OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Ethel
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ethel » 08 okt 2014, 17:37

Fali njemu sve osim visine..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 09 okt 2014, 10:08

Ethel je napisao/la:Fali njemu sve osim visine..

Pogodio si poentu a opet jefitnijeg ne mozes naci ja sam i dalje ubjeđen on je tu eto samo da imamo centra nista vise , drzim se onog da je tu da plasi narod :urnebes:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 okt 2014, 21:03

Pupi04 je napisao/la:Fudbalski i kosarkaski savez se takmice koji ce prije unistit domace prvenstvo :oops:
Najbolje da se svake sezone prijave klubovi koji bi igrali ligu, odnosno koji mogu, i neka igre krenu, strpat sezonu u dva mjeseca i onda narednih 10 nek se skupljaju pare za novu sezonu.
Mislio sam da ce ova garnitura saveza unaprijediti domace prvenstvo i ucinit ga zanimljivijim ali jok...
Ne moze Savez praviti klubovima ekipe. Niti Savez skupljati finansije za njihova takmicenja.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 10 okt 2014, 11:14

neno#4 je napisao/la:
Pupi04 je napisao/la:Fudbalski i kosarkaski savez se takmice koji ce prije unistit domace prvenstvo :oops:
Najbolje da se svake sezone prijave klubovi koji bi igrali ligu, odnosno koji mogu, i neka igre krenu, strpat sezonu u dva mjeseca i onda narednih 10 nek se skupljaju pare za novu sezonu.
Mislio sam da ce ova garnitura saveza unaprijediti domace prvenstvo i ucinit ga zanimljivijim ali jok...
Ne moze Savez praviti klubovima ekipe. Niti Savez skupljati finansije za njihova takmicenja.
Naravno da ne moze, zato je bolje i da ligu igra 6 ekipa koje mogu obezbjedit sve uslove nego iz godine u godinu ici u ova skandalozna rjesenja sa ligama13 i gdje se cekaju ucesnici iste pa nam se liga svede na 2-3 mjeseca aktivne kosarke zato sto klubovi ne mogu za jos malo kosarke obezbjedit finansije.

Nasem ligaskom takmicenju je potrebna hitna reorganizacija, niti ce reprezentacija dobiti kvalitetnog igraca iz lige koji se bavi kosarkom 1/4 godine niti je ovaj sistem nekom interesantan da bi finansirao klubove, ovo je cisto prezivljavanje iz godine u godinu, a ocekivao sam od ove garniture ljudi da mogu nekim planom poboljsat i ucinit interesantnijom kosarku u BiH.

Uvjeren sam da bi npr. liga od 8 klubova bila puno bolja, da se igra dvije kuci dvije na strani, prvo bi se kakav takav kvalitet skoncentrisao u ove klubove, imali bi vise utakmica, zanimljivije meceve, pa i klubovi koji bi pretendirali na ulazak bi znali sta ih ceka i da bi se ozbiljno morali pripremit za Prvu ligu a ne ovako pogura ih opstina sa par hiljada i hajmo izgurat 3 mjeseca lige.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 15 okt 2014, 23:55

jel ima neki cilj koji je uprava postavila ispred sebe za ovu sezonu....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 16 okt 2014, 00:50

Mislim da je cilj mjesto u Final 4...A sezonu otvaramo protiv Mladosti u gostima ako se ne varam.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 16 okt 2014, 01:04

wobly92 je napisao/la:Mislim da je cilj mjesto u Final 4...A sezonu otvaramo protiv Mladosti u gostima ako se ne varam.
uffff...pa veliko je to onda...svaka cast upravi na ambicijama....vidi se da su novi ljudi u novoj Slobodi donijeli svjezinu....nema tu vise lopova...konacno sve transparetno i bez dugova...a onda iduce godine napast titulu i ABA ligu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 okt 2014, 09:08

Pupi04 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Naravno da ne moze, zato je bolje i da ligu igra 6 ekipa koje mogu obezbjedit sve uslove nego iz godine u godinu ici u ova skandalozna rjesenja sa ligama13 i gdje se cekaju ucesnici iste pa nam se liga svede na 2-3 mjeseca aktivne kosarke zato sto klubovi ne mogu za jos malo kosarke obezbjedit finansije.

Nasem ligaskom takmicenju je potrebna hitna reorganizacija, niti ce reprezentacija dobiti kvalitetnog igraca iz lige koji se bavi kosarkom 1/4 godine niti je ovaj sistem nekom interesantan da bi finansirao klubove, ovo je cisto prezivljavanje iz godine u godinu, a ocekivao sam od ove garniture ljudi da mogu nekim planom poboljsat i ucinit interesantnijom kosarku u BiH.

Uvjeren sam da bi npr. liga od 8 klubova bila puno bolja, da se igra dvije kuci dvije na strani, prvo bi se kakav takav kvalitet skoncentrisao u ove klubove, imali bi vise utakmica, zanimljivije meceve, pa i klubovi koji bi pretendirali na ulazak bi znali sta ih ceka i da bi se ozbiljno morali pripremit za Prvu ligu a ne ovako pogura ih opstina sa par hiljada i hajmo izgurat 3 mjeseca lige.
Prvo pitanje od koje garniture ljudi? TI vjerovatno misliš na Haruna. Harun nije u upravi. POgledaj ko sjedi u upravi pa onda na osnovu toga pravi očekivanja. Druga stvar je da se tvoja ideja skoro nimalo ne razlikuje od sadašnje čak je po meni ova varijanta bolja zbog nekih stvari. Sad će imati 24 tekme, a po tvom bi imali 28. Da je recimo ostalo 14 klubova koliko su tražili neki iz uprave imali bi 26 tekmi. Onda ide liga 6 gdje bi će ti klbovi opet igrati između sebe sa mogućnošću da odvedu najbolje igrače iz drugih klubova i imaš skoncentrisan kvalitet i to je novih 10 tekmi. Što je bolje ovako? Zato što će recimo Atić dobiti značajnu minutaže, pa i GEgić recimo (to što bi Igor Josipović imao jače tekme me ne zanima apsolutno). U toj ligi 8 oni bi igrali na kapaljku, a ovako imaš 8 tekmi više jer bi bilo glupo nakon četverokružnog sistema ponovo igrati ligu 6 recimo jer bi to bio šesterokružni sistem. Znam ja šta ti hoćeš reći ali u tenutnoj situaciji ta promjena sad nebi skoro ništa značila samo bi bila gora po djecu koja su nama najznačajnija. Najbolje bi bilo da pored te lige osam imaš i dobru drugu ligu, ali ponovit ću ti upravu čine i ljudi iz RS-a i HB koji ne žele to tako da recimo odlazak Kaknja i Čelika nebi skoro nikako podigao A1 ligu ali bi uzeo mogućnost nekim mldim momcima da igraju jake tekme kojih u A1 jednostavno nema.

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 16 okt 2014, 10:01

Skontali smo se mi otprilike, bit smanjenja je u tome da u njoj imas klubove koji imaju uslove i koji mogu izgurati sezonu, klubovi koje ce pratiti sponzori a ne ako im opstina uskrati transu odmah je upitno njihovo igranje, nebitan je broj klubova, moze to u buducnosti biti i 12 ali da klubovi znaju da moraju ozbiljno neke stvari uraditi da bi igrali prvu ligu.
Ovako cemo jos malo imati ligu na osnovu prijavnica, mi bi mogli ove godine igrati prvu jer je druga katastrofalna de prosirite malo ligu i otvorite mjesto za nas, ne moze se tako lutati iz godine u godinu, postavit jace uslove pa ko moze igrati nek igra a samim tim vremenom cemo imati i jacu drugu ligu u kojoj bi i ti mladji igraci sticali neophodno iskustvo.
Svjestan sam ja dok god vidim Dinu Konakovica u savezu da tu nije zdravo tijelo, ali kvalitet je iz godine u godinu sve losiji i ta djeca jedva cekaju da bjeze odavde dok smo prije iz nase lige imali vrlo jake reprezentativce, dok danas ako na vrijeme ne odu vani slijedi im stagnacija ili propadanje, jer ako se bavi kosarkom profesionalno 4 mjeseca u godini napredovat nece sigurno.

ONtopic... slijedi nam vrlo jak raspored na pocetku pa s obzirom kako smo igrali na pocetku prosle sezone mozda je i bolje tako, Mladost,Siroki,Sparsi, ocekujem 2 pobjede :kafa:
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 okt 2014, 21:26

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
ovaj zadnji klip je malo stariji al eto,drugog nema :mrgreen:

dosta su jaci nego prosle sezone
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 okt 2014, 21:31

[youtube][/youtube]
naidjo na ovu utakmicu :bow: :tokralju:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 okt 2014, 21:41

Strašna košarka se igrala kod nas u ovo doba, liga je bila dosta jaka, svaki vikend po neki derbi uz prenose na JRTV servisu, dvorane pune sve super, al onda se sve raspade nažalost, pare postadoše jedini bitan faktor :cry:

jel ovaj komentator sad radi na Areni :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 okt 2014, 15:19

Mujo Tuljkovic u Slobodi... kvalitetno pojacanje za nase lige, ali pozicija centra je i dalje najveca mana.
#MFFL
Som-Hi Barça

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 okt 2014, 15:25

Ethel je napisao/la:Mujo Tuljkovic u Slobodi... kvalitetno pojacanje za nase lige, ali pozicija centra je i dalje najveca mana.
uuuu dobar :clap:

MES QUE UN CLUB !!!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 22 okt 2014, 15:52

ma mozemo nakraju medju prvih 5,i plasirati se u doigavanje akobogda :clap:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 okt 2014, 15:53

wienultras je napisao/la:ma mozemo nakraju medju prvih 5,i plasirati se u doigavanje akobogda :clap:
pa moras bas imat smijesnu ekipu da ne budes medju 5 u ovoj ligi :mrgreen: :D

dobra pojacanja su dosla ,samo nezz za tog centra ,jos hrncic povrijedjen ,nece ga bit mjesec dana
valjda dovedu kakvog dobrog centra

MES QUE UN CLUB !!!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 22 okt 2014, 15:57

ma mozemo i sa ovom ekipom medju 5,gutavo,ali mozemo..netreba bacati pare bezze,u doigravanju se pojacat.
ko nekad.
joj kakve smo ekipe imali,
nikada necu zaboraviti jednom na utakmici repke prvih 5,od toga 4 iz nase slobode :kafa:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 23 okt 2014, 20:01

Koliko sam ja upratio, 5 novih igraca je tu i sigurno za jednu sezonu iskusnijim trenerom te ozbiljnijim pristupom u pripremama, jer se zna kako smo prosle godine "uletili" sedmicu pred pocetak, ocekujem borbu od 2-4 mjesta. Mislim da Sirokom ne moze niko parirati, mada nikad nisi nacisto sa kosarkom. Ekipe koje ja ocekujem u vrhu su: Sloboda, Siroki, Spurs, Zrinjski i Mladost.
Jedan grad, jedna ljubav!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 okt 2014, 20:06

Gifron je napisao/la:Koliko sam ja upratio, 5 novih igraca je tu i sigurno za jednu sezonu iskusnijim trenerom te ozbiljnijim pristupom u pripremama, jer se zna kako smo prosle godine "uletili" sedmicu pred pocetak, ocekujem borbu od 2-4 mjesta. Mislim da Sirokom ne moze niko parirati, mada nikad nisi nacisto sa kosarkom. Ekipe koje ja ocekujem u vrhu su: Sloboda, Siroki, Spurs, Zrinjski i Mladost.
6 novih igraca je tu: Hasandic, Hrncic, Tuljkovic, Petric, Radovanovic i Jurkovic..
#MFFL
Som-Hi Barça

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 23 okt 2014, 20:45

jel potpisao onaj amerikanac sto su najavljivali ????

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Rodman i 3 gosta.