Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Raul_64
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Raul_64 » 17 okt 2014, 23:38

Ima jednog poznanika koji kaze da se moze pasti ispit na faxu , hey moze se ispit pasti.
Neki zavrse bez da se pojave na istom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 17 okt 2014, 23:40

Molim bez ovakvih komentara..

Ako može odg na pitano zahvalan bi bio

Koja su vaša iskustva sa privatnim fakultetima?

Da li pri zapošljavanju poslodavac gleda gdje ste završili fakultet?

Da li je teže dobiti posao ako ste fakultet završili na privatnom fakultetu?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 okt 2014, 23:40

IlPrincipe je napisao/la:Kažem u top10 PRIVATNIH FAKULTETA, NE OPCENITO SVIH. Znači isključujuči državne :!:
Ma kakvi, netko te zayebaje.

Kod nas se ne cijeni ni obični, javni fakultet, kamoli privatni, a posao u ovoj kvazidržavi dobiti ne možeš ako nisi član partije (čast iznimkama). Privatni fakulteti iz BiH nisu priznati vani tako da ne znam, okarakterizirao bih to kao bacanje novca.
Hayley <3

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 17 okt 2014, 23:43

badblueboylivno je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:Kažem u top10 PRIVATNIH FAKULTETA, NE OPCENITO SVIH. Znači isključujuči državne :!:
Ma kakvi, netko te zayebaje.

Kod nas se ne cijeni ni obični, javni fakultet, kamoli privatni, a posao u ovoj kvazidržavi dobiti ne možeš ako nisi član partije (čast iznimkama). Privatni fakulteti iz BiH nisu priznati vani tako da ne znam, okarakterizirao bih to kao bacanje novca.
Mislim da je diploma sa Fakulteta Informacijskih Tehnologija u Mostaru medjunarodno priznata.
ZZ

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 okt 2014, 23:43

IlPrincipe je napisao/la:

Da , gleda.
Sestru su prvo pitali dal je zavrsila drzavni fax(farmacija) a i to se gledalo preko stele :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 17 okt 2014, 23:46

Konkretno ovaj faks kojeg sam pomenuo njihova diploma je priznata u Evropi, uvjerio sam se u to.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 okt 2014, 23:47

moj uzor-S.G je napisao/la:Mislim da je diploma sa Fakulteta Informacijskih Tehnologija u Mostaru medjunarodno priznata.
Nisam znao da je to privatni. :D
Hayley <3

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 okt 2014, 23:48

SSST je priznat također, dobijaju Britansku diplomu uz ovu našu, dosta raje nastavlja tamo sa školovanjem ili ide raditi sa tom diplomom :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 okt 2014, 23:50

Ma covjek valja gluposti, pa Velika Britanija ima sigurno 10 privatnih fakulteta koji su sama krema obrazovnih institucija. al' ne cudi me od studenta koji studira u Travniku da hladno izjavi da je fakultet u Travniku medju top10 u Evropi. Jest ako je Evropa od Kobiljace do Lasvanske petlje.
1946

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 okt 2014, 23:56

Imate posebnu stranicu gdje možete provjeriti da li se priznavaju naše diplome i van BiH.

Zaboravio sam koja je stranica, uglavnom mnogi državni su priznati, neki privatni nisu. Treba uzeti u obzir da neke fakultete koje kod nas imaš, nemaš recimo u Švedskoj.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 okt 2014, 23:56

IlPrincipe je napisao/la:Pitanje. Koja su vaša iskustva sa privatnim fakultetima?

Hvala.

Inače sam na Internacionalnom Univerzitetu u Travniku koji je po jačini među TOP10 u Evropi.
sa zadnjom recenicom us*ro si i šefa i stanicu

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 okt 2014, 23:58

U Moldaviji postoji jedno 20 fakulteta koji su bolji od Travnika :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2014, 00:38

Mislio je sigurno top deset u BiH.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 okt 2014, 10:42

Pa imam jarana koji ide tamo, i ono odes na cevape u Travnik i usput zavrsis fakultet i on isto. Obilazi kafane, cevabdzinice i kesi se kaze treca godina. Bodove dobijaju na upisani datum :facepalm:
Ali te fakultete upisuju vecinom oni u koga babo vec ima firmu, pa njemu treba radi papira.
Mia San Mia

apocalyps
Kontakt:

Post Postao/la apocalyps » 18 okt 2014, 12:08

Mozda TOP10 u Evropi po broju studenata,jer kod nas je narod glup konta odo platit 10 hiljada da dobijem diplomu ona je priznata,dok recimo u ostalim zemljama nema toliko studenata...Kladim se da ce do sljedece godine biti top 5
BHF Bosanska Krajina!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 18 okt 2014, 14:57

R32 je napisao/la:Pa imam jarana koji ide tamo, i ono odes na cevape u Travnik i usput zavrsis fakultet i on isto. Obilazi kafane, cevabdzinice i kesi se kaze treca godina. Bodove dobijaju na upisani datum :facepalm:
Ali te fakultete upisuju vecinom oni u koga babo vec ima firmu, pa njemu treba radi papira.
Znam momka išao sa mnom na pravo, i sad u drugoj godini u februaru prebaci se na taj travnički, znači na drugoj godini nema položenog ispita i prenosi 2 najteža sa prve godine u februaru. U julu očistio i prvu i drugu godinu, prosjek druge mu preko 8. :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 okt 2014, 15:59

Marsal je napisao/la:
R32 je napisao/la:Pa imam jarana koji ide tamo, i ono odes na cevape u Travnik i usput zavrsis fakultet i on isto. Obilazi kafane, cevabdzinice i kesi se kaze treca godina. Bodove dobijaju na upisani datum :facepalm:
Znam momka išao sa mnom na pravo, i sad u drugoj godini u februaru prebaci se na taj travnički, znači na drugoj godini nema položenog ispita i prenosi 2 najteža sa prve godine u februaru. U julu očistio i prvu i drugu godinu, prosjek druge mu preko 8. :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
I onda kažemo da faks u Travniku ne valja. :tokralju: :urnebes:
Hayley <3

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 18 okt 2014, 16:14

Bitno je da se on zavrsi, odnosno da imas nekakav papir. U BiH naci posao neces ni tako ni tako bez da nemas neka poznanstva i sto vec, pricam o ''kvalitetnijim'' poslovima, a ako netko misli da drzavni fakulteti vani imaju nekakav faktor ili status, dolazeci iz BiH, you're gonna have a VERY bad time.
Ispada bolje upisati privatni fakultet, nego bacati novac na drzavni, gdje je jedino mjesto na svijetu gdje sustav ide protiv studenta, a Bologna ni B od iste.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 18 okt 2014, 16:20

Jedina caka je što ćeš na državnom (ako ga pošteno završiš) dobiti makar neko znanje i nećeš izaći sa njega tup ko qurac misleći da znaš nešto a ustvari si samo nazadovao od srednje škole. Ovi što završavaju privatne fakultete i ova go.vna što na državnim kupuje ispite, varaju s bubicama i slično ni svjesna nisu šta sebi rade, prave idiote od sebe. Radije cu bit nezaposlen i tražit marku od matere za kafu ali imat neko znanje nego zaposlit se s privatnim preko štele i ne imat pojma o poslu kojim se bavim. Stvar principa, znanje je jedina stvar na svijetu koju ti nijedna šuga ne može ukrast ili oduzet. Što se mene tiče nek svi završavaju privatne, prije ili kasnije će isplivat sav nekvalitet tog kadra na vidjelo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 18 okt 2014, 16:56

Prica rekla-kazala :lol:

Meni jaran prica da u Sa jedino valja etf,ostalo sve puša i sad ja da u to vjerujem :roll:

Btw. bolonja je srozala sve fakultet, nikad veca prolaznost ni na drzavnim nije bila..mi se sa bolonjom ne mozemo porediti i ljudi koji su zavrsili po strarom sistemu (nažalost) :plac:

Ako se diploma tog faxa nalazi na listi fakulteta koji su priznati u BiH bez problema je priznata u Njemackoj, Austriji i Turskoj, za ostale zemlje ne znam :hmmmmm:
Željeznicar za život cijeli !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 73 gosta.