FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

drop
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la drop » 17 mar 2010, 22:55

Messi -van konkurencije iz poznatih razloga ,mislim da svi mi ljubitelji fudbala (nebitno za koga navijali) možemo biti pocastvovani što živimo u ovom vremenu-vremenu Lionel Messia i što možemo uživati u poeziji na terenu koju ovaj umjetnik redovno stvara.
Odlicni - Toure,Pique,Alves.
Vrlo dobri -Iniesta i Pedro (zabio drugi gol)
Ostali dobri i solidni...sve u svemu rutinski odrađena utakmica,4 gola u mreži švaba,dosta dobrih akcija i kombinacija.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 mar 2010, 22:58

Cime ga onda Maradona hrani,pa onako vazda nejak u repci :?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 mar 2010, 23:00

Kao i sto sam najavio rutinska igra i rutinska pobjeda. Jedino mi je krivo sto sam zbog Krkica pao na kaldionici, jer sam odigrao da ce biti konacan rezultat 3-0, no nema veze. Mislim da nikad ne treba izdvajati nekog pojedinca, jer kao ekipa treba i pobjedjivati i gubiti utakmice, ali Messi definitivno nije s ove planete. Ostali su isto odigrali na nivou i ovo je ona Barca koja je prosle godine osvojila sve sto se moze osvojiti. Pep je bio upravu kada je rekao da kako se sezona bude blizila kraju da cemo igrati sve bolje i bolje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 mar 2010, 23:02

Ja ne smijem ni komentarisat Messia, jednostavno, hmm, pa neću rekao sam :D
Toure mi je pored Messia bio najbolji, jednostavno, bilo ga je na svakom pedlju Camp Nou-a... Svaka čast..
Ostali igrači su svi extra odigrali al sam Henry-a gledao pod lupom, nekako, neće ga, il su godine il, hmm, ne znam... Nije to onaj Henry koji je igrao kod nas...

Svaka čast, definitivno se prvi konkurent za osvajanje LP
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 17 mar 2010, 23:04

harishp je napisao/la:Cime ga onda Maradona hrani,pa onako vazda nejak u repci :?
Argentincima bi bolje bilo da ih Braco iz Vrbanjuse vodi nego onaj junkie koji ima manicno-depresivne napade psihoze u svlacionici i koji svojim reprezentativcima pušta ozbiljnu klasicnu muziku pred odlucujuce utakmice.
Za njega je i Mikado strucnjak , to se mora priznati.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 mar 2010, 23:08

GunnerS je napisao/la:Ja ne smijem ni komentarisat Messia, jednostavno, hmm, pa neću rekao sam :D
Toure mi je pored Messia bio najbolji, jednostavno, bilo ga je na svakom pedlju Camp Nou-a... Svaka čast..
Ostali igrači su svi extra odigrali al sam Henry-a gledao pod lupom, nekako, neće ga, il su godine il, hmm, ne znam... Nije to onaj Henry koji je igrao kod nas...

Svaka čast, definitivno se prvi konkurent za osvajanje LP
Cuva se za Londonske crvene. Mora se malo prisjetiti sretnih i uspjesnih dana. :mrgreen: :mrgreen:

Veceras Barca perfektna. Messi odlican. Usao je u odlicnu formu. U samo nekoliko dana 5 golova.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 mar 2010, 23:10

Hehe, ma kakvi, njemu je Arsenal sve i svakako se on vraća tamo poslije svog završetka karijere, msm, tako je najavio...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 mar 2010, 23:17

GunnerS je napisao/la:Hehe, ma kakvi, njemu je Arsenal sve i svakako se on vraća tamo poslije svog završetka karijere, msm, tako je najavio...
Vjerujem da ce se vratiti, ali ako bih se ja pitao vratio bih ga da igra jednu sezonu. Ipak je tamo proveo najbolje trenutke svog zivota. ;)

Imam neki osjecaj da ce Inter zapasti Barcu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 mar 2010, 23:18

Heh, Wenger ;) Samo ću ti to reć.

Barcelona - Manchester United 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 mar 2010, 23:56

drop je napisao/la:
harishp je napisao/la:Cime ga onda Maradona hrani,pa onako vazda nejak u repci :?
Argentincima bi bolje bilo da ih Braco iz Vrbanjuse vodi nego onaj junkie koji ima manicno-depresivne napade psihoze u svlacionici i koji svojim reprezentativcima pušta ozbiljnu klasicnu muziku pred odlucujuce utakmice.
Za njega je i Mikado strucnjak , to se mora priznati.
:lol: :mrgreen: :lol:
Nego sta mislite da li bi Messi,Roney i Dzeko mogli da igraju zajedno u jednoj te istoj ekipi tojest u prvoj postavi odjednom.Zamisli ovu trojicu zajedno :shock:
Ako moze jos malo pa ce Perez da zove vec oko uplata. :lol: :mrgreen:
Valja mijenjati kloceve od Ronalda,Kake,Benzeme itd. 8-)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 18 mar 2010, 00:48, ukupno mijenjano 3 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 17 mar 2010, 23:59

A sada u 1/4 finala dobiti Bayern za stara dobra vremena i laganini :P copy/past igru kao protiv Stuttgarta :P
hehe, šala, ma ko god da dodje dernek je zagarantovan 8-)
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 18 mar 2010, 00:02

Samo bi volio da izvuku bajerna, pa da onaj van gal dobije po ušima...

Nemogu ga gledat kolko mi je čovjek odvratan...pravi onaj holandski hinjaroš

aL yebo barcelonu....Željo šampion... :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 mar 2010, 00:04

Barcelona_1899 je napisao/la:A sada u 1/4 finala dobiti Bayern za stara dobra vremena i laganini :P copy/past igru kao protiv Stuttgarta :P
Bas za stara dobra vremena. ;) :D

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 18 mar 2010, 00:16

omerbavarac je napisao/la:
Barcelona_1899 je napisao/la:A sada u 1/4 finala dobiti Bayern za stara dobra vremena i laganini :P copy/past igru kao protiv Stuttgarta :P
Bas za stara dobra vremena. ;) :D
Baš :mrgreen: tu je dernek zagarantovan bilo bi 5-6 golova najmanje posto obe ekipe igraju napadacki
David Villa #7

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 18 mar 2010, 00:19

idemo dalje
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 18 mar 2010, 00:23

AYAN je napisao/la:Samo bi volio da izvuku bajerna, pa da onaj van gal dobije po ušima...

Nemogu ga gledat kolko mi je čovjek odvratan...pravi onaj holandski hinjaroš

aL yebo barcelonu....Željo šampion... :mrgreen:
:lol: no koment :mrgreen:
David Villa #7

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 mar 2010, 00:32

Ne treba nikoga potcjenjivati i prizivati zlu sudbinu, al jednostavno niko nam nije ravan danas u svijetu fudbala, volio bi da izvucemo Arsenal pa da gledamo lijepu utakmicu, a posto mi je i Arsenal onako drag, bolje i za njih da se sto prije ispune gradjansku dužnost i ispadnu pa nek se posvete engleskoj ligi i da je napokon osvoje. Nakon sto je Celzi ispao ja ne vidim zaista ko bi nas na bilo koji nacin, osim nekim cudom izbaciti, imamo vrhunske pojedince i ivrhunsku timsku igru, trenera koji je pametno tempirao formu i sacuvao igrace od povreda, ne vjerujem da moze doci do nekog opustanja i neozbiljnosti je Pep o nece nikada dopustiti, sve u svemu, svaka cast i Bayernu, Unitedu, Interu, Lyonu, ali ova generacija Blaugrane je drugi svijet za sve, i nama koji navijamo za Barcu posrecilo se da gledamo nas klub u njegovim vjerovano najboljim godinama u istoriji.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 mar 2010, 00:35

Romariooo je napisao/la:Ne treba nikoga potcjenjivati i prizivati zlu sudbinu, al jednostavno niko nam nije ravan danas u svijetu fudbala, volio bi da izvucemo Arsenal pa da gledamo lijepu utakmicu, a posto mi je i Arsenal onako drag, bolje i za njih da se sto prije ispune gradjansku dužnost i ispadnu pa nek se posvete engleskoj ligi i da je napokon osvoje.
Heh, u ovoj utakmici bi bilo sve otvoreno. Nemate ni vi granitnu odbranu pa da vam se ne može dat 2-3 gola, a čak i više, a mi imamo sigurno jaču odbranu... Al dobro, da ne ulazimo u raspravu, ako nas izvuku zajedno, mogli bi se analizirat ;)

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 18 mar 2010, 00:40

Ne bih volio Arsenal...oni su mi ubjedljivo najdraži engleski klub i ne bih volio da ih izbacimo odmah 1/4 finalu.
Volio bi ih vidjeti u finalu,kao onda u sezoni 2005/06 pa da vidimo kvalitetno finale za sve fudbalske sladokusce.
Ne bih volio ni Manchester u 1/4 jer su opaka ekipa i bilo bi svega.
Bayern bi bio idealan, oni mi nekako izgledaju najslabiji od ovih što su prošli dalje...poštujem bavarce kao veliki klub ali nebi se dobro proveli...bila bi to repriza od prošle godine.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 mar 2010, 01:07

Mi smo vjerovatno jedina ekipa koja do kraja igra "totalni fudbal", svakoj drugoj ekipi ipak nesto fali. Mislim da se vise ne moze govoriti o Barcinoj odbrani ili napadu, jer branimo se i napadamo svim igracima i tu je tajna naseg uspjeha. Vidjeli smo veceras kako nas desni bek Alves u nekoliko navrata igra ono sto izraziti spic igra, dolazi u srce sesnaesterca, petom ostavlja loptu, onda igra krilo, ponekad i playmakera, Yaya igra sve od stopera do ofanzivnog veznog, sve to zbuni odbrane protivnicke i tako i padaju golovi, dok nasi stoperi cesto idu naprijed ili igraju kao playmakeri od kojih i pocinju napadi. Nasa odbrana najbolja je nas posjed lopte i pressing, znalo se desiti da u nekim utakmicam napadaci kao Ronaldo, Ribery, Benzema, Rooney za cijelih 90 minuta skoro i ne vide loptu, i to je najbolja odbrana, uostalom tu je i statistika koja kaze da u Evropi najmanje golova prima upravo Barca. A pored toga, zadnja linija (Alves, Puyol, Pike, Abidal, i zamjene Milito, Markez, Maxwel, Cirginski) ako nije najbolja na svijetu, onda sigurno nije ni losija od bilo koje druge ovako po kvalitetu igraca samih.
Ovakva vrhunska odbrana i donosi prevagu i dominaciju Barci, sto se tice napada tu nema potrebe ista pricati, skoro uvijek smo imali najbolje napadace svijeta, ali nismo ovako mocno izgledali. Sjetimo se samo imena i velicina kakvi su bili Ronaldinjo, Ronaldo, Romario, Figo, Rivaldo, Stickov, Haggi, Lineker, Maradona, Krojf..., nema vjerovatno ekipe na svijetu kroz koju je proslo toliko velemajstora, ali i s njima nismo uvijek imali rezultate jer se nismo znali braniti, medjutim sad je to drugacije i zato dominiramo.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.