FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 17 mar 2010, 08:48

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 17 mar 2010, 09:19

Željovac je napisao/la:Na ovom treningu danas su Višća i Kerla odvojeno trčkarali i završili ranije. Ostali su normalno trenirali. Šehić Selimoviću o'sov'o hljeb jer mu je šut'o u isto vrijeme kad i neko drugi , pa mu se Edis stidljivo obratio. I čini mi se da je trenirao Emir Zeba, nisam siguran.
Upravo zbog takvih stvari mi je žao što Edisa više neće biti u ekipi. Seljačić se nafur'o da je golman i misli da može psovati. Dao dva intervjua u životu i sad on mangup.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 mar 2010, 10:01

slika :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 17 mar 2010, 10:14

Slazem se sa tobom Camac po ko zna koji put...nedostaje nam pravi autoritet u ekipi koji bi trebao biti jedini koji ima pravo pravicno ukazati na neke stvari i greske kod nekih igraca...Edis je bio taj koji je to komotno mogao raditi,nedopustivo je da Seha takve stvari radi jer misli da moze ako je kapiten...a bas kapiteni takve stvari ne rade,pogotovo ne na igraca koji je 10 godina stariji...steta sto Beslija nema tu karizmaticnost...treba nam jedan takav koji ce spustiti na zemlju odredjene zvijezdice a nositi ekipu i moralno i psihicki kroz nastup
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 mar 2010, 10:20

Grbavica moj zivot je napisao/la:@ virtu4l
vidis ta je i sejo posto moderan haha
ne mogu da vjerujem, krenulo nas je u svakom pogledu :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 mar 2010, 10:20

boccaccio je napisao/la:Slazem se sa tobom Camac po ko zna koji put...nedostaje nam pravi autoritet u ekipi koji bi trebao biti jedini koji ima pravo pravicno ukazati na neke stvari i greske kod nekih igraca...Edis je bio taj koji je to komotno mogao raditi,nedopustivo je da Seha takve stvari radi jer misli da moze ako je kapiten...a bas kapiteni takve stvari ne rade,pogotovo ne na igraca koji je 10 godina stariji...steta sto Beslija nema tu karizmaticnost...treba nam jedan takav koji ce spustiti na zemlju odredjene zvijezdice a nositi ekipu i moralno i psihicki kroz nastup
Steta je za Edisa ,ali njegovo vrijeme je davno proslo. :(

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 mar 2010, 10:28

Plavi s Grbavice u potjeri za dvostrukom krunom

Prekaljeni as i jedan od simbola poslijeratnog bh. ligaškog nogometa, kojem je posvetio kompletnu svoju igračku karijeru, Alen Mešanović (34), ove natjecateljske godine u dresu sarajevskog Željezničara ponovno niže uspjehe na domaćoj sceni.

Kao ovosezonskoj prinovi Plavih mnogi su izražavali skepsu po pitanju njegovog angažiranja, da bi iskusni nogometaš kasnije, u doskorašnjih 14 nastupa, postigao 10 golova i imao 4 asistencije. Izoštrenu oku i stručnosti Amara Osima nije promaknula mogućnost da u svoju momčad dovede igrača takve snage i talenta, te pruži još jednu priliku, bez obzira na tešku ozljedu koja je uzrokovala dugo liječenje, a za posljedicu imala i to da od većine u nogometnom smislu bude djelomično umirovljen i zaboravljen.

- Pukla mi je bila Ahilova tetiva, zbog čega sam se sam snalazio i liječio u Sloveniji. Nitko od trenera me ne bi uzeo u to vrijeme, a Amar Osim mi je pružio priliku, zbog čega sam mu iznimno zahvalan, kaže Alen Mešanović. Vrlo brzo je igrač svoje priključenje Želji i opravdao, a Osimu se odužio.

- Igramo zbilja dobru sezonu. Možda će zvučati malo patetično, ali smatram ovo svojom vrlo važnom životnom pobjedom, jer nije se lako bilo vratiti nakon takve ozljede, zadovoljno će Mešanović.

Amar Osim je broj 1 u BiH

Željezničar tradicionalno bolje igra proljetni dio prvenstva, što su već potvrdili i ovosezonskim ulaskom u drugi dio natjecanja.

- Milo mi je zbog dobrog početka, koji nam otvara nove mogućnosti. Faktički, mi još ništa konkretno nismo napravili, ali smo kandidat za osvajanje naslova u prvenstvu i Kupu. Prošlo je vrijeme kada mi je bio važan osobni uspjeh, cilj mi je konačno s ovom momčadi doći do jedne od titula, želja je Mešanovića.

Prošlog ljeta dosta promijenjeni sastav Željezničara je prvo trebalo uklopiti kroz jesenske utakmice, a momčad je usput uspjela zadržati priključak za vodećim i u konačnici zaprijetiti osvajanjem prvog mjesta. Dolazak Amara Osima na mjesto šefa struke ponovno je pokrenuo najviše ambicije kluba.

- Nije kurtoazija niti nekakvo dodvoravanje, jer može malo izgledati smiješno da ja kao igrač tako govorim o treneru, ali on je za mene broj 1 u BiH. Poseban je stručnjak, drukčiji u ophođenju s igračima i uopće načinu radu. Odgovorno mogu reći da je, zajedno s nama igračima, najzaslužniji za sadašnje uspjehe kluba, govori Mešanović.

Narasla euforija i ambicije

Raspoloženje u Dolini ćupova nakon dviju startnih pobjeda, posebno one protiv Širokog u gostima, znatno je drukčije spram ulaska u jesenski dio.

- Čim se pobjeđuje, sve je u redu, najbitnije je ne stati. Ozračje je odlično unutar momčadi i oko nas, ali treba ustrajati, jer se sve može naopako okrenuti kad se najmanje nadaš, upozorava Mešanović.
Po pitanju igračkih prinova, nema velikih razlika između momčadi koja je iznijela jesen i ove koja je započela proljeće.

- Nismo se nešto mnogo pojačavali, ali razlika je u uigranosti momčadi. Mnogo smo uigraniji jer u nogometu je šest mjeseci puno. Na Grbavici se posložila momčad koja je spoj mladosti i iskustva, napominje Mešanović.
Nastala euforija može biti i neugodan pritisak momčadi čije su ambicije naglo narasle tijekom natjecanja.

- Ovo je za nas sada pozitivni pritisak, koji se može podnijeti. U ovakvoj situaciji je zadovoljstvo igrati za razliku od jesenskog dijela, kada smo oko 6. kola imali negativan pritisak, koji nas je sputavao, istaknuo je Mešanović.

Tradicionalno Plavo proljeće

Željezničar je evidentno nakon posljednjih događanja nametnuo sebi cilj osvajanja jedne od titula, što iz kluba vide kao realnu mogućnost.

- Imamo izvanredan raspored i moguće je da nakon 6. proljetnog kola budemo na prvom mjestu, nakon čega bismo ovisili o sebi. Sigurno imamo svoje šanse, a sada nam slijedi pet najvažnijih utakmica. Tu su i naši navijači Manijaci, koji su sigurno najbolji u državi i koji ponekad mogu donijeti prevagu u našu korist, smatra Mešanović.
Nakon odgoda zbog nevremena, Željezničar će u okviru 18. kola Premier lige (srijeda) na svojoj Grbavici dočekati momčad gradačačke Zvijezde, koja je ovog proljeća upisala tri boda u gostima, a izgubila utakmicu na vlastitom igralištu.

- Mislim da je momčad Zvijezde iskoristila najgori mogući dan Zrinjskog, kada je Mostarce dobila Pod Bijelim brijegom. Poštujem ih kao momčad, međutim, mi ništa drugo ne želimo do tri boda iz ovog susreta, ustvrdio je Alen Mešanović.

Trener Amar Osim u ovom meču neće moći računati na Mešića, Kerlu, Bućana i Popovića, koji imaju po tri žuta kartona, te ozlijeđenog Višću.

Prvi strijelac lige

Uz napadača Veleža Adina Džafića, trenutačno Mešanović dijeli prvo mjesto premierligaške liste strijelaca s 10 pogodaka.

- Možda bi golova bilo i više, međutim, jesenas smo preferirali nešto zatvoreniju igru. Sada smo uigranija momčad, nastupamo s otvorenijim pristupom i vjerujem da na proljeće može biti samo još bolje po Željezničar i mene, smatra Mešanović.

Igračka karijera

Mešanović je promijenio niz bh. klubova, a svojom igrom je plijenio pozornost u dresu Budućnosti (Banovići), Lukavca, Jedinstva (Bihać), Veleža (Mostar), Sarajeva, Slobode (Tuzla), Čelika (Zenica), Posušja i Željezničara (Sarajevo). 1997. je godina jedinog njegovog inozemnog pokušaja, tromjesečne epizode u turskom prvoligašu Erzurumspor, odakle se nakon ozljede i nesporazuma s čelnicima kluba vratio u BiH.

- Nije mi bilo suđeno da zaigram vani niti sam imao neku veliku želju, nisam bio igrač za inozemstvo. Nakon neuspješne epizode u Turskoj odlučio sam da nikad više neću ići van BiH, rekao je Mešanović.
U svojoj igračkoj karijeri nastupao je i za sve reprezentativne uzrasne kategorije. Kao kapetan kadetske vrste Jugoslavije, u kojoj je igrao i Hasan Salihamidžić, zabilježio je desetak nastupa, za U-21 BiH koju kapicu više, dok je za bh. A momčad odigrao tri utakmice.

Zadovoljan postignutim

Za nogometaša koji je još kroz mlađe kategorije iskazivao posebno umijeće, a vrlo mlad se potvrdio i u seniorskoj konkurenciji, ostao je dojam da je mogao mnogo više napraviti u karijeri.

- Moguće je da netko gledajući sa strane o meni misli na takav način, međutim, ja sam zadovoljan postignutim. Napravio sam sve što sam htio. Možda da se mogu vratiti natrag s ovom pameću, u ponekoj situaciji bih postupio drukčije, ali sam uopćeno zadovoljan, tvrdi Mešanović.

Piše: Ersan Bijedić/dnevni-list.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 17 mar 2010, 10:34

Može li mi iko reci kakve su majce koje ce biti u prodaja danas te u četvrtak i u petak ako iko ima sliku neka postavi bio bih mu zahvalan.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 17 mar 2010, 10:54

Hamo je napisao/la:Može li mi iko reci kakve su majce koje ce biti u prodaja danas te u četvrtak i u petak ako iko ima sliku neka postavi bio bih mu zahvalan.
imam ti ja slike evo
http://img715.imageshack.us/i/photo0015t.jpg/
http://img190.imageshack.us/i/photo0013fv.jpg/
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 17 mar 2010, 10:58

a mene interesuje vec odavno ako neko zna kada ce doci bar-salovi, kada ce se moci kupiti?
odani! THE MANIACS 1987

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 mar 2010, 11:01

nedaTM87 je napisao/la:a mene interesuje vec odavno ako neko zna kada ce doci bar-salovi, kada ce se moci kupiti?
Bili su nedavno a kada budu ponovo bices obavjesten!

Samir Bekrić ključna je figura u igri tima sa Grbavice. Kaže da se pridržava određenih pravila prije početka svake utakmice:

"Vodim računa da na teren uđem prvo desnom nogom. To je tako od malih nogu. Istako bih još jednu zanimljivost. Recimo prilikom izlaska na travnjak uvijek sam posljednji u nizu, osim kada sam kapiten. Tada sam na čelu kolone. Znači uvijek sam ili prvi ili posljednji u koloni“.

rajvosa-x.com
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 17 mar 2010, 11:09

bistrikboy je napisao/la:
nedaTM87 je napisao/la:a mene interesuje vec odavno ako neko zna kada ce doci bar-salovi, kada ce se moci kupiti?
A ja pratio na orgu nigdje nije bilo da su bar salovi u prodaji :S bilo samo jednom ono pred novu godinu na orgu i tad sam htio otic aal nisam nikako stigao... :S hama uvijek kada ima ensto u prodaji pise na orgu al to da su nedavno bili u prodaji to nije bilo :(
odani! THE MANIACS 1987

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 mar 2010, 11:16

nedaTM87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
A ja pratio na orgu nigdje nije bilo da su bar salovi u prodaji :S bilo samo jednom ono pred novu godinu na orgu i tad sam htio otic aal nisam nikako stigao... :S hama uvijek kada ima ensto u prodaji pise na orgu al to da su nedavno bili u prodaji to nije bilo :(
Pokusaj nabaviti od nekog ko ima viska,tako ces najbrze doc do sala...

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 17 mar 2010, 11:58

nedaTM87 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Može li mi iko reci kakve su majce koje ce biti u prodaja danas te u četvrtak i u petak ako iko ima sliku neka postavi bio bih mu zahvalan.
imam ti ja slike evo
http://img715.imageshack.us/i/photo0015t.jpg/
http://img190.imageshack.us/i/photo0013fv.jpg/
e hvala jarane

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 17 mar 2010, 12:03

**** te kako sam samo nerovozan, onaj osjecaj ruzni ko pred svaki derby...ovo mi se odavno nije desavalo da sam ovolko euforican pred svaku tekmu zelje...

MOLIM TE BOZE DA DANAS POBJEDI LJOZE
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 17 mar 2010, 12:06

19TM87 je napisao/la:**** te kako sam samo nerovozan, onaj osjecaj ruzni ko pred svaki derby...ovo mi se odavno nije desavalo da sam ovolko euforican pred svaku tekmu zelje...

MOLIM TE BOZE DA DANAS POBJEDI LJOZE
hehe slicna je situacija i kod mene ovo se prije desavalo samo pred derbi da imam neki cudan osjecaj u zeldcu, neka me mucnina fata a sad pred svaku utakmicu je tako :D a opet jedva cekam da pocne pa da zagalamim ZELJO ZELJO ZELJO i to je moj tim ZELJO ZELJO ZELJO i kuneem se s njim :D
odani! THE MANIACS 1987

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 mar 2010, 12:14

Dolina će da gori 8-)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 17 mar 2010, 12:31

možda sam dosadana ali moram pitati ima li tih majca ja bi uzeo L pa me zanima ima li ih koliko da nešaljem jarana bezveze po majcu ako ih nema puno :)

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 17 mar 2010, 12:34

Hamo je napisao/la:možda sam dosadana ali moram pitati ima li tih majca ja bi uzeo L pa me zanima ima li ih koliko da nešaljem jarana bezveze po majcu ako ih nema puno :)
bice veceras i sutra navecer sigurno majica a preksutra nisam siguran iako mislim da ce ostati i preksutra jos koja majica, ali veceras i sutra navecer ce ti bit sigurno...
odani! THE MANIACS 1987

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 17 mar 2010, 12:37

PRVO ZA MOSTAR I ONDA IMAS DOLE:

Uplate nakon utakmice sa Zvijezdom (srijeda 17.03.2010.godine) od 20,00h do 21,00h!

Četvrtak (18.03.2010.godine) od 17,00h do 20,00h!

Petak (19.03.2010.godine) od 17,00h do 20,00h!

Uplate mozete izvrsiti u navedenim terminama u prostorijama Udruženja navijača na sjevernoj tribini stadiona Grbavica!

U istom terminu moći će se kupiti i plave majice sa natpisom MANIJACI u velicinama S,M i L po sniženoj cijeni od 25 KM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, elSaik i 68 gostiju.