NK Široki Brijeg
Re: NK Široki Brijeg
znači sarajevo bez kazne za unošenje majica?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Pa ne moze od strane saveza biti kaznjeno jer savez nije zabranio unosenje majica vec vasa policija i uprava kluba.Kevin je napisao/la:znači sarajevo bez kazne za unošenje majica?

Sad gledam malo ove zavrzlame oko tih majica i transparenta i naidjoh na priopcenje Sirokog gdje stoji:
Da mi se neki pitar nebi javio sa svojim pametovanjima. Da, u nastavku priopcenja stoji da se ne moze unijet nista s likom Vedrana Puljica, ali to nije bit mog posta.
Zar je doista potrebno u zahtjevima za gostujuce navijace traziti da budu dozvoljene zastave i transparenti gostujuceg kluba? Ono sto je meni interesantno su ove zadnje dvije rijeci, jer znam da je na nekom sarajevskom stadionu bilo problema oko tudjih zastava. Mislio sam da se to ide onako, pa tko sta unese unese. Nisam kontao da se oko gostujucih navijaca razmatraju ovakvi detalji.Što se tiče dopisa od 26.09.2014. godine i vaše zamolbe za unošenjem transparenata, na stadion Pecara će biti dopušteno unijeti transparente i zastave kluba, navijačke skupine i bošnjačkog naroda.
Da mi se neki pitar nebi javio sa svojim pametovanjima. Da, u nastavku priopcenja stoji da se ne moze unijet nista s likom Vedrana Puljica, ali to nije bit mog posta.

- BurningLegion
- Kontakt:
Pa vidis da ocito jest, nama se na dosta mjesta po Bosni zabranjuje unosenje zastave hrvatskog naroda u BiH.
Na svakoj lokaciji ti bude pretres, pregled onoga sto si ponio sa sobom, ono sto je odobreno moze se i unijeti, ali eto i to je uvijek nekako selektivno, kako kome ''pukne'' u tom momentu pri pregledu.
Na svakoj lokaciji ti bude pretres, pregled onoga sto si ponio sa sobom, ono sto je odobreno moze se i unijeti, ali eto i to je uvijek nekako selektivno, kako kome ''pukne'' u tom momentu pri pregledu.
Re: Odg: NK Široki Brijeg
[/quote]čuj tebe cilj,nije ništa cilj nego pišem o problemima trenutno našeg kluba koji bi se trebao boriti za prvo mjesto jer je sređen klub (financije dobre kamp za treniranje,solidan stadion itd) maznemo sarajevo,želju,velež a onda umjesto da popravimo gol razliku na ove manje klubove mi prodajemo utakmice... E TO MI JE KRIVO
1.Soldo ,domaći
2. Pandža , domaći
3. Ćorić ,domaći
4. Marković , domaći
5. Landeka ,Posusje
6. Zakarić ,došao u juniore
7. Kožulj ,domaći
8. Wagner ,skoro domaći
9. Corluka ,domaći
10. Brekalo ,domaći
11. Buhac ,domaći
ovo ti je prvih jedanaest protiv Sarajeva pa ti sine moj razmisli jeli realno da mi pobjeđujemo jer smo kao "sređen klub" , sređen jesmo ali shvati da mi igramo sa 80% ekipe domaćih klinaca i da smo još uvijek nakon 10 odigranih kola 1. ej 1. .[/quote]
Mozeli mi iko reci kako funkcionise omladinska skola(mislim u16 i u18) kod vas. Jeli ono standard "amaterski" - prvo skola pa onda trening uz stipendije za najbolje, ili imateli neki ugovor sa srednjim skoloma, pa da omladinci mogu trenirati par dana ujutro, pa onda na cas oko 10-12 i onda opet trening predvece(kao sto rade sve omladinske skole vanji).
I na kraju? Jesuli vam treneri "bivsi" igraci ili su "skolovani" za posao sa mladima. Vecinom nasi omladinski klubovi postavljaju bivse igrace kao trenere(valjda kao neke usluga), umjesto da zaposle ljude koji su dobili licenzu za taj rad.
1.Soldo ,domaći
2. Pandža , domaći
3. Ćorić ,domaći
4. Marković , domaći
5. Landeka ,Posusje
6. Zakarić ,došao u juniore
7. Kožulj ,domaći
8. Wagner ,skoro domaći

9. Corluka ,domaći
10. Brekalo ,domaći
11. Buhac ,domaći
ovo ti je prvih jedanaest protiv Sarajeva pa ti sine moj razmisli jeli realno da mi pobjeđujemo jer smo kao "sređen klub" , sređen jesmo ali shvati da mi igramo sa 80% ekipe domaćih klinaca i da smo još uvijek nakon 10 odigranih kola 1. ej 1. .[/quote]

Mozeli mi iko reci kako funkcionise omladinska skola(mislim u16 i u18) kod vas. Jeli ono standard "amaterski" - prvo skola pa onda trening uz stipendije za najbolje, ili imateli neki ugovor sa srednjim skoloma, pa da omladinci mogu trenirati par dana ujutro, pa onda na cas oko 10-12 i onda opet trening predvece(kao sto rade sve omladinske skole vanji).
I na kraju? Jesuli vam treneri "bivsi" igraci ili su "skolovani" za posao sa mladima. Vecinom nasi omladinski klubovi postavljaju bivse igrace kao trenere(valjda kao neke usluga), umjesto da zaposle ljude koji su dobili licenzu za taj rad.
BurningLegion je napisao/la:Pa vidis da ocito jest, nama se na dosta mjesta po Bosni zabranjuje unosenje zastave hrvatskog naroda u BiH.
Nisam za bilo kakve zabrane, ni slučajno, izuzev nacističikh ili fašističkih, što se vama znalo omaći (mada mislim da je na stadionima mjesto samo za navijačka obilježja), ali te zastave koje vi smatrate bošnjačkim(sa ljiljanima) su zastave BiH, doduše nekadašnje zastave, ne samo bošnjačke!Ali da ne ulazimo u politiku jer to onda ide u nedogled, suština je da je i logično i najbolje da se ulazi na stadione samo sa navijačkim obilježjima, ali što to nije kod nas slučaj treba pitati savez i ostale nadležne organe koji će zabraniti tako nešto
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
- BurningLegion
- Kontakt:
Ne smatram ja, to je tako napisao neki funkcioner ili novinar ili sto vec, to me ne zanima, jasno je uglavnom da je rijec o, bar danas, dominantno bosanskom, da ne kazem bosnjacko nastrojenoj vecini. I ne, ne kazem time da je ijedna od tih skupina jednonacionalna ili sto vec, ali budi i ti sekundu realan i shvati poantu napisanog.Ado76 je napisao/la:BurningLegion je napisao/la:Pa vidis da ocito jest, nama se na dosta mjesta po Bosni zabranjuje unosenje zastave hrvatskog naroda u BiH.
Nisam za bilo kakve zabrane, ni slučajno, izuzev nacističikh ili fašističkih, što se vama znalo omaći (mada mislim da je na stadionima mjesto samo za navijačka obilježja), ali te zastave koje vi smatrate bošnjačkim(sa ljiljanima) su zastave BiH, doduše nekadašnje zastave, ne samo bošnjačke!Ali da ne ulazimo u politiku jer to onda ide u nedogled, suština je da je i logično i najbolje da se ulazi na stadione samo sa navijačkim obilježjima, ali što to nije kod nas slučaj treba pitati savez i ostale nadležne organe koji će zabraniti tako nešto
Dalje, znalo se maltene svima ''omaci'' tih simbola koji nemaju veze sa nogometom ili sportom uopce, da ne nabrajam sada pojedinacne incidente, medjutim osudjeni su za svoje ponasanje, klub ili organizator kaznjen i to je to. Pripisivati takvo sto Širokom Brijegu iskljucivo je TESKO licemjerje.
I na kraju, ne smatram uopce da je zastava sa ljiljanima ili zastava hrvatskog, srpskog naroda, nesto sto bi se trebalo zabranjivati u drzavi gdje su tri naroda konstitutivna, odnosno jednakopravna po Ustavu.
Nikome to ne treba smetati samo po sebi, ako se narod s time identificira, tko mu to ima braniti i na osnovu cega? Ne radi nista nezakonito ili fasisticki ili sto vec, ja ama bas nikakav problem nemam ni sa starom zastavom sa ljiljanima, ni sa ovom novom nametnutom, ali isto tako ne vidim sta kome ima smetati zastava hrv. naroda u BiH.
vidim u nedjelju sudi husein terzić..kakva li će to lakrdija od suđenja biti..uf..
@BurningLegion
Slažemo se oko istog u suštini, ali ja govorim čisto sa sportske strane da bih volio da se na svim stadionima zabrani unošenje bilo čega osim klupskih zastava i navijačkih obilježja.Evo samo primjer srb-alb šta jedna zastava uradi.Ja lično bih zabranio ulazak na stadion i navijaču mog kluba kada bi krenuo da uđe sa zastavom na kojoj su zvijezda i polumjesec, jer toj zastavi nije mjesto na stadionu.I slažem se da se mnogima znalo omaći ali budi i ti realan da se samo na vašem stadionu pojavila svastika i to je činjenica.Meni ne smeta zastava hrvatskog naroda, ni slučajno, ali mi smeta svastika kojom ste mahali na utakmici sa nama, a ta zastava ne moze NIKAKO u isti kontekst sa zastavom hrvatskog naroda, pa i zastavom R Hrvatske
Slažemo se oko istog u suštini, ali ja govorim čisto sa sportske strane da bih volio da se na svim stadionima zabrani unošenje bilo čega osim klupskih zastava i navijačkih obilježja.Evo samo primjer srb-alb šta jedna zastava uradi.Ja lično bih zabranio ulazak na stadion i navijaču mog kluba kada bi krenuo da uđe sa zastavom na kojoj su zvijezda i polumjesec, jer toj zastavi nije mjesto na stadionu.I slažem se da se mnogima znalo omaći ali budi i ti realan da se samo na vašem stadionu pojavila svastika i to je činjenica.Meni ne smeta zastava hrvatskog naroda, ni slučajno, ali mi smeta svastika kojom ste mahali na utakmici sa nama, a ta zastava ne moze NIKAKO u isti kontekst sa zastavom hrvatskog naroda, pa i zastavom R Hrvatske
Svi u napad jedan je Hase!!
- BurningLegion
- Kontakt:
Jest, ali to je folklor na vecini stadiona, pogledaj npr. Engleze.
Ne treba nista takvo zabranjivati, samo bi kontra efekt stvarao, pitali bi se ljudi cemu represija, jel ovo nasa drzava ili tudja (sva tri naroda bi se oko toga slozila i isto pobunila jer bi smatrala da ih ovaj drugi zakida il sta vec), jel ovo Juga da ne smijem istaknuti svoje, itd., itd. Vjeruj, to bi ti sto puta gore bilo.
Treba jednostavno napraviti jasnu razliku izmedju necega normalnog i nenormalnog, a u zastavi nekog naroda nema nista nenormalno i nepozeljno, drzava je tu da stiti takvo sto, a ne da brani.
Da, jest, pojavila se, odgovorni su za to kaznjeni, ista uklonjena i vise se pojavila nije jer to nikakav stav nije KN Škripari niti ce ikada biti, bar dok sam ja tu. Ako trazis vec stadione gdje se jos pojavila, pa pojavljivala se u vise navrata i na Nou Campu, Santiago Bernabeu, Olimpicu, Poljudu, i brojnim drugim (trebaju ti slike? slobodno se na PP javi), pa evo kad vec navodis u BiH, sta je u Tuzli bilo molim te pa slijep pored vlastitih ociju da kazes ''samo u vas''. Pa jel sad to znaci da su svi ti gradovi nekakve zaostale nacisticke sredine kakvom se voli moja klasificirati?
De malo realnosti i razlikovanja individualne krivnje od kolektivne krivnje. Sad bi ja ili vecina normalnog i neopterecenog stanovnistva trebao ispastati zbog stavova manjine i pojedinaca koji dodju lijeciti svoje frustracije kao i isti takvi bilo gdje u BiH, pa tako i iz tvoje vlastite sredine? Pa ne pada mi na pamet, isto kao sto ti ne bi trebao ispastati zbog gluposti pojedinaca iz vlastite sredine, grupe, a i sam znas da ih ima malo je reci svakakvih takodjer, zar ne.
Pricati u BiH i stavljati se iznad nekoga u tom kontekstu je za mene presmijesno i osobno zavaravanje, ali eto, imas i takvih ljudi, ne mislim na tebe nuzno, pricam opcenito.
Ne treba nista takvo zabranjivati, samo bi kontra efekt stvarao, pitali bi se ljudi cemu represija, jel ovo nasa drzava ili tudja (sva tri naroda bi se oko toga slozila i isto pobunila jer bi smatrala da ih ovaj drugi zakida il sta vec), jel ovo Juga da ne smijem istaknuti svoje, itd., itd. Vjeruj, to bi ti sto puta gore bilo.
Treba jednostavno napraviti jasnu razliku izmedju necega normalnog i nenormalnog, a u zastavi nekog naroda nema nista nenormalno i nepozeljno, drzava je tu da stiti takvo sto, a ne da brani.
Da, jest, pojavila se, odgovorni su za to kaznjeni, ista uklonjena i vise se pojavila nije jer to nikakav stav nije KN Škripari niti ce ikada biti, bar dok sam ja tu. Ako trazis vec stadione gdje se jos pojavila, pa pojavljivala se u vise navrata i na Nou Campu, Santiago Bernabeu, Olimpicu, Poljudu, i brojnim drugim (trebaju ti slike? slobodno se na PP javi), pa evo kad vec navodis u BiH, sta je u Tuzli bilo molim te pa slijep pored vlastitih ociju da kazes ''samo u vas''. Pa jel sad to znaci da su svi ti gradovi nekakve zaostale nacisticke sredine kakvom se voli moja klasificirati?
De malo realnosti i razlikovanja individualne krivnje od kolektivne krivnje. Sad bi ja ili vecina normalnog i neopterecenog stanovnistva trebao ispastati zbog stavova manjine i pojedinaca koji dodju lijeciti svoje frustracije kao i isti takvi bilo gdje u BiH, pa tako i iz tvoje vlastite sredine? Pa ne pada mi na pamet, isto kao sto ti ne bi trebao ispastati zbog gluposti pojedinaca iz vlastite sredine, grupe, a i sam znas da ih ima malo je reci svakakvih takodjer, zar ne.
Pricati u BiH i stavljati se iznad nekoga u tom kontekstu je za mene presmijesno i osobno zavaravanje, ali eto, imas i takvih ljudi, ne mislim na tebe nuzno, pricam opcenito.
davljenik se i za slamku hvata
dolazimo po bodove
ps: joj i meni ovaj Terzic nesto pravo sumnjiv. Travniku bodovi u proslom kolu legli.
sve teorije i zavjere padaju u vodu jer fakat nikom ne treba pomoc protiv Celika
dolazimo po bodove

ps: joj i meni ovaj Terzic nesto pravo sumnjiv. Travniku bodovi u proslom kolu legli.
sve teorije i zavjere padaju u vodu jer fakat nikom ne treba pomoc protiv Celika
A jbg, isao sa prijateljima koji su imali ulaznice za jug, pa nisam htio ostati sam na sjeveruljutinar je napisao/la:Majstore promjeni lokaciju na profilu , ako na tako bitnoj utakmici ideš na jug ne vidim zašto ti u lokaciji stoji tribina sjeverAndroid je napisao/la:Ahaa, ono je bio dvojni C, bio sam na jugu pa nisam dobro vidio, nije valjda zbog toga trazio lijecnicku pomoc

...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Remi u Mostaru, idealno
Sutra pobjediti i ponovno se izdvojiti na vrhu

Sutra pobjediti i ponovno se izdvojiti na vrhu
HRHB
HRHB
Ubiste brasno u likCe, a nsita posebno niste odigri, bit ce"opet extra 15 kolo [WINKING FACE]
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I have a dream
Pa tko ce ga kazniti, nece valjda NK Široki? NK Široki radi pod okriljem tog saveza i savez je trebao kazniti FK Sarajevo ako ništa simboličnom kaznom od 500 KM čisto da ne ispada da je dozvoljen svakakav cirkus u ligi, al eto, očito jeste. Al ko ih ****.arelinho je napisao/la:Pa ne moze od strane saveza biti kaznjeno jer savez nije zabranio unosenje majica vec vasa policija i uprava kluba.Kevin je napisao/la:znači sarajevo bez kazne za unošenje majica?
Kakav genocid nad Celikom
Bili su ovi zreli za najmanje 10 komada, ali postedise ih nasi
Mihaljevic procepio, krenut ce ga sada, Zvone i Wagi standardno

Bili su ovi zreli za najmanje 10 komada, ali postedise ih nasi

Mihaljevic procepio, krenut ce ga sada, Zvone i Wagi standardno
HRHB
HRHB
- BurningLegion
- Kontakt:
Tocno sto prognozirah se i desilo, ocekivano, Celik ni kriv ni duzan unisten na Pecari zbog rezultata sa Travnikom, logicno.
Kakvi su ono plakati Barcelona u Širokom ?
dolazi barca odigrat prijateljskuhifans je napisao/la:Kakvi su ono plakati Barcelona u Širokom ?

dobra utakmica danas, mislim na široki, čelik nikad lošiji...jako lijepo se igralo, čvrsto, agresivno i rastrčano što se nagradilo sa 7 golova..
da li će biti poseban tekst na ovom portalu o potezu publike na pecari koja je zapljeskala na skandiranje robijaša vedranu, bas me zanima

1. Široki Brijeg 11 8 2 1 24:9 26
2. Zrinjski 11 7 2 2 16:4 23
3. Olimpic 11 7 2 2 23:13 23
4. Željezničar 11 7 2 2 20:12 23
5. Sarajevo 11 5 5 1 21:10 20
6. Borac 11 6 2 3 11:12 17
7. Slavija 11 4 4 3 12:9 16
8. Velež 11 4 4 3 11:9 16
9. Travnik 11 3 3 5 10:16 12
10. Drina 11 3 3 5 9:14 12
11. Sloboda 11 3 2 6 8:11 11
12. Vitez 11 2 4 5 8:15 10
13. Radnik 11 2 2 7 7:15 8
14. Čelik 11 1 4 6 7:16 7
15. Mladost 11 1 3 7 5:16 6
16. Zvijezda 11 0 6 5 11:23 6
2. Zrinjski 11 7 2 2 16:4 23
3. Olimpic 11 7 2 2 23:13 23
4. Željezničar 11 7 2 2 20:12 23
5. Sarajevo 11 5 5 1 21:10 20
6. Borac 11 6 2 3 11:12 17
7. Slavija 11 4 4 3 12:9 16
8. Velež 11 4 4 3 11:9 16
9. Travnik 11 3 3 5 10:16 12
10. Drina 11 3 3 5 9:14 12
11. Sloboda 11 3 2 6 8:11 11
12. Vitez 11 2 4 5 8:15 10
13. Radnik 11 2 2 7 7:15 8
14. Čelik 11 1 4 6 7:16 7
15. Mladost 11 1 3 7 5:16 6
16. Zvijezda 11 0 6 5 11:23 6
HRHB
HRHB
Trenutno korisnika/ca: Balorda, Cuspajz, ristagrad, tutankamon1905, VivaLaLiberta i 53 gosta.