Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Procitao sam dosta clanaka ovo oko Nokije, al nigdje se ne navodi da ce nastaviti proizvoditi telefone nakon nekog vremena. Znam da ste ovdje pisali da bi trebalo za koju god. da nastave sa telefonima pa mozda i sa novim sistemom!?
Ali evo gdje god sta procita za to se nigdje ne spominje samo da ce nastaviti proizvoditi druge stvari sto su i do sad radili!?
Ali evo gdje god sta procita za to se nigdje ne spominje samo da ce nastaviti proizvoditi druge stvari sto su i do sad radili!?
Mia San Mia
Ako može pomoć oko telefona, znači htio bih kupiti neki telefon do oko 500KM preko BHTelecoma na rate preko starog. Interesuje me kako to ide, ima li nekih pogodnosti pošto sam student i slično. Također koji telefon mi vi preporučujete iz njihove ponude do cijene koju sam već naveo ?
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed

S obzirom na budzet preporucujem da se protegnes jos 100 km i uzmes lumiu 925,za te pare u telecomu android da valja neces uzet a ta lumia je vise nego solidan mobitel ..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Bilo bi pogodnosti da si na Student Plus pretplati, al' pošto nisi, to što si student ti ne pomažeIbizevic je napisao/la:Ako može pomoć oko telefona, znači htio bih kupiti neki telefon do oko 500KM preko BHTelecoma na rate preko starog. Interesuje me kako to ide, ima li nekih pogodnosti pošto sam student i slično. Također koji telefon mi vi preporučujete iz njihove ponude do cijene koju sam već naveo ?
Hvala unaprijed

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Nije nikako na pretplati, već kredit na dopunu kako se to već kažeanonimni je napisao/la: Bilo bi pogodnosti da si na Student Plus pretplati, al' pošto nisi, to što si student ti ne pomažeKoji ti paket ima stari? Interesantno je da u Telecomu (bar na Mini 15 paketu) nema telefona koji koštaju oko 500 KM, sve su ili jeftiniji ili skuplji
U skladu s tim, od Androida ti mogu predložiti Xperiu M2, dobar telefon od ovih jeftinijih, a ako mogneš, protegni se za LG G2, jest 150-200 KM skuplji nego u radnjama, al' tako je samo kod nas, tu ne možemo ništa...

A i nije toliki problem, ne moram uzeti preko BHTelecoma, može i u nekoj radnji ali da je na rate od 12 do 24 mjeseca?
Ako ideš preko fiksnog, onda samo možeš gledati telefone iz Ultra Plus paketa, iskreno nemam puno vremena da provjeravam koji su tu... 15 KM ti je pretplate+rata za mobitel+PDV, ako ti se ne isplati, ne prelazi na nju (a i moraš čekati 3 mjeseca da uzmeš telefon ako si nezaposlen)... Ne znam gdje još daju telefone na rate, pa ti ni tu nažalost ne mogu pomoći, pogledaj u BHT-u šta ima i onda dođi ovdje kad napraviš uži izbor da ti pomognemo 

Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Nakon što sam updateovo softver na telefonu dešava mi se da u toku chata na fb, kad sam na tapatalku ili bilo gdje jednostavno nestane mreže i wi fi. Traje otprilike sekundu - dvije i opet dođe. Šta li bi to moglo biti zna li neko? U pitanju je iPhone.
DRUG NEBI TI PUNCA
Evo gledao sam nešto preko Univerzalno, oni daju na 12 rata pa jest da telefoni onda ispadnu oko 700KM al nema veze. Pa evo nešto sam našao Nokia Lumia 1020,Sony Xperia T3, LG Nexus 5, HTC One X. Pa eto kojim redom bi išli, znači najvažnija mi je kvalitetna kamera i da je solidan netanonimni je napisao/la:Ako ideš preko fiksnog, onda samo možeš gledati telefone iz Ultra Plus paketa, iskreno nemam puno vremena da provjeravam koji su tu... 15 KM ti je pretplate+rata za mobitel+PDV, ako ti se ne isplati, ne prelazi na nju (a i moraš čekati 3 mjeseca da uzmeš telefon ako si nezaposlen)... Ne znam gdje još daju telefone na rate, pa ti ni tu nažalost ne mogu pomoći, pogledaj u BHT-u šta ima i onda dođi ovdje kad napraviš uži izbor da ti pomognemo
Eliminisi HTC i Xperiu, ostanu ti Nexus i Lumia koji su odlicni telefoni, ali rade na drugacijim sistema, kamera nije losa ni kod jednog ni kod drugog mobitela, kao ni net, ipak su to uredjaji iz skoro pa vrha ponude, ja bih tebi ostavio tu odluku jer ipak Nexus radi na Androidu, a Lumia na WP, pa vidi koji ti sistem vise lezi i na osnovu toga uzmi telefon...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Imao sam Samsung od 300KM gdje me je Android bukvalno izludio koliko je spor, kolko sam samo živaca potrošio
Valjda kod ovog Nexusa nije takva situacija

- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
Uzmi nexus i miran si 

Uzmi Lumiu 1020 i miran si
vjerovatno najbolja kamera sto se tice mobitela 

-
- Kontakt:
Nexus je zvijer, kamera je isto dobra, HDR+ opcija za slike a u novembru stiže novi android lolipop koji će i kameru dosta poboljšati jer podržava novi format slika sa opcijama kao u onih dslr aparata.Ibizevic je napisao/la:Imao sam Samsung od 300KM gdje me je Android bukvalno izludio koliko je spor, kolko sam samo živaca potrošio![]()

Vidi ovdje:
http://www.androidauthority.com/nexus-5 ... es-540858/" onclick="window.open(this.href);return false;
A da ti taj Samsung nisi pretrpao?Ibizevic je napisao/la:Imao sam Samsung od 300KM gdje me je Android bukvalno izludio koliko je spor, kolko sam samo živaca potrošio![]()
Najnoviji Nexus kosta preko 500 eura, skoro 600. Naravno da tako skupi mobiteli imaju mnogo vise radnog pamcenja i da ce jos dugo dugo vremena biti TOP.
Evo ja imam Samsung Galaxy S3 i dvije godine nikakvih problema, zvijerka jos uvijek.
Ovaj Nexus 5 kosta jos uvijek skoro 400 eura. To je ipak malo vise nego telefon od 300 maraka. Tri puta vise. Kao da poredis BMW 325 i Fiat 500.
Oke, hvala ti najvjerovatnije da ću onda ovaj uzetiBordoArmy88 je napisao/la:Nexus je zvijer, kamera je isto dobra, HDR+ opcija za slike a u novembru stiže novi android lolipop koji će i kameru dosta poboljšati jer podržava novi format slika sa opcijama kao u onih dslr aparata.Ibizevic je napisao/la:Imao sam Samsung od 300KM gdje me je Android bukvalno izludio koliko je spor, kolko sam samo živaca potrošio![]()
Vidi ovdje:
http://www.androidauthority.com/nexus-5 ... es-540858/" onclick="window.open(this.href);return false;

@SamoZeljo u Univerzalno nov Nexus5 545 KM
Onda je JEFTIN. Ja sam ga nedavno vidio negdje online za preko 300 eura, skoro 400. To je znaci preko 700 maraka. Znaci, nista ne razmisljaj. Kupuj. 

- QUARTERBACK
- Kontakt:
Dobio danas Motorlu XT1060, iz Čemerike je, jel najbolje da nosim u Univerzalno da mi dekodiraju ili ? Šta vi predlažete..

- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Kako da prebacim npr. neke aplikacije, pjesme i slike sa memorije telefona na sd karticu?

- JoseMourinho
- Kontakt:
udjes u postavke -> aplikacije, izaberes tu aplikaciju i imas prebaci na sd karticuNYKnicks Fan je napisao/la:Kako da prebacim npr. neke aplikacije, pjesme i slike sa memorije telefona na sd karticu?![]()

Forumaši, šta igrate na svojim mobitelima/tabletima? Nisam u tim vodama nikako, a imam svakodnevno nešto slobodnog vremena pa da odmorim malo glavu.
Dakle, preporuka za neku zanimljivu igricu? 

LUHG!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.