Neandertalac je napisao/la:Kad mi neko napise ; vidi se napredak , ubio bi se . Kakav crni napredak , mi iz utakmice u utakmicu sve gori i gori . Postavka igre je bila bazirana na protivnikovoj transformaciji i postavci napada . Tako smo po prvi put ove sezone mogli vidjeti visoki presing , gdje su uz napadace ucestvovali i vezni igraci . par puta dobro , vise puta lose , nedostatak kondicije i komunikacije prouzrokovao je da nam u pojedinim situacijama odvec lako iznesu loptu i sa deficitom u zadnjoj liniji , jer se oni koji su izasli sporo vracaju sami sebi stvorimo problem . To lose vracanje se posebno primjecivalo u prvim minutama , gdje Bucan indolentno ne pokrije svoju stranu sto je nedopustivo za iole ozbiljnu ekipu .
Kombinatorika je iduci problem . Kako napraviti visak na malom prostoru ? To sigurno ne mozes duplim pasovima odigranim napamet , pa ono ako uspije bice extra potez a u vecini slucajeva to se pokusava , pogotovu Turkovic .
Slab pregled igre ! Vise puta pojedini igraci nemocno sire ruke , dok onaj u posjedu lopte bezidejno melja istu , a ni sam ne zna sta sa njom da uradi . To posebno steti nasem stilu igre jer eto kao tezimo nekoj brzoj transformaciji iz odbrane u napad .
Slaba predaja se nadovezuje na pregled igre , pa tako i kada imaju cist pas , on u velikom broju slucajeva bude neprecizan , nepravovremen , amaterski , sto se juce posebno odnosilo na Eldara koji je prodao pet cistih lopti min .
Postavljanja stoprskog para i Benje Colica su takodje za kritike . u vecini slucajeva stoje daleko od igraca koji prima loptu ili utrcava , te samim tim dobijaju situaciju gdje ostaju 1 na jedan na veoma sirokom prostoru sa njihovim brzim krilnim igracima , ili u dvije situacije gdje desnom beku prolazi i lopta i igrac , da bi nakon toga nesto mahao rukama i objasnjavao , kao da ga je moj otac trebao pratiti a ne on .
Moje , mozda previse kriticko gledanje jucerasnje utakmice mozda naleti na neodobravanje pojedinih forumasa , ali jednostavno ne mogu slagati sam sebe pa reci da je neko dobro odigrao . Kao sto neko prije mene rece , Nedo nam je slika i prilika kako igramo . Sporo , tromo , lose . Borimo se i to je sve .
Jedino vrijedno spomena su tri boda , a i na to se posampi ako Kvesic bude ozbiljnije povrijedjen ...
Ibretiš se kad neko kaže da se vidi napredak, a onda nabrojiš stvari u kojima se stvarno vidio napredak bez obzira što to možda nije još na nivou na kojem bi ti htio da jeste. Recimo ovu tekmu nikad bliže nisu stajali igračima od početka prvenstva.
@Valter, ivica je napravio igrače od Bahtića, Nikića i sl ali to sigurno niej uradio za četiri mjeseca. POlako čovječe, pa ako vidi AMar ili uprava da za određeni period Ado nije odradio onoliko posla koliko je realno mogao normalno je da će se tražiti bolje rješenje. Sad zasad stvarno ne vidim razloga za toliku kritiku.
Ako je tačno da je u tri protiv Širokog, pravo će mi biti žao jer neću moći doći pogotovo ako i mi izvedemo kombinovani sastav, a ja bi volio ovako:
VEca
Memija Bogdan Kosorić, Hadžović
Dado Enis
Baša Amir Anes
Baja
Pozdrav