FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

harishp
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la harishp » 18 mar 2010, 00:24

Neutral je napisao/la:No kupuje se kvalitet ne "fuš" igrači ;)
Bayern ih vec sad ima vise od pola fus igraca.Sto jest jest.
Ostavi po strani tri,cetiri igraca ova sto valjaju krv ce propisati i protiv Freiburga garantovano.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 mar 2010, 00:33

Lahm, Robben i Ribery su svjetska klasa, Bastian je najbliži tome još. Poslije njih sljede Van Buyten i Demichelis koji su vrhunski igrač. Demichelis bio i svjetksa klasa dok je mislio na fudbal a ne na onakvu dobru ženu. I sada je u Argentini standaran, ali eto, griješi kao niko. Van Buyten je onda protiv Viola loše ofigrao jer se tek vratio nakon povrede, i nije bio nikako spreman, ali je morao igrati. Holger Badstuber, momak je vrhunski igrač na poziciji stopera, a na beku dobar, mlad , a već tako dobar. Van Bommel je tu i tamo, počeo je da igra kako zna, i drago mi je to. Golman nam je dobar i to je to. Klose vrhunski da ga ozljede ne zezaju, a Muller i Gomez također, s tim da je Muller sasvim mlad, a na Gomezu preveliki pritisak. Olić mašina.

Eto u kratkim crtama, s tim da je onaj Alaba stroj, sa 17 godina , igračina, samo da se nastavi furati.

Razlika je što je recimo u Barcelone sve vrhunsko osim lijevog beka te golmana. :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 mar 2010, 00:37

Treba vama timska igra, treba vama jedan igrač koji će uzimat lopte od odbrane a davat ih krilima, napadu... Trebate jaču odbranu jer Van Buyten, jednostavno, nije toliki kvalitet da jačeg i boljeg napadača sačuva. Treba vama još koja godina, sa ovakvim il boljim sastavom, da bude konkurenti u LP...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 mar 2010, 04:11

To je to u principu. Dati vremena igracima da sazriju, a onda pobrati plodove. 8-)
Samim tim sto su se u Bayernu odlucili davati sansu mladim igracima, govori u prilog tome da uspjeh svakako ocekuju u buducnosti. Muller, Badstuber, Kroos, Alaba, Contento su sve momci bez iskustva igranja velikih utakmica. Kad oni dodju na nivo na kojem je Bastian i Lahm, a koji su isto tako stasali iz Bayernove omladinske skole, odnosno pruzanjem prilike da igraju relativno mladi, u Bayernu ce moci reci da su prethodno vrijeme radili dobar posao. Zbog takvih stvari mogu razumjeti odluku da se proda Lucio, da se Bommelu ne produzava ugovor duze od godinu dana, da se ne dovodi drugi ekstra napadac, nego se daje sansa Mulleru da igra iza ili pored Gomeza.
Dosta dobrih stvari je uradjeno vec sad i zato se nalazimo u situaciji da se nadamo prolasku u polufinale LP, sto je vrlo moguce ako se izbjegne ekipa poput Barcelone. To je iz moje perspektive i nadam se da me nece neko sada citirati i reci da je protiv Arsenala ili Man Utd. Bayern nemocan.

Vecinu ovih stvari su uradili u Barceloni proteklih godina, a danasnje vrijeme je ono kada oni samo naplacuju minuli rad. Cak im je i druge igrace relativno lahko dovesti, jer svako zeli biti dio pobjednickog tima.
Vecina navijaca Bayerna ocekuje dobre rezultate vec sada, ali su svi svjesni da ce oni biti realniji u buducem vremenu. Na kraju krajeva je Uli, kada je izabran za predsjednika, podcrtao da je cilj Bayerna da osvoji LP do 2020. godine, jer imaju finansijku moc za takve planove. Sad je najbitnije pametno raditi, a ja cu moti cekati ako vidim da sve ide po planu.

Ovo je moje neko vidjenje trenutne situacije u Bayernu, a volio bih da se jos neko od forumasa osvrne na slican nacin, da vidim koliko se slazemo, odnosno da li stvari stoje ovako iz vase perspektive. 8-)
#divovi

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 mar 2010, 17:28

Glavna i osnovna stvar jeste rad sa mladim.Njemačka je osvojila nedavno u svim uzrastima prvenstvo Evrope i pokazala da u Bundesligi treba dati šansu talentima jer se bacanje para na ne baš provjerene igrače ne isplati.Bayern je platio cijenu toga dovodeći:Dos Santosa,Karimija,Sosa,Pranjic,Breifheid,Schlaudraff,Hashemian...
Zbog takvih igrača Bayernu danas nisu u sastavu fenomenalni igrači tipa Misimović,Trochowski,Jansen,Diara...
Jedan Rensing je doveden kao najveći talenat na golmanskoj poziciji u Njemačkoj, ali je 6 godina sjedio na klupi i propadao.Bayern je ove sezone napravio niz sjajnih poteza oko posuđivanja igrač što je prije bio slučaj samo sa Lahmom (Stuttgart).Posudba mlaog Kroosa,Brena,Otla,Sose može donijeti samo koristi.Sljedeće sezone u ekipu se vraća Kroos sad sa reputacijom sjajnog veznog razigravača kojeg ćete teško naći u Evropi.Ono što je Barselona uradila sa Iniestom,Pedrom , Messijem,Piqueom,Busquetsom danas im se itekako vraća.Bayernu novac nije problem koliko je problem privoliti nekog superstara da dođe.U posljednjih par godina zbog strmoglavog rasta kvalitete, atraktivnosti i finansijske konkurentnosti sve više se kvalitetni igrači odlučuju za Bundesligu.Mi danas možemo reći da Bayern ide pravim putem sa van Gaalom.Bayern će za 2-3 godine u Budstuberu, Kroos,Contentu,ALabi i Mulleru dobiti igrače ekstra klase i uz pojačanja kao što su Robben,Ribery... imat će šansu da se bori za najveći cilj u Evropi.Ono što će se narednih godina dogodite jeste veliki finansijski bum u Bundesligi koji je već krenuo.Mi danas imamo dvije ekipe u Njemačkoj čiji su vlasnici milijarderi (Hoffenheim i RB Leipzig).Ovaj drugi će vrlo brzo kročiti na bundesligašku scenu sobzirom na vrlo ambicijozan projekat austrijskog milijardera Dietricha Mateschitza.Malo ko zna da su prihodi Bundeslige u godini najsnažnije recesije premašili 2 milijarde (2,03 milij. eura) i da se nalazi odmah iza Premiershipa .Bayernov problem prijašnjih sezona jeste nedovoljna konkurencija koja se pojavila.Wolfsburg sa VW, Hsv sa novom upravom i Schalke sa Magathom narednih sezona će natjerati Bayern na velika ulaganja jer ova ekipa narednih sezona bez ulaganja će gubiti primat.I konačno ulazak Audija u Bayern je garancija da će u sezonama koje dolaze svaki klub imati problema da preotme Bayernu nekog igrača.Zar Chelsi i Real nisu najbolji primjer da se bez plana i strategije nema šta tražiti u Ligi prvaka.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 18 mar 2010, 17:34

kazete Bayern ima tradicionalnu srecu lahkog protivnika,jest ima al u DFB-Pokalu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 mar 2010, 12:23

Bayo i tradicionalna sreca u izvlacenju :roll:
MUD je spreman a sad sta vam bog dadne. :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 mar 2010, 12:28

Ja sam prezadovoljan žrijebom.Nismo dobili Barselonu,a Man UTd ruku na srce sem Rooney i nema neku posebnu ekstra klasu u napadu.Više su jaki kao kolektiv.Prođemo li Man Utd otvoren nam je put do finala.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 mar 2010, 12:31

Man utd je uz Barcu glavni favorit bilo bi lijepo da su ih izbjegli,ovako Manchester do finala moze sa pola snage...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 mar 2010, 12:34

Ocekivao sam ovako nesto, moram priznati da mi je u neku ruku i drago zbog stalnih prica oko Bayernove srece pri zrijebu. Koliko god United bio favorit, mislim da ce s njima biti lakse igrati nego recimo protiv Barce ili Intera.

Mozda je hendikep sto se prva utakmica igra na Areni, ali ko zna. Raduje me ovaj susret i mislim da nam sanse nisu za odbaciti. Naravno ukoliko se do ovog meca Bayernova forma popravi, u sto ne sumnjam.
Vom Jäger zum Gejagten

blaugrana-elva
Kontakt:

Post Postao/la blaugrana-elva » 19 mar 2010, 12:38

imate itekako sanse tandem ROBERI ako bude na nivou tesko Manchesteru ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 mar 2010, 12:44

Ako prodjete MUD morate pod hitno da naucite da perlate Francuski.
Nesto vas Francuski liz nije isao. :lol: :mrgreen:
Nemoze vam Frenki Beleven sve objasnjavati. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 mar 2010, 13:40

ovo sam prizeljkivao duel starih rivala...bice zanimljivo u svakom slucaju...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 mar 2010, 13:53

Ne bas lagan protivnik. Ocekivao sam CSKA ili Boredeaux, ali eto sreca nas nije pomazila. :D :D
Mozda je najveci plus sto u eventualnom polufinalu ne bi naletjeli na Barcu ili Inter, vec na relativno slabije protivnike, iako se to ne moze reci ni za jedan tim.
Uz oporavljenog Demichelisa i Gomeza i u punoj formi Riberya i Robbena mozemo svasta napraviti. Sanse su podjednake i nama i Unitedu, barem je to moje misljenje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Mrgood
Kontakt:

Post Postao/la Mrgood » 19 mar 2010, 14:14

Samo treba ne dati Rooneyu da "diše" i United je nemoćan. Nema više Ronalda sad je ona trkaća kokoš Nani koja se gubi stalno... Ima Bayern više šanse nego što većina misli, iako su igrački ispod Uniteda.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 19 mar 2010, 14:56

Tezak zrijeb, Mancho prejaka ekipa i moram reci da su favoriti. Bice tesko, njima je veca prednost sto uzvratnu igraju pred svojim navijacima. Ako Bayern misli proci, zadatak im je da povrijede Rooneya u prvoj tekmi i prolaz nam je zagarantovan :lol: :lol:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 19 mar 2010, 15:01

Moram reci da sam ocekivao da dobijemo Man Utd. Duel starih rivala sigurno ima sta ponuditi. Bice to sigurno dobre utakmice. Bayern nikako nije bez sansi u ovom dvoboju, vjerujem da ce to igraci dokazati na terenu.
#divovi

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 19 mar 2010, 15:51

Eto sad im se mozete osvetiti za '99 ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 19 mar 2010, 15:53

Adinjo je napisao/la:Eto sad im se mozete osvetiti za '99 ;)
Ima da im j.ebemo trunje :mrgreen: :mrgreen:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 mar 2010, 15:55

Heh, možda i interesantnija tekma od one Barcelona - Arsenal... Bit će zanimljivo vidjet reakcije navijača poslije prolaza jednog od ovih timova :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.