Virto,vidjeli smo ovu sliku mora,nego de nam sad reci šta je bilo kad te mama probudila ? :urnebes: Jesi išao u Sarajevo,barem pred stadion,ono 2h prije tekme! :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 nov 2014, 18:47

Virtu4l je napisao/la: Ma dobro sad, Ćirina plata je bila mala na papiru, ali je imao klauzulu u kojem dobar dio novca od sponzora ide njemu (javnost je baratala sa 50%), zato je i pravio one cirkuse, što mu je svakako prolazilo. Tako da je njegov profit na našoj reprezentaciji bio poprilično velik.

Ja sam mu zamjerio ono sa Misimovićem na kraju, jbg, to mu nije trebalo.
Plata nama obicnim navijacima nebi trebala da bude toliko bitna nego samo trenerski rezultati. Realno mu je to sa Misimovicem jedina veca mrlja mada i stoji da se je ta povreda desila u najgore moguce vrijeme. Dobro osim onoga da mu glavni igraci nisu ocistili kartone do baraza. U svakom slucaju pitanje je dali je ta greska bila dovoljna za smijenu. Po meni nije jer smo sada dobili jos losijeg trenera.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 nov 2014, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.