Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

topnik1
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la topnik1 » 22 okt 2014, 22:52

bega_afc je napisao/la:Cembrlen pokazo nasim napadacima kako se akcija zavrsava hladnokrvno.
Dok bi svi naši ofanzivi onde ustopali loptu, uradili 16 laznjaka, 15 driblinga i onda uputili pogrešan pas, Oxlade je rutinski plasirao u suprotan ugao.

Kako se Sančez istegao kod gola Podolskog, dobro kičma nije pukla na pola :wtf:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 okt 2014, 22:55

I onda ljudi imaju obraza da kritikuju OXa
Pld W D L
38 26 12 0

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 22 okt 2014, 22:57

Prvom prilikom kad sretnem Wilsherea uklizat ću mu,barem na ulici..

treba promjenit 3,4 igrača u prvoj..ubacit ove željne igre da barem se netko osim Alexisa i Chambersa trudi

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 22 okt 2014, 22:58

Kod vas nema nista jedbostavno. :-) cestitke na pobjedi.
Kocka je bačena

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 22 okt 2014, 23:02

Kako je ovaj Mertesaker užasan lik bez Koscielnog, a Monreal još užasniji.

koscielni je svjetska klasa i to se ovako najbolje primijeti. 60 % smo bolji nazad sa njim.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 22 okt 2014, 23:06

Nece Wenger jos dugo, samo da prestigne Fergusona i ode on. :)

Da smo veceras izgubili bio bi ogroman pritisak na njega, mada nema sanse da bi dobio/dao otkaz. Zato je bolje da smo uspjeli preokrenuti i slaviti, bilo bi bas ruzno da smo izgubili.

Alexis igra odlicno otkako je dosao kod nas. U svakoj utakmici se trudi nenormalno i veceras nosi velike zasluge za ovu pobjedu.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 22 okt 2014, 23:12

chambers danas možda i najlošija tekma otkad je došao,wilshere isto nula,i protiv hulla isti ****,kad treba dat okomitu loptu,on daje paralelu,sve obrnuto radi

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 22 okt 2014, 23:13

Rutinski veceras...
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 22 okt 2014, 23:13

bilo bi odlicno kad bi uspjeli dovesti stopera u januaru (tipa hummels :D ) odbrana nam je ocajna

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 22 okt 2014, 23:15

Nama trebaju 2 štopera jedan uz Koscielnog i jedan da bude treći ili četvrti i fali nam defanzivni vezni .

Ako se ne dovedu štoper i DMF na zimu to će da bude ybna katastrofa :tokralju:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 22 okt 2014, 23:19

Meni je najžalosnije, i uvijek se pitam zašto oni ne igraju od početka kako igraju na kraju utakmice kad gube, kad svi grizu kad su im guzice u yebenoj opasnosti. Pa vidiš da agresivnost donosi rezultate i ti opet drugo furaš, yebem ti nebo glupo

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 22 okt 2014, 23:23

ne znam sta treba da se desi, da nas tim proigra u skladu sa mogucnostima...vise mi je muka od nase igre i taktike...svaki napad se svodi na to da se s krila neko sjuri prema sredini odigra dupli pas sa napadacem (welb ili giroud) i onda se gubi lopta :S ili jos gore 5 nasih veznih fudbalera u 20 kvadrata i dodaju se na metar jedan od drugog...fudbal je jednostavna igra od 3 dodira, sto su nam pokazale sve iole ozbiljnije ekipe protiv kojih smo igrali ove sezone (chelsea, borussia)

Pistol
Kontakt:

Post Postao/la Pistol » 22 okt 2014, 23:25

frankqqqqq je napisao/la:Meni je najžalosnije, i uvijek se pitam zašto oni ne igraju od početka kako igraju na kraju utakmice kad gube, kad svi grizu kad su im guzice u yebenoj opasnosti. Pa vidiš da agresivnost donosi rezultate i ti opet drugo furaš, yebem ti nebo glupo
zato sto je lakse lagano se setati okolo , nego potrcati za nekom teskom loptom i pri tome jos rizikujes da dobijes i neki udarac ... naravno , kada voda dodje do usiju onda se mora jel

kazu da je najveci problem motivirati se da odbranis vec osvojeno prvo mjesto - nama to nebi trebao biti problem vec godinama , ali opet se ovako igra do 90 minute

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 22 okt 2014, 23:26

frankqqqqq je napisao/la:Meni je najžalosnije, i uvijek se pitam zašto oni ne igraju od početka kako igraju na kraju utakmice kad gube, kad svi grizu kad su im guzice u yebenoj opasnosti. Pa vidiš da agresivnost donosi rezultate i ti opet drugo furaš, yebem ti nebo glupo
Pa nije fazon da se umore dok igraju utakmicu, lezerno se to sve moze. Kad vidim Aleksisa i ostatak ekipe, place mi se. Odavno Arsenal nije imo ovako spremnog igraca. Nedavno sam procito izjavu Tarabta, kad napade Arija u fazonu: Odbrana se igra timski, a ne da se individualno pokusava i bezveze trosi. To je ono sto mi smeta kod ovog Arsenala. Aleksis napravi strasan presing i onakav igrac je smrt za odbranu, vjerujem da im nema mrzeg tipa igraca, lik je dosadan isto proljev, ne mozes ga se kutarisat. I umjesto da svi pomjere linije, da se uhvati najblizi moguci igrac, kako bi odbrambeni mogo samo nabit loptu, ovi debili iza ostanu da cuvaju prostor i onda Aleksis leta isto muha bez glave, jer ga uhvate u trokut. Imam osjecaj da jednostavno ne znaju prepoznat trenutak, da kad ovaj zaganja i satjera igraca u cosak, da se pomjere i osvoje loptu timski. To je ono sto radi Bajern, ono sto radi Dortmund i ono sto radi Barselona. Vratit izgubljenu loptu sto prije u svoj posjed. To je fudbal, ovo sto danas Arsenal igra je qrcina.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 22 okt 2014, 23:29

bega_afc je napisao/la:
Pa nije fazon da se umore dok igraju utakmicu, lezerno se to sve moze. Kad vidim Aleksisa i ostatak ekipe, place mi se. Odavno Arsenal nije imo ovako spremnog igraca. Nedavno sam procito izjavu Tarabta, kad napade Arija u fazonu: Odbrana se igra timski, a ne da se individualno pokusava i bezveze trosi. To je ono sto mi smeta kod ovog Arsenala. Aleksis napravi strasan presing i onakav igrac je smrt za odbranu, vjerujem da im nema mrzeg tipa igraca, lik je dosadan isto proljev, ne mozes ga se kutarisat. I umjesto da svi pomjere linije, da se uhvati najblizi moguci igrac, kako bi odbrambeni mogo samo nabit loptu, ovi debili iza ostanu da cuvaju prostor i onda Aleksis leta isto muha bez glave, jer ga uhvate u trokut. Imam osjecaj da jednostavno ne znaju prepoznat trenutak, da kad ovaj zaganja i satjera igraca u cosak, da se pomjere i osvoje loptu timski. To je ono sto radi Bajern, ono sto radi Dortmund i ono sto radi Barselona. Vratit izgubljenu loptu sto prije u svoj posjed. To je fudbal, ovo sto danas Arsenal igra je qrcina.
eh to je vec do trenera...mislim da bi nama dobrodosao jedan Jurgen Klopp

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 22 okt 2014, 23:31

Zaboravio sam samo dodat da sam toliko zagotivio ovog Aleksisa da to nije humano. Nakon gola Cembrlena, svi trce njemu u zagrljaj, dosta im remi, ali ne, Aleksis siri ruke, urla i trci prema lopti koja je u mrezi. Glad za pobjedom, glad za golovima, **** motivacija koje u ovoj ekipi trenutno nema.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 22 okt 2014, 23:32

Pa nije metafizika il neka **** materna, to je prosto ko pasulj samo naši ne kontaju. **** kad vidim kako odbranu igraju te navedene ekipe bega meni se smuči, nemaš visinu pa nadoknadi agresivnošću. Wilshere, Cazorla, Ramsey, Alexis, Oxlade, Nacho niko preko 180 kako treba nije prepiš'o i oni igraju zonalnu odbranu, pa to isfuralo u prošlom vijeku.

Fudbal se danas dobija agresivnošću i svi to vide, samo mi ne. Možemo mi i bez DMFa igrat ako imamo dobar pressing, kako Barcelona godinama sa onim hafljom Busquetsom na DMFu može. Dobro, imaju pitbulla onog poganog Mascherana al ni on nije fizički dominantan, samo je dosadan, agresivan.. Ne kontam Boulda onog, yebem ga u žvalje gledal on druge timove kako odbranu igraju

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 22 okt 2014, 23:33

Topnik1 vec se spremi za tu katastrofu. Mozda nam neki Rid ili takav tip stopera zamaze oci ali na DMa ne racunaj.

Mercurial. Treba da se desi novi menager.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 22 okt 2014, 23:33

Meni je Alexis postao najdraži igrač poslije Rosickog i Koss-a samo iz razloga što je takav dosadan i napadan i ne gubi loptu,to je ono što krasi sva ova tri igrača i stvarno bih volio vidjeti formaciju koja će izgledai ovako

----------flamini----------------
sanchez-ramsey-rosicky-joel
------------welbeck---------

Kad već fura nešto ovako neka fura do kraja,udarna petorka je luda ko kupus i vole trčat,ne štedit se i ić glavom na krampon,siguran sam da bi oni večeras osigurali pobjedu u prvom poluvremenu.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 okt 2014, 23:34

Koji put vec ove sezone u zadnjim minutama se vade? To je ta Mental Strenght koju Wenger stalno spominje.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.