MATEO KOVAČIĆ mogao bi se vratiti na teren već u nedjelju na utakmici Intera i Napolija u derbiju Serije A.
Hrvatski veznjak ozlijedio se tijekom utakmice s reprezentacijom protiv Azerbajdžana te je igru morao napustiti već nakon dvadesetak minuta. U Milanu su strahovali za ponajboljeg igrača ove sezone, ali klupski liječnici tvrde da je ozljeda lakša nego što se isprva mislilo.
"Teren je bio sklizak, napravio sam krivi potez lijevom nogom, osjetio sam nešto i nisam želio riskirati ozbiljniju ozljedu kad smo već imali vodstvo", objasnio je Kovačić po povratku u Milano.
O nadolazećem derbiju je rekao: "Želimo ta tri boda jer smo izgubili već šest. Ako pobijedimo, sve se mijenja, ako izgubimo, nije još kraj. Moramo na terenu dati još više. Imamo svoje prednosti, ali ponekad ne napravimo ono što trener Mazzari kaže".
Svoju budućnost Kovačić veže uz "nerazzure". (

"Gradi se novi projekt, novi stadion, a ja želim ovdje dugo ostati. U Italiji se puno priča o taktici. Mazzari me naučio puno toga, kako pristupiti utakmici, kako bolje razumjeti svoju ulogu na određenoj poziciji. Ako ovdje počnem igrati dobro i zabijati, onda mogu igrati u bilo kojoj ligi svijeta", dodao je.
Kovacic srecom nije teze ozlijedjen.