Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AjsKjub
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la AjsKjub » 12 okt 2014, 16:30

Završnica OP epizode 662. Shocker of the year. :tokralju:
EDIT
663- Koala!! Sabo!! Dressrosa arc je vrh.
Unico amore sei!
❤️🖤

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 15 okt 2014, 00:16

The Irregular at Magic High School - za sada prosecan anime, ima finu pricu, podlogu za dalje, ali nekako su ga prekomplikovali do sada sa objasnjenjima, a na kraju nisu mnogo pojasnili kako i sta. Cini mi se da je ovaj ceo prvi serijal napravljen za naredni plot, i drugu sezonu. Likovi su nezanimljivi, glavni lik je pre-hypovan, da ne napisem nesto vise i ne spoilujem potencijalnim watcherima ovog animea. Dobra stvar je, sto i nisam mnogo ocekivao.

Dobre vesti za Tokyo Ghoul fanove (ako ih i ima uopste), da ce se manga nastaviti, ako se to moze reci, pod novim imenom Tokyo Ghoul:re...
Da li je nova prica, ili nastavak, ili kako je sve pocelo, ko zna.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 okt 2014, 02:58

[youtube][/youtube]

1:25, :ljepota:

Pa ovi endings su čista perverzija, posebno mi sve sviđa što krene pjesma prije kraja neke epizode. U četvrtom arc-u je također super end pjesma.

Došao sam do 107 epizode:
Trema me uhvatiladok je onaj po dvorcu postavljao one zamke. Palm je također pravo sick, ubila se za Hisoku, :lol: Odlično je bilo vidjeti abilities od paukova (iako prevod phantom). Neka se Killua napokon riješio prokletsva što mu je brat ugradio. Jedva čekam dio kada prave borbe počnu, :beba:

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 15 okt 2014, 03:22

@Paradajz
Glupave cenzure su razlog zašto je ovo završilo na "dropped" listi. Inače, prosječan overhyped anime.
Unico amore sei!
❤️🖤

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 15 okt 2014, 17:48

AjsKjub je napisao/la:@Paradajz
Glupave cenzure su razlog zašto je ovo završilo na "dropped" listi. Inače, prosječan overhyped anime.
Mah, klasican "gore and horror" sa overdose cenzurom koja dodatno kvari ugodjaj, ali anime je sasvim ok bio sto se mene tice, a mogli su dosta bolje da ga odrade. Ne znam, da li na blu-ray ima cenzure, morao bih to da proverim.

Pocinjem sa Fate/Zero, a posle cu da nastavim Fate/Stay UBT, ovo novo sto pustaju, cuo sam sve najbolje, ako ima ljudi koji su gledali, mogli bi dodatno da ga pohvale/ocrne. :)
Psycho Pass je na watch listi.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 15 okt 2014, 20:42

Imaš MAL ili hummingbird?
Unico amore sei!
❤️🖤

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 15 okt 2014, 22:11

AjsKjub je napisao/la:Imaš MAL ili hummingbird?
Jok vala... :)

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 17 okt 2014, 00:40

Neutral je napisao/la:[youtube][/youtube]

1:25, :ljepota:

Pa ovi endings su čista perverzija, posebno mi sve sviđa što krene pjesma prije kraja neke epizode. U četvrtom arc-u je također super end pjesma.

Došao sam do 107 epizode:
Trema me uhvatiladok je onaj po dvorcu postavljao one zamke. Palm je također pravo sick, ubila se za Hisoku, :lol: Odlično je bilo vidjeti abilities od paukova (iako prevod phantom). Neka se Killua napokon riješio prokletsva što mu je brat ugradio. Jedva čekam dio kada prave borbe počnu, :beba:
malo me iznervira sto su poneke scene bas bespotrebno oduzili u ovim bitkama sa royal guardom

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 okt 2014, 00:46

Do 127 epizode sam došao. Da, odužili su minimalno deset epizoda sa ovim. Zanimljivo je ovo sastavljeno sa naratorom koji nam otkriva mnogo toga.
Taman sam došao do dijela gdje stara gubi i ruku i nogu, zadihan je. Siguran sam da kralj nije umro jer ima još devet epizoda ovog arka. Killua aka ssj, Palm :ljepota:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 17 okt 2014, 01:04

fAKJU bas sam stigao do 124. dijela a procitao sam spoiler :lol: ma jedva cekam da se zavrsi to sa Antima i Kingom, malo mi dosadilo...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 okt 2014, 19:26

A jesu razvukli Naruta, da nisam pregledao 600+ epizoda odmah bi prestao sa gledanjem. Nakon Jiraye i Pain-a, milion flashbacks, zgadili su mi taj anime.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 okt 2014, 20:15

Je li ova nova epizoda Naruta filler, da odmah znam, da ne gledam smece ?
Fate/Zero je za sada vrlo interesantan anime.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 17 okt 2014, 20:21

Pola-pola drug. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 okt 2014, 20:25

Nije filer ali previše flashbacks. Još malo i pomisliću da je Narutu gay koliko bali za Sasuke-om, od mange do anime-a, :facepalm:

Anime je bio vrhunski, no u posljednjih 100+ epizoda je doživio veliki krah radi velikog broja navijača, pa se samo štancaju epizode.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 okt 2014, 20:57

Pretvorili se u komercijalu odavno i od tada i krece pad kvaliteta epizoda, otuda i slab kvalitet animacije u vecini epizoda, sem u par gde su jednostavno morali da se potrude (osim Nagato vs Naruto, na sta je ono licilo u drugom delu fight-a, kakva je ono sramota :facepalm: ). Zato vise i nemam neku zelju da ga gledam, jos sam manga reader, pa unapred znam sve, i sto bih gledao, kad znam da se nece previse truditi da urade to kako valja. A nekada sam jedva cekao taj cetvrtak, sada su mi neke druge serije primamljivije i interesantnije, da ne kazem prioritet.
Jbt animacija u HxH ili Fate/Zero, miljama bolja.

Tesko mi da gledam iako nije filler.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 okt 2014, 05:30

Završio sam Hunter x Hunter.

Mnogo toga nije završeno, no možemo nekad očekivati i nove epizode jer sam pročitao negdje da je manga mirovala dvije godine, pa se nastavila. Da sam znao da će biti još epizoda, možda ga i ne bi hardcore mode pogledao.
AjsKjub je napisao/la:slika

You should enjoy the little detours. To the Fullest. Because that's where you'll find the things more important than what you want.

Postoje određene stvar koje pokreću generaciju i polažu temelje za ono što dolazi. Takve stvari nazivamo svetim djelima medija. Poput Dragon Balla -- Hunter x Hunter je uspio uraditi nešto revolucionarno. Odvojiti se od stereotipa i napraviti uspješan rad. A pošto je većina i gledala Dragon Ball, želim da potaknem par ljudi na gledanje ovoga pa i anime-a u cjelini jer je ova tipa medija mnogo više nego stereotipični i monotone školske romanse pune glupih stvari koje su većini odbojne. Kad pređete tu barijeru bit će vam mnogo lakše. Hunter x Hunter (2011) je opravdano najbolje skriptan anime IKAD. Da, rekao sam to. Usudim se reći i da je bolje pisano nego mainstream djela poput Breaking Bada i GoTa. No sve to na stranu, jedno je sigurno. HxH (2011) će zasigurno biti uzrok novog pokreta next-gen shounena.

Plot
Tipična shounen podloga. Mladi dječak sa snovima i prijateljima koji će uvijek biti uz njega. Počinje od ničega, no što je karakteristično, Gon Freeccs nema nikakve super moći, nema fizičku spremu koja se odvaja od drugih, nema dugi rep, ne može raditi nevjerovatne stvari sa 4 godine, nema ninjutsu, nema ruke koje se rastežu, znači ništa sem instikta i agilnosti. Gonov san je da pronađe svog starog, Ging Freeccsa koji je jedna od najvećih enigmi u Hunter organizaciji, čovjek koji se rijetko viđa u javnosti. Naravno da bi to sve bilo moguće Gon bi morao postati "lovac". Sve do tada stvari uzimaju svoj pejs i idu polako sa uvodom. Eventualno na Hunter examu Gon se sprijatelji sa šašavim genijem - Leoriom, Kurapikom i Killuom. Zbog spojler razloga dalje neću ići u detalje. Nivo neizvjesnosti i razgradnje priče je dovoljno dobar da bi ostavio i Hollywoodske scenariste u strahopoštovanju. Dubina storija i simbolika je na samom vrhuncu, indirektnim razgrađivanjem budizma i svih misterija koje kruže oko istog, ljudske pohlepe i naše tamne licemjerne strane, i očaj u kojem se susrećemo kad se stjeramo među 2 zida. Sve što se kupi kroz spor pejsing i kroz brze stvari kasnije kulminira i više nego savršeno, pogotovo u Yorknew City arcu i Chimera Ant arcu koji je jedna od najdubljih i najemotivnijih stvari koje sam svjedočio a po najviše volim gledati kako shounen formula izgubim-treniram-motivacijski shit-pobjeda ne uspijeva uvijek kako to naš protagonista zamišlja. Za velike stvari dolazi velika cijena. Jednostavno gledati kako dva 13-godišnjaka prolaze kroz toliko teških stvari i idalje ostaju zajedno je jednostavno nešto što daje jeze. Završnica anime-a je, pa recimo, da je slična Hajime no Ippu. Nije bilo više materijala da se animira i morali su improvizirati jer je Togashi lijen da nacrta par stranica mange mjesečno. I iako znam da će tamo se neke 2016-2017 nastaviti ne mogu zaobići činjenicu da je Madhouse napravio savršen posao sa završetkom. Hell, nemam ništa protiv i da ovo bude zapravo kraj i da nikad ne nastave jer je ovo tako jednostavno a tako genijalno.

Likovi
Pošto Togashi voli da stvara neugodne homoerotične teasere u svojim djelima -- HxH je i ostao "žrtva" toga, no volim da mislim da je to samo razlika u personi. Gon kao više outgoing i slobodna ličnost a Killua povučen i stidljiv. Dizajn likova je dobar, neću reć vrhunski jer par sporednih likova izgleda i previše blesavo i jednostavno se ne uklapa u sve ovo. Što se tiče razgradnje i opisa likova, pa mogu reći da je odlično odrađena i da se ni u jednom momentu ne osjeća žurba oko poboljšanja nekih likova. Najbolji prikaz toga je Killua, član najelitnije atentatorske familije u svijetu koja ga pod svaku cijenu sprečava da nastavi avanturu sa Gonom. Sve to da bi se kasnije razjasnilo tako da i najgluplja jedinka shvati zašto i kako je sve ovako kao što jest. No najjači aspekt HxHa bi bili antagonisti, pogovo Meruem. Jednostavno donosi satisfakciju gledati pokvarene ličnosti koji su bili propali eksperiment društva i samo da bi na kraju uvidjeli da su oni ništa drugačiji od ostalih, čak u nekim slučajevima i bolji. To, i nivo na kojem su pojedini likovi bolesni i brutalni jednostavno u momentima daje jeze. Ne mogu ovo završiti da ne spomenem naratora iz Chimera Ant arca koji je bio veliki doprinos u svemu. Kudos bro.

Ost
Na početku mi i nije ležao, ne zato što nije dobar već zato što se nije uklapao u atmosferu. Od 20-30 epizode, to nekako "popravljaju" i uklapaju određena djela u određene situacije. Nemam mnogo toga za reći nego postaviti par stvari pa da sami zakljucite o čemu pričam.

Mislim samo treba zamislit neki epic shit dok slušate ovaj zadnji OST i to vam je dovoljno da vas nahypa ko dijete. Ne sviđa mi se to što koriste jedan te isti opening kroz 150 epizoda. Ne kažem da je loš, no eventualno zastari i dosadi.

Animacija
Čim vidim Madhouse ispod opisa animea znam šta mogu očekivati, pogotovo kad rade shounen npr. Hajime no Ippo koji je svarao erekcije vizuelnim efektima. Sve male greške koje su pravili tokom prethodnih radova su ovdje ispravljene, dalo se vidjeti koliko su vremena i novca uložili u ovo jer su bili dovoljno pametni da iskopaju ovo iz arhiva. Naravno, znajući Madhouse -- ostali su lojalni prema fanovima i spustili nivo fillera na sam minimum a i one 2 epizode su recapi tako da u smislu fillera i nema što je veliki plus gledajući da je danas u shounenu gotovo pa nemoguće ne naći bar nekoliko epizoda fillera nanizanih. HxH je možda i njihov najbolji uredak za sada te i najbolje animirani anime u svom žanru.

Zaključak
Hunter x Hunter (2011) nije "all flowers and happy" jer i sam ima negativa koje su odbojne za pojedince, spor uvod prvenstveno, pogotovo prve dvije epizode koje su čak i za fanboya poput mene grozne. Ostalo je sve savršeno. "Moći" koje se pojavljuju poslije su odlično poslužile za fajtove koji su rezultirali u taktičkom, emotivnom, melodramatičnom umijeću. HxH je nešto što bih predložio svima vama kojima je anime odbojan a koji ste uživali u stvarima poput navedenog Dragon Balla. Na MALu je mislim dobio ocjenu od 9.16 i time rangiran na 6 mjesto, što ga sasvim zasluženo čini must watch djelom. Pa čak i kad ti IMDB "pro kritičari" daju ocjenu od 8,7 znaš šta možeš od ovoga očekivati. Ako žudite za više možete i nastaviti sa mangom koja idalje gura jako sa još boljim pričama za isčekivati.
Obavezno pročitati kada pregledate anime, tek tada ćete shvatiti ovaj post u potpunosti.

Kad bi nešto više napisao, spojlao bi, tako da neću.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 okt 2014, 12:36

meni najjači Anime Detektiv Konan, malo su ga pretjerali ali eto, ima radnja i dalje smisla, a u zadnje vrijeme sam naišao na jednu zanimljivu mangu "Sakamoto desu ga ?" priča o liku srednjoškolcu kojem svi žele nešto da podmetnu ali on je epic guy, niko mu ništa ne može, radnja nema nekog prevelikog smisla ali je nadrealno kako se lik izvlači iz raznih situacija :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 okt 2014, 21:40

I ja sam zavrsio sa Hunterom sinoc, mnogo stvari je ostalo otvorenih i nezavrsenih. Najvise me interesuje i zelio sam gledati battle medju paukovima i kurapikom, za kojeg smo ostali nazalost uskraceni. Mnogo prostora za nastavak ima serija.

Sad se spremam odgledati "attack on titans". Netko gledao?

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 22 okt 2014, 22:57

Profesor je napisao/la:Sad se spremam odgledati "attack on titans". Netko gledao?
Bolje pitanje je, imali ko nije gledao ?

Fate/Zero zavrsen, izuzetan anime, neverovatno zreo, bez klasicnih "limunada", sa gotovo minimum komedije, prica je izuzetna, akteri price su vrlo odlicni i kompleksni, ali kao i ceo anime, a sam kraj je totalni haos. Ne treba propustati niti jedan dijalog ili monolog aktera, jer su vrlo dubokoumni, ali i teski za razumevanje. Uostalom, ovaj anime i ka tome tezi, ima nekakav filozofski cilj, da pokaze gledaocu, kakav je svet ustvari, donosi razne debate o tome sta je pravo, a sta krivo, i da li svet uopste moze da postoji bez zla. Vrlo tezak anime, ali zbog toga mi se i svidja, zbog te tezine.

Poceo sa Stay Night UBW sto je navodno nastavak price, koji je izgleda nadmasio animaciju iz Zeroa, borbe koje su prikazali na pocetku, nadmasile su sva moja ocekivanja, nenormalno izgleda.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], JackW, Quartararo i 5 gostiju.