FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

adi93
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la adi93 » 30 okt 2014, 17:51

UEFA je na adresu Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine dostavila novac koji su naši klubovi zaradili ovosezonskim učešćem u evropskim takmičenjima.
Tako će Zrinjski, Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg u 'pravi čas' dobiti novac koji će im svakako dobro doći.

Bitno je istaći da će novac u narednih nekoliko dana iz Saveza biti proslijeđen klubovima koji su našu zemlju predstavljali u kvalifikacijama za Ligu prvaka, odnosno Evropa ligi.

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 30 okt 2014, 18:35

[youtube][/youtube]

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 30 okt 2014, 18:43

Kako su vam kadeti igrali danas nesto slabo pisete o ovome inece dosta a danas nista

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 30 okt 2014, 18:45

kraljlavova je napisao/la:Kako su vam kadeti igrali danas nesto slabo pisete o ovome inece dosta a danas nista
Ovo su kadeti federacije. Njih slabo ko prati.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 30 okt 2014, 18:46

Dobro mi guramo ove sezone, posebno jer se ne bavimo nekim kalkulacijama, idemo utakmicu po utakmicu i skupljamo bodove. Igra, realno, i nije nesto. Zapravo je i nemamo jos uvijek, ali eto bar raduje da je odbrana zadnjih nekoliko utakmica odlicno odradila svoj posao, jos kada dodamo one utakmice prije kada smo svima mogli zabiti po nekoliko golova, preostaje nam da se nadamo da cemo naci neki balans izmedju ova dva segmenta. Naravno, sredina terena ima najvecu ulogu tu, i naprijed i nazad, vezni igraci se moraju pronaci, i vidjeli smo da s raspolozenim Eldarom odbrana igra odlicno, a opet s Dadom gore smo ubojiti, Tomic nam je neka sigurnost u oba pravca i najvazniji kotacic u ekipi.

Treba pohvaliti nase mladice koji su nam donjeli jako vaznu pobjedu u posljednjem kolu i pokazali da nisu tu samo da popune rupe kako bi neki voljeli. Ima u njima mnogo kvaliteta, mnogo,mnogo vise nego u nekim poluproizvodima iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i tako dalje. Njima i ne treba mnogo, ni para niti bilo cega, samo malo podrske, da vjerujemo u njih, a vidimo i sami kako nam sve to vracaju. Momci su u samom vrhu, blize prvom mjestu, nego petom ili sestom gdje su nas stavljali prije pocetka, a samo oni znaju zasto. Zeljo je najveci i najtrofejniji klub u drzavi i kao takav se mora postovati, a oni nikako da nauce. Mozemo izaci i s pionirima oni ce se plasiti plave lokomotive. To je jedina cinjenica. Bilo ko da je prvi, bilo ko da je favoriti, svi ce se mjeriti sa Zeljom i gledati da nas pobjede. Sportski naravno, ali tako je kad si najveci. Bez uvrede bilo kome.

Rijad Bajic je medju najboljim strijelcima lige i sigurno najpotentniji napadac ovdje. Jako mlad, a opet igra svoju vec drugu sezonu u seniorima. Nevjerovatno je napredovao u odnosu na proslu sezonu i broj golova pokazuje tako. Nije mala stvar da tako mlad igrac vec postaje rutiner koji rijesava utakmice jednim potezom. Pisao sam vec da me odusavljava mnogo vise nego Armin prosle godine i nadam se da ce ga povrede zabici. Bajica vise ne gledam kao nekog talenta i djecaka, vec kao jednog od najvazniji igraca u ekipi. Slicna situacija je i sa Sadikovicem, kao i Bajic, igra svoju drugu sezonu i vec mu je na ledjima ogroman teret s kojim se on za sada dobro nosi. Dado igra na odgovornijoj poziciji i podlozniji je tim oscilacijma koje se primjete za razliku od Bajica koji jednim potezom rijesi svoj posao, zabije gol i njegove greske se ne placaju tako skupo. Mi, ipak, vise vidimo kako Dado igra jer sve krece od njega i kada nesto ne stima trazimo njega na terenu. Mladom igracu se tesko nositi s takvim pritiskom, i njemu bi bilo mnogo lakse da ima pored sebe nekoga iskusnijeg ko je navikao na to.

Ono sto se posebno mora pohvaliti su Kerim Memija i Amir Hadziahmetovic. Svaka cast djecacima. Gledati onaj prodor Kerima, u trenucima kada izgledamo bezopasno na terenu, medju nekoliko protivnickih igraca, stvatno nema cijenu. Sigurno je momak jedan od najvecih talenata na ovim prostorima, posebno je vrijedna ta njegova drskost i hrabrost da trazi tu loptu i da ide prema golu ne gledajuci sta je to ispred njega. Onda ulazak malog Amira, pa onaj potez kada u prijemu lopte izbacuje protivnike i asistira za pogodak, sve to sa svojih 17 godina. Svaka cast momcino. Jednostavno se vidi kada neko zna igrati lopte i kada postoji osjecaj za igru.

Onda se nadje nekoliko budala i spore ovu Zeljinu mladost, posebno u nasim redovima. Mene je stid takvih ljudi. Traze se neki poluigraci, istroseni starci i placenici koji ce uzeti mjesto malom Memiji koji igra srcem, a nije nista losiji od tog placenika koji ce doci da nam uzme lovu i da odradi fudbal. Na Grbavici niko nije niti ce odraditi fudbal, ovdje ili ga igras ili ne igras, ili gines za plavi dres ili ides sto dalje od nas. Niko nista ne moze zamjeriti Nedi koji sve svoje nedostatke nadoknadi bespostednom borbom. Kako ja da napisem sada da on gine za moj dres ili da gine za Zejin dres. To nije tacno. Momak gine za svoj dres. Gine za grb koji mozda i vise voli od svih nas na tribinama. Mnogo ih je sada u ekipi poput njega, ali i oni koji nisu takvi ce sljediti njegov primjer i dati sve od sebe. S takvim pristupom necemo pogrijesiti, obezbjediti cemo Evropu, igrati svaku utakmicu kao zadnju i vidjecemo gdje ce nas odvesti na kraju, sto da ne i na sami vrh, jer ono sto mi imamo tesko se moze negdje kupiti.

Sada ide i taj derbi. Naravno, odavno to vise i nije toliko vazno za ovaj grad jer se sve promjenilo, ali eto bar se jos uvijek spomene na poslu, u skolama, po kafanama, doduse stidljivo jer je sve vise onih koji nas ljubitelje nasih klubova gledaju s dozom cudjenja i zaljenja. Nema vise ni onih opklada, ni one treme pred tekmu, pa razmisljanja kako cu u ponedjeljak na posao ako sta krene po zlu za vikend na zelenom terenu, jer si dostojanstvo i ponos zalozio za pobjedu svog tima. Sta znam, sada omladina ima neke druge furke, dozivljavaju i taj derbi na neke svoje nacine, kako god sretno svima, da nam Zeljo dobije jos jedan lokalni derbi, da se pitari brzo oporave od poraza i da svi zajedno vratimo stari sjaj derbiju i nasem gradu. Bez nekih imaginarnih podjela: nas dio, vas dio. Zna se da je ovo poseban grad i poseban derbi sarajevske raje.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 okt 2014, 18:48

lazar je napisao/la:Cocalic - Grcka, Bekric - Juzna Koreja, Visca - Turska, Sehic - Turska, Zeba- Hrvatska, Adilovic - Turska, Hodzic - Engleska, Zolotic - Belgija

Dzakmic i Suljic

:salut: :salut:
Ma treba se jos malo vratiti u prošlost, pa da napises tu Veldina Muharemovica, Škoru, Obucu, Mackic, Milosevic, Adilovic i Jovic (golmani) otisli u Grcku odnosno Rumuniju itd itd ma i Ivan Sesar tu, Husejnovic al haj neka bude da ste vi Ajax .. :stop:

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 30 okt 2014, 18:52

Copa 90 snima emisiju vezano za nas Derbi. Stanić vec dao intervjuu

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Hordekatedrala
Kontakt:

Post Postao/la Hordekatedrala » 30 okt 2014, 18:55

lazar je napisao/la:Cocalic - Grcka, Bekric - Juzna Koreja, Visca - Turska, Sehic - Turska, Zeba- Hrvatska, Adilovic - Turska, Hodzic - Engleska, Zolotic - Belgija

Dzakmic i Suljic

Hordekatedrala fgr, Benko ginis bojs lazar nam se navuko na hors

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 okt 2014, 18:58

aS_Roma je napisao/la:

Dzakmic i Suljic

Ma treba se jos malo vratiti u prošlost, pa da napises tu Veldina Muharemovica, Škoru, Obucu, Mackic, Milosevic, Adilovic i Jovic (golmani) otisli u Grcku odnosno Rumuniju itd itd ma i Ivan Sesar tu, Husejnovic al haj neka bude da ste vi Ajax .. :stop:
Sta,ti racunas i odlaske slobodnih igraca kao transfere??

Hajde reci cifre koje su uzete na njima :kafa:

lazar
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la lazar » 30 okt 2014, 19:00

aS_Roma je napisao/la:

Dzakmic i Suljic

Može ovako onda Dzeko, Stilic, Zukanovic, Dialiba, Hasagić, Sipovic

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 okt 2014, 19:03

lazar je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:

Dzakmic i Suljic

E jeste Dzeku prodali vala za 10.000 KM Plišeku , jedino Dialibu mozes i Stilica ovdje ubrojati, al nema veze, ovo sam samo dodao jer si napisao 2 igraca Sarajeva , a ima ih 22

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 okt 2014, 19:04

Cudi me da nisu Gojaka ubrojali.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 okt 2014, 19:05

ja evo kontam ko je to od navedenih igrao iz sarajeva otišao u bolji klub, al' slabo mi ide. ako ne računamo škorin marsej koji je k'o i hodžićev liverpul...možda na adilovićev čelik misli :mrgreen:
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 30 okt 2014, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 okt 2014, 19:05

SarajlijaTM je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:

Dzakmic i Suljic

Sta,ti racunas i odlaske slobodnih igraca kao transfere??

Hajde reci cifre koje su uzete na njima :kafa:
Cijene mozemo nagadjati i za nase i vase igrace to niko nikad saznati nece.
Od ovih svih gore naborjanih igraca ni jedan nije otisao bez ugovora vani

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 okt 2014, 19:09

ChWilla je napisao/la:ja evo kontam ko je to od navedenih igrao iz sarajeva otišao u bolji klub, al' slabo mi ide. ako ne računamo škorin marsej koji je k'o i hodžićev liverpul...možda na adilovićev čelik misli :mrgreen:
31.07.2012 FK Sarajevo Panthrakikos Komotini Griechenland Panthrakikos 450 Tsd. €

Normalno da nije ovolika cijena, navodno oko 40.000 eura al prodao se , pa se doveo Bandovic.

A u jedne od boljih transfera mozes ubrojati Berberovica u Leverkuzen

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 okt 2014, 19:12

Nemam sta nagadjati,zeba 50k eura,vas debeli 50k eura,sa sesarom ste smuckali samo tako,fol otisao na placenu posudbu,pa ce te ga prodati,pa ovo,pa ono i na kraju covjek trenirao sa zrinskim dok nije nasao klub.
adilovic dobio slobodne papire,pusti ti transfermarket i spekulacije,jovic isto...
neda mi se dalje pisati,ali sa nama po pitanju transfera izmedju ostalog ne mozete,ne kazem da necete moci,ali niste napravili ni priblizno para transferima kao zeljo.

Da se vratimo derbiju ;)

SinBosanski

Post Postao/la SinBosanski » 30 okt 2014, 19:12

aS_Roma je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ja evo kontam ko je to od navedenih igrao iz sarajeva otišao u bolji klub, al' slabo mi ide. ako ne računamo škorin marsej koji je k'o i hodžićev liverpul...možda na adilovićev čelik misli :mrgreen:
31.07.2012 FK Sarajevo Panthrakikos Komotini Griechenland Panthrakikos 450 Tsd. €

Normalno da nije ovolika cijena, navodno oko 40.000 eura al prodao se , pa se doveo Bandovic.

A u jedne od boljih transfera mozes ubrojati Berberovica u Leverkuzen
Berberovic je u Leverkuzen otisao na posudbu, pa ga opet vratili kasnije u FKS :lol:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 okt 2014, 19:14

u tom patrakikosu je i kerla igrao, pa ne vidim da se iko od nas time hvali, jer realno nema zašto. i te sezone su ispali, pa je adi otišao nazad u čelik gdje je i sad. realno, frajeru je sarajevo apsolutni vrhunac karijere.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 okt 2014, 19:16

A to sto je u tri godine "nesposoni" Osim Bekrica 2x prodao,to se ne pika jel :lol: :lol: :lol:

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 30 okt 2014, 19:21

aS_Roma je napisao/la:
lazar je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la: Ma treba se jos malo vratiti u prošlost, pa da napises tu Veldina Muharemovica, Škoru, Obucu, Mackic, Milosevic, Adilovic i Jovic (golmani) otisli u Grcku odnosno Rumuniju itd itd ma i Ivan Sesar tu, Husejnovic al haj neka bude da ste vi Ajax .. :stop:
E jeste Dzeku prodali vala za 10.000 KM Plišeku , jedino Dialibu mozes i Stilica ovdje ubrojati, al nema veze, ovo sam samo dodao jer si napisao 2 igraca Sarajeva , a ima ih 22
Koliko god da smo, isplatilo nam se. Ja sam nabrojao igrače iz zadnjih 5-6 god. Ali jbg djavo ti nije dao mira.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 18 gostiju.