Kvalifikacije za EURO 2016

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la Unofficialpage » 17 okt 2014, 11:11

Ukoliko ne bude 3-0 za Albaniju bit' će velika sramota za UEFA-u. Srbija do sada nije nijednu utakmicu visokog rizika dobro organizovala. Realna kazna bi bila da se Srbija diskvalifikuje iz ovih kvalifikacija i nekoliko utakmica bez publike.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 okt 2014, 11:27

Pa jel moguce da mediji u Srbiji predstavljaju svoje navijace, redare i policiju kao potpuno nevine u cijeloj ovoj situaciji, a zastavu, igrace Albanije, tog nekog lika iz loze i navijace Albanije kojih nije bilo na stadionu kao jedine krivce? Svasta sam citao i vidio, ali je ovo nadmasilo i RTS s pocetka devedesetih.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 17 okt 2014, 11:51

ovo je veoma zanimljiva prica a cini mi se da bi mogla imati veze sa dolaskom albanskog premijera u bg iduce sedmice. nisam daleko od teorije (zavjere ili sta god) da je ovaj dogadjaj i medijski spin kojem smo svjedoci u stvari udar na "reformsku" politiku vucica. meni je prosto nevjerovatno da sportsport.ba objavi vijest koja je dosla upravo iz srbije da ce se igrati nova utakmica. oni tamo slave i pripremaju se za novu tekmu bez ikakvog opipljivog razloga i kada im uefa javi potpuno suprotnu odluku bice "antisrpski stav uefa na djelu". veoma zeznut spin koji moze imati dugorocne posljedice. ono sto je mene iznenadilo jeste jedan napadan stav albanskih igraca da uzmu zastavu. malo je to bilo agresivniji pristup ali ja ne vidim nikakve veze niti sa albanskim "huliganima" niti sa albanskim savezom. mislim. cini mi se da niko, osim kurira i blica, nema dokaze o tome da su neki albanski navijaci upravljali dronom.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la JoseMourinho » 17 okt 2014, 13:42

Ma murija je kriva po meni 100%, zna se kakva je tekma a ja na svim klipovima čini mi se 3 specijalca vidio :rol:

Da su radili svoj poso ne bi navijači uletili i tekma vjerovatno bi nakon koskanja malog igrača bila nastavljena, jest provokacija i sve, al to nije opravdanje za ulazak navijača ;)

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 17 okt 2014, 15:39

MrMuscle je napisao/la:Flagrantus I krmpotich
Ja stvarno ne znam kako ste se vas dvojica pronasli u mom postu... vi ste Bosanci a post je napisan za prekodrinase I uopcenito za tekmu koja sa vama ima veze kao samnom tekma Honduras-Kostarika... dakle nikakve veze..... :salut:
Evo ja cu ti odgovoriti iskreno i neka registruju utakmicu kako god hoce mada sam ja ubijedjen da to sigurno nece biti 0-3 za Albance,ali nebitno neka bude sta bude.
Ja jesam Bosanac i ne stidim se toga ,naprotiv volim ovu zemlju kao i ti bez obzira da li mi vjerujes!
Vjerovatno se razlikuju nasa misljenja o uredjenju ove drzave,ali to je nebitno ovo je sportski forum ali ponavljam Bosna je i moja zemlja.
Ali druze ja sam isto tako po rodjenju Srbin,mada me na ovom forumu mjesecima ubjedjuju da sam Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti.
Valjda svako na ovom svijetu ima pravo da se izjasni kako zeli.Ali me boli kad ljudi koji su valjda moji zemljaci samo druge vjeroispovjesti moj narod proglasavaju najzaostalijim ljudima u Evropi,izjave tipa nabijem ja tebe i tvoje drugove Srbe na k....,maloumni cetnici i sl.sve izreceno u zadnja 2-3 dana na ovoj temi.
A raspravlja se o **** fudbalskoj utakmici koja je prekinuta!Ako ja imam drugacije misljenje od tebe ,budi siguran da to ne znaci da sam cetnik!Mozemo kao ljudi diskutovati o svemu,ali sam siguran da ovaj portal ne bi smio dopustati takve uvrede.
Moje je pravo da navijam za Srbiju,a budi siguran da navijam i za BIH u kvalifikacijama.
I dalje vjerujem da ova utakmica nece 100% biti registrovana u korist Albanije,a ti vjeruj u sta god zelis meni to
ne smeta i sigurno nikad necu uvrijediti Bosnjake ni jednom jedinom rijecju!
Bio sam iskren 100%,ko zeli da shvati shvatice!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 okt 2014, 16:08

Srbija je zemlja u kojoj zivi vise miliona ljudi a jos je daleko veci broj onih koji se smatraju Srbima a ne zive u istoj,.

Naravno da onih trideset hiljada ljudi ne moze biti jedini reprezent Srbije i opcenito srpstva ali trenutno imas situaciju u kojoj niko ali bas niko iz same javnosti u Srbiji nije osudio fasizam,huliganstvo i opcenito mrznju koja je pokazana na jednoj fudbalskoj utakmici i to je ono sto u sustini i jeste vasa sramota,to je ono gdje vi ispadate licemjerni jer nemate samokriticki stav i razmisljanje..

Zasto je to tako ja ne znam i necu da ulazim ali ocekivati da sve to neko razumije ili cak i podrzi je smijesno i nerazumno..

Ja postujem svakog dobronamjernog i postenog covjeka i kao takvog cu ga uvjek podrzati i kada ona "razumna" Srbija (a znam da ima i takvih) osudi mrznju i fasizam i sama krene da rijesava svoje probleme ja cu prvi reci to su moje komsije i prijatelji,to su ljudi koji zasluzuju postovanje i podrsku ali do tad licemjerno je ocekivati solidarnost i podrsku dok sutnjom zapravo podrzajete sve ono vidjeno na jednoj sportskoj manifestaciji..

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 okt 2014, 16:13

flagrantus je napisao/la:
krmpotich je napisao/la:Bravo za administraciju Sportsport.ba i za slobodu govora! :rol: Jutros napisem post koji je kriticki i totalno neuvredljiv i lijepo se izbrise. Lik iznad mene napise totalno uvredljiv i pun mrznje post i ladno os
taje da se vidi. Samo naprijed brišite, ali izgleda da ce se igrati ponovljeni meč :ljepota: :tralala:
Druze jedini razlog zasto ja ovdje pisem je ne da bih nekoga ubjedio u nesto ovdje,jer znam da su ovdje Srbi krivi i kada ujutru pada kisa i kada je tmuran dan!
Jednostavno zelim da vidim koliki se izlivi mrznje i najgorih uvreda prema jednom narodu mogu tolerisati na ovom "uglednom"portalu.
Primjer na zadnjih 5-6 stranica ove tebe:"nabijem i tebe i tvoje drugare Srbe na K...,Srbi su najzaostaliji narod u Evropi.kromanjonci koji su izasli iz pecine.
Da ti i ja nesto slicno kazemo za Albance ili Bosnjake jasno je sta bi uslijedilo.
Ali ja to nigdje nisam rekao niti cu reci,ne zato da ne budem kaznjen,vec zato sto se ovdje raspravlja o fudbalskoj utakmici koja je prekinuta i o tome se vodi diskusija.
Ni u snu ne bi rekao nesto ruzno o Albancima i Bosnjacima,jer medju tim ljudima posebno Bosnjacima imam dosta dobrih prijatelja.
Samo cu rec da sam informaciju koju je prenio delegat utakmice procitao na cuvenom velikosrpskom sajtu Irishtimes.com
Danke na odgovoru. Nisam nasao clanak na njihovom sajtu ali vjerujem ti.

Sto se tice tih anti-srpskih komentara, nisu svi forumasi takvi, nemoj generalizirat. Da je bila obrnuta situacija (da su Albanci utrcali u teren), rekao bih da su Albanci krivi, i vecina forumasa tako razmislja.

Licno, mene nerviraju komentari tipa "planirana teroristicka akcija", "sacuvali smo obraz" i tako dalje. Ne trebaju sada reci da je sve do njih, ali barem neka prihvate dio krivice! Ipak je utakmica bila jako lose organizovana. Ne svidja mi se ta "javna" demagogija" koja vuce "normalnu" raju da vjeruju u nebuloze. Naprimjer onaj komentar da Albaniju jedino "Obama i EU" mogu spasiti. Objektivno, to je jako bezobrazan komentar na vise nivoa.

A to da si rekao nesto ruzno protiv Bosnjaka, mislim, ovo je ipak sportsport.BA, tako da je normalno da bi te vecina raje razapela.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 okt 2014, 16:28

I ako se desi da UEFA registruje utakmicu u korist Albanije, evo ti kljuc od mog stana ako srpski medij ne izjave ovakve komentare:
"EU ubijedila Platinija da kazni Srbiju"
"Obama tajnim letom otisao u Pariz da natjera Platinija da registruje utakmicu u korist Albanije?"
"UEFA rasistickim stavom prema Srbiji dokazala da zvanicno hoce Albaniju na EURO"
"Iluminati i Nju vrld order (New world Order) iza odluke?!"

:)
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 okt 2014, 16:35

Sasvim realno i za ocekivati:

1. 0:3 tj. tri boda za Alabaniju

2. Novcana kazna za obje strane

(Srbima radi fasizma, nacionalizma, uljetanja navijaca, udaranja igraca od strane navijaca, tuce igraca, ubacivanja predmeta sa tribina, lose organizacije...itd)

(Albancima radi drona, tuce igraca i jos nekih stvari)

3. Srbija ce igrati pred praznim tribinama par utakmica
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 17 okt 2014, 16:35

L'Avvocato je napisao/la:Pa jel moguce da mediji u Srbiji predstavljaju svoje navijace, redare i policiju kao potpuno nevine u cijeloj ovoj situaciji, a zastavu, igrace Albanije, tog nekog lika iz loze i navijace Albanije kojih nije bilo na stadionu kao jedine krivce? Svasta sam citao i vidio, ali je ovo nadmasilo i RTS s pocetka devedesetih.
Pa normalno je valjda u Srbiji ili na tamosnjim stadionima pozivati na klanje, ubijanje, nestanak i iskorijenjavanje pripadnika drugog naroda. To je valjda gore od rasizma za kojeg UEFA ima 0 % tolerancije.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 17 okt 2014, 16:40

chily-rz je napisao/la:Srbija je zemlja u kojoj zivi vise miliona ljudi a jos je daleko veci broj onih koji se smatraju Srbima a ne zive u istoj,.

Naravno da onih trideset hiljada ljudi ne moze biti jedini reprezent Srbije i opcenito srpstva ali trenutno imas situaciju u kojoj niko ali bas niko iz same javnosti u Srbiji nije osudio fasizam,huliganstvo i opcenito mrznju koja je pokazana na jednoj fudbalskoj utakmici i to je ono sto u sustini i jeste vasa sramota,to je ono gdje vi ispadate licemjerni jer nemate samokriticki stav i razmisljanje..

Zasto je to tako ja ne znam i necu da ulazim ali ocekivati da sve to neko razumije ili cak i podrzi je smijesno i nerazumno..

Ja postujem svakog dobronamjernog i postenog covjeka i kao takvog cu ga uvjek podrzati i kada ona "razumna" Srbija (a znam da ima i takvih) osudi mrznju i fasizam i sama krene da rijesava svoje probleme ja cu prvi reci to su moje komsije i prijatelji,to su ljudi koji zasluzuju postovanje i podrsku ali do tad licemjerno je ocekivati solidarnost i podrsku dok sutnjom zapravo podrzajete sve ono vidjeno na jednoj sportskoj manifestaciji..
+1
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 17 okt 2014, 17:17

[quote="chily-rz"]Srbija je zemlja u kojoj zivi vise miliona ljudi a jos je daleko veci broj onih koji se smatraju Srbima a ne zive u istoj,.

Ja postujem svakog dobronamjernog i postenog covjeka i kao takvog cu ga uvjek podrzati i kada ona "razumna" Srbija (a znam da ima i takvih) osudi mrznju i fasizam i sama krene da rijesava svoje probleme ja cu prvi reci to su moje komsije i prijatelji,to su ljudi koji zasluzuju postovanje i podrsku ali do tad licemjerno je ocekivati solidarnost i
pModrsku dok sutnjom zapravo podrzajete sve ono vidjeno na jednoj sportskoj manifestaciji..[/quo
Ja nigdje nisam ni trazio pordsku i postovanje,ko god misli da je 100% krivica na srpskoj strani ja to postujem,svako ima pravo na svoje misljenje.
Ali ocekujem bar da neko kaze ljudi daj da ne vrijedjamo jedni druge tipa pecinski ljudi,nabijem ja Srbe na k... I SL.
valjda se oko toga mozemo sloziti,to je sve.Mi ovdje samo diskutujemo ,ne odlucujemo o ishodu utakmice ni ti ni ja.
Sto se tice osude ja sam rekao i evo ponavljam,osudjujem ono sto se desilo sigurno da treba da bude kaznjena i srpska strana.
Ruzna su sva skandiranja koja su se desila,ali zar stvarno ne mislis da slicna situacija ne bi bila i u Tirani?
Mozda mislis da bi Albanci pjevali pjesme dobrodoslice i ljubavi gostima iz Srbije?Ili ti toliko ne para usi kad se vrijedjaju Srbi i to nije toliki problem?
Naravno da su ta skandiranja najgori sovinizam,ali dobro znas da se i na nasim terenima mogu cuti takve strasne stvari.Ali kod Srba je to fasizam a recimo u BIH navijacka prepucavanja.
Nemoj mi reci da nikada na nasim terenima nisi cuo skandiranje -Ubij,ubij Srbina,naravno slicne bljuvotine se
mogu cuti i u Banjaluci na racun npr.Bosnjaka.
Uzmimo npr.da je 95% krivice za ovu situaciju na Srpskoj strani a samo 5% na Albanskoj,mozemo li se tu sloziti
jer svi svijetski mediji se slazu da su obje strane na neki nacin uticale naprekid utakmice.
Zar ne mislis da bi neko i na Albanskoj strani trebao da se izvine za njihov udio u ovim nemilim dogadjajima,ili ti zahtijevas da se samo Srbi izvinjavaju i mole za oprostaj?Ima li i jedan jedini Albanac koji ce reci evo ja se izvinjavam za ono malo nase krivice?Nema ,budi siguran!A evo ti trazis da se Srbi izvinjavaju i sami sebe kazne,prije i nego sto je donesena odluka.
Mozes li ti da garantujes da ce UEFA proglasiti Srbe iskljucivim krivcima ili da sacekamo odluku UEFE?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 okt 2014, 18:08

chily-rz je napisao/la:Srbija je zemlja u kojoj zivi vise miliona ljudi a jos je daleko veci broj onih koji se smatraju Srbima a ne zive u istoj,.
Fino ti to umotavaš, ali smrdi na provokaciju, jbga. Ne smatramo se mi Srbima, mi jesmo Srbi, po nacionalnosti. Konkretno moji preci i sa očeve i sa majčine strane su isto tako Srbi, tako su se izjašnjavali te tako ni ja ne mogu biti bilo šta drugo. Ja po geografskoj odrednici jesam Bosanac i to mi nije nikakav problem za istaći, isto ko što postoje Hercegovci, Semberci, Krajišnici,Vojvođani, Šumadinci, Dalmatinci, Zagorci... Svako drugo inputiranje po pitanju nacionalnosti je najobičnije provociranje.

chily-rz je napisao/la:Naravno da onih trideset hiljada ljudi ne moze biti jedini reprezent Srbije i opcenito srpstva ali trenutno imas situaciju u kojoj niko ali bas niko iz same javnosti u Srbiji nije osudio fasizam,huliganstvo i opcenito mrznju koja je pokazana na jednoj fudbalskoj utakmici i to je ono sto u sustini i jeste vasa sramota,to je ono gdje vi ispadate licemjerni jer nemate samokriticki stav i razmisljanje..

Naravno da niste fašisti nego ste fašisti. :problem:
Sve da je odmah nakon utakmice fss preuzeo svu krivicu na sebe, a državni vrh na čelu sa Vučićem i kompletna javnost rekla mea culpa, to ništa ne bi promjenilo, konkretno mislim na ovaj forum (a tako je i u većini bh javnosti). I dalje bismo za vas bili neandretalci, fašisti, pećinski ljudi...
Da te pitam nešto. Jel iko živ iz albanskih medija osudio fašističku mapu koja je izazvala prekid i se pojavila iznad stadiona. Za tu mapu fašističke tvorevine su se TUKLI albanski igrači, u zvaničnom saopštenju albanskog saveza se navodi da je to njihova jedina zastava koju imaju, navijači u Tirani, Prištini i drugim gradovima se proslavljao prekid meča, albanski državni vrh je dočekao igrače...

chily-rz je napisao/la:Ja postujem svakog dobronamjernog i postenog covjeka i kao takvog cu ga uvjek podrzati i kada ona "razumna" Srbija (a znam da ima i takvih) osudi mrznju i fasizam i sama krene da rijesava svoje probleme ja cu prvi reci to su moje komsije i prijatelji,to su ljudi koji zasluzuju postovanje i podrsku ali do tad licemjerno je ocekivati solidarnost i podrsku dok sutnjom zapravo podrzajete sve ono vidjeno na jednoj sportskoj manifestaciji.
Ne znam zašto smatraš da je nekome izuzev tvojim istomišljenicima, tvoje mišljenje bitno. Sva sreća pa ti ne odlučuješ o tome kad će Srbi i Srbija biti spremni za poštovanje i podršku. Ti si ovdje samo jedan u nizu demagoga.

Pirke je napisao/la:Sto se tice tih anti-srpskih komentara, nisu svi forumasi takvi, nemoj generalizirat. Da je bila obrnuta situacija (da su Albanci utrcali u teren), rekao bih da su Albanci krivi, i vecina forumasa tako razmislja.
Jaro jesi li bio ovih dana na forumu? Jesi čitao komentare na ovoj temi i temi o repki Srbije? Ko je pljuvao po kome i ko je generalizirao?

Pirke je napisao/la:I ako se desi da UEFA registruje utakmicu u korist Albanije, evo ti kljuc od mog stana ako srpski medij ne izjave ovakve komentare:
"EU ubijedila Platinija da kazni Srbiju"
"Obama tajnim letom otisao u Pariz da natjera Platinija da registruje utakmicu u korist Albanije?"
"UEFA rasistickim stavom prema Srbiji dokazala da zvanicno hoce Albaniju na EURO"
"Iluminati i Nju vrld order (New world Order) iza odluke?!"

:)

Prvo, scenario po kojem će Albanija dobiti službeno 3:0 je skoro pa nemoguć, to se vidi po prvim naznakama iz UEFA-e, ali eto opet živi bili pa vidjeli, doći će i taj 23.
Ali ono što me živo zanima je zašto raja ovdje kao neki reper za stanje svijesti u srpskim medijima uzima isključivo ono što piše u običnom žutilu od novina/medija :hmmmmm:

Elegant je napisao/la:(Albancima radi drona, tuce igraca i jos nekih stvari)
Šta radi drona? Definiši. Šta je radio dron na fudbalskoj utakmici, šta je bilo okačeno na dronu? Pa taj dron je direktno izazvao prekid meča, albanski igrači su odbili da se kasnije vrate na teren i odigraju meč do kraja, a ponuđeno im je da stadion bude ispražnjen - odbili su,ponuđeno im je da tekma bude odigrana sutradan bez navijača - odbili su.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 okt 2014, 18:37

flagrantus je napisao/la: Ja nigdje nisam ni trazio pordsku i postovanje,ko god misli da je 100% krivica na srpskoj strani ja to postujem,svako ima pravo na svoje misljenje.
Ali ocekujem bar da neko kaze ljudi daj da ne vrijedjamo jedni druge tipa pecinski ljudi,nabijem ja Srbe na k... I SL.
valjda se oko toga mozemo sloziti,to je sve.Mi ovdje samo diskutujemo ,ne odlucujemo o ishodu utakmice ni ti ni ja.
Sto se tice osude ja sam rekao i evo ponavljam,osudjujem ono sto se desilo sigurno da treba da bude kaznjena i srpska strana.
Ruzna su sva skandiranja koja su se desila,ali zar stvarno ne mislis da slicna situacija ne bi bila i u Tirani?
Mozda mislis da bi Albanci pjevali pjesme dobrodoslice i ljubavi gostima iz Srbije?Ili ti toliko ne para usi kad se vrijedjaju Srbi i to nije toliki problem?
Naravno da su ta skandiranja najgori sovinizam,ali dobro znas da se i na nasim terenima mogu cuti takve strasne stvari.Ali kod Srba je to fasizam a recimo u BIH navijacka prepucavanja.
Nemoj mi reci da nikada na nasim terenima nisi cuo skandiranje -Ubij,ubij Srbina,naravno slicne bljuvotine se
Uzmimo npr.da je 95% krivice za ovu situaciju na Srpskoj strani a samo 5% na Albanskoj,mozemo li se tu sloziti
jer svi svijetski mediji se slazu da su obje strane na neki nacin uticale naprekid utakmice.
Zar ne mislis da bi neko i na Albanskoj strani trebao da se izvine za njihov udio u ovim nemilim dogadjajima,ili ti zahtijevas da se samo Srbi izvinjavaju i mole za oprostaj?Ima li i jedan jedini Albanac koji ce reci evo ja se izvinjavam za ono malo nase krivice?Nema ,budi siguran!A evo ti trazis da se Srbi izvinjavaju i sami sebe kazne,prije i nego sto je donesena odluka.
Mozes li ti da garantujes da ce UEFA proglasiti Srbe iskljucivim krivcima ili da sacekamo odluku UEFE?
Ma nisam je ovdje da sudim i valjda je jasno da ovdje krivicu moze preuzeti samo FSS i eventualno MUP Srbije kao neko koje bio zaduzen za bezbjednost i samu organizaciju utakmice..Gdje si procitao da ja od tebe ili bilo koga drugog trazim izvinjenje za bilo sto ?

Sta to moze Albanski savez ? Izviniti se za incident koji nije ni procesuiran,nema optuzenih,nema slucaja,nema ni odgovornosti,.Cekaj,mogu nesto,mogu se ograditi od toga i osuditi isti,stati na loptu,to mogu..

Meni u principu nije ni bitno ko je kriv,nije ni da sam iznenadjen svim vidjenim..Fasizam nema nacionalnost,huliganstvo isto tako,los covjek je los covjek i ne treba ga dodatno etiketirati..

Vec sam rekao da nista drugo se ne moze ocekivati ni u Albaniji ali to samo po sebi ne znaci da je uredu,ako je nesto lose i neljudski onda to tako i treba posmatrati.

Meni u sustini smeta taj neki zvanicni stav javnosti u Srbiji gdje se uglavnom krivica prebacuje na drugu stranu i pisu realno receno nebulozne stvari i saopstenja koja su uvreda za zdrav razum a malo se bavi sustinskim problemom,fasizmom i huliganstvom,opcenito vidjenom mrznjom na stadionu..Guranje sopstvenih problema pod tepih ne znaci da ce taj problem i nestati,sutra ce se opet desiti Albanija pa ce se opet ti isti problemi naci na tacki dnevnog reda ili da ih i dalje guramo pod tepih ?

Kada vec meni repliciras onda moras znati da ja nisam neko ko je opterecen tim nacionalnim podjelama i ne trudim se biti veci Bosnjo od bilo koga,.Nemam tih predrasuda i vjeruj mi da ja sutra imam s kim popiti kafu i na Bascarsiji i na Palama i u Busovackoj pivnici,valjda to samo po sebi nesto govori..

Ja trazim samo osudu..Osudu fasizma,huliganstva i mrznje a vec sam rekao da to ne treba dodatno etiketirati..Trazim osnovnu podjelu,na dobro i lose a sta je ko po nacionalnosti i kojem se Bogu moli,na koji nacin,ma zaboli me rodjak,.Ima bolan Bosnja ne mogu ih ocima gledat,evo prvog ovog najveceg Bosnju od svih Bosnja sto izabrase Bosnje ne volim ni u novinama vidjeti i serem se na njegovo Bosnjacko jedinstvo..

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 17 okt 2014, 19:12

chily-rz je napisao/la:
flagrantus je napisao/la: Ja nigdje nisam ni trazio pordsku i postovanje,ko god misli da je 100% krivica na srpskoj strani ja to postujem,svako ima pravo na svoje misljenje.
Ma nisam je ovdje da sudim i valjda je jasno da ovdje krivicu moze preuzeti samo FSS i eventualno MUP Srbije kao neko koje bio zaduzen za bezbjednost i samu organizaciju utakmice..Gdje si procitao da ja od tebe ili bilo koga drugog trazim izvinjenje za bilo sto ?

Sta to moze Albanski savez ? Izviniti se za incident koji nije ni procesuiran,nema optuzenih,nema slucaja,nema ni odgovornosti,.Cekaj,mogu nesto,mogu se ograditi od toga i osuditi isti,stati na loptu,to mogu..

Meni u principu nije ni bitno ko je kriv,nije ni da sam iznenadjen svim vidjenim..Fasizam nema nacionalnost,huliganstvo isto tako,los covjek je los covjek i ne treba ga dodatno etiketirati..

Vec sam rekao da nista drugo se ne moze ocekivati ni u Albaniji ali to samo po sebi ne znaci da je uredu,ako je nesto lose i neljudski onda to tako i treba posmatrati.

Meni u sustini smeta taj neki zvanicni stav javnosti u Srbiji gdje se uglavnom krivica prebacuje na drugu stranu i pisu realno receno nebulozne stvari i saopstenja koja su uvreda za zdrav razum a malo se bavi sustinskim problemom,fasizmom i huliganstvom,opcenito vidjenom mrznjom na stadionu..Guranje sopstvenih problema pod tepih ne znaci da ce taj problem i nestati,sutra ce se opet desiti Albanija pa ce se opet ti isti problemi naci na tacki dnevnog reda ili da ih i dalje guramo pod tepih ?

Kada vec meni repliciras onda moras znati da ja nisam neko ko je opterecen tim nacionalnim podjelama i ne trudim se biti veci Bosnjo od bilo koga,.Nemam tih predrasuda i vjeruj mi da ja sutra imam s kim popiti kafu i na Bascarsiji i na Palama i u Busovackoj pivnici,valjda to samo po sebi nesto govori..

Ja trazim samo osudu..Osudu fasizma,huliganstva i mrznje a vec sam rekao da to ne treba dodatno etiketirati..Trazim osnovnu podjelu,na dobro i lose a sta je ko po nacionalnosti i kojem se Bogu moli,na koji nacin,ma zaboli me rodjak,.Ima bolan Bosnja ne mogu ih ocima gledat,evo prvog ovog najveceg Bosnju od svih Bosnja sto izabrase Bosnje ne volim ni u novinama vidjeti i serem se na njegovo Bosnjacko jedinstvo..
Eto vidis da smo normalno bez ruznih rijeci popricali i razmijenili misljenja,drago mi je zbog toga.
Sa velikim dijelom ovog sto si napisao se slazem,neka ovi iz UEFA presude na njima je.
Sustina je da je istina uvijek negdje na sredini,vjeruj mi da je situacija tako jasna kao sto je neki ovdje predstavljaju sigurno bi to UEFA ekspresno rijesila.
Niko normalan ne moze reci da Srpska strana ne snosi svoj dio odgovornosti za ono sto se desilo,ali je vise nego jasno da nije bilo drona i zastave da situacija ne bi toliko eskalirala.
Kad je rijec o tuci glavni kavgadjija je bio Albanski igrac Cana ,kome se smijesi kazna od 18 mjeseci bez fudbala jer je pokazao zavidno poznavanje boksa i karatea.
Ali da ne idemo dalje ,da se ne otvaraju nove rasprave.
Pozdrav!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 okt 2014, 19:20

alan_kardec je napisao/la:
Fino ti to umotavaš, ali smrdi na provokaciju, jbga. Ne smatramo se mi Srbima, mi jesmo Srbi, po nacionalnosti. Konkretno moji preci i sa očeve i sa majčine strane su isto tako Srbi, tako su se izjašnjavali te tako ni ja ne mogu biti bilo šta drugo. Ja po geografskoj odrednici jesam Bosanac i to mi nije nikakav problem za istaći, isto ko što postoje Hercegovci, Semberci, Krajišnici,Vojvođani, Šumadinci, Dalmatinci, Zagorci... Svako drugo inputiranje po pitanju nacionalnosti je najobičnije provociranje.
Na ovo ne vrijedi ni replicirati ali morao sam samo da kazem da pojma nemam kako si se ti nasao uvrijedjen mojom konstatacijom.
alan_kardec je napisao/la: Naravno da niste fašisti nego ste fašisti. :problem:
Sve da je odmah nakon utakmice fss preuzeo svu krivicu na sebe, a državni vrh na čelu sa Vučićem i kompletna javnost rekla mea culpa, to ništa ne bi promjenilo, konkretno mislim na ovaj forum (a tako je i u većini bh javnosti). I dalje bismo za vas bili neandretalci, fašisti, pećinski ljudi...
Da te pitam nešto. Jel iko živ iz albanskih medija osudio fašističku mapu koja je izazvala prekid i se pojavila iznad stadiona. Za tu mapu fašističke tvorevine su se TUKLI albanski igrači, u zvaničnom saopštenju albanskog saveza se navodi da je to njihova jedina zastava koju imaju, navijači u Tirani, Prištini i drugim gradovima se proslavljao prekid meča, albanski državni vrh je dočekao igrače...
Za mene i jeste fasista i **** od covjeka svako onaj koji poziva na ubistvo jednog naroda,to sto se ti proistovjecujes sa takvima je tvoj problem a ne moj..

Ma ja ti bolan sa Abanijom jos uvjek na "vi" jest da ih ima po Bosni u toj mjeri da mogu i oni traziti konstitutivnost ,u ranijem postu sam napisao da mogu i trebaju osuditi i ograditi se od te fasisticke ideologije,igracima neka sudi UEFA ali cijenim da je njihova reakcija bila "vruce" glave a kako i ne bi bila..
alan_kardec je napisao/la:
Ne znam zašto smatraš da je nekome izuzev tvojim istomišljenicima, tvoje mišljenje bitno. Sva sreća pa ti ne odlučuješ o tome kad će Srbi i Srbija biti spremni za poštovanje i podršku. Ti si ovdje samo jedan u nizu demagoga.

Moje osude su kontra fasizma i mrznje i na to u sustini i "galamim" a to sto je tebi svaki Srbin jednako dobar Srbin je tvoja privatna stvar i tvoj licni stav,ja na to ne gledam na taj nacin..Tebi ako moje misljenje nije bitno nemoj mi ni replicirati..

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 17 okt 2014, 19:35

Ovdje se palamudi kako je cijeli JNA uzvikivao fasisticke parole. Opet se vracamo na Kosevo gdje je dan prije meca sa Srbijom na zidu od Stadiona osvanuo veliki grafit: "Srbe na vrbe" :wave: Skandiralo se tokom cijelog meca: Srbe na vrbe, Ubij Srbina itd itsl... Da li je ta publika na Kosevu uzvikivala fasisticke parole?!? Zato ne serite jer ova publika nista nije bolja od one neku noc. Da se ne lazemo kao sto vi ne simpatisete Hrvate i Srbe, tako i oni ne vole Albance.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 17 okt 2014, 20:02

2:1 za Albaniju :mrgreen:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 17 okt 2014, 20:22

krmpotich je napisao/la:Ovdje se palamudi kako je cijeli JNA uzvikivao fasisticke parole. Opet se vracamo na Kosevo gdje je dan prije meca sa Srbijom na zidu od Stadiona osvanuo veliki grafit: "Srbe na vrbe" :wave: Skandiralo se tokom cijelog meca: Srbe na vrbe, Ubij Srbina itd itsl... Da li je ta publika na Kosevu uzvikivala fasisticke parole?!? Zato ne serite jer ova publika nista nije bolja od one neku noc. Da se ne lazemo kao sto vi ne simpatisete Hrvate i Srbe, tako i oni ne vole Albance.
Po meni a vjerujem i vecini nije nista sporno to sto ste reagovali na taj nacin kad ste vidjeli tu zastavu, i kod nas bi 99% isto bilo kad bi neko na onaj nacin pokazao zastavu velike srbije ili hrvatske, to po meni nije sporno bila je provokacija i reagovali kako ste reagovali i ja bih onako reagovao (i boli me briga za ove nase moraliste sto ce reci ja ne bih itd), jedino po meni sto je sporno je to vase ne priznavanje istine i to sto ne zelite da priznate da ste i vi krivi koliko i siptari (cak i vise), vec vi i dalje pricate kako su samo oni krivi, vadite se na neke teorije zavjere i ostale gluposti po kojima ste poznate,i da nije bilo drona i one zastave siguran sam da bi do kraja utakmice bio incident, jer se i u prenosu vidjelo da je 90% ljudi na tribinama bilo tu da pjevaju protiv siptara i kao da njih nesta vrijedjaju, ja vjerujem i ocekujem(boli mene **** za siptare jer oni istim nozem kojim bi zaklali dragana zaklali bi i hasana, aobrnuto vazi i za srbe)...U prethodnom tekstu sam u cjelini govorio srbe znam da ima i normalnih ljudi i njih ne ubrajam tu, vec mi je bilo naporno svaki put ggovoriti cast izuzecima.....
sto se tice kazni, vjerujem da ce biti utakmica regis. 3:0 za siptare, sa novcanim kaznama za savez i nekoliko utakmica kazne za Canu i ostale koji su ucestvovali u tuci, sto se tice srbije ocekujem da nekoliko utakmica igraju bez navijaca jer im ovo nije prva utakmica sa neredima, novcana kazna i kazna za igrace koji su ucestvovali u tuci na pocetku, i da se osvrnem na njihove medije, njih je najbolje opisao d.cosic, i kao proglasavaju herojem onog Mitrovica(nezz je li se tako zove onaj ko je uzeo zastavu) je opet provokacija, Kolarova nijednom ne pominje, pa i Baneta donekle koji su stitili siptare i njima svaka cast od svih onih 30 i vise hiljada ljudi..... :tokralju:
Sreca pa je Ojler mlad umro...

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 17 okt 2014, 20:48

MrWhite je napisao/la:
krmpotich je napisao/la:Ovdje se palamudi kako je cijeli JNA uzvikivao fasisticke parole. Opet se vracamo na Kosevo gdje je dan prije meca sa Srbijom na zidu od Stadiona osvanuo veliki grafit: "Srbe na vrbe" :wave: Skandiralo se tokom cijelog meca: Srbe na vrbe, Ubij Srbina itd itsl... Da li je ta publika na Kosevu uzvikivala fasisticke parole?!? Zato ne serite jer ova publika nista nije bolja od one neku noc. Da se ne lazemo kao sto vi ne simpatisete Hrvate i Srbe, tako i oni ne vole Albance.
Po meni a vjerujem i vecini nije nista sporno to sto ste reagovali na taj nacin kad ste vidjeli tu zastavu, i kod nas bi 99% isto bilo kad bi neko na onaj nacin pokazao zastavu velike srbije ili hrvatske, to po meni nije sporno bila je provokacija i reagovali kako ste reagovali i ja bih onako reagovao (i boli me briga za ove nase moraliste sto ce reci ja ne bih itd), jedino po meni sto je sporno je to vase ne priznavanje istine i to sto ne zelite da priznate da ste i vi krivi koliko i siptari (cak i vise), vec vi i dalje pricate kako su samo oni krivi, vadite se na neke teorije zavjere i ostale gluposti po kojima ste poznate,i da nije bilo drona i one zastave siguran sam da bi do kraja utakmice bio incident, jer se i u prenosu vidjelo da je 90% ljudi na tribinama bilo tu da pjevaju protiv siptara i kao da njih nesta vrijedjaju, ja vjerujem i ocekujem(boli mene **** za siptare jer oni istim nozem kojim bi zaklali dragana zaklali bi i hasana, aobrnuto vazi i za srbe)...U prethodnom tekstu sam u cjelini govorio srbe znam da ima i normalnih ljudi i njih ne ubrajam tu, vec mi je bilo naporno svaki put ggovoriti cast izuzecima.....
sto se tice kazni, vjerujem da ce biti utakmica regis. 3:0 za siptare, sa novcanim kaznama za savez i nekoliko utakmica kazne za Canu i ostale koji su ucestvovali u tuci, sto se tice srbije ocekujem da nekoliko utakmica igraju bez navijaca jer im ovo nije prva utakmica sa neredima, novcana kazna i kazna za igrace koji su ucestvovali u tuci na pocetku, i da se osvrnem na njihove medije, njih je najbolje opisao d.cosic, i kao proglasavaju herojem onog Mitrovica(nezz je li se tako zove onaj ko je uzeo zastavu) je opet provokacija, Kolarova nijednom ne pominje, pa i Baneta donekle koji su stitili siptare i njima svaka cast od svih onih 30 i vise hiljada ljudi..... :tokralju:
Ajde molim te mi odgovori na moje pitanje,kazes da nema nista sporno sto su Srbi reagovali na provokaciju sa zastavom.
Evo idemo redom pa ti reci gdje su Srbi pogrijesili.Stefan Mitrovic se dokopao zastave i krenuo da je ukloni sa terena,ako nije tako bilo reci.
Nije uopste imao namjeru da pogazi zastavu"Velike Albanije",da je poderi ili spali vec da je iznese sa terena da bi
se igra nastavila.Ako grijesim ispravi me.
Fizicki su ga napali igraci Albanije da bi mu oteli zastavu,zasto?
Da li je vandalski i neljudski cin pokusaj uklanjanja zastave "Velike Albanije".Mozda ces reci htjeli su da odbrane
svoju zastavu.Kao prvo znaci to nije zastava drzave Albanije,sem toga nisu imali razlog da je brane jer niko ponavljam nije pokazao namjeru da zastavu zgazi ,zapali ili nesto slicno!
Nakon toga je doslo do haosa u kojem svakako ima i Srpske odgovornosti.
Znaci prvobitno sudija je zaustavio utakmicu zbog drona i zastave,valjda se slazemo da to nisu organizovali Srbi.
Srbi su kazes imali pravo da uklone zastavu mirno,Stefan Mitrovic je fizicki napadnut prilikom pokusaja da iznese
zastavu.
Pri tom momak zaista nije imao nikakvu namjeru da se tuce sto je ocigledno.Nakon toga dolazi do opsteg haosa ne terenu,i ti na osnovu svega toga donosis logican zakljucak da Albanija treba da dobije utakmicu 3-0.
Iskreno nije mi bas najjasnije zasto,osim ako se nisi rukovodio licnim simpatijama!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: zeljovolimte i 6 gostiju.