FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Blagoje
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Blagoje » 30 okt 2014, 13:30

rodom s Mejtaša je napisao/la:Ovo sam zaboraviona 15.35 - kad Hamo kaže šta je fudbaler. Legende. Joj ofa.
:rol:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Hordekatedrala
Kontakt:

Post Postao/la Hordekatedrala » 30 okt 2014, 13:34

Blagoje vi kad odradite gostovanja ubicama, Zrinjskom nama i Veležu možete pretendovat na vrh Tibeta jedino :mrgreen:

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 30 okt 2014, 13:39

Hordekatedrala je napisao/la:Blagoje vi kad odradite gostovanja ubicama, Zrinjskom nama i Veležu možete pretendovat na vrh Tibeta jedino :mrgreen:
Daj jedno proljece koje nije bilo nase unazad 10 godina. Samo jedno i ja se povlacim s foruma! :wave:

Nastavice se...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 okt 2014, 13:45

ko o čemu, pitari o broju godina bez trofeja. hej, horor, užas ako budu dvije :mrgreen:

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 30 okt 2014, 13:47

bojamora je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Što se raspravljate s likom koji je zdušio iz ovog grada kad je najteže bilo. Hajd što je on zdušio (i da se nije vratio nikakav gubitak), ali cijeli klub koji nosi ime grada mu zdušio 1993. kada je bilo najteže u 462.godine dugoj istoriji našeg šehera. Godinu dana ko zadnji jadovi se potucali po svijetu. Ostali skroz bez igarča pa morali od Vrbanjuše i sarajevske Bosne uzimati grače. Ne znam jesu li ovo fragmenti iz ispovijesti Fazlagića Papi tražeći oprosta ili se on ovo fali i pravi heroj. Šta je očekivao - zlanog ljiljana za doprinos sportu u ratnim uslovima.

Pročitajte obavezno ovaj članak (hvala Dandiju koji ga je našao) da vidite s kim mi igramo gradski derbi. Ovakva izdaja nije zabilježena u svijetu fudbala. Ovo je čak i gore od otimanja Željinih igrača.
Još na kraju anegdota za Hamu Granova (svaka sličnost ratne epizode nadrealista nije slučajna) koji je bio organizator ove izdaje i bijega iz grada, a koju mi je pričao Ano Čenan. Kad su bili u Saudiji po razno-raznim humanitarnim feštama jedan od domaćina je obraćanje počeo sa Euzom, Bismilllom itd. što je kod njih normalno. Kad je naš klošar Hamo s Vratnika kao predsjednik kluba trebao da se zahvali i prigodno obrati, a obzirom da su ih ljudi tamo prihvatili prije svega kao muslimane u nevolji (bijegu :D ) osječaoje potrebu da i on nešto "prouči". Izađe Hamo i poče govor sa Euzuđirabim (kaže Ano njega su suze oblile od bruke, a istovremeno i od šege) - to je trebala biti Euza. Ukratko, ovaj članak je pokazao pravu istinu o ratnom Sarajevu. Nije da mi ovo nismo znali - spominjao sam ja ovo ovdje i ranije , ali fakat nisam znao da je ovaj bijeg trajao godinu dana i da je imao ovakve razmjere. Predsjednik kluba,tehnički direktor, gotovo svi igrači pa čak i neke naše izdajice tipa Elvira Baljića- člana Papetovog stručnog štaba - koji 93. pređe njima samo da ga Hamo izmjesti - se uhvatiše noge. Nisu to pojedinci, Tife, Hanke itd. od kojih i nemaš koristi osim da pjevaju i pjevali su već jedan kopmletan klub. Radi usporedbe Gušo, Dželo , Buki i još mnogi drugi su bili u odbrani grada sa puškom u ruci.
Onda onaj sa početka posta kad je pročitao članak od muke i još samo jedne u nizu bruke počinje spominjati Švabu,Tifu itd. Nidže veze. Još kaže kako su naši 92. išli u Barselonu na Olimpijadu. Jesu i neka su mada ne opet svi - sjetimo se našeg Vinka Šamarlića koji je trebao ići, ali nije htio i pogide ubrzo na Hrasnom brdu. Gdje su divovi pošli 93. - na finale KEŠ-a možda. Neviđena sramota i onda opet ovdje dođu da se nama nešto kofrče i upoređuju.
Evo članka:
http://www.****/vijesti/5-ap ... u-vatikanu" onclick="window.open(this.href);return false;
Svaka čast, samo si zaboravio da su nam i tada igrače pretnjama i prevarama otimali a ucjene su bile: ili u torpedo ili na prvu liniju. Ponovila se 1946 ta. Između ostalog bili su donjeli odluku da FK Željezničar ne postoji jer je kao stadion na liniji razdvajanja. Reagovao je Josip Katalinski i to poništio ali su oni ipak uspjeli na prevaru uz pomoć SDA registrovati bez ikakvog obeštečenja Elkaza, Baljića, Uščuplića... Toliko je tih fuj, sramnih stvari u njihovoj istoriji da čovjek ne može o njima razmišljati drugačije nego kao o vještačkoj tvorevini tipa republike srpske koja se mora kad tad ugasiti ako ima pravde.
Ma vjeruj toliko je tada bilo prečih stvari da se nije moglo stići sve saznati. Ja pola ovih ratnih nadrealista nisam gledao. Niti struje niti vremena. Za Elkaza (to je onaj plavi momak igrao beka većinom) se sječam da je otišao. Znam i za gašenje da je bilo sve spremno. Uh šuti, nikad se više ne ponovilo. Vjeruj ova starija pitarska raja je svjesna svega, šta će, sliježu ramenima, mijenjaju temu, u 46. mnogi nisu vjerovali, kontaju neka naša šuplja, ali za 93. dobro znaju. I ne prepucavaju se više jer nemaju čime, ali ova balavurdija im je užas. Toliko plitko, neinformisano, zatucano da ne vjeruješ, nikakve savjesti i što je najćudnije to nešto kočoperno, prijete preko pp-a, nešto bi se oni sa Željom kao uspoređivali :roll:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 okt 2014, 13:51

Hordekatedrala je napisao/la:Pa stoji to sve pile, al klub je ili hajde da kažemo Amar poslovao loše i doveo Želju gdje je sad.

Ne pričam ja mi ovo mi ono, barem ne kad ozbiljno govorim. Hoću da kažem da je Željo u godinama dominacije, koja je realno postojala imao sve preduslove da napravi iskorak, izdigne se daleko iznad nivoa Premijer lige BiH, i ostvari dobre evropske rezultate.

Medjutim Stanić, Čolić, Jamak, Svraka, Zeba, Bekrić i još par igrača su trebali biti preduslov za tako nešto, ti ako misliš da su Zolotić i Adilović neki uspjeh, mislim da griješiš.

Kvesića ovdje ne ubrajam, jer je eventualni transfer spriječila povreda.
Ssad ponovo počinju ataci na AMara izgleda, na to kao da je on unazadio Želju. On je bio jedina svjetla tačka u tom periodu, a ljudi koji su trebali finansijski stabilizovati Želju to nisu uradili i zbog toga više nisu tu. NEmojte da opet počinjemo priču koja je prepričana sto puta. BEkrić je prodat, a i za Zebu je uzeta neka lova. Čola i Stana se još mogu prodati a Jamak teško da je ikad imao neku ponudu koje bi klubu bila od koristi, ali o tome se pričalo ovjde. Amar je tad procijenio da oni nisu na prodaju isto kao što vi niste pordali CImija i Radovca a navodno ste imali sada ponuda. Mogu se i oni povrijediti i da se priča da niste uspjeli. Da ste glupo uradili. Međutim sve je to relativno. Pričao sam ovdje da je Svraka sovjim golovima riješio čini mi se četiri tekme proošle sezone. Bez tih golova mi nebi otišli u Evropu i zaradili pare koje smo zaradili a mogli smo i više. Sumljam da je takva ponuda bila za Svraku. Realno jedino se na djeci iz naše lige mogu uzeti masne pare. Pozz i nemojte više tu priču pričati ovdje.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 30 okt 2014, 13:54

ChWilla je napisao/la:ko o čemu, pitari o broju godina bez trofeja. hej, horor, užas ako budu dvije :mrgreen:
Ja mislim da smo mi bez trofeja 6 mjeseci a vi 18 i to bez neke realne nade da cete i za narednih 60 mjeseci ista vise osvojiti. ;)

Kako ono Adzem rece poslije utakmice protiv Lovcena "opstanak kluba nam je zavisio od ove jedne utakmice" :kafa:
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 30 okt 2014, 13:57

bojamora je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Što se raspravljate s likom koji je zdušio iz ovog grada kad je najteže bilo. Hajd što je on zdušio (i da se nije vratio nikakav gubitak), ali cijeli klub koji nosi ime grada mu zdušio 1993. kada je bilo najteže u 462.godine dugoj istoriji našeg šehera. Godinu dana ko zadnji jadovi se potucali po svijetu. Ostali skroz bez igarča pa morali od Vrbanjuše i sarajevske Bosne uzimati grače. Ne znam jesu li ovo fragmenti iz ispovijesti Fazlagića Papi tražeći oprosta ili se on ovo fali i pravi heroj. Šta je očekivao - zlanog ljiljana za doprinos sportu u ratnim uslovima.

Pročitajte obavezno ovaj članak (hvala Dandiju koji ga je našao) da vidite s kim mi igramo gradski derbi. Ovakva izdaja nije zabilježena u svijetu fudbala. Ovo je čak i gore od otimanja Željinih igrača.
Još na kraju anegdota za Hamu Granova (svaka sličnost ratne epizode nadrealista nije slučajna) koji je bio organizator ove izdaje i bijega iz grada, a koju mi je pričao Ano Čenan. Kad su bili u Saudiji po razno-raznim humanitarnim feštama jedan od domaćina je obraćanje počeo sa Euzom, Bismilllom itd. što je kod njih normalno. Kad je naš klošar Hamo s Vratnika kao predsjednik kluba trebao da se zahvali i prigodno obrati, a obzirom da su ih ljudi tamo prihvatili prije svega kao muslimane u nevolji (bijegu :D ) osječaoje potrebu da i on nešto "prouči". Izađe Hamo i poče govor sa Euzuđirabim (kaže Ano njega su suze oblile od bruke, a istovremeno i od šege) - to je trebala biti Euza. Ukratko, ovaj članak je pokazao pravu istinu o ratnom Sarajevu. Nije da mi ovo nismo znali - spominjao sam ja ovo ovdje i ranije , ali fakat nisam znao da je ovaj bijeg trajao godinu dana i da je imao ovakve razmjere. Predsjednik kluba,tehnički direktor, gotovo svi igrači pa čak i neke naše izdajice tipa Elvira Baljića- člana Papetovog stručnog štaba - koji 93. pređe njima samo da ga Hamo izmjesti - se uhvatiše noge. Nisu to pojedinci, Tife, Hanke itd. od kojih i nemaš koristi osim da pjevaju i pjevali su već jedan kopmletan klub. Radi usporedbe Gušo, Dželo , Buki i još mnogi drugi su bili u odbrani grada sa puškom u ruci.
Onda onaj sa početka posta kad je pročitao članak od muke i još samo jedne u nizu bruke počinje spominjati Švabu,Tifu itd. Nidže veze. Još kaže kako su naši 92. išli u Barselonu na Olimpijadu. Jesu i neka su mada ne opet svi - sjetimo se našeg Vinka Šamarlića koji je trebao ići, ali nije htio i pogide ubrzo na Hrasnom brdu. Gdje su divovi pošli 93. - na finale KEŠ-a možda. Neviđena sramota i onda opet ovdje dođu da se nama nešto kofrče i upoređuju.
Evo članka:
http://www.****/vijesti/5-ap ... u-vatikanu" onclick="window.open(this.href);return false;
Svaka čast, samo si zaboravio da su nam i tada igrače pretnjama i prevarama otimali a ucjene su bile: ili u torpedo ili na prvu liniju. Ponovila se 1946 ta. Između ostalog bili su donjeli odluku da FK Željezničar ne postoji jer je kao stadion na liniji razdvajanja. Reagovao je Josip Katalinski i to poništio ali su oni ipak uspjeli na prevaru uz pomoć SDA registrovati bez ikakvog obeštečenja Elkaza, Baljića, Uščuplića... Toliko je tih fuj, sramnih stvari u njihovoj istoriji da čovjek ne može o njima razmišljati drugačije nego kao o vještačkoj tvorevini tipa republike srpske koja se mora kad tad ugasiti ako ima pravde.
Zato su i kažnjeni od vise sile i nacekat ce se da osvoje titulu sve se vraca kad tad.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

SinBosanski

Post Postao/la SinBosanski » 30 okt 2014, 13:58

Aragon je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ko o čemu, pitari o broju godina bez trofeja. hej, horor, užas ako budu dvije :mrgreen:
Ja mislim da smo mi bez trofeja 6 mjeseci a vi 18 i to bez neke realne nade da cete i za narednih 60 mjeseci ista vise osvojiti. ;)

Kako ono Adzem rece poslije utakmice protiv Lovcena "opstanak kluba nam je zavisio od ove jedne utakmice" :kafa:
slika

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 okt 2014, 14:01

18 stvarno nije malo, naročito kad si navikao na trofeje, ali je puno manje od 84, u kojem periodu je i jedna modriča bila šampion države...međutim ova djeca vjerovatno tad nisu ni pratila "ovaj naš fudbal".

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 30 okt 2014, 14:01

Aragon je napisao/la:

ppp :kafa:

Jel' istina da si i ti dezertirao?

Nastavice se...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 okt 2014, 14:09

odakle će on dezertirati, vidite da se **** znanjem množenja.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 okt 2014, 15:12

Ado76 je napisao/la:Znate li čemu se smijete?Jel što je Denijal nije vidio ili nešto drugo?
:tokralju:
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 30 okt 2014, 15:17

neroazzuro je napisao/la:
Ado76 je napisao/la:Znate li čemu se smijete?Jel što je Denijal nije vidio ili nešto drugo?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Hordekatedrala
Kontakt:

Post Postao/la Hordekatedrala » 30 okt 2014, 15:19

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Hordekatedrala je napisao/la:Pa stoji to sve pile, al klub je ili hajde da kažemo Amar poslovao loše i doveo Želju gdje je sad.

Ne pričam ja mi ovo mi ono, barem ne kad ozbiljno govorim. Hoću da kažem da je Željo u godinama dominacije, koja je realno postojala imao sve preduslove da napravi iskorak, izdigne se daleko iznad nivoa Premijer lige BiH, i ostvari dobre evropske rezultate.

Medjutim Stanić, Čolić, Jamak, Svraka, Zeba, Bekrić i još par igrača su trebali biti preduslov za tako nešto, ti ako misliš da su Zolotić i Adilović neki uspjeh, mislim da griješiš.

Kvesića ovdje ne ubrajam, jer je eventualni transfer spriječila povreda.
Ssad ponovo počinju ataci na AMara izgleda, na to kao da je on unazadio Želju. On je bio jedina svjetla tačka u tom periodu, a ljudi koji su trebali finansijski stabilizovati Želju to nisu uradili i zbog toga više nisu tu. NEmojte da opet počinjemo priču koja je prepričana sto puta. BEkrić je prodat, a i za Zebu je uzeta neka lova. Čola i Stana se još mogu prodati a Jamak teško da je ikad imao neku ponudu koje bi klubu bila od koristi, ali o tome se pričalo ovjde. Amar je tad procijenio da oni nisu na prodaju isto kao što vi niste pordali CImija i Radovca a navodno ste imali sada ponuda. Mogu se i oni povrijediti i da se priča da niste uspjeli. Da ste glupo uradili. Međutim sve je to relativno. Pričao sam ovdje da je Svraka sovjim golovima riješio čini mi se četiri tekme proošle sezone. Bez tih golova mi nebi otišli u Evropu i zaradili pare koje smo zaradili a mogli smo i više. Sumljam da je takva ponuda bila za Svraku. Realno jedino se na djeci iz naše lige mogu uzeti masne pare. Pozz i nemojte više tu priču pričati ovdje.
Mora da se dobra lova čvaknula na Zebi i Bekriću, pozz i nemojte više tu priču pričati ovdje. :mrgreen:

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 30 okt 2014, 15:28

posljednih 10 godina najveci transfer Sarajeva bio je Suljic u extra jaku mađarsku ligu, s cijom od kilo jabuka. :)

i on ima obraza opet doci pisati o nasim transferima. :urnebes:

tako ste dobro prodavali igrace da vam nije dosao malezijac sad bi bili kao KK.Bosna, samo bi vi bili Sarajevo-wudy

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 30 okt 2014, 16:07

Maloprije sa treninga...atmosfera vrhunska....stvarno svi raspolozeni motivisani ide se na treningu jako i zestoko....sastav bi trebao biti antolovic colic bogdanovic kosoric zeljkovic sadikovic hasanovic tomic varea memija bajic...druga je bila varijanta sve isto samo napada bucan turkovic memija...uglavnom nedo aco i zeljkovic zaduzeni za atmosferu i sve je dobro aBd pobjedaaa :D

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 30 okt 2014, 16:16

Schwarz je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:
Pa j.ebemu misa objasnite jesam sasvim normalno zamolio
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 30 okt 2014, 16:41

Cocalic - Grcka, Bekric - Juzna Koreja, Visca - Turska, Sehic - Turska, Zeba- Hrvatska, Adilovic - Turska, Hodzic - Engleska, Zolotic - Belgija

Dzakmic i Suljic

:salut: :salut:

SinBosanski

Post Postao/la SinBosanski » 30 okt 2014, 17:14

Osim ovih sto su snimali emisiju Copa 90. danas je i Arena snimala unutrasnjost i prostorije stadiona, te pricu o Sarajevskom derbiju i Zelji, sve ce ici kao specijalna emisija dva sata prije derbija uz goste, pratit ce se dolazak igraca i navijaca na stadion, slicno kao sto rade na derbijima Partizan - Zvezda, sto je svakako za pohvalu !! :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.