naravno, to stoji, ali kad kaze aplikacije nemaju dobar support ili nema aplikacije, neka argumentira kad trazim, jer me samo to interesujemadridist je napisao/la:U raspravi o tome ko je bolji android ili wp odlucuje krajnji korisnik,znaci prodaja istog,ako se neki artikal prodaje u milionskom tirazu nema nacina da me neko ubijedi da je onaj koji se prodaje u tirazi od par desetina hiljada moze biti bolji,nema teorije da se na tako velikom uzorku moze pogrijesiti,ali na kraju o ukusima se ne raspravlja,kod nas je popularnost wp-a uvelike porasla sa akcijom bhtelecoma kad se lumiu920 davali po super cijeni( i ja sam bio korisnik iste cisto iz razloga cijene),ove godine sam presao na android (G2) i to nije za porediti ..
prije je bio problem viber, whatsup, jer ih nije bilo, pa je doslo na wp platformu, flipboard, foursqare. netflix, vine, instagram, to su aplikacije koje mi padaju na pamet zbog kojih su ljudi najvise izbjegavali WP platformu
i sad su tu, i sad nadje opet neki izgovor nema nekakav support te aplikacije
onda android auto, ios car play, te stvari jos nisu ni zazivile u autima kako treba, ljudi nisu ni zadovoljni s onim dosada vidjenim, i to dvoje nema nikakve veze sa windows phoneom, jer iza toga stoje Google i Apple kao kompanije koje su se upustile u industriju automobila, microsoft ako zazeli, mogu i oni se takodjer ukljuciti, i sa njihovim Modern interfejsom moze biti jos bolje i lakse upravljati sa njihovim rjesenjem
i onda se spominje opet neka podrska za android i ios u autima, iOS ima tu najvise eskluziviteta, jel to znaci da je bolji od Androida? isto tako, kao sto mozes slusati muziku s android i ios uredjaja u autu, mozes tako i sa WP telefona, sve sto ti treba jeste, bluetooth
idemo dalje, SamoZeljo trazi applikaciju MojaTV
vidi čuda
http://www.windowsphone.com/en-us/search?q=Mojatv
forumasu je isto dealbreak aplikacija s kojom se upravlja quadcopter, pa ako njemu zatreba kad da mahne nekom zastavom na nekom stadionu da ne bude donji kad bude trebalo upravljati s istom preko WP uredjaja, vidi to, op, pa ima i to na WP marketu
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 416b0ac30d
i sto se tice aplikacije, ni jedna platforma osim Windows Phonea nema bolju aplikaciju od MyTube aplikacije, za to ce ti trebati windows phone telefon i da se uvjeris
idemo dalje, ima li jos sto treba dodati, objasniti, pojasniti? hocemo li opet o procentima i kako je korisniku iz Bosne krajnje vazno sto neki operater iz Holandije prestaje s prodajom Lumia telefona?