Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la SiouxLukavac » 27 okt 2014, 14:41

jasmin10 je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:od večeras aBd krećem u teretanu i nadam se da ce rezultati uskoro biti vidljivi.
Odmah da ti kažem drug da od ovog nema ništa. Da bi rezultati bili vidljivi moraš kvalitetno raditi najmanje 3 mjeseca. Redovno i pravilno trenirati i zdravo se hraniti. Nije se niko nabildao za mjesec. Obično ti koji hoće odmah rezultate napuste teretanu nakon 2 sedmice. Samo volja drug. :thumbup:
a drug nisam ja mislio na to da se nabildam, nego da mogu sto prije napredovati po pitanju sklekova :D
i evo maloprije sam iz teretane dos`o i sto se tice sklekova napredujem :D
jos za par dana dobijam i kreatin i protein aBd pa cemo vidjeti rezultate :mrgreen:

@sveti, mom prijatelju je pomogao el karnitin :thumbup:
Aha. Što se tiče sklekova, ja nisam mogao uraditi više od 5 i krenem u teretanu. Nakon 3 mjeseca otprilike sa 5 sklekova napredovao na 35-40, čak sada često stavim na leđa nešto da bude još teže.

Radiš svaki dan koliko možeš maksimalno i svaki naredni dan probaj uraditi jedan više i napredovat ćeš 100%.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 27 okt 2014, 16:45

Sveti je napisao/la:Raja planirao sam krenut u teretanu, ali mislim da bih prvo trebao da skinem ove masne naslage oko stomaka i nogu. naravno najbolji način je trčanje, a ja bih da vas pitam, pored pravilne ishrane, da li će mi neki suplementi u tome posebno pomoći? tipa neki, fat burner, ili kreatin recimo? Hvala unaprijed, živ'li
Klambuterol je zmaj, ali ako nisi pregojazan onda i sa el karnitinom mozes odlicno napredovati. Kreatin skuplja vodu pa ni ne pomisljaj na njega.

Najbitnije ti je nauciti sta znaci pravilna ishrana, koja hrana je manje kaloricna, koje masnoce su dobre, a koje ne. I posvajdaj se sa nocnim obrocima, cca poslije 20h.

Ono sto je jos bitno, a to je voce. Dosta ljudi je culo kako treba jesti ''dosta'' voca i onda se neces debljati, kako vitamin iz voca pospjesuje topljenej masti, bla bla... A bitna istina kod voca je ta da: voce sadrzi dosta secera, ma koliko zdrav secer to bio. Dakle, ne jedi previse ni voca, narocito navecer kasno ga ne konzumiraj.

Sretno sa gubljenjem onoga u sta si ulozio tolike godine i novac. :D
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 27 okt 2014, 19:24

Cuo sam za klen da je mama za mrsavljenje al i da djeluje samo prve tri sedmice i poslije prestaje djelovat

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 27 okt 2014, 20:15

L-karnitin- koji uzeti i kako koristiti??
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 okt 2014, 20:16

Batva je napisao/la:
Sveti je napisao/la:Raja planirao sam krenut u teretanu, ali mislim da bih prvo trebao da skinem ove masne naslage oko stomaka i nogu. naravno najbolji način je trčanje, a ja bih da vas pitam, pored pravilne ishrane, da li će mi neki suplementi u tome posebno pomoći? tipa neki, fat burner, ili kreatin recimo? Hvala unaprijed, živ'li
Klambuterol je zmaj, ali ako nisi pregojazan onda i sa el karnitinom mozes odlicno napredovati. Kreatin skuplja vodu pa ni ne pomisljaj na njega.

Najbitnije ti je nauciti sta znaci pravilna ishrana, koja hrana je manje kaloricna, koje masnoce su dobre, a koje ne. I posvajdaj se sa nocnim obrocima, cca poslije 20h.

Ono sto je jos bitno, a to je voce. Dosta ljudi je culo kako treba jesti ''dosta'' voca i onda se neces debljati, kako vitamin iz voca pospjesuje topljenej masti, bla bla... A bitna istina kod voca je ta da: voce sadrzi dosta secera, ma koliko zdrav secer to bio. Dakle, ne jedi previse ni voca, narocito navecer kasno ga ne konzumiraj.

Znaš kako brate, imam 76 kg, bio sam gojazan, pa sam pucao svakakve dijete bez kardia, tako da mi je to bukvalno pojelo svu mišićnu masu, a ostalo je dosta masnih naslaga na trbuhu i butinama. Eh sad, vjerojatno ću pokušati sa karnitinom, svaki dan otprilike sat posvetiti trčanju, valjda za dva-tri mjeseca bude kakvih vidljivih rezultata.

Ako to ne pomogne, onda ću pokušati sa tim steroidom, mada je po vašoj priči malo poteško doći do njega :|
naprijed rejal

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 27 okt 2014, 20:20

Masne naslage se ne skidaju samo trčanjem, skidaju se al bićeš kost i koža. Moj savjet ti je ako želiš da smršaš pusti te suplemente sad, radi trening sa tegovima pauze od pola minute neka ti trenig sa tegovima bude sat vremena a onda na kraju spucaj cardio pola sata. Ishrana je najbitnija tu, rezultati će sto posto doći ako me poslušaš tegovi+cardio pola sata. Ujedno ćeš izgraditi mišiće i istopiti masti.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 okt 2014, 20:27

GameFKS je napisao/la:Masne naslage se ne skidaju samo trčanjem, skidaju se al bićeš kost i koža. Moj savjet ti je ako želiš da smršaš pusti te suplemente sad, radi trening sa tegovima pauze od pola minute neka ti trenig sa tegovima bude sat vremena a onda na kraju spucaj cardio pola sata. Ishrana je najbitnija tu, rezultati će sto posto doći ako me poslušaš tegovi+cardio pola sata. Ujedno ćeš izgraditi mišiće i istopiti masti.
dobra ideja :thumbup:
naprijed rejal

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 27 okt 2014, 21:14

Smanji unos ugljikohidrata ( izbjegavaj tjestenina, hljeb, onda slatikis, cola itd) , povecaj unos proteina, (jaja, ako mozes jesti samo bjelance, piletinu..) umjesto soka, samo vodu pij, al i cesce vodu, 3-4 l :D

Trening s tegovima, poslije prelazis na HIIT (dva puta u sedmici) , bilo koja cardio sprava (1 min ubrzano, 2 min sporije) i tako 20 min, ne moras ti sada trcati svaki put poslije treninga s tegovima 3-4 puta , i bice uspjeha, al ISHRANA ti je broj 1 ako zelis skinuti stomak..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 okt 2014, 21:31

hvala raja, javim vam se za par mjeseci sa slikama moguće :mrgreen: :salut:
naprijed rejal

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 27 okt 2014, 21:45

slika
My new progress pic :) Zanemarite druga Tita :mrgreen:

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 27 okt 2014, 23:07

Sveti je napisao/la:
Batva je napisao/la:

Znaš kako brate, imam 76 kg, bio sam gojazan, pa sam pucao svakakve dijete bez kardia, tako da mi je to bukvalno pojelo svu mišićnu masu, a ostalo je dosta masnih naslaga na trbuhu i butinama. Eh sad, vjerojatno ću pokušati sa karnitinom, svaki dan otprilike sat posvetiti trčanju, valjda za dva-tri mjeseca bude kakvih vidljivih rezultata.

Ako to ne pomogne, onda ću pokušati sa tim steroidom, mada je po vašoj priči malo poteško doći do njega :|
76 kilograma nije neka masa pa vjerujem da i nemas mnogo masnoce, vec to trebas zategnuti treningom i kardiom, s time da na traci trci brzim intezitetom (jer u tom slucaju radis vise na izgradnji misica i ujedno zatezanju, primjer su ti atleticari na 100m, 200m, 400m...) ;)
Ne zamucavaj se previse Klenom, ne treba ti, u svakom Suplement shopu imas L carnitin, uzmi ga i lagano topi naslage.
Ostalo ti je objasnjeno pa da ne ponavljam, smanji unos carbsa, umjereno sa proteinom, pojacaj vitamine... bices masina.
Trebao si postaviti fotku ovdje, da procijenimo koliko je to ''kriticno'' pa bi mogli i podrobnije ti predloziti kakav trening da radis. Sretnoo :)
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 okt 2014, 08:52

L- carnitin je nedokazan proizvod. Clenbuterol je lijek za asmaticare. Moze biti opasan po zivot ako se koristi za mrsavljenje, jer se dozira pogresno od strane korisnika.

Samo ljene osobe mrsave uzimanjem preparata. Ko omrsavi preparatima, negine mu pretilnost u zivotu. Ko se rijesi ljenosti moze drzati zdravu liniju citav zivot.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 okt 2014, 09:08

Slaga ja u vezi Clena. Lijek je za konje koji imaju probleme sa disanjem. Nije uopste dopusten za ljudsko koristenje.

Steroid je koji razvija misice. Problem se stece kad se razvija srce koje je takodjer misic. Rast srca moze dovesti do njegovog olsabljenja pumpanja. To jest covijek moze doci do toga da nikad vise nepotrci. To se desilo bodybuilderu sa nedavnog links sto sam postavio.

Svi cemo pred Bogom odgovarati, pa i vi sto preporucujete ovdje clen.

Znam i ja raju koja pusi hasis redovno i nista im nefali, osim skolovanja, posla, pameti i razvoja.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 okt 2014, 09:16

" onclick="window.open(this.href);return false;

Pokojni Zyzz pokazuje svoj clen.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 okt 2014, 10:18

Batva je napisao/la: 76 kilograma nije neka masa pa vjerujem da i nemas mnogo masnoce, vec to trebas zategnuti treningom i kardiom, s time da na traci trci brzim intezitetom (jer u tom slucaju radis vise na izgradnji misica i ujedno zatezanju, primjer su ti atleticari na 100m, 200m, 400m...) ;)
Ne zamucavaj se previse Klenom, ne treba ti, u svakom Suplement shopu imas L carnitin, uzmi ga i lagano topi naslage.
Ostalo ti je objasnjeno pa da ne ponavljam, smanji unos carbsa, umjereno sa proteinom, pojacaj vitamine... bices masina.
Trebao si postaviti fotku ovdje, da procijenimo koliko je to ''kriticno'' pa bi mogli i podrobnije ti predloziti kakav trening da radis. Sretnoo :)
Buraz hvala ti, postavit ću čim dobijem telefon nazad. A danas odoh po karnitin, pa sa srećom mi :mrgreen: :salut:
naprijed rejal

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 28 okt 2014, 10:49

samir, dobar, jasno, trebat ce jos dosta mase. ;)

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 28 okt 2014, 20:17

BurningLegion je napisao/la:samir, dobar, jasno, trebat ce jos dosta mase. ;)
Naravno,ali u zadnje vrijeme teško dobijam na kilaži,ali eto trudim se.

vlado
Kontakt:

Post Postao/la vlado » 30 okt 2014, 17:55

ljudi pomagajte.kilaza 115 kg. sta ciniti ( osim LOGICNOG BUSENJA KASIKE koje je vec, jelte, implementirano).
kakve vjezbe?
http://freeskidrowgames.tk/

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 30 okt 2014, 19:54

Vlado jedi pet obroka dnevno. Treniraj tri puta sedmicno po 40 minuta snagu. Svaki dan prosetaj 20 minuta tempom da se preznojis. Svaku setnju gledaj da sto duza bude za 20 minuta. Kad ti se poboljsa kondicija pocni lagano trckarati u tih 20 minuta. Vazi se jednom sedmicno. Primjer Svake nedelje poslije vecere. Gledaj da negubis naglo kilazu. Jer nagli pad znaci gubljenje tekucine a ne masnoce. Nek ti je cilj 500 grama sedmicno.

Pelo
Kontakt:

Post Postao/la Pelo » 30 okt 2014, 21:21

Da li se može doći do nekog napretka bez kupovine tih proteina, kreatina i td?
Jer iskreno i nisam nešto dobar sa parama, ali trudim se nekako, iz prehrane sam izbacio (bijeli hljeb, razne pite) jedem dosta piletine i kuhani jaja (bez žumanjka :mrgreen: ) takodje i tunu iz konzerve.
Čitam ovdje neki pišu kako nije preporučljivo jesti i krompir, što meni ne paše jer ako izbacim i krompir iz prehrane, mogao bi' ostat gladan. :lol:
Da se razumijemo počeo sam trenirati ima skoro 15 dana, što je najbitnije imam volju, ali ponavljam keš me najviše "koči". :cry:
x

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.