Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2014, 21:56

Goalgetter je napisao/la: Treba se isto reci, da onaj sastav koji je istrcao protiv Argentine na Marakani, najjaci sastav u historiji ove reprezentacije, i da jaci tim nikada nismo imali.
:salut: :salut: :salut: :salut: :salut:

Hajde sad zamisli da smo odigrali protiv Argentine sa onim istim sastavom kao sada protiv Kipra ili Walesa bili izvukli 1:2. :hmmmmm: :hmmmmm: Ja mislim da bi nas ljudi unistili po krilima di Maria i ostali. Primili bi pet komada kao sto je SCG na SP prije deset ili koliko vec godina. Cak i sa velikom greskom Kolasinca i nedovoljno spremnim Bicakcicem mi smo odigrali partiju iz snova i cijeli svijet se nam je divio tu noc i govorio da mozemo proci grupu. I to sve protiv jedne velesile i finaliste SP.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 31 okt 2014, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 okt 2014, 21:59

Ajax je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Treba se isto reci, da onaj sastav koji je istrcao protiv Argentine na Marakani, najjaci sastav u historiji ove reprezentacije, i da jaci tim nikada nismo imali.
:salut: :salut: :salut: :salut: :salut:

Hajde sad zamisli da smo odigrali protiv Argentine sa onim sastavom protiv Kipra ili Walesa bili izvukli 1:2. :hmmmmm: :hmmmmm: Ja mislim da bi nas ljudi unistili po krilima di Maria i ostali. Primili bi pet komada SCG na SP prije deset ili koliko vec godina.
Nikad se ne zna druze. Ja se pitam, sta bi bilo da nije bio onaj nesretni autugol? Nakon onog autogola, Argentinci su totalno izvadili tempo iz igre, a krenuli su stvarno nabrijani onih prvih minuta. Mozda bi i mi preuzeli inicjativu nakon pocetne nervoze, dosli do svojih sansi, dosli u vodstvo, ko ce znati. Rani autogol je poremetio sve planove.... A da je izisao sastav kao protiv Kipra petarda bi bila neupitna. :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2014, 22:06

Goalgetter je napisao/la: Nikad se ne zna druze. Ja se pitam, sta bi bilo da nije bio onaj nesretni autugol? Nakon onog autogola, Argentinci su totalno izvadili tempo iz igre, a krenuli su stvarno nabrijani onih prvih minuta. Mozda bi i mi preuzeli inicjativu nakon pocetne nervoze, dosli do svojih sansi, dosli u vodstvo, ko ce znati. Rani autogol je poremetio sve planove.... A da je izisao sastav kao protiv Kipra petarda bi bila neupitna. :mrgreen:
Zna se da smo se nadigravali sa Argentinom izgledali smo kao momcad koja ima glavu i rep. Cak nas ni gol u prvim minutima susreta nije pokolebao i ako smo igrali samo sa jednim napadacem igrali smo napadacki sto nekima nije jasno ocigledno. Cijeli svijet se nam je divio. Mada u neku ruku steta da nije izveo dijamant protiv Argentine jer pitanje je dali bi bio jos selektor jer bi se obrukali. A sada igramo za **** nema sirine nema krila. Lulic se trosi na beku i skrivi jos pokoji gol. Jedino nas svjetska klasa Dzeke i Pjanica drzi na nekom minimumu a ne Pape. Cak i gol protiv Belgije bio rezultat individualne akcije Pjanica i Dzeke i nema nikakve veze sa taktikom.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 31 okt 2014, 22:09

Ajax je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Nikad se ne zna druze. Ja se pitam, sta bi bilo da nije bio onaj nesretni autugol? Nakon onog autogola, Argentinci su totalno izvadili tempo iz igre, a krenuli su stvarno nabrijani onih prvih minuta. Mozda bi i mi preuzeli inicjativu nakon pocetne nervoze, dosli do svojih sansi, dosli u vodstvo, ko ce znati. Rani autogol je poremetio sve planove.... A da je izisao sastav kao protiv Kipra petarda bi bila neupitna. :mrgreen:
Zna se da smo se nadigravali sa Argentinom izgledali smo kao momcad koja ima glavu i rep. Cak nas ni gol u prvim minutima susreta nije pokolebao i ako smo igrali samo sa jednim napadacem igrali smo napadacki sto nekima nije jasno ocigledno. Cijeli svijet se nam je divio. Mada u neku ruku steta da nije izveo dijamant protiv Argentine jer pitanje je dali bi bio jos selektor jer bi se obrukali. A sada igramo za **** nema sirine nema krila. Lulic se trosi na beku i skrivi jos pokoji gol. Jedino nas svjetska klasa Dzeke i Pjanica drzi na nekom minimumu a ne Pape. Cak i gol protiv Belgije bio rezultat individualne akcije Pjanica i Dzeke i nema nikakve veze sa taktikom.
Mi smo protiv Argentine odlicno izgledali. Do zadnje sekunde sam bio siguran da cemo bar bod osvojiti al eto nije nam se dalo. Nakon toga pocinju Safetove nazovi "taktike" gdje se ne zna kud ko goni i sad smo tu gdje jesmo. Zali Boze one igre. :(
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 31 okt 2014, 22:31

Mislim da u zadnji par utakmica Pjanic nije pokazao svoju formu iz Rome u repki, a i poprilicno mu djeluje nervozno i non stop prigovara sudcima i mase rukama sto je znak da nesto nije u dure ili je psihicki nestabilan ili ima bas tako jaku zelju za pobjedom i dokazivanjem kada igra za repku.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 31 okt 2014, 22:44

VanBasten je napisao/la:Realno ne treba nam Miske. Treba nam da Pape stavi krila da igraju krila, bekovi bekove, stoperi stopere... Vedu na klupu. I naravno, Pjanića tamo gdje mu je mjesto.
Realno,bez Misimovica i Spahica mi smo 50% slabija reprezentacija bez obzira u kakvoj formaciji igrali.
Uostalom,to se vidjelo odmah u prvoj utakmici bez njih a i svim ostalim,mi smo izgubili igru,nemamo nikakvu igru,ne znamo sta igramo,igramo na silu,na neki ho-ruk.
Zavaravanje nece pomoci.Dovoljno je vidjeti ko je zamijenio ove igrace Misimovica Susic a Spahica Hadzic.
Svaka daljna prica je suvisna.
Upravo Pjanicu,suprotno pisanjima raznih forumskih i drugih strucnjaka,najvise nedostaje Misimovic,nedostaje mu igrac sa kojim ce drzati kontrolu lopte i igre,ovako sam ne moze,sto se jasno vidi u nasoj igri.
U tri utakmice nismo sastavili pet uspjesnih pasova za redom,o cemu mi pricamo.

Misimovic se nece vratiti ni da ga mole ali sigurno se ne bi oprostio da nije bilo nezahvalnika i njihovih bljuvotina.

Nasa reprezentacija i nasa igra,ona prije i na svjetskom prenstvu je pocivala na cetiri stuba,Dzeko,Spahic,Pjanic,Misimovic.Dva stuba sad nedostaju i to nije ni blizu onoga sto smo imali.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 nov 2014, 00:55

@Virtu4l poznajem ovde kao i sve ostale malte ne i nekad se slazem sa njegovim postom, nekada ne. Jedan od mojih postova (ako mogu reci prvih) vezano za Misketa i Pjanica na ovoj temi je bilo, da ne razumijem kako Miske gusi Pjanica kao sto je se govorilo ovde, i ako se dobro sjecam, mislim da je se @Virtu4l slozio oko toga. Ja to gusenje nisam nikada ni vidio, ali je se govorilo ovde o tome kako je to problem. Mislim da je i Pjana govorio sam, da mu povucenija pozicija bolje odgovara, ali znamo da je igrao i ofanzivnije pozicije kada je trebalo.
Mislim da je to ono sto vam sad @Virtu4l govori i vjerujem da ga "grdi" jer zna da Pjana ima potencijala da bude u samom vrhu i to zeli da vidi kao i svi mi, a pogotovo sad radi onih koji su tvrdili da je Miske problem, sada zeli da vidi to sto je se govorilo. Ja iskreno mislim da od Dzeke i Vede ne mozemo nesto puno vise ocekivati, barem ja ne ocekujem vece neke promjene u formi, mada su i ovako postigli u fudbalu sto niko od nas nije i svaka im cast, dok kod Pjane mozemo da ocekujemo jos da napreduje (iako je za mene Pjana vec jedno vrijeme klasa igrac).

Sve to na stranu sad, za mene onaj pas Pjane je bio par excellence i ja licno takve pasove uvrstavam u sami vrh ljepote, brzine i inteligencije da ocijeni kada je pravi momenat za to. Po meni, potez utakmice. Moj dres od reprezentacije aBd ce biti svakako od Pjanica i to vec govorim dugo vremena, cekam samo pravu priliku da nabavim dres. Bravo Pjana, puno srece!

:bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 01 nov 2014, 01:31

Polo je napisao/la:Mislim da u zadnji par utakmica Pjanic nije pokazao svoju formu iz Rome u repki, a i poprilicno mu djeluje nervozno i non stop prigovara sudcima i mase rukama sto je znak da nesto nije u dure ili je psihicki nestabilan ili ima bas tako jaku zelju za pobjedom i dokazivanjem kada igra za repku.
Ne odgovara mu formacija nikako, samim tim dolazi do nezadovoljstva i nervoze nakon sto mu ne ide, to je normalno.

Samo ne znam zasto igraci, pogotovo Dzeko koji ima autoritet, sute, zasto ne kazu konjini sta im najvise odgovara.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 nov 2014, 06:27

Murga kontamo se, kao i uvijek :salut:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 01 nov 2014, 13:41

Jako u 15:00 danas protiv Napolija, pa gdje taj termin nađoše majku mu :nene:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 nov 2014, 13:57

Pjanic se morat navikavat na ritam srijeda-subota/nedelja, ako misli biti vrhunski igrac. Ako ce ostajat bez daha svake subote, onda ...
Vec godinama gledamo kako istu muku muci, a to je slaba kondicija. Ako skocimis Modric moze trcat, moze i on, iste su gradje.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 01 nov 2014, 14:21

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Manolas, Mapou, Cholevas; Pjanic, Keita, Nainggolan; Florenzi, Totti, Gervinho
:bih:

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 01 nov 2014, 15:12

Roma primila 3 gola za 9 min, doduse dva su iz offsidea :lol: ali Benitez kopiro Guardiolu, preslikana utakmica zasad, Roma ne moze centra preci
DD

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 nov 2014, 15:20

Slobodnjak na njegovom mjestu on garib ne smije ni pomislit da suta , vec gleda kako da Tottiju udovolji.
Bas nema muda, to pokazuje i u reprezentaciji.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 nov 2014, 15:25

Opet ista situaicja...nevjerovatno kakva je pickica.

skrozanoniman
Kontakt:

Post Postao/la skrozanoniman » 01 nov 2014, 15:28

Totti je u posljednjih svojih desetak nastupa bio igrac manje na terenu za Romu.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 01 nov 2014, 15:29

Baglama ocigledno nisi upoznat s Romom, to kazes pickica samo da popljujes Pjanica, da je Juninho stigao u Romu Totti bi izvodio slobodnjake izvodit ce ih dokle on hoce
DD

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 01 nov 2014, 15:30

Tottiju u Romi niko ne smije uzeti slobodnjak dok mu on ne dozvoli, tako da ti i ne stoji baš ta priča. Kada nema Tottija Mire izvodi slobodnjake. Inače vidi se da je raspoložen danas imam osjećaj da bi mogao postići pogodak.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 nov 2014, 15:36

Samo kazem da bi trebao biti vise bezobrazan, kao Ljajic npr. Totti upropastio oba slobodnjaka umjesto sto bi Pjanic mozda zabio gol. Nije Pjanic neki levat vise, to je momak s reputacijom ponajboljeg veznog u Ita, a ta reputacja podrazumjeva i odlicno izvodjenje slobodnjaka.

Kad je ovako nenametljiv i ne cudi me sto nece da predje iz Rome i rizikuje u vecem klubu.
Kkao mu i drago

Rios

Post Postao/la Rios » 01 nov 2014, 16:05

Roma se ocito ne snalazi sa agresivnim i visokim presingom,kao i protiv Bayerna u LP i danas se pate da prenesu loptu,da stvore priliku..Odbrana nesigurna..
Tottija inace ne kritikujem,ali u 1 pol. je bio katastrofalan..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, perun, RightBack, Vaya i 35 gostiju.