FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 18 mar 2010, 00:21

themaniaks je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:
themaniaks je napisao/la:2-0 i vise nego zadovoljan,igra i nije bila neka al meni je najvazniji rezultat.Sime i Culum najbolji danas ,Culum presjekao bruku lopti na sredini terena i sto je pohvalno prosao je bez kartona :lol: Iznenadio me je H.Beslija koji je veoma dobro odigrao.Sto se tice tribine,definitivno najbrojniji smo u BiH,navijanje nije bilo lose cak bolje nego protiv Celika,na momente se orilo Grbavicom ali uvijek moze bolje.Samo mi je krivo kad je ulazio Bajro,trebali smo ga koji put prozvati jer znamo svi koliko to igracima znaci,dokaz:Culum :)
Prozivali su Bajru sa sjevera cijelo vrijeme,koliko sam ja mogao skontati...
Ja sam samo cu da su Simica prozivali,a i da su ga prozivali nije to,to.Kad Jug zagrmi... :D

ne znam sta mislis pod prozivanjem sa sjevera su aplaudirali simicu a bajro je uso 2 minute i dobio zuti i onda je krenula zajebancija nemoj samo dres skinut...(ko lazo)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 18 mar 2010, 00:25

Zeljo-Sarajevo je napisao/la:Dobro zar je bitno Nogomet je rijec iz naseg pravopisa tako da nema razloga dizati frku oko toga?
Nogomet je divna riječ, ali se ne nalazi na našem grbu već odavno i to treba poštovati. Isto k'o kad komentatori namjerno griješe imena manje poznatih igrača. Recimo na Novoj je pisalo Mensur Svraka u potpisu. To mora biti namjerna greška, da pokažu koliko im je malo stalo do toga kako se on zove. Niko im nije sigurno rekao da se momak zove Mensur. Tako i ovi. Tretiraju nas kao da smo mali, nevažni, što je klasična provokacija. Možda ne bih mislio tako da im nisam slao mailove i da nisu jednom prilikom i stavili aktuelan grb. Amateri se furaju, to je sve.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 18 mar 2010, 00:27

AYAN je napisao/la:
Da ti nisi možda Ćiro Blažević..? :lol: :lol: :lol:
Ako treba, jesam ;) Bez euforije, moliću lijepo :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 18 mar 2010, 00:28

neznem jesili bio na sjeveru,ali su mu skandirali Bajrooo,bajrooo,bajrooo...i jos kad je jedan centar sut uspio izbiti glavom nastalo je "ludilo"..mislim da mu je to dovoljno za 2-3 min koliko je igrao...
1921-2011

Zeljo-Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo-Sarajevo » 18 mar 2010, 00:29

Ma ne pazi, slazem se da smo sada zvanicno FK i to tako treba da se i produkuje u javnosti ali to je vec problem FTV-a/BHT-a i njihovih lektora i urednika sto se ne trude da informacije provjere, da se malo update-uju... ali ajde nadam se da ce to sve doci na svoje, kad konacno sad imamo site zvanicni kluba koji funkcionise idealno i svakodnevno se osvjezava.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 18 mar 2010, 00:41

nikad_izvini je napisao/la:
AYAN je napisao/la:
Da ti nisi možda Ćiro Blažević..? :lol: :lol: :lol:
Ako treba, jesam ;) Bez euforije, moliću lijepo :mrgreen:
Ma ja bih rekao ipak da to nisi ti Ćiro... Ti si ćiro nas naučio da budeš optimista, a ne pesimista...

Druže, bolje da mi pogledamo utakmicu, a poslije ćemo reći svoje utiske...

Ja naravno neću biti razočaran i ako izgubimo, ali sa ovakvom disciplinom u igri voljenog nam Želje, ja sam veliki optimista.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 mar 2010, 01:02

Konačno rješenje
Vlada KS usvojila Prijedlog budžeta za 2010. godinu
Vlada Kantona Sarajevo je na danas održanoj 45. sjednici jednoglasno utvrdila Prijedlog Budžeta Kantona Sarajevo za 2010. godinu u iznosu od 699.900.000 KM. Utvrđeni Prijedlog Budžeta će biti upućen u skupštinsku proceduru po hitnom postupku, zbog obaveze usvajanja budžeta do kraja ovog mjeseca, kada ističe Odluka o privremenom finansiranju. Vlada je stavila van snage zaključak sa 42. sjednice o uvrđenom Nacrtu budžeta za ovu godinu.

Ovo sa sa x...
Da li neko zna je li isto ostalo za klubove...ona mizerna sica...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 mar 2010, 01:07

Bekrić: Nema euforije, korak po korak do titule
Plava lokomotiva gazi sve pred sobom. Željezničar je večeras došao do treće pobjede u nizu, bez ispaljenog metka na Grbavici pala je Zvijezda iz Gradačca.

Plavi su pobjedom od 2-0 nad gradačačkom Zvijezdom nastavili seriju pobjeda na startu proljetnog dijela Premijer lige BiH.
Skor od 8-1 i tri pobjede u prva tri proljetna kola bio je dovoljan da Željezničar zasjedne na drugu poziciju prvenstvene tablice i definitnvo se uključi u titulu prvaka.
Među navijačima Željezničara ovih dana vlada velika euforija a kako i ne bi kada se njihovi ljubimci nakon nekoliko sušnih godina bez pravog rezultata bore za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.
Trenutno ponajbolji igrač Premijer lige, Samir Bekrić vjeruje da Željezničar može do titule ali i da im euforija još uvijek nije potrebna.

Zahvaljujući nizu dobrih rezultaata sada smo tu gdje jesmo, u vrhu tabele i na ovome ne smijemo stati. Nakon dvije vezane pobjede, znali smo da nas očekuje teška utakmica protiv Zvijezde koja je na Grbavicu došla rasterećana ali smo na sreću slavili i nastavili pobjedonosni niz. Idemo korak po korak, tj. od utakmice do utakmice. Ima još dosta da se igra i euforija nam sada ne treba. Ovo je tek početak ali ako nastavimo ovako, vjerujem da nam titula neće izmaći, kazao je Samir Bekrić za S.portin.ba.

Željezničar se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa tri boda zaostatka za vodećim Borcem koji na svom kontu ima 37 bodova. Priliku da sustignu Banjalučane, igrači Željezničara imat će već na narednom gostovanju kod ekipe Zrinjskog.

Zrinjski je vrlo neugodna ekipa što su pokazali i na današnjem gostovanju kod Slavije gdje su slavili pobjedu. Oni imaju dobar tim i dobrog trenera i mislim da će dati sve od sebe za pobjedu u subotu. Nama preostaje da se što je bolje moguće pripremimo u ova dva-tri dana i da u Mostaru odigramo onako kako znamo i možemo i vjerujem da protiv Zrinjskog možemo do bodova i nastavka uspješne serije. Bit će to bez sumnje zaista dobra utakmica u kojoj ćemo mi nadam se izaći kao pobjednici, kazao je Bekrić.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 mar 2010, 02:00

ŽELJO PREKO ZVIJEZDE NASTAVIO POHOD KA VRHU

Željezničar je i u ovom kolu nastavio sa serijom pobjeda, nakon što je na Grbavici sa 2:0 savladana Zvijezda iz Gradačca.

slika

Željezničar je od prvog sudijskog zvižduka jasno stavio do znanja gostima iz Gradačca da u ovom susretu želi odnijeti sva tri boda. Plavi su prvi put zaprijetili gostujućem golmanu Kariću, koji je zaustavio šut Harisa Bešlije. Potom je šut oprobao i Mešanović, ali bezuspješno.

Željo je poveo u 20. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, Šimić nekako uspijeva šutirati, lopta se odbija od jednog igrača Zvijezde i završava u mreži gostiju za 1:0.

Nakon postignut gola, tempo igre je prilično pao. Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti još samo prilike Mešanovića i Stanića, ali se rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme, odnosno njegov uvodni dio, donio je pravu uspavanku na terenu. Domaći su, zadovoljni rezultatom, umrtvili igru, te se igra uglavnom odvijala na sredini terena. Zvijezda je prva zaprijetila u 55. minuti šutem Hamzića, ali Šehić brani. Gosti su ponovo zaprijetili u 61. minuti, kada je šutirao Vasilić, ali opet se istakao golman Željezničara.

Željo je u 63. minuti imao sjajnu priliku za povećanje prednosti, ali Mešanović je na trenutak oklijevao pred golom Zvijezde, te je odbrana gostiju iz Gradačca uspjela otkloniti opasnost.

Plavi su deset minuta prije kraja poveli sa 2:0. Nakon prekršaja nad Rovčaninom u kaznenom prostoru Zvijezde, sudija pokazuje na najstrožiju kaznu. Loptu je uzeo Samir Bekrić i poslao je u jednu, a golmana u drugu stranu za konačnih 2:0.

Željezničar – Zvijezda 2:0 (1:0)
Stadion „Grbavica“. Gledalaca: 8.000. Sudija: Elvis Prošić (Cazin). Strijelci: 1:0 Šimić u 19, 2:0 Bekrić (jedanaesterac) u 81. minutu. Žuti kartoni: Šehić, Spahić (Željezničar), Karić, Prodanović, Jusić, Kovačević (Zvijezda).
Željezničar: Šehić, Radovanović, Bajić, Bogičević, Šimić, Bekrić, Stanić (od 74. Minuta Rovčanin), H. Bešlija, Čulum, Mešanović (od 87. Spahić), M.Bešlija (od 88. Svraka). Trener: Amar Osim.

Zvijezda: Karić, Nezić, Morankić, Prodanović, Šest, Đorić (od 63. Kovačević), Jusić, Delić, Vasilić, Hamzić (od 85. Stanković), Omeragić (od 46. Huseinbašić). Trener: Zoran Ćurguz.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 18 mar 2010, 08:25

Nadam se da je Amar jučer stigao trknuti do Lukavice da pogleda na (ne)djelu dva naša naredna protivnika.
Neće biti lahko jer škutori će biti nafurani, nije šala dolazi Željo. Ako ne pobjede oni su sa visokim plasmanom ove sezone sigurno završili. Međutim, bez straha odigrati kvalitetno i može se do barem do boda. Jedino me je strah da nas ne pokradu k'o pitare kakvim golovima iz offside-a ili izmišljenim penalima.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 mar 2010, 08:35

UKratko da i ja napisem koju o utakmici sinoc...

Od pocetka smo stvarali pritisak i imali smo 3-4 sanse preko Mesanovica i H.Beslije,a imali smo u prvih 10 minuta 5 kornera (mozda i vise),nakon 20.minuta smo poveli preko Simeta koji je bio i najbolji pojedinac sinoc na terenu,posebno kada je trebalo stvoriti visak na desnoj strani,mada je par puta jeftino ispao nazad al' et,nakon pola sata je Sehic trebao dobiti crveni,rusi covjeka van 16.-terca a sudija mu daje samo zuti i nekako nakon te situacije smo totalno stali,nije vise bilo dominacije cak je Zvijezda nesto i pokusavala ali nista posebno napravili nisu.Drugo smo otvorili ponovo agresivno ali taj pritisak je trajao svega 5-6 minuta i ponovo smo stali,Zvijezda nastavila sa pokusajima i svorili su jednu dobru sansu,ali je Sehic uhvatio loptu,situacija kod penala je jasna,Daka stize do lopte prije golmana koji ga rusi,nakon toga se Rovcanin raduje kao nikad' do sada (sta mu bi)!

Sve us vemu zasluzena pobjeda ali i dokaz da nemamo jos uvijek 18 jednako dobrih igraca u klubu,od ovih sto su "upali" Bogicevic i H.Beslija najbolji,ovaj drugi je morao zabiti bar jednom jer je imao 3 odlicne sanse,dok je Bogicevic odbradio sve kako treba ali vidi se da jos nije uigran,od ostalih Simic,Alen i Culum na nivou ono ostalo se nekako provuklo,sada u Mostar idu bez pritiska i sve je moguce...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 mar 2010, 09:13

nikad_izvini je napisao/la:Čitajući pojedine komentare, imam osjećaj da bi eventualno neosvajanje titule bio neuspjeh ? :shock: :roll:
Čuj ovog, tri boda iz Mostara i titula ko kuća. Onaj drugi piše, Travnik, Slavija, Rudar P očekuje 9 bodova al eto i sa 7 je zadovoljan :lol:
Ja likova :roll:
Izvini što se nakon toliko godina radujemo, što smo u igri za sami vrh u svim takmičenjima, stvarno šteta.

Ponovo jedno predivno veče u Dolini, igru briši, bodove piši. Rutinska pobjeda, u prvih 30 minuta smo pokazali koliko možemo, opsada gola, mnogo prilika, a kad je prva lopta ušla u mrežu mislim da je Amar povukao ručnu. Ne znam šta imate protiv Šehe, skinuo je onaj jedan zicer kad je igrač Zvijezde izašao pred njega, kasnije nije imao mnogo posla. Bešlija je imao jednu jasnu situaciju, kada je po mom mišljenju trebao uposliti Mešanovića, ali eto, želja za golom je presudila.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 mar 2010, 09:16

Esii TM87 je napisao/la:Prozivali su Bajru sa sjevera cijelo vrijeme,koliko sam ja mogao skontati...
Ma da, ali uglavnom u lošem kontekstu.

Malo me je Bajro iznervirao, napravio je bespotreban žuti karton, pa je minut poslije toga opet luđački startovao, zamalo dva žuta za minut.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bang
Kontakt:

Post Postao/la bang » 18 mar 2010, 09:37

Esii TM87 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Na državnoj televiziji smo i večeras predstavljeni kao Nogometni klub.
Ma ova Medina Sehic nesto ovo forsira NK..jedino kad ona radi izvjestaj predstavlja nas kao NK..
A kad je bio pregled?

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 18 mar 2010, 09:41

Ovako je to bilo sinoc!! :))

PONOSNO I HRABRO

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 18 mar 2010, 09:47

Old tawn je napisao/la:Ovako je to bilo sinoc!! :))

Sta reci.......mozda FANTASTICNO, je prava rijec.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 18 mar 2010, 09:52

Da li je organizovan odlazak u Mostar?
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 18 mar 2010, 09:53

Sudjenje je katastrofalno, golman koji napravi prekrsaj van sesnaest metara treba dobiti crveni karton, ali ne i u nasoj ligi, par prekrsaja u korist Zelje, dok je u jednoj situaciji trebao pustiti prednost.... drugo poluvrijeme nisam imao volje da gledam!

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 18 mar 2010, 10:02

trebevic je napisao/la: Sudjenje je katastrofalno, golman koji napravi prekrsaj van sesnaest metara treba dobiti crveni karton, ali ne i u nasoj ligi, par prekrsaja u korist Zelje, dok je u jednoj situaciji trebao pustiti prednost.... drugo poluvrijeme nisam imao volje da gledam!
E nek si nam to rekao ovako.Cim si ti dosao nije to moglo na dobro izaci 8-)
PONOSNO I HRABRO

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 18 mar 2010, 10:47

Sta sve covjek nece procitati na forumima. Dosta sto 90 minuta moram slusati ANTITALENTE oko sebe na sjeveru a onda jos i pojedine komentare na forumu. Jedan mi iznad glave sjedi i od sedme minute psuje igracima. Ne valja mu Beslija, Sehic, Bajic, Stanic, Bekric, ... Skoro niko ne valja citavu utakmicu da bi se ispostavilo da on pojma nema ko je koji igrac. Kad je Osim zamjenio mjesta Stanicu i Besliji on je nastavio da psuje Besliji kad Stanic dobije loptu. A nije jedini na tribini.
Zar sad kad smo dali Celiku 4 gola MORAMO svakom na Grbavici dati 4 i vise? Zar tek nakon toliko golova utakmica bude ona prava? Zar nije dovoljno to sto su stvorili jos 5-6 odlicnih sansi pored 2 gola? To sto su pokazali da mogu napraviti presing i napadati na go kad god hoce? To sto 90 minuta trce, uklizavaju i bore se za svaku loptu? Nista to izgleda nije dovoljno dok ne zabiju najmanje 4 komada, jer Boze moj, ljudi dolaze radi puno golova i sve ispod 4 je "bruka!
Treba ih shvatiti jer je utakmica protiv Zvijezde bila psihicki za,ebana. Rijec je bilo o utakmici sa, realno, slabijim protivnikom kojeg su "morali" pobjediti da bi ovjerili bodove iz SIrokog. I protivnikom kojeg do sada u prvenstvu nikad nisu dobili. Nije jednostavno igrati takve utakmice,

Bez novih zutih kartona (osim Bajre) i bez povreda sa dva gola u mrezi protivnika. Sve u svemu, ja sam zadovoljan jucerasnjom predstavom.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso i 34 gosta.