Nisam osjećao pritisak nakon odlaska Marića
Čak deset novih startera u odnosu na prethodni prvenstveni duel koristio je trener Slaven Musa u Kupu protiv Željezničara. Dokazalo je to koliko dugu klupu imaju na Pecari, usput i pokazalo da ove sezone operiraju na zavidno visokom nivou samopouzdanja. Izgledi da Široki godinu završe sa širokim osmijehom na licu solidni su. Sve bolji i bolji napadač Ivan Buhač je optimističan.
Nakon što su razbili Čelik 7:2 i rivalima pobjegli na plus tri, usput se ne potrošivši previše, Širokobriježani su u osmini finala Kupa izbacili Željezničar. Nije loše. No, uz spomenute rezultate impresivno djeluje i način na koji su ostvareni. Trener Slaven Musa na snježnoj je Grbavici na teren u odnosu na duel s Čelik poslao čak deset novih startera – među prvih jedanaest ponovilo se tek ime Dine Ćorića. A usput su zaigrali priliku dobili i pomalo zaboravljeni igrači poput Danijela Kožula i Vlade Zadre, kao i 21-godišnji veznjak Matej Karačić. Sve to protiv Željezničara. Dakle Musa je postigao cilj plasmana u četvrtfinale, usput protiv jakog protivnika odmorivši podosta važnih igrača…, a to je vrlo, vrlo važan detalj, jer do kraja jeseni Široki čeka par teških utakmica.
Slijedeća se iz ove perspektive čini izuzetno nezgodnom. Gostovanja kod Olimpica, zapravo i domaće utakmice s Vukovima, za Široki nikada nisu bili dueli uoči kojih su se previše busali u prsa. Uvijek je prevladavao oprez, a tako je i sada. U posljednjih šest međusobnih prvenstvenih duela upisano je čak pet remija, a Široki na Otoci nije pobijedio od rujna 2009. kada je bilo 0:1.U četiri utakmice kod Olimpica od tada bilo je 1:0, 0:0, 2:1 i prošle sezone opet 0:0. Vukovi im očito ne leže…
Nakon Sarajeva u prvenstvu, Ivan Buhač u Kupu je zabio Željezničaru. Dva važna pogotka, kako za Široki, tako i za njega osobno.
- Teška utakmica na Grbavici, ali uspjeli smo obranit rezultat i plasirat se u četvrtfinale, rekao nam je 20-godišnji Buhač, dodajući kako je jako sretan zbog novog pogotka.
Bio mu je to treći gol ove sezone, a svoj račun otvorio je baš u Kupu – prvijenac za A tim zabio je u Kupu protiv Jedinstva, da bi dvije utakmice kasnije na Pecari onim snalažljivim pogotkom srušio Sarajevo. Dobro mu ide…
-Da, zadovoljan sam. Ide mi sve bolje i bolje…, ovom prilikom bih se zahvalio treneru na ukazanom povjerenju.
O Ivanu se dosta pričalo i prije nego je počeo zabijati, odnosno uopće igrati – nakon 2. kola kada je Dinamo Mirka Marića preselio bliže sebi, u Lokomotivu. Očekivanja su bila velika, ipak je Marić otišao kao prvi napadač kluba. Ali Buhač tvrdi da ga to nije poremetilo…
- Nisam osjećao pritisak. Jer znao sam da me to čeka, bio sam spreman. U juniorima sam više igrao na lijevom krilu, ali ponekad sam igrao i špica. Sada sam stalno u vrhu napada, što mi odgovara, ali mogu igrati na više pozicija, nije mi to problem. Jako mi je drago što je krenulo i Mihaljevića, dobro je imati jaku konkurenciju. On kao Dinamova posudba to jeste.
Sa sljedećim protivnikom baš i nema iskustva, ali zna što želi…
- Ovo će mi biti prva utakmica s Olimpicom, tako da ne znam koji je razlog toliko tijesnih utakmica sa njima. Ali sigurno je da želimo pobjedu, želimo dobit sve utakmice do kraja.
Ne očekuje lijepu utakmicu na Otoci
Na Grbavici je bilo teško igrati, a za očekivati je da ni na Otoci neće biti puno bolje. Razlog je snijeg u Sarajevu…
- Nije bilo lako igrati na Grbavici, ali vjerujem da će na Otoci biti možda malo bolje, da će nas dočekati možda malo bolji teren. Jasno je da to neće biti neka lijepa utakmica, rekao je Buhač.
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB