KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

hz1987
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la hz1987 » 22 okt 2014, 12:18

nerminh74 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:U pravu si @nermine promakla mi je ta rečenica, pa odbacujem mogućnost da je to BUkva lično, ali poenta mog posta je bila da se ovdje potencira DIno mnogo više nego BUkva a logika govori da je ustvari obratno. Evo vi ste novinari, hajd malo zavirite u arhivu pa pronađite kad je ko od ovih igrača potpisao za Bosnu. Kad je Vlada došao?
Mnogim igračima koji su prodefilovali kroz Bosnu zadnjih pet godina je taj isti BUkva lagao, dugovao im, pravio reprograme i sl. Sunovrat omladinskog pogona je počeo dolaskom BUkve, a taj isti omladinski pogon se samofinansirao od članarina i bio je jako stabilan do dolaska BUkve. To su mi potvrdili ljudi koji su tamo radili u to vrijeme.
ja nisam novinar, a bukva je nesposobnoscu jos vise zavio u crno bosnu, ali dino je udario cvrste temelje ovoga duga tako sto je pravio ogronme ugovore sa igracima i sto je uzeo kredite za igranje ULEB Cupa i dao ostavku prije nego sto su ti krediti dosli na naplatu
Dino je zaholcao i gurnuo kola nizbrdo pa iskocio stavivsi Bukvu za volan koji je svojim znanjem i pamecu udario po gasu umjesto po kocnici, dok mu ovaj suflira sa sigurne distance. Samo bi se idiot prihvatio direktorske pozicije a da ne uradi reviziju sa tacno utvdjenim dugom prije pocetka direktorskog mandata :beba:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 okt 2014, 12:18

Bukva je samo nesposoban bio da ovu Bosnu digne (ali bilo ko bi u ovoj situaciji bio). Postoje tu i stvari koje nisu za foruma, a privatne su prirode.

Edin Avdic je kada je KK Bosna bila najjaca nakon rata na sva zvona uzalud trubio da ce se ovo desiti, pisao kolumne, vodio TV debate. Navodno je Dino Konakovic jednom prilikom njemu fizicki javno zaprijetio i to veoma ozbiljno zbog toga.

Edin Avdic, veliki kosarkaski novinar/komentator sa ovih prostora i odlican poznavaoc kosarkaskih desavanja, poznat je kao veoma los prognozer. Eh, koliko bih volio da je ovdje pogrijesio, kao sto je inace znao da grijesi u procjenama...

Dino i njegovi talovi su vecinski krivci.

Solidan clanak: http://sportsport.ba/bh_kosarka/bila-je ... sna/143543" onclick="window.open(this.href);return false;
ali i dalje previse opezan. Uperite prste tacno na krivce imenom i prezimenom!
Sport je lijek za tijelo i duh.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 okt 2014, 12:28

storm_raider je napisao/la:Bukva je samo nesposoban bio da ovu Bosnu digne (ali bilo ko bi u ovoj situaciji bio). Postoje tu i stvari koje nisu za foruma, a privatne su prirode.

Edin Avdic je kada je KK Bosna bila najjaca nakon rata na sva zvona uzalud trubio da ce se ovo desiti, pisao kolumne, vodio TV debate. Navodno je Dino Konakovic jednom prilikom njemu fizicki javno zaprijetio i to veoma ozbiljno zbog toga.

Edin Avdic, veliki kosarkaski novinar/komentator sa ovih prostora i odlican poznavaoc kosarkaskih desavanja, poznat je kao veoma los prognozer. Eh, koliko bih volio da je ovdje pogrijesio, kao sto je inace znao da grijesi u procjenama...

Dino i njegovi talovi su vecinski krivci.

Solidan clanak: http://sportsport.ba/bh_kosarka/bila-je ... sna/143543" onclick="window.open(this.href);return false;
ali i dalje previse opezan. Uperite prste tacno na krivce imenom i prezimenom!
dobio otkaz na TVSA
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 okt 2014, 12:36

@nermine ne znam jesi li novinar, ali evo @aco jeste. Možda ni on nije za košarku, ali znam da vam je kolega koji je jučer odbio glasati itekako upućen. Znam da ste vi također kao portal, itekako kivni na Dinu i na Haruna i sl i o tome smo već raspravljali na reprezentativnim temama, ali očekujem jedan tekst gdje će se tačno reći kad je ko od ovih igrača i trenera došao u klub. Nemojte od Bukve praviti naivca.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 okt 2014, 12:44

pisao sam ljudima i prije 3-4 godine da je ugase da je to jedino rjesenje al tada ta ideja nije bila dobra evo sad kad su je ugasili mogu reci da mi je jedan od tuznijih dana u zivotu jer bosna je uvijek bila dio mene
ovo je tragedija realno...
You are someone else I am still right here

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 okt 2014, 12:49

zaboljisportuBiH je napisao/la:@nermine ne znam jesi li novinar, ali evo @aco jeste. Možda ni on nije za košarku, ali znam da vam je kolega koji je jučer odbio glasati itekako upućen. Znam da ste vi također kao portal, itekako kivni na Dinu i na Haruna i sl i o tome smo već raspravljali na reprezentativnim temama, ali očekujem jedan tekst gdje će se tačno reći kad je ko od ovih igrača i trenera došao u klub. Nemojte od Bukve praviti naivca.
nisam novinar i sem sto su me zamolili da moderiram podforum kosarke nemam nikakve veze sa portalom, a admir bukva je nesposoban i samim tim nije uspijesan ni kao posteni niti kao ne posteni menager
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 22 okt 2014, 12:54

KAKVA JE TO MAFIJA I KAKVA JE TO GAMAD u vidu sda

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 22 okt 2014, 12:54

Evo slino je prije 8 godina rekao da ce biti Bosne:

http://www.klix.ba/sport/pismo-navijaci ... /060425014" onclick="window.open(this.href);return false;
15.10 - 15.06 ...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 okt 2014, 12:55

sad je kasno da se psuje konakovicu i ostalim realno svi smo mi digli ruke od Bosne...
You are someone else I am still right here

Hajmo
Kontakt:

Post Postao/la Hajmo » 22 okt 2014, 13:41

Izgleda da su @neno04 negdje uhljebili pa ne smije da komentariše.Očekujem da će nas u skorije vrijeme ubjeđivati da je KK Royal zapravo Bosna.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 okt 2014, 14:01

Pa Partizan je Partizan NIS, a i Zvezda je fuzionirala sa FMP-om.

Nije se klub ugasio da im se ne priznaju svi uspjesi u bogatoj historiji.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 okt 2014, 14:36

ljudi ovo se moralo jednom desiti, dzaba je sad trazit krivca ,situacija je takva da klubovi ne mogu da funkcionisu normalno ako imaju tolike dugove.
kad je jedna crvena zvezda se fuzionirala sa fmp-om radi tih dugovanja i eto gdje su sad ??u euroligi,bez dugova bez icega,nikad jaci ,opet je to ta ista zvezda sa onim istim navijacima ,trofejima ...
dugovi su preveliki i jedini nacin je da se ovako uradi.
i sloboda je to slicno uradila preko svoje omladinske skole ,krenula od nizeg ranga ,docekala svoje i sad evo mnogo bolje to sve izgleda ,polako svake godine ce dizati sebi stepenicu,za dvije godine vjerujem da ce se boriti za prvaka .
tako ce i bosna ,makar ce moci normalno funkcionisati,jos je bosni veliki plus sto najvjerovatnije ostati u istom rangu,nece morati ici iz nizih liga.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 okt 2014, 15:02

Neutral je napisao/la:Pa Partizan je Partizan NIS, a i Zvezda je fuzionirala sa FMP-om.

nije li FMP dobio ime i igrace CZ?

Partizan nema veze sa ovom pricom.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 22 okt 2014, 15:05

Neutral je napisao/la:Pa Partizan je Partizan NIS, a i Zvezda je fuzionirala sa FMP-om.

Partizan nije fuziran i nikad nece biti.. Kompanija NIS je generalni sponzor, i zzbog toga je puni naziv PARTIZAN NIS
Sa zvezdom je druga prica.. samo sto su oni to dosta tise uradili..

Bosnaa je izgubila svee, od prostorija do historije.. Ova fuzija se spremala od osnivanja Royalaa, samo se cekalo pravo vrijeme, da Royal udje u visi rang i da Bosna ne igra u najnizem rangu..

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 okt 2014, 15:57

ovo nije fuzija da se spasi klub, vec je fuzija da se klubu oduzme ono sto je ostalo sa fantomskim klubom koji je nikao preko noci. sad ce kao krenuti sve kako treba, pa onda opet kad udju u dugovanja, smislice novi klub s kojim ce se fuzionirati i tako unedogled. ovo je vrlo opasna stvar, prave od kk bosne kurvu koja svoje trofeje, ime, grb i upotrebljivo sele od kluba do kluba zatvarajuci i ledeci dugove jedno za drugim.

ovo mi lici - otvori firmu, uposli ljude, zaduzi se, ne mozes vratiti dugove, zatvaras firmu pravno, otvaras novu fiktivno tj pravno i sve ispocetka u kolo i unedogled sa istim ljudima istim poslom. pa nije kompjuter da resetujes i sve ispocetka!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 okt 2014, 16:15

Mahmutović: Mala je vjerovatnoća da će KK Bosna-Royal igrati Ligu 13
Piše: FENA

Skupština Košarkaškog kluba Bosna jučer je donijela odluku o privremenom zamrzavanju kluba i ujedinjenju s KK Royal iz Sarajeva.

Novonastali klub pod nazivom KK Bosna-Royal ima ambicije da pruzme upražnjenu poziciju Bosne u prvenstvu BiH – Ligi 13, a odluku o tome trebao bi donijeti Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH (KSBiH).

Liga 13 startuje ovog vikenda, a kako je Agenciji FENA kazao generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović, nije vjerovatno da će Upravni odbor sazvati vanrednu sjednicu u naredna dva-tri dana i donijeti odluku o nastupu KK Bosna-Royal u najvišem rangu takmičenja.

- Savez želi pomoći svakom košarkaškom klubu i uopšteno košarci u BiH. Međutim, KSBiH mora poštovati pravila i akte, tako da moram reći da je mala vjerovatnoća da će članovi Upravnog odbora do vikenda, kada počinje prvenstvo BiH, sjesti i donijeti odluku o eventualnom učešću KK Bosna-Royal u Ligi 13 - rekao je Mahmutović.

Naglašava da postoji mogućnost da se želje čelnika novonastalog kluba obistine jer se košarkaške lige u BiH gotovo svake godine popunjavaju zbog učestalih finansijskih problema košarkaških kolektiva koji najčešće rezultiraju istupanjem iz lige.

Mogućnost da KK Bosna-Royal dobije specijalnu ”wild card” pozivnicu za nastup u Ligi 13 izuzetno je mala. Ukoliko se Upravni odbor KSBiH ne sastane do kraja ove sedmice, najvjerovatnije je da nekadašnji sportski simbol Sarajeva nastupati u nižem košarkaškom razredu prvenstva Bosne i Hercegovine.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 okt 2014, 16:19

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 22 okt 2014, 16:33, ukupno mijenjano 3 puta.
Don't believe the hype.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 okt 2014, 16:22

@nermine, Da u teoiji, u praksi nece biti tako. To znamo i ti i ja i Harun.

Zalosno je da su ovo gasenje Bosne (mada je pravi naziv "ubistvo") mnogo bolje i sa mnogo vise postovanja ispratili srbijanski i beogradski mediji nego bh. i sarajevski...
Isto tako i hrvatski.
Zalosno, ali u ovakvom vremenu sa ovakvim narodom, Bosna ni ne treba nikome. Ne onakva kakvu je pamtim ja. Zalosno, kakav narod, takva i drzava, ali "narod zna".
Sport je lijek za tijelo i duh.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 okt 2014, 16:28

ova fuzija sama po sebi nije katastrofa, za nagomilane dugove posebno kosarkaskih klubova Bosne i Slobode nije bilo drugog spasa..

medjutim, problem kod naseg ponovnog nastanka kao OKK , a haman i vase fuzije, je sto to vode manje-vise ljudi koji su doprinijeli gasenju kluba i/li ljudi sumnjivog lika i djela...da je dosao neki kosarkaski Azmir Husic i pokrenuo Slobodu iz druge lige ja ne bih imao nista protiv , medjutim Aid Berbi..dovoljno je reci samo to..iako je OKK uspjela da privuce solidan broj ljudi u Mejdan pa tako vjerujem da ce i ova nova Bosna jer ljudi kod nas brzo zaboravljaju i zanima ih samo trenutni show i rezultat... mada opet treba znat prodat mu.da pod bubrege i 5. mjesto u ovoj kukurut ligi kao neki rezultat kao sto nasi rade
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 22 okt 2014, 16:28

@aki, tvoj post sa tim člancima boli. :(

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.