Što se raspravljate s likom koji je zdušio iz ovog grada kad je najteže bilo. Hajd što je on zdušio (i da se nije vratio nikakav gubitak), ali cijeli klub koji nosi ime grada mu zdušio 1993. kada je bilo najteže u 462.godine dugoj istoriji našeg šehera. Godinu dana ko zadnji jadovi se potucali po svijetu. Ostali skroz bez igarča pa morali od Vrbanjuše i sarajevske Bosne uzimati grače. Ne znam jesu li ovo fragmenti iz ispovijesti Fazlagića Papi tražeći oprosta ili se on ovo fali i pravi heroj. Šta je očekivao - zlanog ljiljana za doprinos sportu u ratnim uslovima.
Pročitajte obavezno ovaj članak (hvala Dandiju koji ga je našao) da vidite s kim mi igramo gradski derbi. Ovakva izdaja nije zabilježena u svijetu fudbala. Ovo je čak i gore od otimanja Željinih igrača.
Još na kraju anegdota za Hamu Granova (svaka sličnost ratne epizode nadrealista nije slučajna) koji je bio organizator ove izdaje i bijega iz grada, a koju mi je pričao Ano Čenan. Kad su bili u Saudiji po razno-raznim humanitarnim feštama jedan od domaćina je obraćanje počeo sa Euzom, Bismilllom itd. što je kod njih normalno. Kad je naš klošar Hamo s Vratnika kao predsjednik kluba trebao da se zahvali i prigodno obrati, a obzirom da su ih ljudi tamo prihvatili prije svega kao muslimane u nevolji (bijegu

) osječaoje potrebu da i on nešto "prouči". Izađe Hamo i poče govor sa Euzuđirabim (kaže Ano njega su suze oblile od bruke, a istovremeno i od šege) - to je trebala biti Euza. Ukratko, ovaj članak je pokazao pravu istinu o ratnom Sarajevu. Nije da mi ovo nismo znali - spominjao sam ja ovo ovdje i ranije , ali fakat nisam znao da je ovaj bijeg trajao godinu dana i da je imao ovakve razmjere. Predsjednik kluba,tehnički direktor, gotovo svi igrači pa čak i neke naše izdajice tipa Elvira Baljića- člana Papetovog stručnog štaba - koji 93. pređe njima samo da ga Hamo izmjesti - se uhvatiše noge. Nisu to pojedinci, Tife, Hanke itd. od kojih i nemaš koristi osim da pjevaju i pjevali su već jedan kopmletan klub. Radi usporedbe Gušo, Dželo , Buki i još mnogi drugi su bili u odbrani grada sa puškom u ruci.
Onda onaj sa početka posta kad je pročitao članak od muke i još samo jedne u nizu bruke počinje spominjati Švabu,Tifu itd. Nidže veze. Još kaže kako su naši 92. išli u Barselonu na Olimpijadu. Jesu i neka su mada ne opet svi - sjetimo se našeg Vinka Šamarlića koji je trebao ići, ali nije htio i pogide ubrzo na Hrasnom brdu. Gdje su divovi pošli 93. - na finale KEŠ-a možda. Neviđena sramota i onda opet ovdje dođu da se nama nešto kofrče i upoređuju.
Evo članka:
http://www.****/vijesti/5-ap ... u-vatikanu" onclick="window.open(this.href);return false;