Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2014, 20:27

Istina boli, shvatam :wave:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 31 okt 2014, 20:33

Na konstataciju da samo rijetki mogu poslati onakav pas covjek prilaze kao odgovor broj osvojenih trofeja Messija, Inieste, Pirla.
Dovoljno da ga ne citirate vise.
DD

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2014, 20:36

Jok eto, citiraće tebe sa 16543 nickom :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2014, 20:38

Virtual ili provocira raju ili je sad jednostavno prekasno da bi promijenio svoje misljenje zbog svega iznesenog na ovoj temi ili jednostavno ocekuje da Pjanic bude novi Misimovic sto se nece desiti nikada pa je zato razocaran. Treba jednostavno prihvatiti da Pjanic ima druge kvalitete nego Misimovic. Ako zeli takvog jednog striktno ofanzivnog igraca onda bi trebalo mozda isprobati Stilica. :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2014, 20:48

Ajax je napisao/la:Virtual ili provocira raju ili je sad jednostavno prekasno da bi promijenio svoje misljenje zbog svega iznesenog na ovoj temi ili jednostavno ocekuje da Pjanic bude novi Misimovic sto se nece desiti nikada pa je zato razocaran.
Ne očekujem ja ništa, godinama na ovoj temi slušam kako Misimović guši Pjanića i da je on taj koji treba dirigovati i biti desetka. Kurleone i kompanija su čak i omalovažavali Misimovića, zna se zbog čega, pa sad nikom ništa? Pojeo vuk magarca? Odjednom Pjanić ipak nije taj :damn:

Ja ću svoje mišljenje promijeniti kad odigra nekoliko dobrih utakmica u kontinuitetu, kao npr. ovu protiv Belgije, da njegov učinak direktno utiče na rezultat. Eto sad je poprilično ofanzivan, pa ćemo da vidimo ko je koga gušio.
Voli te tvoje Sarajevo.

Amfetamin
Kontakt:

Post Postao/la Amfetamin » 31 okt 2014, 20:49

Ajde ljudi stvarno nemojte vise citirat ovu budalu samo da vidimo kako ce se ponasat, mislim da bi promijenio pricu odma samo da bi vi s njim opet "pricali"... al opet nekako bi mi ga bilo zao, covjek bar ovdje ima osjecaj da neko uvazava njegovo misljenje zato i kontrira svima, vise mu ljudi tako odgovara :(
Radnicki Lukavac

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2014, 20:53

Meni bi odgovaralo, ja svakako citiram samo par ljudi na ovom forumu, oni nisu emir ili calcio, itd...
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2014, 20:59

Virtu4l je napisao/la: Ja ću svoje mišljenje promijeniti kad odigra nekoliko dobrih utakmica u kontinuitetu, kao npr. ovu protiv Belgije, da njegov učinak direktno utiče na rezultat. Eto sad je poprilično ofanzivan, pa ćemo da vidimo ko je koga gušio.
Misimovic je bio klasicna desetka i isticao se je u asistencijama, golovima i dobroj finti. Pjanic igra malo vise povucenije i ima jednako dobru tehniku ako ne i bolju kao i sut. Ima mozda losije asistencije od Misimovica za Dzeku samo zato napravi puno vise posla defanzivno i puno vise pretrci. Znaci nisu samo golovi bitni nego je bitna i defanziva koju mnogi zanemare. Ne mozes porediti tu dvojicu igraca to je isto kao sto ne mozes porediti Yayu Tourea i Silvu naprimjer svaki ima svoje prednosti. Pjanic je vise kao Yaya a Miske je vise kao Silva.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 31 okt 2014, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.

Amfetamin
Kontakt:

Post Postao/la Amfetamin » 31 okt 2014, 21:01

Vjerujem ti naravno ;) .. druze zar bas moras tako ofirno kontrirat svima i branit neke teze koje su neodbranjive, kao sto branis ono tele, a i sam znas da bi svaki trener iz PL uspio reprezentaciju odvest na SP i vjerovatno proci u 1/8 finala, jer ni jedna budala ne bi NAJBOLJEG igraca ostavila na klupi u NAJVAZNIJOJ utakmici na SP i odigrat citavu utakmicu bez lijevog beka :damn:
Radnicki Lukavac

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2014, 21:09

Ja branim samo ono što se braniti može, Kipar i slično nikad nisam branio, već sam kritikovao. Vidiš, ti vrijeđaš, mene, selektora, i kako da ja sa tobom ostvarim normalan vid komunikacije? Poprilično nemoguće, a nije zbog mene.
Voli te tvoje Sarajevo.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 okt 2014, 21:13

Aktualna tema - da li Pjana na osnovu ovog pasa moze u istu recenicu sa velikanima, zbog prikazane majstorije.. Odgovor, da, ne uzimajuci u obzir zasluge tih igraca...

Cekamo slijedece remek djelo.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2014, 21:18

Evo da i ja priznam nesto Virtual. Ja sam bio za to da se Misimovic oprosti samo nisam znao da cemo mijenjati formaciju da sam znao nebi bio zato. Misimoviceva sporost se moze nadoknaditi ako ima oko sebe cetvoricu brzih igraca sto je bilo itekako moguce ( naprimjer protiv Argentine ). Protiv Nigerije je Pape to pogrijesio jer ga je gurao da glumi lijevo krilo i Lulica ostavio na propuhu samo nebi li mu igrao Medunjanin u sredini gdje je vec bilo dovoljno igraca. Znaci ovo:

------------------- Begovic ---------------------
Mujdza -- Spahic -- Sunjic/Bico -- Seo/Sejo
-------------- Besic -- Pjanic ------------------
Hajrovic -------- Miske ----------------- Lulic
------------------ Dzeko ------------------------

je ipak puno bolje od ovoga sto je Pape forsirao do sada:

------------------- Begovic ---------------------
Mujdza ----- Sunjic -- Hadzic/Bico ---- Lulic
--------------------- Besic ----------------------
--------- Pjanic ---------------- Susic----------
----------------- Medunjanin -------------------
---------------- Vedo -- Dzeko -----------------

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2014, 21:24

Ajax, više je nego očigledno koliko nam nedostaje Misimović i koliko je naš napad tup bez njega. Posebno sad kad imamo pravog zadnjeg veznog, kad imamo Pjanića koji trči za dvojicu, tek sad bi Miske dolazio do izražaja, posebno protiv ovih ekipa tipa Vels ili Kipar.
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 31 okt 2014, 21:31

Realno ne treba nam Miske. Treba nam da Pape stavi krila da igraju krila, bekovi bekove, stoperi stopere... Vedu na klupu. I naravno, Pjanića tamo gdje mu je mjesto.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2014, 21:32

Ako umjesto Misimovica stavis u onoj prvoj formaciji Stilica ili cak Susica opet cemo biti opasniji i kompletniji po protivnika i postici cemo bolji rezultat nego u onoj formaciji ispod. Pape se nije trebao odreci igre sa krilima ako imamo Lulica i Hajrovica. Pa i Kvrzica i Viscu kao rezerve pa i Salihovica donekle. TSS ili Medunjanin su trebali da igraju desetku koju je igrao Miske ( u formaciji iznad ) ili su trebali da budu na klupi. Da ne bude da imam nesto protiv TSS i Ibisevic je trebao da bude na klupi. Protiv Argentine smo izveli najbolji tim kao sto @Goalgetter ( kojega jako cijenim ) rece samo nas je pokolebalo neiskustvo, prejak protivnik, kiks Kolasinca i nepotpuno spreman Bicakcic. A Ibicevic dzoker sa klupe samo to je trebao Pape da forsira do kraja SP i sada kroz kvalifikacije. Velika greska Papeta je promjena formacije i pojedinih igraca.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 okt 2014, 21:38

VanBasten je napisao/la:Realno ne treba nam Miske. Treba nam da Pape stavi krila da igraju krila, bekovi bekove, stoperi stopere... Vedu na klupu. I naravno, Pjanića tamo gdje mu je mjesto.
To bi bilo to. Iako dajem glavu da bi briljirao i u ovim kvalifikacijama, ali javnost jedva doceka da ga otjera, u pravu si sa ovim. Da su svi na svojim pozicijima, to ne bi bio velik problem.

Pitamo se zasto Medunjanin briljira u Deportivu, Pjanic u Romi, a u reprezentaciji to izgleda nepovezano? Iz razloga sto imaju krila, bekove, kod nas prakticno nemas kome proslijediti loptu na krilu i razvuci igru u sirinu, osim kad Lulic i Mujdza 2-3 puta skupe snage i krenu naprijed. Ne mogu jednostavno drzati tempo. Pape to nikad nece skontati, da sa 4 ofanzivna vezna u postavci i bez krila neces nikada imati zdravu igru (a imao je prije SP igru, i to kakvu!)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 31 okt 2014, 21:38

nazalost, Pjana je trenutno jedini igrac iz prvih jedanaest, uz Lulica i Medunjanina koji je standardan u svom klubu. I to u klubu koji je prvi u jednoj od liga petice :tokralju: i opet ce neko reci da nije nas najbolji igrac

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 31 okt 2014, 21:45

Pitamo se zasto Medunjanin briljira u Deportivu, Pjanic u Romi, a u reprezentaciji to izgleda nepovezano?[/quote]

U deportivu i Romi ne postoji Tino sven sušić tako sa se igra u navedenim klubovima ne podređuje jednom igraču i ne vrši silovanje taktike i formacije zarad njega.
Vrlo jednostavno.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 okt 2014, 21:48

Nije tu toliko problem Tino Sven (iako se pretjerano forsira). I prije njega se forsiralo Medunjanin-Pjanic-Misimovic u prvom sastavu, pa cak i Medunjanin-Pjanic-Misimovic-Ibricic je bio vrhunac. (Protiv Rumunije i Francuske).

Sad ti Pjanic mora igrati desno krilo, i pomagati Besicu na zadnjem veznom, agirati i kao ''10ka'', jednostavno, preopterecen je.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 31 okt 2014, 21:53

Goalgetter je napisao/la:Nije tu toliko problem Tino Sven (iako se pretjerano forsira). I prije njega se forsiralo Medunjanin-Pjanic-Misimovic u prvom sastavu, pa cak i Medunjanin-Pjanic-Misimovic-Ibricic je bio vrhunac. (Protiv Rumunije i Francuske).

Sad ti Pjanic mora igrati desno krilo, i pomagati Besicu na zadnjem veznom, agirati i kao ''10ka'', jednostavno, preopterecen je.
Nek izbaci Medunjanina a stavi Tina na 10- tku( mada je razlika u kvalitetu evidentna) Pjanic i Besic iza.i naravno krila, i formacija bi uveliko izgledala bolje sve i da sa Tinom kao starterom.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.